Suriname 1 wedstrijd verwijderd van deelname aan Concacaf Gold Cup

3
Natio Suriname wil het jaar met 'Gold Cup Plaatsing' afsluiten

De nationale mannenvoetbalselectie van Suriname is slechts 1 wedstrijd verwijderd van deelname aan de Concacaf Gold Cup in 2021. Suriname speelt vandaag haar laatste wedstrijd in groep D uit tegen Nicaragua en bij minimaal een gelijkspel is Natio geplaatst. Dit omdat Dominica zojuist koploper van de groep St. Vincent & the Grenadines met 1-0 heeft gewonnen.

St. Vincent & the Grenadines staat momenteel op de 1e plaats met 11 punten uit 6 gespeelde wedstrijden. Suriname staat op de 2e plaats met 10 punten uit 5 wedstrijden. Bij gelijkspel van Natio vandaag bereiken ze ook 11 punten uit 6 wedstrijden. Beide landen zullen dan 11 punten uit 6 wedstrijden hebben, maar vanwege een betere doelsaldo zal Suriname de eerste plaats opeisen.

Natio heeft op 8 september Nicaragua thuis met ruim 6-0 gewonnen. Naar verwachting zullen de Surinamers vandaag ook niets aan een toeval overlaten. Het nationale elftal van Suriname heeft afgelopen vrijdagavond in eigen huis ook een voortreffelijke returnwedstrijd tegen Dominica gespeeld. Natio domineerde de wedstrijd en heeft uiteindelijk met maar liefst 4-0 gewonnen.

Inmiddels is bekend dat na Nigel Hasselbaink, de Nederlandse profvoetballer van Surinaamse afkomst Kelvin Leerdam, mogelijk de volgende die kan uitkomen voor Natio Suriname. Leerdam heeft afgelopen week meegetraind met de selectie van Natio. Zien we hem vandaag meespelen?


3 REACTIES

  1. Gelukkig dat er behalve kommer en kwel van de overheid dat er op sport gebied toch nog wat te vieren valt in Suriname (Failed state).
    Na de verkiezingen in 2020 zal er gelukkig een andere wind waaien in ons geliefd Sranang. Het is wel de hoop dat het volk nu hun verstand gebruikt en de hele NDP bende wegstemt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.