Busterminals dokter Sophie Redmondstraat in gebruik genomen

35
Busterminals dokter Sophie Redmondstraat in gebruik genomen

De busterminals aan de dokter Sophie Redmondstraat in Suriname zijn vrijdag officieel in gebruik genomen. De ceremoniële ingebruikname werd gedaan door onder andere minister Vijay chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie, vice voorzitter van de Nationale Assemblee, Melvin Bouva en districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost.

“Ordening is goed, ordening betekent regels en ik wil benadrukken dat wij het samen moeten doen”, zei minister Chotkan in zijn toespraak. Hij is ervan overtuigd dat de bus sector goed gebruik zal maken van deze terminals. Ze komen de bussector immers ten goede. De terminals staan er niet alleen. Samen met de terminals zijn ook toiletfaciliteiten en kantines gekomen.

Het dak van de terminals is op een zodanige manier gemaakt, dat het bij hete temperaturen toch aangenaam vertoeven blijft onder de nieuwe Surinaamse busterminals. Minister Chotkan deed een beroep op zowel de buschauffeurs als de passagiers en anderen die gebruik zullen maken van de terminals om deze schoon en netjes te houden.

Volgens Melvin Bouva zorgt de komst van de busterminals niet alleen voor ordening van de bus sector, maar het schept ook een stukje veiligheid voor de passagiers. “Wij willen een stad die beter toegankelijk, veiliger en goed georganiseerd is”, zei de volksvertegenwoordiger. Bouva gaf aan dat ordening van de bussector goed is, maar dat ook gekeken moet worden naar ordening van andere sectoren, zoals de taxi’s.

35 REACTIES

 1. De ordening en de modernisering vannde samenlevingvgaat stug door. Good job.

  Off topic.
  De Afobaka waterkrachtcentrale heeft de regering Bouterse die bestaat uit wijze mannen en vrouwen overgedragen aan Staatsolie. Waar zijn de azijnpissers van de oppositie en hun aanhang die hel en verdoemenis riepen? Met hun staart tussen de benen kiezen zij de aftocht.


  Maak melding

 2. wedden dat deze terminals binnen de kortste keren door de wilde bussen worden kapotgereden. en veiligheid.? Ik heb niet gehoord dat er ooit iemand is aangereden bij de eindhalte of terminal van de bussen. Dit gebeurt wanneer die chauffeurs als gekken kunnen rijden. Dus onderweg.denk aan de Indira Ghandiweg, de dodenweg van Suriname.
  Ben wel blij te lezen dat de passagiers nu wel tegen zon en regen zijn beschermd. Hapje eten? Passagiers hebben meestal haast om thuis te komen, dus tijd voor een hapje in een restaurant hebben ze niet. Maar genoeg wrokomans in de buurt die daar kunnen lunchen. Alleen vraag ik mij af of dir US$ 3.4 miljoen mag kosten. volgens mi wang njang mekie baka.


  Maak melding

 3. Beste Rob. Ik was teleurgesteld te lezen dat het stuwmeer slechts 110 megawatt stroom oplevert. Een uit de kluiten gewassen windturbine , kosten 5 miljoen euro levert 3 magawatt stroom op.
  Dus met 36 van die dingen langs de kust en op de bergen hebben wij het stuwmeer niet meer nodig Totale investering 36 x 5 miljoen is dus 180 miljoen.
  Nu moeten we Amerika nog 100 miljoen US$ betalen voor geleverde stroom en er moet enorm veel geïnvesteerd worden in en aan het stuwmeer. Is het niet goedkoper om het stuwmeer te laten leeglopen, het gebied aan de transmigranten terug te geven en 36 van die grote windturbines te plaatsen.
  N.B Intussen hebben ze nog grotere turbines die veel meer stroom kunnen opleveren en relatief minder kosten.
  Dit is ook off the record.


  Maak melding

 4. So so nyang maken ze met deze projecten.Er zijn geen wegen genoeg voor het verkeer,maar er moest een terminal komen.De bomen die daar stonden,vond ik toch passender in de stad.


  Maak melding

 5. Er was geen andere keus wat betref stuwdam .

  De NDP Regering moet Suralco nog 100 miljoen usd voor achterstand stroom verbruikt betalen.

  Staats Olie zal de achterstand betalen .


  Maak melding

 6. Een echte TOPprestatie in dit land zou zijn als de overheid een project uitvoert gefinancierd uit de eigen middelen (dus niet met geleend geld) EN op een corruptievrije manier (eerlijke openbare aanbestedingen etc.).
  Daarvoor zou ik echt m’n petje afdoen.
  Gelet op de verrotte en corrupte mentaliteit die in dit land heerst bij heel wat mensen zie ik dat echter niet gauw gebeuren.
  Paars kan alleen maar projecten uitvoeren met geleend geld en de corruptie/leegplunderen v.d. staatskas is vele malen hoger dan het ooit was onder Front regeringen. Dat is een keihard feit.


  Maak melding

 7. Wel fijn dat deze overheid zaken voor elkaar krijgt. Je kunt het zo gek niet noemen of er wordt in haast elke sector een project tot stand gebracht en afgerond. Het zijn de spreekwoordelijke kleine beetjes die groot worden. Het is heel moeilijk de telling bij te houden want terwijl je daarmee bezig bent komt het volgende project aan aanbod. Hopend dat deze terminals een lang leven beschoren zullen zijn. Het moet mogelijk zijn als mensen zich verantwoordelijk gedragen en blij zijn met de realisatie hiervan en dat inderdaad op waarde weten te schatten.


  Maak melding

 8. Het zou niet gek zijn de Heilige weg ook aan te pakken. De straten goed asfalteren de plaats van de bussen met scheidingen en goed op borden aangeven waar welke bus staat ordening is daar ook op zijn plaats het is daar een rotzooi. Meer prullenbakken plaatsen en op tijd opruimen. Waar het monument staat van Boni hek eromheen dan word het niet meer gebruikt als openbare toilet.


  Maak melding

 9. Het heeft lang geduurd maar het is er wat is het volgende er is nog heel veel te doen niet lopen lullen maar aanpakken. In Griekenland waar ik ben is het niet lekker leest u maar de krant lobi sranan


  Maak melding

 10. Goed. Alleen het kostenplaatje. Daarmee is geknoeid geworden, het kon beter en goedkoper en duurzamer. Maar zoals gewoonlijk wang paarse njang patu meki bakka. Vooral als Boeouvie het zegt. A mang mek wang bigi njang met het leveren van voeding voor naschollse opvang. Ndper’ s zijn van top tot teen onbetrouwbaar, ook hun aanhangers.


  Maak melding

 11. @john je bent een fantast en jou denkwijze heb ik eerder op de radio gehoord en dat was geen man maar een vrouw Ik weet zeker dat jij en die vrouw een en dezelfde persoon zijn .windmolens gaan bouwen in de bergen ….zo wilde je ook inplaats van een ziekenhuis in nickerie 5 ambulances kopen om patiënten naar Paramaribo te vervoeren. het wordt steeds gekker met jou


  Maak melding

 12. Robg ,
  Deze is erg stil , en dat suriname zich een oor aan laat naaien voor een zeer ver oudere frituurpan 100. Miljoen alcoa heeft er 56 jaar profeit van gehad en gaan het tegen een dikke prijs verkopen ,ze hebben het wel zeer goedkoop geweest voor alcoa en 100miljoen toe voor een verouderd plant


  Maak melding

 13. 3 miljoen, voor bus terminals en straattegels.
  Waar zijn de instanties om te calculeren of dit klopt?
  Was er een openbare aanbesteding?
  Konden er ontwerpen opgestuurd worden?
  Kost een staalconstructie zoveel?
  Wie heeft wat verdient?
  Iedere keer maar weer zaken neerzetten die 4 en 5 keer te duur gedaan worden.
  En dan beweren dat je daadkrachr hebt.
  De echte urgente zaken worden vergeten, zoals asfalteren van de Koningstraat,
  Vanidsignastraat, Gemenelandsweg enz.

  Ook looppaden verharden doen ze nauwelijks. Overal modderpaden. Zelfs de Kwattaweg, Waaldijkstraat, Franchepanestraat, Gompertstraat hebben allen modder paden.

  Voordat er projecten uitgevoerd worden moeten er goede calculaties gemaakt worden.
  Ook dat openstellen naar het volk.
  Dan zal men geloof hebben en vertrouwen.
  Deze werkwijze riekt naar corruptie.

  Bless


  Maak melding

 14. @Beste John,
  Ik heb begrepen dat de nieuwe beheerder van de krachtcentrale, Staatsolie onderzoek laat verrichten om de opwekkingscapaciteit van de stuwdam te vergroten. Dit geeft aan dat de 110 megaWatt aan de lage kant is. Windturbines zijn een oplossing, maar voor de kust van Suriname is de windkracht van de noordoost passaat aan de zwakke kant. Grote windturbines zullen stil staan. Investeren in grote windturbines is mijn inziens een misinvestering. Kleine windturbines kunnen bij zwakke wind een geringe vermogen opwekken.

  Nu kunnen velen kritiek leveren op de deal met Suralco maar neem van me aan, de Suralco stond juridisch heel sterk. Dit hebben wij te danken aan de NPS die in het verleden de Suralco volmacht hebben gegeven in het eigendomsrecht over de stuwdam en de krachtcentrales. De NPS heeft Suriname veel meer schade aangedaan dan mensen zouden vermoeden. Wat de huidige regering aan het doen is, is niets anders dan repareren wat NPS ooit heeft fout gedaan.


  Maak melding

 15. NPS heeft een grote fout gemaakt !

  NPS heeft corruptie en criminaliteit dat zich schuil houdt in politiek Suriname niet aangepakt ! NPS heeft de coup en de moorden van een criminele bende niet veroordeeld.


  Maak melding

 16. Praserie: Wie is hier de fantast. In de eerste plaats maak je mij tot een hermafrodiet (man/vrouw) en in de tweede plaats weet ik niets over de aanschaf van 5 ambulances. Waarom kopieer je dat stuk niet als bewijs?.
  En ik ben met cijfers gekomen . Om mij van mijn probleem af te helpen zou jij mij met cijfers moeten overtuigen. tot dusverre lul je dus in de ruimte. Je komt op mij over als een domme NDPer, de niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is. Nadenken is moeilijk he.
  Ik wilde het hebben over de door mij ontdekte fraude bij cassavemeelfabriek, maar in het land der blinden moet je de blinden blind houden. dus vertel ik lekker geen moer daarover.

  De fabriek was ook het centraal punt van een vermeende corruptieschandaal waarbij gewezen Buitenlandsminister Winston Lackin, zijn levenspartner Kamla Madho in de schijnwerpers werden geplaatst als directe belanghebbenden.

  Het opzetten van de fabriek heeft in totaal SRD 10 miljoen gekost die door schenkingen en financiering vanuit de staat werd betaald.


  Maak melding

 17. Wijze mannen en vrouwen? Dam had vrij moeten zijn overgedragen volgens overeenkomst van 1958. Waar is de oorspronkelijke 100 miljoen gegaan? Welke bankrekening is het nu geparkeerd?
  Over windturbines: de grote windturbines maken te veel lawaai en doen de grond schudden. De Duitsers hun oplossing was kleinere windturbines. die uitstekend deden.
  Een niet onderhouden pantserwagen kan de terminal zo kapot rammen. Wiens beurt was het om de nyang te nrmen? Onderhands he?


  Maak melding

 18. Rob G. Jij bent duidelijk niet naar Galibi geweest. Ik wel. Daar waait het de hele dag vrij hard en ik had bewondering voor die kleine windmolen, die het hele guesthouse van stroom voorzag. En vergeet niet; die turbines zijn 2 tot 300 meter hoog. Daar waait het harder en constant. en wat ik op mijn vakgebied heb geleerd is het volgende: eerst in het klein testen. Probeer 1 molen uit en zie het resultaat voordat je 50 van die dingen gaat bouwen. Ja ik kom op een terrein waar een Surinamer niet van houdt en dat is experimenteren. Mocht dit mislukken, dan ben je maar 5 miljoen kwijt. Niet vergeten: alles kost geld, ook corruptie.Een kleine proef? Ik heb ooit een vlieger opgelaten. Het touw was 300 meter lang. Ik had geen zin om de vlieger te strijken dus liet ik hem aan zijn lot over. De volgende dag was de vlieger nog steeds in de lucht. Dus vooraf een plan zonder nadere info afkappen is niet wijs.


  Maak melding

 19. @Para Express,
  Als je het over corruptie bestrijding wil hebben moet je de NPS niet erbij halen. Toen de militairen in 1980 de macht overnamen deed men een inval thuis bij een aantal parlementariers van NPS en de samenwerkingspartner KTPI . Deze parlementariërs hadden miljoenen Surinaamse en Nederlandse guldens thuis opgeborgen. In alle haast hadden ze grote bedragen geld in de wc’s doorgespoeld. De septingtanks puilden uit van geld en de wc’s raakten verstopt van de miljoenen Surinaamse en Nederlandse guldens en Amerikaanse dollars. . Het geld borrelde letterlijk uit de wc potten naar boven. Het was allemaal gestolen geld van de staat Suriname.


  Maak melding

 20. Ik ga de foto laten zien van Para Industrie 80 miljoen USD gebouwd door ndp .

  Blijf lullen over NPS ik zal de foto ook naar NDP partij centrum mailen .


  Maak melding

 21. Achter uit stroom betalen voor 100 miljoen USD dit is het beleid van NDP Alcoholisten

  Stuwdam nemen maar 10 jaren geen cent stroom betaald aan Suralco dat is NDP beleid .

  Hou de Oppositie vooral NPS buiten deze schulden .


  Maak melding

 22. Op verzoek van een paar kennissen en vanwege mijn teleurstelling in de Clad heb ik toch nog besloten datgene te publiceren, wat ik aan de hand van wat kranteninformatie heb ontdekt.
  N.B. In tegenstelling tot de Clad heb ik de administratie van de cassavefabriek niet gecontroleerd, maar ik weet in ieder geval in welke (controle) richting ik de fout moet zoeken.

  Het bedrijf werd opgericht door de heer Power en mevrouw Kamla Madho, levenspartner van wijlen minister Lackin.

  Via internet lees ik het volgend bericht:
  Het opzetten van de fabriek heeft in totaal SRD 10 miljoen gekost die door schenkingen en financiering vanuit de staat werd betaald.
  Met andere woorden: de oprichting van de fabriek heeft de heer Power en mevrouw Madho geen cent gekost. De fabriek is dus met staatssubsidie gebouwd en in feite staatsbezit. ik zou graag deze subsidiedeal grondig controleren.

  En nu komt het:
  Na de start van de fabriek wordt de fabriek aan de staat Suriname verkocht en worden Power en Madho commissarissen van het bedrijf.

  Voor hoeveel dit is verkocht is op Internet niet vermeld maar zeker is dat dit bedrijf voor een bedrag van minstens 10 miljoen SRD is verkocht. Onderzocht moet worden of de heer Power en mevrouw Madho de verkregen subsidiegelden terug hebben betaald. Indien dit is gebeurd is er niets aan de hand; bij niet terugbelaling is er wel sprake van een evenwichtige fraude omdat de staat hieraan heeft medegewerkt.
  Was de fabriek probleemloos gaan draaien dan zou men deze fraude nooit hebben ontdekt. De zweem van fraude is ontstaan op het moment toen bleek dat de Surinaamse staat deze fabriek niet kon opstarten door gebrek aan kennis of iets dergelijks.

  En hier schuilt de corruptieve handeling. Power en Madho verkopen iets voor 10 miljoen SRD aan de staat wat eigenlijk van de staat is. Dit lijkt op die affaire van het gebouw van Alibux aan de grote Combe-weg.

  Conclusie: Power en Madho hebben de Surinaamse staat willens en wetens voor 10 miljoen SRD getild en als de staat hieraan heeft meegewerkt is de staat medeschuldig.
  Wat heeft deze grap de Surinaamse stat gekost?
  Deze grap heeft de staat Suriname 10 miljoen subsidie en de verkoopprijs welke zeker 10 miljoen bedraagt dus 20 miljoen SRD.

  En dan komt de Clad na een uitgebreide boekenonderzoek met een onderzoeksverklaring dat er niets aan de hand is???
  Man, man, man, wat is er met de Clad aan de hand. Uit de weinig e informatie die ik ter beschikking heb, kom ik tot heel andere conclusies.
  Advies aan de volgende regering: een rechtszaak tegen de registeraccountants van de Clad opstarten.

  Ik zeg hierbij in ieder geval mijn vertrouwen in de CLAD op.

  Een ander grap die onderzocht moet worden zijn de leningen van en aan Staatsolie. Tot 5 keren toe heb ik gelezen dat de Surinaamse staat de lening van staatsolie heeft terugbetaald en toch heeft de Surinaamse staat nog steeds een schuld aan staatsolie. Wie is hier te liegen?


  Maak melding

 23. @ RobG

  Het is duidelijk dat jij het niet begrijpt.
  Enfin.
  Vertel verder, wat was er met dat geld gebeurt nadat het was gevonden ?
  By the way, weet je ook hoeveel keer er doorgespoeld moet worden om een septingtank overvol te krijgen zodat een toilettepot uitpuilt ? En weet je ook hoelang dit duurt ? Een inval gebeurt over het algemeen onverwachts.


  Maak melding

 24. En een andere frauduleuze grap die ook onderzocht moet worden is de affaire Para industries. ik zal op jacht gaan naar informatie en proberen een reconstructie hiervan te makenSerieus . Al die fraudegevallen van Suriname interesseren mij enorm.


  Maak melding

 25. Nu we toch die beerput opentrekken , iets over de naschoolse opvang

  Rapport Naschoolse Opvang Suriname barst van knoeierij
  29 november 2017

  PARAMARIBO, 29 nov – Er is flink gestoeid met publieke middelen bij de uitvoering van het project Naschoolse Opvang. Een rapport opgesteld door deskundigen bevestigt dat er miljoenen Surinaamse dollars zijn uitgegeven zonder verantwoording. In het parlement gooide Mahinder Jogi (VHP) de knuppel in het hoenderhok. Er werd veel meer voeding geleverd dan er kinderen op de scholen zaten.

  De Naschoolse Opvang draaide immers vooral om het verstrekken van voeding. Van begeleiding van kinderen is weinig terecht gekomen. Het is dan ook rond de voeding of de betaling ervan dat de corruptie welig tierde. “Voor honderd en twintig leerlingen op de Slootenschool zijn vierhonderd en vijftig porties geleverd. Op Bluawgrond zijn vierhonderd en dertig porties geleverd voor vijf en tachtig leerlingen”, zei Jogi.

  Op een andere school van honderd en zestig leerlingen werden vierhonderd porties geleverd. En dat allemaal op dagbasis. Volgens Jogi zijn bestelbonnen ter waarde van drie miljoen Surinaamse dollar (ongeveer driehonderdduizend euro) uitgegeven. In het rapport kan niet worden aangegeven waar en wat is besteld. Ook is niet duidelijk wie heeft ontvangen en wanneer. Er is wel betaald.

  Er zijn natuurlijk ook namen genoemd in het rapport
  naar mijn weten: Bouva, brunswijk en u mag me aanvullen.
  Boeven die over de ruggen van de kinderen en de belastingbetalers zichzelf verrijkt hebben.

  Sluit ze allemaal op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.