VIDEO: Eerbetoon doodgeschoten militair bij goudkamp in Suriname

6
VIDEO: Eerbetoon doodgeschoten militair bij goudkamp in Suriname

De 47-jarige Surinaamse militair Mario Vlijter die op 1 november jl. het leven liet bij een roofoverval door een bende zwaar gewapende Brazilianen op een goudkamp te Bensdorp, is vrijdag met militair eerbetoon begraven. Vlijter die lid was van de Counter Terrorism Unit (CTU) in Suriname zou indien in leven op 7 november zijn 48ste verjaardag vieren.

Woensdag was er vanaf 18.30u gelegenheid om de familie te condoleren aan de Curitibastraat 20 te Benie’s Park. Vrijdag was er vanaf 15.00u tot 16.00u gelegenheid om afscheid te nemen in de Memre Boekoe kazerne aan de Gemenelandsweg. Om 17.00u werd Vlijter met militair eerbetoon begeleid naar zijn laatste rustplaats te Renee’s Hof aan de Waakhuyzenlaan.

Vlijter zou voor het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het goudkamp bezig zijn met het verzamelen van informatie voor de dienst. Hij werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen. DNV-directeur Danielle Veira, sprak eerder van een verrassingsaanval.

Het ontzielde lichaam van Vlijter werd meteen op vrijdag 1 november naar Paramaribo overgevlogen. Naast de militair kwam er ook een Braziliaanse man om het leven. Na de brute beroving op het goudkamp zijn er verschillende eenheden naar het gebied gestuurd voor onderzoek. Er zijn nog geen verdachten in deze zaak aangehouden. Hieronder een filmpje van het eerbetoon:

https://www.facebook.com/150010242040495/posts/951661568542021/

6 REACTIES

 1. De lokale bewoners hebben bevestigd dat die militair daar was in dienst van een braziliaanse goudondernemer als bewaker. Hij was helemaal niet daar om “informatie te verzamelen voor de dienst.”
  De overheid/DNV is dus weer eens ontmaskerd als een leugenaar.
  De paarse leugen regeert.


  Maak melding

 2. Een militair die gestorven is voor land en volk. Een plotselinge aanval van een stel bandieten en hierbij noodlottig het leven gelaten. Met militaire eer begraven zoals het past. R.I.P voorhoedestrijder.


  Maak melding

 3. @ Pakiratigri
  Een duidelijk fitte man is omgekomen dat is triest voor iedereen die het raakt.

  Uw voor “Voor Volk en Vaderland” is grotesk en heeft weinig basis.
  Het is duidelijk dat de republiek Suriname in grote delen van het land niet de baas is maar dat locale goudbedrijfjes en andere vormen van criminelen daar de baas zijn.

  Het is triest dat de fitte soldaten voor particuliere belangen ingezet worden als bewakers en dan hun leven laten.
  Het wordt tijd dat de baasjes aangesproken worden die deze mensen in gevaar brengen en de tol laten betalen.


  Maak melding

 4. @JoJo,
  Het is een militair die gestorven is. Hij was niet in zijn vrije tijd bezig. Het is iets anders als een militair sterft in een of andere ellendige kroeg vanwege ruzie om een hoer. Een militair krijgt opdrachten van hogerhand en voert die uit naar beste vermogen. Hij is tijdens werkzaamheden gestorven. Op grond daarvan met eer begraven. Ik kijk puur naar dit specifieke geval. Het enige wat duidelijk moet worden en dat is de nasleep en dat is dat men waakzamer moet zijn, meer manschappen ,meer linies en uitrusting en preventie en betere logistiek. Maar dit alles brengt hem niet tot leven. De volgende wellicht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.