Leerlingen basisschool in ziekenhuis na inname verdelgingsmiddel

9
ambulance-nieuw-suriname-2019

Drie leerlingen (twee meisjes en een jongen) van O.S Marowijne project zijn vrijdagochtend in het ziekenhuis beland nadat zij een verdelgingsmiddel hadden ingenomen.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de Surinaamse politie in de ochtend een melding kreeg dat een 12-jarige leerlinge bewusteloos was geraakt op school na het innemen van een verdelgingsmiddel. De wetsdienaren gingen ter plaatse en troffen inderdaad een meisje aan dat bewusteloos was geraakt. Per ontboden ambulance werd zij vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp in Suriname.

De politie stelde een grondig onderzoek in op de school om te weten wat er precies is gebeurd. Zowel leeelingen als leerkrachten werden daarbij verhoord. Enkele leerlingen vertelden de wetsdienaren dat een jongen sinds woensdag met een fles verdeldingsmiddel naar school kwam en vreemd gedroeg. Op basis van het verhoor en de omstandigheden kwam aan het licht dat de jongen met een 13-jarig meisje had afgesproken om één van de dagen samen zelfmoord te plegen.

De politie trof het 13-jarig meisje daarna aan die klaagde van heel veel pijn over het lichaam. Zij werd samen met de 13-jarige jongen ook overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn. Daarnaast is ook nog onduidelijk hoe het 12-jarig meisje betrokken is tussen die twee. Alle drie leerlingen zitten wel in de zelfde klas. De politie heeft de zaak in onderzoek. De leerlingen zullen uitgebreid verhoord worden.

UPDATE: Het Korps Politie Suriname meldt zojuist omstreeks 02.15u het voorval in een persbericht. Bij aankomst van de politie werd B.R. die aanspreekbaar was, aangetroffen. Zij verklaarde aan de politie dat zij een dag van te voren alcoholische drank had ingenomen. Verder dat kort voor het geval zich voordeed op school, zij wederom wat alcohol die zij in een thermos fles bij zich had, innam. Vanwege haar dronkenbui werd door mede leerlingen de schoolleiding in kennis gesteld van het voorval. Per ontboden ambulance werd de leerling B.R. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Naderhand bleken nog twee andere leerlingen, C.B. en J.P., beiden 13 jaar oud eveneens een ‘verdelgingsmiddel’ te hebben ingenomen. De politie van Flora was genoodzaakt deze twee leerlingen die op dat moment niet aanspreekbaar waren met het politievoertuig voor medische hulp af te voeren naar de SEH. Het tweetal is voor observatie in de ziekeninrichting opgenomen. B.R. werd voor de komst van de politie van Jeugdzaken in het ziekenhuis na medische behandeling heengezonden.

Volgens verklaring van C.B. en J.P. aan de politie worden zij door een mede leerling gepest. Bij een ingesteld onderzoek op school verklaarde de schoolleiding het tegendeel. Volgens de schoolleiding liep C.B. die enkele weken terug op de school is ingeschreven, reeds geruime tijd met zelfmoord plannen. Hij is een pupil die geruime tijd onder begeleiding is geweest van de maatschappelijke dienst van de afdeling Jeugdzaken.

Jeugdzaken zal onderzoeken of de leerlingen inderdaad worden gepest en verder nog welke middel het tweetal heeft ingenomen. Intussen zijn de leerlingen wel aanspreekbaar. De politie van Jeugdzaken is een diepgaand onderzoek gestart in deze zaak.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. land en volk zijn waarlijk dankzij didibri die ze aanbidden duivels bezten. Alleen ndper’ s en hun k8inderen worden getroffen door deze zelfmoord en moordvloek. Alleen wie de ndp niet haten in hart en nieren zijn beschermd.


  Maak melding

 2. In die thermos fles zat oude stroop die alcohol is geworden in een snik hete kamer temperatuur. En dan nog drinken met een lege maag kan absoluut fataal zijn . Ik denk aan die scenario, die oorzaak kan zijn. Want heel veel kinderen gaan naar school zonder brood en drinken . Dat geloof ik best .


  Maak melding

 3. Ghetto!!!! Wat verwacht je anders van kinderen die kinderen maken en hun kinderen aan hun lot overlaten.
  Hoe komen ze aan geld om sterke drank te kopen.
  De school is geen thuis om kinderen op te voeden.
  Doe het thuis lummels neem positieve dingen over geen negatieve shit wat je hoort/leest uit de media.


  Maak melding

 4. Gooien de achterlijke dombo’s weer een politieksausje erover heen. Wie de schoen past trekt die aan. En de anderen die oeverloos hun onvrede hier spuien: in plaats van te zeiken, wat is jullie bijdrage aan het oplossen van de problemen in Suriname? Nul komma nul. Aj Baja!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.