Nigel Hasselbaink klaar voor zijn eerste wedstrijd voor Suriname

8
Nigel Hasselbaink klaar voor zijn eerste wedstrijd voor Suriname
Nigel Hasselbaink Foto (c) Waterkant.Net

Dit is ‘m dan in een shirt van de Surinaamse Voetbalbond (SVB): Nigel Hasselbaink. Hij is de eerste Nederlandse voetballer van Surinaamse komaf, die ondanks zijn Nederlands paspoort voor het nationale elftal van Suriname uitkomt.

De aanvaller die in Israël uitkomt voor Hapoel Beer Sheva, is door bondscoach Dean Gorré opgenomen in de selectie die vandaag in het kader van de Concacaf Nations League uitkomt tegen Dominica.

Gorré stelde gisteren tijdens een persconferentie dat de procedure voor Hasselbaink is doorlopen en dat de Surinaamse instanties officieel toestemming hebben verleend. Dat betekent dat de aanvaller met behoud van zijn Nederlandse nationaliteit voor Suriname mag uitkomen.

De wetgeving maakte het tot dusver onmogelijk dat een sporter met een andere nationaliteit de Surinaamse kleuren kon verdedigen.  


8 REACTIES

 1. Nigel en alle andere lokale boys en nog te komen profs uit het buitenland,maak het Surinaamse volk trots!Die sportpaspoorten hadden in feite ALLANG geregeld moeten worden,dan zouden we nu bij de top 5 concacaf landen behoren!Maar ja,beter laat dan nooit,zorgen jullie voor een ruime overwinning!Tegen Nicaragua zou het beter zijn om meer profs uit het buitenland op te roepen,maar dat zien we dan wel weer!Succes!


  Maak melding

 2. @lukumang jij ben 1 van de weinige die het snap dat het belangrijk is om met profs te spelen zie het succes van curacao met profs al denk ik dat wij als surinamers meer gewicht hebben dus ik zie de toekomst voor het surinaams voetbal er zonnig uit zien mits ze nu door pakken


  Maak melding

 3. 100%suri Ik ben altijd voorstander geweest van het positioneren van onze profs uit het buitenland.Velen willen het liever niet horen of weten,maar dat heeft meer te maken met hun kortzichtige kijk in de voetbalwereld.Geen enkel ander land of eiland speelt meer met alleen maar locals,dat was ook elke keer de reden waarom Suriname hopeloos keer op keer achterbleef.Curacao is daar inderdaad een goed voorbeeld van en feitelijk kan je stellen dat Cuaracao zo’n beetje de ogen van Suriname geopend heeft omdat Bicentini z’n verstand gebruikt heeft door Eredivisie spelers te gebruiken.Dat is ook de reden waarom nu veel midden Amerikaanse landen problemen met hen ondervinden.Het lands belang moet altijd VOORROP gesteld worden en geen onderbuik gevoelens van hen die dat niet snappen,daar komt de voetballerij in ons land geen milimeter mee verder.Ik ben in iedergeval ook zeer verheugd met de ontwikkelingen,de sportpaspoorten zijn nu een feit,dus we mogen een hoop positieve zaken verwachten,ook voor onze locals,want die zullen meeliften en sterker worden.


  Maak melding

 4. Ik hoop oprecht dat Dean Gorré , Suriname op de kaart weet te zetten in het voetbal. En zeker dat er meerdere Surinaamse Nederlanders deze stap durven te nemen om voor Suriname uit te komen. Want ik weet zeker dat Suriname een heel goed elftal neer kan zetten met deze jongens er bij.


  Maak melding

 5. Ik vind dat ze dit moeten doortrekken naar alle Surinaamse Nederlanders MET stemrecht bij verkiezingen! Maar dat durven ze natuurlijk niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.