Lijk van baby aangespoeld bij Weg naar Zee in Suriname

22
Lijk van baby aangespoeld bij Weg naar Zee in Suriname

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er een babylijkje zou zijn aangespoeld te Weg naar zee. Het Command Center in Suriname kreeg in de late middag rond 17.45u een melding dat het lijkje van een baby zou zijn aangetroffen in het water vlakbij de mandir van Weg naar Zee.

De politie van het ressort Kwatta ging ter plaatse en werd inderdaad geconfronteerd met een aangespoeld lijkje, dat uit het water gehaald moest worden. Leden van de Forensische opsporing werden ingeschakeld alsook een arts. Bewoners zijn enorm aangeslagen door het voorval.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het moet gaan om een pas geboren jongetje. Dit omdat de navelstreng nog aanwezig zou zijn. De Surinaamse politie heeft het gebied afgezet om het ontzielde lichaam te bergen en verder onderzoek te doen in deze zaak.

Er is nog geen officiële informatie beschikbaar. Zodra er meer bekend is wordt dit bericht aangevuld.

UPDATE – officieel bericht van de politie:
De politie van het bureau Kwatta kreeg op donderdag 14 november omstreeks 18.00 uur de melding dat een lijk van een pasgeboren jongetje vermoedelijk aan de Henry Fernandesweg was aangespoeld.
De wetsdienaren deden de locatie aan en troffen ter hoogte van Tiratstan het lijk van de baby langs de oever aan. De diverse instanties werden eveneens ingeschakeld. Een arts stelde formeel de dood vast.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het lijk ter obductie in beslag genomen. De moeder is nog niet achterhaald.

22 REACTIES

 1. Oohhh wat zielig waarom niet voor de deur van iemand gezet dan kon men zich toch over dat jongetje bekommeren heel triest dit. Rust zacht jongetje😪😪😪😪😪


  Maak melding

 2. Ja ODIE, er moet een wet komen van de DNA of regering om de moeders niet strafbaar te maken als ze hun levende babies achterlaten voor kerken,mosques, hospitaals, brsndweer kazernes, politie stations etc. Met de kennelijke bedoeling het kind voor adoptie weg te geven. Bsbies kunnen zo gered worden! Voor deze jongetje rest in peace.


  Maak melding

 3. Deze mensen (ouders) die een onschuldig kind, die niet om heeft gevraagd om op deze slechte wereld gezet te worden en vervolgens doden, zullen hun straf niet ontgaan.


  Maak melding

 4. Een kind vraagt NIET om op de
  wereld te komen Ik vraagt me af in welke geestelijke nood de moeder van dit kind ,kennelijk heeft verkeerd. t Baren te hebben doorgemaakt ,en dan dit doen???????? Als t bewust of wanhoop , vertwijfeling , wat dan ook, is geweest , kennelijk ongewenst ,dit doe je NIET. Zelf dieren koesteren hun pasgeborenen, dus this is SO BEYOND me


  Maak melding

 5. Het probleem is dat in sommige culturen ongehuwd zwanger worden als een grote schande wordt gezien. Zo’n vrouw wordt als onrein gezien en heeft geen toekomst meer. Zij zal er dan alles aan doen om het te verbergen. Voor de man is het geen probleem.
  n de buurt waar ik woonde liep een jongetje rond dat na de geboorte door zijn moeder levend was begraven. Buren hebben het kind weer opgegraven. Hij heeft het overleefd en het is een aardig kereltje geworden. Ook hij kwam uit een cultuur waar sex voor het huwelijk als een schande wordt gezien. Een creoolse vrouw heeft zich over hem ontfermd en hem opgevoed.


  Maak melding

 6. LEES DIT:

  What about dhr. Struiken die door een een Nederlander werd dood gereden, de Nederlander werd op aandringen van zijn Nederlandse werkgever opgedragen te vluchten, nu zit hij hoog en droog in Holland, dat bedrijf is nog steeds werkzaam in SU. Dit kan men in SU toch niet over zijn kant laten gaan?
  Niemand die wat onderneemt?

  De 28-jarige Australiër die een jaar geleden werd opgepakt voor het doodrijden van een Nederlandse fietsster, is vrijdag tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank in Melbourne.

  De man ramde twee geparkeerde auto’s en schepte daarna het 27-jarige slachtoffer. Na de aanrijding sloeg hij op de vlucht zonder zich om de Nederlandse te bekommeren. Zij stierf ter plekke.


  Maak melding

 7. Misschien is de moeder en of de vader, tot de ontdekking gekomen, dat deze keuze een moeilijke start, in het leven van het kon zijn. Zoals anderen het op deze site, heel mooi en meedenkend hebben geschreven, dat het kind, bij de voordeur van een huis kon neergelegd en of op andere plekken.

  Een tegenslag, hoeft van mij niet altijd te betekenen dat het nooit meer goed komt.
  Ik ken de situatie van de moeder niet. Maar ik ben ervan overtuigd dat zij in een dilemma terecht kwam en geen hulp heeft gekregen, of gezocht.

  Velen hebben het al gezegd :
  Als een baby, geboren is, kent hij /zij niemand, kent de gevaren niet.
  Heeft op allerlei manieren hulp, liefde, verdere ontwikkeling en in de toekomst bescherming nodig.
  Een toekomst is verwoest, voordat het begon.

  Lief kindje rust zacht.
  Je was het product, van het genot van twee personen.
  En jij werd, als afval gedumpt. De verantwoordelijkheid en verplichtingen, zijn genegeerd. Elk leven is kostbaar.
  Als ik je kon helpen, had ik dat met alle liefde en zorg gedaan, zonder iets tegenover te stellen.
  Rust in vrede. …


  Maak melding

 8. Heel erg triest is dit ! Een baby die nauwelijks de horizon met licht probeer te ontdekken, is abrupt van het leven beroofd ! Hoe kan dat en wat is er aan de hand . Dat kom ik weer terug op de preek van onze lieve heer jezus Christus “ laat de kinderen naar mij toekomen en verhindert ze niet” en dat beteken weer niet dat men hun van leven moeten beroven. Zijn ziel zal ergens dwarrelen, want men heeft die ziel ontnomen.
  Zwanger worden heeft 2 hoofd oorsprongen : gewenst en ongewenst . Gepland of ingepland mag ook gezegd worden . Wat die baby’tje is overkomen is ongetwijfeld; ongewend. Punt uit geen discussies. MAAARR ik ben toch benieuwd wat de etniciteit is van de jongetje. Hopelijk komt waterkant.net met nader aangevuld nieuws omtrent dit voorval .


  Maak melding

 9. Condooms en pillen distribueren .
  Leer de surinamers voorbehoedsmiddelen gebruiken om ongewenste zwangeschap te vermijden .Straffen de moeder want hier is sprake van moord met voorbedachte rade.


  Maak melding

 10. Resultaat van stiekem naaien zonder bescherming en consequenties niet onder ogen willen zien of misbruik/ incest kwestie en geen schaamte willen in familie.

  Hoe je draait of keert cultuur of religie kwestie staat niet boven de wet.


  Maak melding

 11. @Leek; en soms hoeft het geen genot te zijn he!? Misschien ook een verkrachting. Vrouwen schijnen daar heel veel moeite mee te hebben. Het zaad in je dragen van een monster, en dan nog liefkozen elke dag.
  En net wat je zegt: we kennen de situatie niet. De ware toedracht.
  We kunnen van achter onze pc de moraalridder uihangen omdat dit nog nooit een optie voor ons is geweest. Totdat zoiets (wat normaal een moeder nooit zou doen) wel een optie wordt, dan………
  Ja wat? Hoe? Waarom?……..
  Totdan, weet God alleen.

  Moge zijn zieltje rust vinden.


  Maak melding

 12. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het lijk ter obductie in beslag genomen.

  Jullie hebben al conclusies getrokken.
  Een go mang gaat zelf zover om religie erbij te halen.
  Een ander schrijft Je was het product, van het genot van twee personen.

  Oh, ik was er niet bij. Jij wel? Is de moeder misschien ooit verkracht nis geen genot van TWEE personen.
  Oh, je weet wat voor geloof ze beleed noh

  Misschien is dit arme kind zelf dood geboren,
  Misschien en zeer waarschijnlijk heeft moeder hulp nodig (gehad)
  Ma, echt sranang mang dja

  We lul toch sneesie o tik a kondre. Nooit, oeng o wannie diessie ka


  Maak melding

 13. Suma na a boeler don kaw disi. Yu na mpp vriendje. En ja Chinesi teki alla sani abra ooktu yu ma anga yu sa o wroko gi unu dalijk. Dan yu e krei ini wan uku en luku leki wan bigi vriendje. Bouta o ga China keba fu tyari moro Chinesi anga moro Chinesi bisniss.

  Tan kosi Chinesi yu vriendje yu. Sondro Chinesi yu no man bai neks na winkri.

  Yu don kaw yu. Bigi boeler vriendje.


  Maak melding

 14. Spartle, u hebt helemaal gelijk. Bedankt, ik weet niet wat er precies is gebeurd. Maar ik dacht dat ook een veerkrachtig, zeg maar gedwongen, zwanger worden, ook de mogelijkheid biedt om te zorgen dat de baby een kan krijgt om een goed leven te hebben. Moeder, intuïtie. Ik geloof en weet nog steeds dat moorden geen optie is, nogmaals “sorry ” als ik iemand heb gekwetst.


  Maak melding

 15. Dit is heel erg , maar niet alleen de vrouwen , mannen als jullie condooms zouden gebruiken en de vrouwen niet hopeloos in de steek zou laten , zou dit niet gebeuren. Er zijn genoeg mensen die een kind willen adopteren, Snap het niet echt triest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.