Braziliaanse gouddelvers aangehouden die illegaal bezig waren in Suriname

16
Braziliaanse gouddelvers aangehouden die illegaal bezig waren in Suriname
De vier in Suriname aangehouden Braziliaanse gouddelvers.

De Surinaamse politie heeft afgelopen week deze vier Braziliaanse gouddelvers aangehouden, omdat ze illegaal in een goudconcessie van Iamgold bezig waren. Bronnen bij de politie melden aan Waterkant dat de mannen op heterdaad werden betrapt toen ze bij de Koolhoven-concessie een tunnel aan het graven waren om bij het gouderts te komen.

Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 49, 46, 46 en 42 jaar oud die allen in Brazilië zijn geboren. Ze hebben in Suriname hun woonplaats en de mannen staan als gouddelvers, oftewel garimpeiros, geregistreerd.

Vernomen wordt dat het vaak gebeurd dat gouddelvers, die geen graafmachine hebben, verticale tunnels graven om zo bij het gouderts te komen. Bij aanhouding zat hun kleding ook helemaal onder het zand.

De vier aangehouden verdachten zijn na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.


16 REACTIES

 1. En hoe zit het met de bos suries die ook illegaal bezig zijn en alles slopen en in brand steken als de ebola virus in hun kop wakker worden, domme sani Sranan sani


  Maak melding

 2. Deporteren dit schorem, stelen en roven alles wat los en vast , en laten een spoor van verwoesting achter in het binnenland, weg met dit geboefte, Brazilianen een plaag voor dit land.


  Maak melding

 3. Men kan de Braziliaanse rovers en moordenaars niet vinden met hun lafheid en domheid daarom zijn deze vier de dupe nu alsof ze goed speurwerk hebben gedaan om deze vier te vinden


  Maak melding

 4. Dit alles heeft te maken met het mislukt revo wanbeleid toen horden gariempeiros kwamen werken voor militairen die goudconcessie’ s stalen van land en volk. Anno 2019 zijn het niet alleen militairen maar ook gewoon rovers en boeven, met of zonder jas en das, ook RVC leden naast vele Boutisten hebben hout- en goudconcessies. De oorzaak van alle chaos, wanorde, vernieting van mens en natuur en ook gelukkig van al die paarse dwazen, debielen en idiote paria’s die hebben gezorgd dat de duivel ddb en trawanten land en volk beroven en verarmen.


  Maak melding

 5. Als ze geen geldige verblijfsvergunning hebben dan moeten ze zonder pardon z.s.m. gedeporteerd worden. SU heeft al meer dan genoeg eigen Suri criminelen om ook nog buitenlandse criminelen erbij te nemen.


  Maak melding

 6. Deze gasten zijn een ware plaag geworden in ons land. Als je ziet hoe ze wonen en de woonomgeving vervullen zakt je broek letterlijk van je kont af. Het is een smerige bende. Ze leven erop los zijn luidruchtig.
  Ik snap niet dat buitenlandse zaken niet met deze gasten in gesprek gaat. Wanneer ons eigen volk ook een goed voorbeeld zou geven kan het zijn dat ze zich gaan aanpassen anders moeten ze maar opdonderen. Hieruit blijkt ook dat de beveiliging van ons land zeer slecht is.
  Hoop dat er verbetering hierin komt.

  Ons land wordt leeg geplunderd.

  Sarie Torie


  Maak melding

 7. Allemaal criminelen uit de krottenwijken van Brazilië.
  De grens oversmijten.
  Er is een karate kid agent die gespecialiseerd is in smijten van criminelen😂


  Maak melding

 8. De overheid krijgt royalties en belastingen van de goudmaatschappijen. Van deze rovers krijgt de staat niks. Wie koopt hun goud op? Deze goud opkopers zijn mede schuldig voor de brazilianen hier. Deze ndpers moeten deze mensen niet aan moedigen en uitbuiten.


  Maak melding

 9. De Brazilianen die zich vestigingen in Suriname komen uit de armste steden van Brazilië! Laagopgeleid, krotte wijken en arm! Een gedeelte van Paramaribo noord noemt men al ‘Klein Belem’!! Geen verblijfsvergunning dan terug deporteren. Suriname mag op dat gebied wel strenger zijn, en dit geldt ook voor andere inwoners zonder verblijfsvergunning!


  Maak melding

 10. 50% van de brassions die in de buurt van Tourtonnelaan en Princessenstraat zijn illegaal in Suriname, vreemdelingenpolitie neemt wat tjoekoes en doet niets meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.