Simultane demonstraties in Suriname én Nederland van Actiecomité Bezorgde SLM-burgers

32
Nieuwe datum demonstratie van 'bezorgde SLM-burgers' bij KLM kantoor

Het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers gaat binnenkort nieuwe demonstraties organiseren. Deze zullen simultaan gehouden worden in Suriname èn Nederland, schrijft zij in een persbericht. Ook heeft de groep gemeend om vandaag deze eigen website te lanceren.

“Ons Actiecomité is geen bevlieging of zoals wij Surinamers het noemen een karuw’wir faya, ofwel slechts een kortstondige steekvlam. Om het publiek en de pers continue te blijven informeren over de dreigende situatie hebben wij gemeend een eigen website te lanceren” aldus het persbericht, dat verder gaat met:

Tegen alle begrijpelijke opvattingen in over wat zoal over de SLM gezegd wordt ten aanzien van haar beleid, willen we de focus blijven houden op de ‘oneerlijke concurrentie door KLM en TUI fly tegen de SLM’.

We gaan net zo lang door met onze acties totdat alle Surinamers – met name de beleidsmakers – wakker zijn!

Zelfs een bedrijf met een uitmuntende en zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering, dat in zijn eentje staat, kan niet opboksen tegen twee multinational-giganten die over een oorlogskas van tientallen miljoenen, zo niet meer beschikken en daarom met afbraaktarieven kunnen komen aanzetten. De SLM, onze national carrier en trots, heeft gewoon die financiële slagkracht niet.

TUI fly heeft haar afbraaktarieventactiek reeds ingezet, slechts voor korte termijn-goodwill! Ook dat kunt u lezen op onze website en over nieuwe simultane demonstraties in Suriname én Nederland!

Ook Telesur zou het niet overleven in de sandwich te worden genomen door twee internationale telecomgiganten. Zo simpel is dat. Bij KLM en TUI fly komt nog eens bij kijken dat zij twee handen op één buik zijn. Willens en wetens opereren zij onder één hoedje om de SLM zo snel mogelijk eruit te drukken en zo de gehele Suriname-route over te nemen. Dit roept om nationale bescherming omdat dit van nationaal belang is!

32 REACTIES

 1. Deze beroepsdemonstranten slaan de plank volledig mis.

  1) wat bedoelt men met oneerlijke concurrentie en waaruit blijkt dat TUI en KLM onder 1 hoedje spelen ?
  2) wie heeft TUIfly geintroduceerd in Suriname ?
  3) waarom is de overhead van SLM zo groot tov de aantal vliegtuigen ?
  4) wie binnen SLM is verantwoordelijk voor de aanschaf van toestellen ?
  5) waar blijven de overlevingsplannen van SLM

  Waar blijft het zelfreinigend vermogen van deze demonstranten en SLM. Het heeft een hoog Calimero gehalte. Anno 2019 sluiten luchtvaartmaatschappijen aan bij een alliantie behalve SLM. En heeft een reden.


  Maak melding

 2. Jammer als SLM er niet meer zal zijn. Ik ben al een paar keer naar Suriname gevlogen met vertraging vanuit Amsterdam. Dat is gewoon geld cashen en opn boeken met een beetje bijbetalen. Dus voir weinig gevlogwn. Als SLM er niet meer is zal dit nog sporadisch voorkomen. Leuk wordt wel dat de projzen de pan gaan uitreizen. Maar ja wat ga je in dat k. U. T. Land zoeken met al die criminelen moordenaars oplichters en verkeersgeesteszieken.


  Maak melding

 3. Als KLM de SLM klein wilt krijgen heeft de KLM de TUI niet voor nodig. Een jaar lang onder de tarief vliegen en de SLM zal niet meer bestaan. De SLM is meer een maatschappij om mensen te accommoderen van een bepaalde politieke kleur. Meer taken heeft het niet. Hoeveel directeuren zijn er niet gekomen en gegaan. Nooit een koper cent winst gemaakt.


  Maak melding

 4. SLM zal nooit verdwijnen.
  KLM en eventueel TUI (als die niet eerder stopt, wegens te weinig vluchten en hiermee inkomsten) hebben er baat bij dat er nog een onbeduidend maatschappijtje bestaat.
  KLM kan dan niet beschuldigd worden van een monopoly positie.
  Als SLM kapot dreigt te gaan zal KLM iets verzinnen om ze in leven te houden. Niet voor SLM, niet voor Suriname, niet voor figuurtjes die protesteren met een bord voor hun kop, om hun gezicht te beschermen, maar eigen belang.
  SLM aan de infuus


  Maak melding

 5. Suffe demonstranten, ga de RECHTSSTAAT in SRANAN
  terug brengen !

  Schoon SLM-personeelsbestand op inclusief de leiding-
  gevenden ! De politiek heeft SLM verziekt met hun
  foute corrupte bemoeienissen !

  Schoon ook direct het Mega-grote Ambtenarenapparaat op,
  bijna de helft is daar ONNODIG, zit te NIKSEN !

  Schoon daarbij ook de POLITIEK op :
  WEG MET ALLE CRIMINELEN IN HET STAATSBESTUUR,
  jaggi alla sma nanga Antecedenten/Vonnissen !

  Pak Corrupte politici op en sluit hen langere tijd op,
  pluk hen financieel kaal !
  Maak daarvoor een speciaal Stranan-tribunaal !

  GA DAARVOOR DEMONSTREREN !

  POT SRANAN BUN BAKKA !!!!!

  PS : Voer PERMANENTE SCREENING IN VOOR ALLE POLITICI,
  HOGERE AMBTENAREN en BEDRIJVEN DIE ZAKEN DOEN MET
  OF NAMENS DE OVERHEID !!!

  No WAKTI MORO LANGA, U ZIT IN EEN STAAT, WAARIN DE
  leider, DDB, DE ONAFHANKELIJKE PROCUREUR-GENERAAL
  OPENLIJK BEDREIGT !!!


  Maak melding

 6. Er zullen opnames worden gemaakt van deze demonstraties.
  Deze zullen later worden gebruikt door de overheid bij het aanvragen van een uitkering of door bedrijven bij het zoeken van een baan


  Maak melding

 7. Raar dat deze arme stakkers het probleem bij KLM en TUI zoeken alsof deze Luchtvaart Mij illegaal op de Surinaamse Markt opereren.

  Gaan jullie na hoe het komt dat KLM en later TUI op de Surinaamse Lucht Mij zijn. Zie de geschiedenis Nederland en van KLM met Suriname.

  Als jullie KLM en TU koloniaal vinden, kunnen jullie ook een koe doen en zorgen dat die van de markt verdwijen. ddb heeft een probleem met Holland, laat hij dan alle banden met Nederland verbreken. Jullie zullen dan merken hoe snel jullie op straat zullen zijn om er voor te zorgen dat ddb, ndp en paarse kakkerlakken uit de machtscentrum van Suriname zijn, omdat jullie willen overleven.

  Let op! Als Nederland en alle Nederlandse ondernemingen uit Suriname weg zijn, gaat het licht in Suriname uit.

  Kijk dan wie er zorg voor gaat dragen, Lit A Faja Bakka!?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. 200 idioten, mafkezen, gekken, nietsnutters en domkoppen met een bord voor hun kop laten zich meeslepen door de GOOTSTE IDIOOT JOHN WAALDRING!! Surinam Airways heeft geen recht van bestaan, opdoeken deze “vriendenclub”van de SPA.


  Maak melding

 9. Riekt naar een opgezet plan.
  Men kan niet normaal concurreren door mismanagement.
  Zogenaamd vinden de klanten het erg voor het bedrijf.
  Rare zaak
  Hopelijk pesten ze Tui en Klm niet weg hiermee.
  Waardoor we opgescheept zitten straks met maar 1 carrier.
  Bless


  Maak melding

 10. Maar is toch deze zelfde regering die het toestaat dat ze hier mogen vliegen?? Misschien weten deze goeie mensen dat de SLM niet langer zal voort bestaan, gaan jullie dan deze goeie beleidsmakers van de regering dan ook vragen waarom ze niet 2 toestellen voor de SLM met die 3 Miljard US Dollars hebben gekocht!?


  Maak melding

 11. De hamvraag is wie is de boosdoener. Dat is de man die jaren lang vertegenwoordiger van de SLM is geweest in Nederland en de KLM steeds weer in de watten heeft gelegd. Toen hij als bejaarde weer directeur werd van de SLM nadat ze hem eruit hadden geschopt, is hij gaan aanpappen met TUI en heeft ze in huis gehaald. voor de derde keer hebben ze deze bejaarde idioot eruit geschopt en nu zit Suriname weer met de gebakken peren. Er kan een boek geschreven worden van de corrupte deals, de fraude en de diefstallen die deze geile opa heeft gepleegd. niemand zal dat boek lezen want het is alleen maar kotsen.
  wie kent de naam van deze mafkees?


  Maak melding

 12. Sociale media
  We hebben onze mond vol over Facebook, Instagram en dergelijke
  Men zet van alles op de media en krijgt later de kous op de kop.
  Demonstreren in Suriname. Kan je doen, interesseert geen hond
  Demonstreren in Nederland. Niet doen. Er worden opnames gemaakt, je werkgever ziet dit,je begrijpt maar niet waarom jij geen promotie maakt of als eerste wordt ontslagen,
  bij sollicitaties weten ze dat je hebt gedemonstreerd en waarvoor, overheidsinstanties weten dit en zullen dit gebruiken tegen je.
  Dus wees voorzichtig, al hou je een bord voor je kop.


  Maak melding

 13. Nou mensen hou op de schuld aan Tui Fly en K L M de schuld te geven S L M is paar jaar geleden een overeenkomst aan gegaan met Tui Fly om de route Amsterdam, Paramaribo te vliegen en andersom om ook.
  Ga goed naar de grote hypocriete directeur aanspreken allemaal oplichters als ze gewild hadden was er nooit problemen ontstaan met de S L M dan was er nu 2 of 3 kisten van slm aanwezig maar ja ieder zijn eigen zak vullen samen criminelen als regering dus ophouden met dat gezeur van jullie daar de grote hypocriete willen zelf dat slm bestaat als dat zo was hadden ze al lang werk van gemaakt.
  Als Tui Fly en K L M geen vluchten naar Paramaribo uitvoeren dan zou het land geen toeristen opzoeken want door ons vakantie en valuta wat we daar wisselen is jullie voordeel maar dat zien jullie niet domme ezels bij elkaar.
  Als mensen met SLM willen vliegen moeten ze blijven doen dat is hun keus met al de vertragingen.
  Als zo door gaat he misschien dan komen er geen toeristen meer naar Paramaribo en de Surinaamse afkomst die hier wonen ook niet hoe gaan de monumentale gebouwen hun geld meer verdienen denk maar daar over na.
  Land leeft op schulden bedelen om geld aan alle landen Suriname is finish bevolking.
  Criminelen als regering en de bevolking mooie boel bij elkaar.
  Veel plezier nog in de corrupte land oorlog is onderweg voor jullie, dus wordt wakker mensen.


  Maak melding

 14. Opgezet door dealers want met slm valt er nog wat te verdienen dankzij de labiele personeelsleden op zanderij er is een nieuwe directeur maar daar hoor je niks van en is de zoveelste looser


  Maak melding

 15. Deze mensen begrijpen niet.

  De overheid heeft KLM en TUI en Copa Airlines al gefaciliteerd.

  Ik denk dat ze moeten demonstreren bij DNA en Ministerie die verantwoordelijk is voor vliegverkeer in Suriname.

  KLM, TUI en Copa Airlines zijn grote bedrijven, vliegen op vele locaties over de wereld.


  Maak melding

 16. SLM zal niet de eerste vliegmaatschappij zijn die door mismanagement het onderspit moet delven. Gelukkig dat er een TUI en KLM is die voor vervoer van en naar Suriname kan zorgen. SLM misschien tot betere tijden


  Maak melding

 17. Iedereen heeft toch de vrijheid om zijn/haar eigen keuzes te maken.
  Zo kiezen sommige voor de SLM en anderen vinden het prettig om met de KLM te vliegen.

  Keuzes maken is eigenlijk de puurste vorm van een vrije wil hebben.
  Mijn auto komt uit Nederland, omdat ik geen uitgereden auto uit Japan wilde hebben.
  Iedereen is vrij om zijn zuur verdiende geld uit te geven aan wat dan ook.
  Al willen ze het zelf verbranden.

  Sorry hoor, maar dit kan toch niet waar zijn dat sommige Surinamers zo dom zijn!

  Ik denk dat deze mensen bewust worden gerekruteerd om verdeeldheid, haat, onrust
  en paniek te zaaien in Suriname.(een geniale strategie)


  Maak melding

 18. Laten deze (paarse en waarschijnlijk door de SLM betaalde) boerikies maar gaan demonstreren bij de SLM voor minder vertragingen, een efficièntere bedrijfsvoering, een betere service en lagere tickettarieven.
  Tot nu toe hebben ze niet kunnen bewijzen wat die zogenaamde oneerlijke concurrentie nou precies inhoudt.
  Vandaag nog heb ik in De Ware Tijd een column gelezen van toerisme deskundige Martin Panday die alle beweringen van deze gasten vakkundig naar het rijk der fabelen heeft verwezen.
  Ik neem ze dus niet serieus.


  Maak melding

 19. Ik juich meer keuzevrijheid voor de consument absoluut toe. Uiteindelijk zal het de consument zijn die bepaalt welk bedrijf het overleeft en welke niet.
  Mocht de SLM failliet gaan dan zal dat hun eigen schuld zijn. Ook is dat nog geen ramp want er zijn genoeg vliegmaatschappijen om hun routes over te nemen.
  Verder is het nou eenmaal zo dat er heel wat politiek geregelde incompente figuren rondlopen bij SLM waar ik helemaal geen sympathie voor heb.
  Het is survival of the fittest en zo hoort het ook te zijn.


  Maak melding

 20. Wat een shot artikel. Hier is sprake van marktwerking !vraag liever verantwoording aan Slm .
  Hebben ze ooit winst gemaakt
  Is Slm niet domweg een last voor de Surinaamse economie.
  Wat een shot. Volgens mij is Slm een trots van de creoro. Deze groep maken alles kapot in Suriname.
  Onproductieve profiteurs zijn het


  Maak melding

 21. De SLM is de facto een staatsbedrijf. Dat zou al genoeg moeten zijn om een Surinamer die graag vooruitgang wil zien ,eigenschappen als solidariteit en loyaliteit te laten prevaleren. Ook al kan niet ontkend worden dat het niet zo soepel verloopt bij de SLM. Niets is echter minder waar; men geeft liever trappen en verwijten na. Niks opbouwends zit hierbij. Afkraken. Zo kennen we de ‘Surinamer’. De ex- kolonisator heeft zijn werk fucking goed gedaan hoor. Er is nog steeds sprake van elkaar hel en verdoemenis toewensen. Dekolonisatie duurt wel effe. Overigens, van de SuriNeds hoef je niet zoveel te verwachten. Die zijn per definitie uitermate negatief. De goeden niet nagesproken. Wat een azijn zeikerds ,citroenslikkers, birambi en markusa vreters zeg. Have a nice day.


  Maak melding

 22. Laat zanderij eerst zorgen voor eerlijk personeel voordat men weer grote fouten gaat maken…atta mungra wist wel hoe dat ging toch.
  Elke keer weer word gestolen word personeel omgekocht …nepsigaretten verkocht of directie is niet capabel zanderij lijkt wat dat betreft onze politiek wel.
  Dr zijn zoveel leningen gedaan in suriname waarom niet meteen een goed en of nieuwe vliegtuig aanschaffen!!!
  Corruptie vreet dit land letterlijk op!!!


  Maak melding

 23. Ook de KLM die een onderdeel van Air France is in een gevecht verwikkeld met Air France om te overleven. De KLM doet het internationaal heel goed in tegenstelling tot Air France. Air France doet er alles aan om KM helemaal uit te schakelen en er een Air France van te maken.

  Alle luchtmij hebben het moeilijk in de internationale luchtmij. Ze fuseren om economisch financieel de onderneming goed te laten functioneren, het hoofd boven water te houden, voor uit te kijken in de dynamische luchtmij wereld.

  SLM zal ook (een) partner/s moeten zoeken om te fuseren zoals alle luchtvaartmij dat doen om te overleven, tenzij…
  Hoe het momenteel aan toe gaat met de SLM zal het heel snel geschiedenis zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. @Pakiritigri

  Wees solidair en Niets opbouwends

  Prijzen van afgelopen week:
  SLM ongeveer Euro 1.000
  KLM ongeveer Euro 760
  Tui ongeveer Euro 560
  ofwel op 4 tickets een verschil van euro 1.760

  SLM zou zich eens moeten afvragen waarom zij de prijzen van KLM moest volgen en dan nog steeds fors verlies draait.
  Het antwoord is simpel wanbeleid van ondeskundige beslissers in de RvC en directies.
  Laat ik u 3 voorbeelden van wanbeleid aan rijken:
  1>> Sinds 2010 viermotorig vliegen in plaats van 2 motorig.
  2>> onderdekking qua vlieguren SLM voor een widebody 72 uur per week KLM meer dan 91 uur per week.
  3>> Meer dan 2maal meer personeel per vliegtuig ondanks dat het onderhoud niet zelf gedaan wordt.

  Hoe kan men loyaal zijn en hoe kan men opbouwend zijn als men steeds voor gelogen wordt.
  Een jaar geleden bejubelde mini-ster Pengel het business plan dat een maand later al weer vergeten was.


  Maak melding

 25. En pakiri bleef stil. 🙈🙈 🙉🙉 🙊🙊 na de reactie van Jojo. Zeer verstandig

  Kom op Surinamers ga staken, ga demonstreren, onze bedrijven worden kapot gemaakt
  Niet alleen SLM, maar ook onze grote trots Staatsolie is straks helemaal naar de verdoemenis.
  Iran maakt bekend dat ze een ongelooflijk groot olieveld heeft ontdekt. De olieprijs gaat instorten en wij, wij klein lief Suriname kan niets doen. Nu zal er geen animo meer zijn om naar olie te gaan zoeken voor onze kut,
  dan komt ook nog dat Saudi-Aramco naar de beurs gaat, nog meer slecht nieuws voor ons.
  Laat het er niet bij zitten. Ga naar de ambassade en demonstreer
  Ga naar Saudi-Arabie en daarna naar Iran.
  Het is schandalig

  ad.nl/buitenland/iraanse-president-rohani-groot-nieuw-olieveld-ontdekt-goed-voor-53-miljard-vaten-olie~a0eeae0c/

  cnn.com/2019/11/09/investing/saudi-aramco-ipo-prospectus/index.html


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.