Braziliaanse politie onderschept 1 miljoen Real nepgoederen in boot uit Suriname

32
Braziliaanse politie onderschept 1 miljoen Real nepgoederen uit Suriname

De Braziliaanse politie heeft in de ochtend van woensdag 6 november nepgoederen ter waarde van 1 miljoen Real uit Suriname onderschept in een boot nabij het eiland Mosqueiro district Bethlehem. In totaal waren er tweehonderd dozen goederen waaronder brillen, kleding en accessoires voor mobiele telefoons, melden lokale media.

De 50-jarige kapitein van de boot, Raimundo Adinamar Rodrigues Cordeiro is aangeklaagd voor wangedrag en misdaad tegen handelsmerken en octrooirecht (valsheid in geschrifte). De politieactie werd uitgevoerd door civiele politieofficieren van de Civil Police Investigations and Special Operations Division (DIOE), met de steun van civiele politieofficieren van de Coordination of Operations and Special Resources (CORE).  

Volgens plaatsvervanger Neyvaldo Silva, directeur van DIOE, ontving een politieteam dinsdagavond informatie die leidde tot de onderschepping op de boot. Volgens Silva is de boot naar Suriname vertrokken en bij terugkomst naar het deelstaat Pará zijn de goederen vervoerd. Hij liet weten dat het doel van DIOE is om te voorkomen dat namaakgoederen de handel van Belem binnenkomen.

De speciale politie-eenheden gebruikten een speedboot om de boot te bereiken. Behalve de kapitein zaten er ook bemannigsleden in de boot. Zij werden na verhoor heengezonden nadat bleek dat Raimundo verantwoordelijk was voor het vervoeren van de Surinaamse lading. Zaken worden in orde gemaakt zodat de verdachte kan verschijnen voor de rechter.

32 REACTIES

 1. Suriname staat weer op de kaart.
  Wanneer worden dit soort zaken hard aan gepakt. Ons land probeert juist eigen gemaakte producten te promoten in het buitenland en kijk wat er gebeurt. Elkaar belazeren met troep om aan geld te komen.
  Dit moet goed uitgezocht worden wie de boosdoener is van deze nephandel.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Die nep goederen zijn ongetwijfeld afkomstig uit China, zonder meer ! Niet voor niets voert Trump een handels oorlog tegen de Chinezen, daar in Suriname weten de Chinezen hun vleugels te slaan, door zg projecten te financieren of iets dergelijks. Maar tot daar en niet verder. De Chinezen willen de wereld veroveren met nep spullen , nee dat is absoluut oneerlijk, want nep en echt zijn soms heel moeilijk te onderscheiden van elkaar, petje af voor de Braziliaanse politie dat zij zeer attent zijn. Onlangs was ik op vakantie in Castellaro golf resort op de Italiaanse Rivera , vandaar trok ik naar Ventimigilia, San Remo naar Monaco en tenslotte in Nice . GEEN enkel van deze steden verkopen plastic attributen uit China ! Zelfs ok straat marken niet, laat staan in de galerijen. Zeer merkwaardig. Ook Brazilië nu. Geen € of $ biljetten meer en nep spullen voor export. Dus bouta faja helemaal.


  Maak melding

 3. wie zijn de grootste producent en verhandelaar van nep produkten in de wereld. Nu sturen ze hun troep via een smokkel route naar Brazilie. Maar troost je er komen genoeg zuid amerikanen grote voorraden kopen bij times mall in Paramaribo om in hun land te verkopen. niet alleen de kapitein moet worden aangehouden ook de ontvanger van de goederen in Brazilie


  Maak melding

 4. Vanuit China, zonder problemen naar Suriname en door de Brazilianen in beslaggenomen en vernietigd. Dat zegt iets over de waardeloze beleidmakers en machthebbers van dat intussen failed narco state. In zo’n land kunnen alleen criminelen gedijen en dat zie je overal. Men druft niets een een gouden tand in te laten zetten, dat zou een teken van rijkdom.zijn. Maar voor de centrale markt zitten de teringlijders een bekvol goud uit hun dikke nek naar je te roepen of je gpud wil kopen, sterker nog cocaine, heroine, hasj, xtc, meth en last but no least wilt wisselen. Jaren tachtig herhaalt zich, deze keer wordt het nog erger. Het volk was al gewaarschuwd; ” ik wens u slapeloze nachten”. Dat oerdomme balloze volk durft nieteens op straat te gaan en steken hun kop liever in het zand. Echter, om geld bij familie uit Nederland af te troggelen zijn ze heel vindingrijk. Ze moeten nu gaan voelen, dat je een moordenaar en drugsveroordeelde crimineel nimmer moeten ondersteunen, want die zal blijven moorden en stelen. En dat gebeurt nu okk in Suriname. Geen politieke tegenstanders, maar wel drugsgerelateerde liquidaties, dat is ook moord.


  Maak melding

 5. Zo, das een aardig bedrag aan goederen. Lijkt bijna alsof er een vaste smokkelroute was tussen SR en BRA. Deze kapitein gaat de komende tijd geen schip van de binnenkant kunnen beschouwen. En moet men dit (internationale ) netwerk maar zien op te rollen. Jammer voor de Brazilianen die te wachten stonden op hun Gucci brillen. O zo nep en toch zo echt.


  Maak melding

 6. He randdebielen overal ter wereld wordt er in nep goederen verhandeld. Ook hier in Nederland kan je ze kopen hoor. Gucci, Prada, Nike enz. Dus met jullie bekrompen hersens …niet alleen in Suriname.😂


  Maak melding

 7. Overall in de wereld worden er namaak artikelen verkocht wat is dan het probleem jaar en dag worden er namaak artikelen in Suriname verkocht en nu word er geklaagd om het klagen niks nieuws onder de zon
  Laat Me rustig.


  Maak melding

 8. #Chris 9 november 2019 At 08:06
  Wanneer wordt er streng opgetreden tegen de Chinezen ze zijn een vloek in de wereld geworden nu. Ze vernietigen de aardbodem

  He Chris. Weet je niet dat je opa een chinees was. Kijk dus uit wanneer ze die chinezen gaan uitroeien. Zeg toch iets verstandig.


  Maak melding

 9. Zelfs de Surinaamse overheid werkt mee aan het in stand houden van nepartikelen en het plegen van plagiaat.
  De CD’s die worden verkocht zijn in Suriname kopieën waarvan er geen auteursrechten zijn betaald.


  Maak melding

 10. Ja hoor……na de wereldwijde mislukte drugstransporten, afkomstig uit Suriname, zijn ze nu overgestapt op nepartikelen.
  En natuurlijk weer de schuld van de Chinezen en De Haag.
  Het word met de dag duidelijker dat Suriname wel degelijk een FAILED STATE is.
  De corrupte, criminele paarse schurkenbende van de Bouta-maffia staan wereldwijd in de spotlight.


  Maak melding

 11. Vroeger werden nanmaak goederen juist vanuit Brazilie naar SU gesmokkeld met de braziliaanse boten. Nu is het blijkbaar andersom. De namaak goederen zijn zeker afkomstig uit china. Wel ik zie het niet als een misdaad.


  Maak melding

 12. Hier in NL kan je ook nep goederen kopen wat voor ophef is dit deze gekoloniseerde volk van su grijpen alles om su zwaarte te maken is dit nieuws gebeurt ook in Nederland hoor mensen


  Maak melding

 13. Het staat nergens dat het Surinamers zijn die aangehouden zijn. De Brazilianen doen alles dat illegaal is.
  Kan zijn dat de spullen In Suriname gekocht zijn want die chinezen zijn zelf in het binnenland waar velen niet durven te gaan.
  Daarom komen er dagelijks nieuwe chineze miljonairs erbij.
  Wat gebeurt er boven in de grote winkelpanden die de chinezen opzetten??????????/


  Maak melding

 14. @laat me @Rick. Ik denk dat jullie je vergissen in één belangrijk aspect van producten die worden vervaardigd in China. In Nederland en de Europese unie komen inderdaad producten voor waarop staat “made in China ” het verschil is dat ze vaak een CE keurmerk hebben. Omdat de producten voldoen aan de Europese normen. Maar er zijn vele mensen die zomaar een bedrijfje beginnen op hun erf in China. En dat soort spullen zie je vaak in Suriname waar er geen controle op is. Hier in Nederland gaat dat niet makkelijk gebeuren omdat er goede controle is op namaak spullen, voordat het de EU binnen komt. Veder bemoei ik me niet met politiek. Ik zeg alleen iets wat ik weet. Maar je weet maar nooit misschien vergis ik me.


  Maak melding

 15. Ric schrijft in het kort
  maar in Nederland doen ze het ook, hier ook, dus het mag hoor. Poor boy

  Worden de producten uit China geëxporteerd, in Suriname geïmporteerd en deels getransporteerd?
  Dan doet de douane zijn werk uitstekend. Kom maar op met de lintjes en daarna
  reshuffle, maar eerst een commissie benoemen die dit gaat uitzoeken


  Maak melding

 16. Rik@
  Bij wie en wat , en kruip onder je steen ,het mag niet klaar dat ze er in suriname geen donder aan doen is genoegzaam bekend, dat Suriname verziekt is met drugs copy cat en het inmiddels normaal vind dat er corruptie heerst en niet om lullige bedragen ,criminelen hun gang kunnen zonder dat iemand in grijpt, is ongehoord , maar ja ze staan nog onder de koloniale druk , grapjassen zijn het ,IEDEREEN en alles de schuld als men het zelf niet meer grijpt.
  En zo een ben jij rik jammer en zielig


  Maak melding

 17. @Bigi Sma, jij snapt er weinig van.Uit rancune tegen de regering kies je blindelings partij voor de tegenstanders van de regering. De Surinaamse overheid heeft veel beters te doen. Zij is niet in dienst voor de grote merken en aandeelhouders van Nike, Adidas, Gucci, Montclair, Canada Gooze, Calvin Kleyn, Mexx, Tommy Hilfigure, Versacci, Lacoste, enz. Deze groten der aarde bezitten meer dan de helft van alle rijkdom in de wereld. Ik ben daarom van mening dat deze grote merken budgetten ter beschikking moeten stellen aan overheden om de handel en fabricage van nep merken tegen te gaan. Waarom moet de overheid opdraaien voor de kosten om deze grote der aarde in bescherming te nemen? Maar ja, bij jou slaan de rolluiken van jouw hersenen dicht als ik jou terecht wijs op deze oneerlijke situatie.


  Maak melding

 18. Die vragen moeten gesteld worden in het parlement aan de mandarijn van bejing en tevens minster van handel, kralen en spiegels en hoofd leningen verstekker van China in Suriname de heer Steven Stang. Suriname is niet alleen een doorvoerland van cocaine maar ook nep chineze spullen OLV en door chinezen.


  Maak melding

 19. Kijk een Chinees denkt zo, als een grote bedrijf bij hem komt met originele spullen en blueprint dan maakt hij de producte die worden besteld heel netjes tijdens normale werktijden.

  Buiten normale werktijden dan maken ze de “knock off” spullen in zelfde fabriek, alleen met goedkopere stoffen enzo is dus van mindere kwaliteit.

  Geldt voor alle grote merken en producten die in China worden gemaakt.

  Enige wat ik kan bedenken dat ze moeilijk na kunnen maken, maar niet onmogelijk, zijn die luxe horloges zoals Rolex, Audemars Piguet, Breguet, Breitling, Tag Heuer, Glashütte enz.

  Denk zo als vele antieke kunstwerken zoals schilderijen en allerlei andere stukken nagemaakt kunnen worden dan is een Nike, Gucci of Iphone kinderspel.

  Die grote merken weten dat ze hot zijn als ze worden nagemaakt. Wie niet word nagemaakt is niet belangrijk.

  Is dus ook in voordeel van die grote merken.

  Weet je trouwens ook dat al die dure kledingmerken hun kleding die ze niet verkopen verbranden of vernietigen en dumpen op een vuilnisbelt.

  Zoveel verspilling, maar omdat die eigenaars miljardairs zijn kunnen overheden hun niks doen.


  Maak melding

 20. Het word tijd dat China eigen passagiers vliegtuigen bouwt voor 340 personen dan zijn ze op de goede weg .

  Hopend dat ze de Bauxiet van Suriname gebruiken om vliegtuigen te bouwen .

  Jammer voor hun die zulke merken dragen ,mem gebruikt kinderen om zulke rotzooi te maken op de wereld .


  Maak melding

 21. Kinderen moeten voor grote merken werken kijk naar hun loon en slaap ruimte .

  De staats moet zulke grote merken eisen huizen te bouwen en een beter loon betalen
  aan de werknemers in China en India en Afrika


  Maak melding

 22. CRIS U HEEFT GELIJK.DIT KOMT DOOR VHP ONDER (6% INVOER RECHTEN) ANDERE.ZOLANG DE HINDOESTAANSE GEMEENSCHAP WINKELS VERHUURT AAN CHINEZEN ZijN DIT DE PROBLEMEN.PAK DE ONDERNEMERS DIE ILLIGAAL OF OP EEN VERKEERDE MANIER CHINEZEN WINKELS VERHUURT HÉBBEN OM PASPORT TE VERLENEN AAN CHINEZEN GROTE BOETES OPLEGGEN.OM TE BEGINNEN PAD VAN WANICA.en de eerlijke CHINEZEN die well hun best doen in het zonnetje zetten.DE GEVOLGEN WERKGELEGENHEID VOOR SURINAMERS.BJP partij denk aan alle burgers ongeacht leeftijd afkomstig kleur geloof etc etc.iedereen verdiend een eerlijke toekomst.


  Maak melding

 23. Dat is dus een slordige 2 ton Euro. De auteur heeft het over een Surinaamse lading. Als je het mij vraagt heeft de boot Suriname als tussenstop gehad en moet er gesproken worden van een lading op een schip uit Suriname. Maar ja, dat is natuurlijk niet wat WK de wereld in wil gooien, want het past niet in hun opzet, namelijk het negatief neerzetten van Suriname om daarmee de huidige regering in een kwaad daglicht te plaatsen. We kennen onze pappeheimers wel hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.