Militair immigratiedienst luchthaven troggelt valuta bij passagier af

37
Militair immigratiedienst troggelt valuta bij passagier op luchthaven af
Foto (c) Bombelman.com - Vertrekhal van Zanderij in Suriname

Een militair die werkzaam is bij de immigratiedienst van de luchthaven van Suriname, is deze week aangehouden wegens afpersing en dreiging. Hij zou 130 US dollar bij een vertrekkende passagier hebben afgetroggeld, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De man is zich van geen kwaad bewust en verklaart dat hij dacht dat de vrouw hem ‘softgeld‘ gaf, omdat hij haar vriendelijk zou hebben behandeld, aldus de krant vandaag. Hij gaf verder aan dat collega’s van hem ook geld van passagiers aannemen.

Het voorval vond plaats toen de vrouw bij de balie op Zanderij aanklopten voor het afstempelen van documenten. De vrouw verklaart volgens Times dat de militair haar vroeg of zij geld heeft, want anders zou hij de documenten niet afstempelen.

De militair in kwestie is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.


37 REACTIES

 1. Camera’s en microfoons plaatsen waarbij alle gesprekken van deze gasten met onze gasten, worden opgenomen! Dan kunnen wij de rotte appels uit het systeem halen.

  En als dat niet werkt, het hele systeem omgooien.


  Maak melding

 2. En morgen is hij vrij.

  Rob ik gebruik deze van je. Hopelijk heb je geen bezwaar
  je reactie bij het artikel – Masteropleiding in het vooruitzicht voor Surinaamse ambtenaren

  Je ziet dr de scholing van het overheidspersoneel haar vruchten afwerpt. Kijk maar naar de ordening van de samenleving. Ook lukt het de overheidsdiensten om sneller in te spelen op hulpvragen uit de samenleving. Thank you regering.

  Top Rob


  Maak melding

 3. Kabinet Bouterse I & II maakt meer kapot dan je lief is. Mensen zijn aan het pinaren in Suriname. Nog even en de pakketten van J. Steeman Shipping komen ook niet aan bij plaats van bestemming. Reken maar dat de mensen van customs er warmpjes bij zitten. Zou haast kabinet Bouterse III de apatische Suri’s gunnen. Waarom ze die man adoreren is mij een raadsel.


  Maak melding

 4. Op weg tetug naar Holland werd op zanderij ’s balie mijn moeder 200 Euros afgetroggeld. Ze zijn daar een poos bezig. Goed dat deze man daar weg is. Hopelijk raakt hij zijn baan kwijt. Als hij een ndper is wordt hij waatschijnlijk weggepromoveert naar het verre bos. Speciaal met een bakamang politicus.


  Maak melding

 5. @Beste Picolaas,

  RobG is tijdelijk afwezig. Hij heeft zich gemeld aan de Letitia Vriesdelaan 1, Paramaribo, Suriname

  Hij is daar met open armen ontvangen.
  Daar geeft hij ook verteld, hoe prefect hij deze regering vindt. Om veiligheidsredenen is hij gelijk in een aparte ruimte geplaatst voor verhoor.


  Maak melding

 6. Ah ja vertel me maar wat, dit is 1 op de 2 gevallen dat zich elke dag voort doet . Bij de TUI balie kregen passagiers al duidelijke instructies wat te doen al op bezoek de Caraïbische gebied inclusief Suriname. Een echte corrupte land. Dieven land, heler land ga zo maar door.!!


  Maak melding

 7. Dit laat duidelijk zien dat het financieel, economisch, normen en waarden, je werk naar eer en geweten doen, correct te doen, et cetera zeer slecht gaat met Suriname. Suriname is Neks No Fout.

  baardmanneke vraagt bij het OM geen gevangenisstraf voor ddb hoofdverdachte van de 8 december 1982 moorden, de grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname.

  Arme loontrekkers bij de overheid op Zanderijen die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden zijn ten einde raad en proberen langs deze weg wat valuta’s bij toeristen af te troggelen.

  Softgeld voor softdrugs.

  Boeng Sari His Tory van de marechaussee.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Schandalig, wie is nog te vertrouwen in dat land. Het crioelt van corruptie, oplichting en afpersing. NDP heeft haar doel ereikt, complete normen en waarden verval. Rolmodellen zat in het kabinet van plee.


  Maak melding

 9. Ai boi sommigen weten niet hoe t hoort om zich te houden aan een onderwerpmaar mensen maar zitten te beschuldigen efu de jaren 80 e come back waarom ben je nog hier dan wel we leven vrij hoor sdong e luku Bouta jo njang lati alles wat jullie hier uitkraaien over hem e bigi eng moro want jullie schenken teveel aandacht aan hem


  Maak melding

 10. In de jaren 80 gaf ik tjuku, die tijd dat je moest invullen hoeveel Nederlandse gulden je bij had. Je mocht maar een bepaalde bedrag, legaal meenemen naar Suriname. Het was die tijd dat Suriname monopoly geld hanteerde, een koffer vol.


  Maak melding

 11. DING FOEFOEROE DAGOE ALLEMAAL DAAR OP ZANDERIJ…..DAAROM ZAL HUN KINDEREN OOK NOOIT IETS BEREIKEN IN DE MAATSCHAPPIJ. ZE WORDEN ALLEMAAL STRAATROVERS EN HOSSELAARS. DIT GAAT OVER VAN OUDERS OP KINDEREN. CORRUPTE BENDE DE GOEIE IS OP 1 HAND TE TELLEN.


  Maak melding

 12. Daarom krijgen bezoekers uit het buitenland spontaan diaree op zanderij zowel bij aankomst als bij vertrek.
  Die kaulo japjapie foeroe beesten daar horen geen controle van passagiers te doen maar de wc op de luchthaven schoon te houden.
  Van mij mag dat ook in uniform..die libba’s.


  Maak melding

 13. Ook in zijn huis moet het vuur onder de pot blijven branden. Het is duidelijk het paarse dictatoriaal beleid dan kundige mensen niet op de juiste plaatsen zitten.


  Maak melding

 14. Mei op vakantie geweest daar in sur er waren meerdere heren die op en af liepen met paspoorten met geld van mensen die aangekomen waren maar helemaal achter in de rij stonden. ik vroeg aan een dame als dat normaal was ze zei mevr zeg niets hoor anders gaan ze je als een hond behandelen.toen ik aan de beurt was ging alles volgens protocol hoor, maar de vraag lag op de punt van me tong om te vragen hoe het zit met al die documenten die hij afstempeld zonder mensen te zien of vragen te stellen. Jammer is dat hoor zulke mensen geven sur een slechte naam want als ze zo doen bij aankomst wat doen ze als men vertrekken.verandering begin bij je zelf mensen en niet bij de leiders van het land want als je verstandig denk kan je betere keuze maken.


  Maak melding

 15. Ik ben blij dat ze hem gepakt hebben. Ze vragen ook geld aan de oudere mensen en de begeleider die de oudjes op zanderij moet helpen werkt samen. Uit onze ervaring bij mijn moeder gedaan. Ze moest betalen anders kreeg ze haar paspoort niet.


  Maak melding

 16. Corrupte ambtenaar. Ontslag past hierbij. Waarschuwing voor overige collega’s. Desnoods vallen opzetten om te kijken wie zich hiermee inlaat.


  Maak melding

 17. Wanneer je daar op de luchthaven ben aangekomen kijken ze je aan alsof ze de beste baan hbbn vn de wereld. De meeste werken daar om hun eigen zakken te vullen. Zogenaamd hbbn ze hun werk goed verricht dat is allemaal lariekoek in zo’n corrupte land. Straks ga je horen dat toeristen met biljetten van 500euro als snoepgeld geven. Want het is een nieuwe uitspraak dat toeristen met biljetten van 500euro’s reizen. Zo een achterlijk verhaal en smoes kunnen alleen de suri,’s verzinnen. Er is totaal geen beleid in een land als Suriname.


  Maak melding

 18. pakiratigri
  Hij wordt opgenomen in het team dat de bewaking uitvoert voor de top van de NDP vul de namen maar in
  Bouva Misiekaba Bouterse Abrahams etc etc
  Oja misschien ook RobG


  Maak melding

 19. Geen corrupte ambtenaar, maar het is de opvoeding. Opgevoed in een land vol ellende, dan gebeuren zulke dingen. Stelen in het openbaar. Kijk naar Afrika. Ik hoop allen niet dat Suriname een stukje Afrika wordt.


  Maak melding

 20. Leren communiceren kunnen ze niet. De uniform zijn sommigen niet waardig nog wapen in hun hand. Ze voelen zich superieur,machtig. ¨hou je BEK¨ schreeuwen ze met een wapen in hun hand, je schrik aanjagen, zo´n kleine snotaap. Maar je geld aftroggelen kunnen ze als de beste.
  Komt er van als je straat jochies van de straat neemt en een machtige/dodelijke wapen in de hand drukt.


  Maak melding

 21. En dan zijn er toeristische organisaties die Suriname lopen te promoten in Europa als vakantieland. Ze mogen direct hiermeen stoppen. Met dit waardeloos gedrag jaag je de toeristen weg. Dit gedrag gaat van.mond tot mond in Europa. Hoe halen zij het in hun hoofd om dit te doen. Je maakt misbruik van je werk en positie waarin je verkeerd.
  Deze werknemers dienen op staande voet ontslagen te worden. Het luchthaven heeft oplichters in dienst. Ze zetten mensen af.
  Wat een schaamteloze vertoning. En dan waren ze bezig om toeristen met muziek en al bezig te verwelkomen en dansende vrouwen. Zijn ziek in hun hoofd. Ik hoorde dat mensen al op Schiphol die naar Suriname komen worden gewaarschuwd alert te zijn voor deze oplichters praktijken.
  Zelfs de duivel waart rond op onze luchthaven. Wat een vernederende toestanden van een stelletje uitschot die daar werken en mensen oplichten. Ik zou alle toeristen adviseren hun telefoon in de hand te houden en alle gesprekken op te nemen. Direct aangifte doen bij de politie ter plaatste. Vreselijk is dit.


  Maak melding

 22. @ Boeboe bit Sjorie
  Deze werknemers dienen op staande voet ontslagen te worden
  ma door wie dan? een andere crimineel? Zij kan dit niet doen, omdat zij ook Wijsman op haar kop heeft


  Maak melding

 23. Dit gebeurd al jaren op zanderij ..niks nieiws onder de zon.
  Men doer alsof dit venomeen een nieuwe is dr is geen personeel onbetrouwbaar zoals op zanderij !!
  Oplichting ,gebedel samenwerking met criminelen die hun handel via zanderij vervoeren..bier kopen op zanderij met coke gevult etc…..en een ieder in suriname en nederland weet dit!!!!
  Het is toch vrij normaal dat men bolletjes slikt of verwerkt in je koffer!
  Dus die ene man die opgepikt is is peanuts!
  Zelfs een zekere directeur had meegeholpen aan deze wantoestanden….zanderij is een op en top doorvoerhaven met crimineel personeel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.