Masteropleiding in het vooruitzicht voor Surinaamse ambtenaren

21
Masteropleiding in het vooruitzicht voor Surinaamse ambtenaren

De Hoger Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B&O) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in Suriname is van start gegaan met het tweede collegejaar in Paramaribo. Het gaat om de Cohort 2 voor het studiejaar 2019-2020. Biza-minister Mike Noersalim heeft op maandag 4 november het startsein gegeven voor het tweede collegejaar.

Noersalim gaf in zijn speech aan het enorm belangrijk te vinden dat ambtenaren zich op hbo-niveau verder scholen. De opleiding is niet alleen bestemd voor Binnenlandse Zaken, maar voor alle ambtenaren van alle ministeries. Alleen zijn er toelatingseisen waaraan eenieder moet voldoen alvorens toegelaten te worden”, aldus de bewindsman.

Hij gaf de studenten aan deze kans met beide handen aan te grijpen en de studie af te ronden, aangezien de overheid veel inkomt om de ambtenaar tot een betere werknemer te maken die de opgedane skills in praktijk zal brengen. Verder geeft hij ook aan dat ingeschrevenen die niet toegelaten zijn in Cohort 2, wel de gelegenheid zullen krijgen zich in te schrijven voor de volgende Cohort.

Noersalim gaf aan dat er ongeveer 800 ambtenaren belangstelling hebben getoond voor de hbo-opleiding, maar dat er uiteindelijk 60 studenten geselecteerd zijn. Dit moet daarom een grotere stimulans zijn voor de studenten om de studie af te ronden. De overheid voorziet de ambtenaren al van opleidingen op verschillende niveaus. De surnumerair, VAAO I, VAAO II en de hbo-opleidingen bieden ontwikkelingskansen voor de ambtenaren voor een beter functioneren op de werkvloer.

In haar streven naar een excellent government, wil de overheid investeren in het carrière pad van de ambtenaren en zal zich nu voorbereiden op de Masteropleiding. “Dit maakt duidelijk dat de overheid inderdaad bezig is de belangrijkste pilaren binnen HRM gestalte te geven,” aldus Noersalim.


21 REACTIES

 1. off the record.
  Suriname wordt belazerd door LR Groep

  Een zeer ontstemde Girdhari zegt dat het erop lijkt dat de rode loper wordt uitgerold voor de LR Group. Tijdens de presentatie voor de commissie van DNA heeft de LR Group zijn voornemens duidelijk gemaakt. Een jaarlijkse productie van 4,2 miljoen liters melk, 2.000 ton kippenvlees en 5 miljoen eieren die zullen worden afgezet op de Surinaamse markt. Daarnaast zijn er enkele projecten gepresenteerd die in de toekomst moeten gaan zorgen voor meer werkgelegenheid voor zowel jonge Surinamers als voor de Surinaamse landbouwers. Het uiteindelijke doel is om te exporteren naar alle Caricom-landen. Naar verluidt wil de LR Group de landbouwindustrie in Suriname op een hoger niveau brengen.

  laten we gaan rekenen
  N.B. . Ik ben niet op de hoogte van de meest recente prijzen in Suriname, dus bent u vrij om mijn berekeningen aan te passen

  Verkoop melk 4.200.000 liters a sed 10 = 40.200.000 srd
  Verkoop kip 2.000.000 kilo a sed 15 =. 30.000.000 srd
  verkoop eieren 5.000.000 a 1.20 =. 6.000.000 srd
  totale opbrengsten 76.200.000 srd
  omgerekend naar us dollars a 8 srd. 9.525 000 us dollars
  kostprijs 30% 2.857.000 us
  netto omzet. 6.668.000 us
  aandeel lr groep 30%. 2.000.400 us
  opbrengst voor aftrek bedrijfskosten. 4.667.600
  bedrijfskosten p.m u mag iets invullen
  rente lening 9% van 67 miljoen us dollars 6.030.000
  Verlies exclusief bedrijfskosten. 1.362.400,

  Conclusie : op basis van mijn eenvoudig rekensommetje blijkt dit een gigantische verliesgevende onderneming te worden.
  Surinaamse regering U wordt met open ogen genaaid. Niet doen!!!!!!
  Waar zijn de rekenmeesters van de NDP???????


  Maak melding

 2. off the record.
  Suriname wordt belazerd door LR Groep

  Een zeer ontstemde Girdhari zegt dat het erop lijkt dat de rode loper wordt uitgerold voor de LR Group. Tijdens de presentatie voor de commissie van DNA heeft de LR Group zijn voornemens duidelijk gemaakt. Een jaarlijkse productie van 4,2 miljoen liters melk, 2.000 ton kippenvlees en 5 miljoen eieren die zullen worden afgezet op de Surinaamse markt. Daarnaast zijn er enkele projecten gepresenteerd die in de toekomst moeten gaan zorgen voor meer werkgelegenheid voor zowel jonge Surinamers als voor de Surinaamse landbouwers. Het uiteindelijke doel is om te exporteren naar alle Caricom-landen. Naar verluidt wil de LR Group de landbouwindustrie in Suriname op een hoger niveau brengen.

  laten we gaan rekenen
  N.B. . Ik ben niet op de hoogte van de meest recente prijzen in Suriname, dus bent u vrij om mijn berekeningen aan te passen

  Verkoop melk 4.200.000 liters a srd 10 = 40.200.000 srd
  Verkoop kip 2.000.000 kilo a srd 15 =. 30.000.000 srd
  verkoop eieren 5.000.000 a 1.20 =. 6.000.000 srd
  totale opbrengsten 76.200.000 srd
  omgerekend naar us dollars a 8 srd. 9.525 000 us dollars
  kostprijs 30% 2.857.000 us
  netto omzet. 6.668.000 us
  aandeel lr groep 30%. 2.000.400 us
  opbrengst voor aftrek bedrijfskosten. 4.667.600
  bedrijfskosten p.m u mag iets invullen
  rente lening 9% van 67 miljoen us dollars 6.030.000
  Verlies exclusief bedrijfskosten. 1.362.400,

  Conclusie : op basis van mijn eenvoudig rekensommetje blijkt dit een gigantische verliesgevende onderneming te worden.
  Surinaamse regering U wordt met open ogen genaaid. Niet doen!!!!!!
  Waar zijn de rekenmeesters van de NDP???????


  Maak melding

 3. LR-group gebruikt dit project als dekmantel voor leveren van wapens en het opzetten van een netwerk om de verkiezingen van mei 2020 te frauderen. En zal geen enkele kip geproduceerd worden, laatstaan een ei. De kakkelende paarse ratten zijn met andere snode plannen bezig, wacht rustig af. Na medio 2020 zul je merken.


  Maak melding

 4. Ik ben in de war en heb dringend professionele hulp nodig…

  Moesten de ambtenaren niet eerst aan de functie-eisen voldoen, alvorens ze werden aangenomen op welke ministerie dan ook???

  Betekent dit dat er steeds ongekwalificeerd personeel op de ministeries heeft gezeten???


  Maak melding

 5. @Jàgran, al die oerdomme ambtenaren (30.000) hebben geen adequate scholing. Die zijn door de paarse embecielen betaald werkloos op het departement. In mei 2020 zullen ze hun aanstelling terugbetalen met een stem op de rovers van paars. Iemand zonder lagere school is onder paars directeur van de waterschappen in Nickerie en in persoon aangesteld door Doekhie. As tegenprestatie moest hij zijn huis paars schilderen en zijn schoonfamilie, familie en vrienden aansporen om op paars te stemmen. Zijn dagelijkse praktijk is rundvlees smokkelen naar Guyana. Zo heb van de westelijke vrens tot de oostelijke grens een hele hoop strontambtenaren die bereid zijn om zelfs hun moeder te verkopen voor een aanstelling van paars. Noetsalim heeft dus laten merken hoe hij aan zijn aanhang komt. Een pajongwaaier van eerste orde.


  Maak melding

 6. Dit is al een teken dat er één en al ongeschoolde nietsnutters bij de Ministers en Kabinet werken. De grootste ongeschoolde nietsnutters in de assemblee.
  Neem Brunswijk als voorbeeld. En die dikke nijlpaard van Buitenlandse zaken


  Maak melding

 7. Je ziet dr de scholing van het overheidspersoneel haar vruchten afwerpt. Kijk maar naar de ordening van de samenleving. Ook lukt het de overheidsdiensten om sneller in te spelen op hulpvragen uit de samenleving. Thank you regering.


  Maak melding

 8. Waarom een Masteropleiding? Die moordenaar heeft maar 2 jaar mulo, en is president van het land, beter is om een strafblad te hebben, want dat zijn de mensen hier die het voor het zeggen hebben, en mensen met een titel mogen naar ze luisteren, en opdrachten uitvoeren.


  Maak melding

 9. Brunswijk heeft een masters , JK. Wat die nijlpaard heeft weet ik niet.
  800 hebben graag willen studeren. Maar 60 zijn gequalificeerd. Ze hebben middelbare school om de bachelors te doen. 760 hebben dat niet of ze zijn onbetrouwbare niet ndpers. Of ze zijn door oompje politikus op werk geregeld.
  Als Su een community college of twee en drie had dan zou als de in de VS studenten die dat willen zich kunnen in schrijven. Als blijkt dat ze niet kunnen, ze krijgen f’s, dan moeten ze stopped. Anderen hebben getoond dat ze wel kunnen. Ze hebben militairen examens afgelegd of andere industriele tests op werk afgelegd en zijn voor geslaagd. Deze studenten zijn door gestoomd voor Hun bachelors en masters. Sommige zelfs hun Phd gehaald. Omstandigheden hebben ervoorgezorgd dat ze high school dropouts waren.
  Het is goed dat BS ers hun masters Halen. Zo heeft de overheid goede leiders en hoger kader om het publiek te dienen.
  Het is wel jammer dat anderen moeten zweten en in armoede Keven om een graad te Halen en geen werk kunnen vinden en de geregelden gratis een graad krijgen.


  Maak melding

 10. Het zou beter zijn om goed in het onderwijs te investeren, zodat je gekwalificeerd personeel in dienst kan nemen en ze voortdurend know how bijbrengen. Mensen zonder startkwalificatie in dienst nemen en ze dan proberen regulier te scholen is niet wat je wilt. Zo krijg je meer names en faces, waar paars in schittert. Nepotisme is een handelsmerk van deze kwaadaardige misbaksels.


  Maak melding

 11. Op het ministerie waar ik momenteel werk merk ik niks van verandering noch vooruitgang.
  Ik zal je vertellen ik werk er bijkans 20 jaar.
  Achteruitgang en verval .
  Je durft niet eens gebruik te maken van een wc!


  Maak melding

 12. “Rob heeft het over de ordening van de samenleving en het sneller inspelen van de overheid op hulpvragen uit de samenleving”

  Beste Rob, heb je een aantal voorbeelden wat je heb uitgekraamd??
  Je lult gewoon weg onzin met je ordening en sneller inspelen op hulpvragen.

  Vraagje, vindt jij je zelf niet zielig? Of krijg je verkeerde medicijnen van je arts dat je onzin kraait?


  Maak melding

 13. “Noersalim gaf in zijn speech aan het enorm belangrijk te vinden dat ambtenaren zich op hbo-niveau verder scholen”, ik hoop dat hiermee bedoeld wordt dat ze zich verder moeten scholen NA het reeds in bezit zijnde hbo diploma want ik wil niet geloven dat de dames en heren van het landsbestuur dat niet eens hebben.


  Maak melding

 14. Jongens laat suriname kennismaken met nieuwe technologiën, vereenvoudigde manier van landbouwen werkt niet zoals het nu decenia lang gaande is, pak het groots aan en niet van die kleinschallige bezigheden, Parmesar is goed bezig, laat hem dit impementeren, deze minister weet precies waarme hij bezig is. Elk nieuwe ontwikkeling is bedreigend, maar geef een kans, het kan ook ons succes worden.
  Na wan mooi bung torie,


  Maak melding

 15. JK,

  Yu e las yu teng nanga LAUWPIE.

  A mang Lauw psa Lauw. RobG is ontsnapt uit de van Mesdagkliniek in Groningen.

  Hier komt hij rondbazuinen dat hij is afgestudeerd als Econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.


  Maak melding

 16. De meeste ambtenaren moeten eerst leren om mensen vriendelijk te woord staan. De meeste zijn arrogant en nemen de telefoon niet op. Ze moeten eerst naar back to basic.HBO is niet nodig


  Maak melding

 17. Het zijn er 82.000 ongeschoolde of laaggeschoolde ambtenaren die geen snars snappen. Ze laten je voor een simpel papiertje dagen aanrukken met allerlei ergenissen. Dus straks is niet studeren maar certificaat aangereikt krijgen voor een hoger loon. Lang leve de LOL.


  Maak melding

 18. Voor tien jaren terug, aan het eind van de lange regeerperiode Venetiaan-Sardjoe_Santoki-enz, zag Paramaribo er ranzig uit. De stad was verwaarloosd, de straten leken op een openbare vuilnisbelt, vele delen van Paramaribo stonken naar bagger en kadavers, wegen zaten vol gaten, de sfeer onder de mensen was bedrukt, de wilde bussen hadden hun eigen wild-west gecreëerd in ed straten van groot Paramaribo , enz. Paramaribo kreeg van het volk rapportcijfer 2. Het wonder geschiedde toen president Bouterse regeermacht kreeg. Ambtenaren kregen binnen de korste keren een ” mcrash course overheidsmanagement ” om de problemen waarmee de overheid door slecht beleid van Venetiaan te verhelpen. Binnen de korste keren werd de achteruitgang van de stad en het openbare leven tot staan gebracht. Buiten Paramaribo was het ook niet beter. Venetiaan-Sardoe-Santoki-enz, hadden ook geen aandacht voor het leven buiten Paramaribo. Zij behandelden alle gebieden buiten Paramaribo als een verstoten wees. Door de scholing van de ambtenaren ter hand te nemen kreeg de aanpak van de problemen een professionele invalshoek. Proficiat regering Bouterse.


  Maak melding

 19. Beste Rob,

  Het zou fijn zijn als u zich op de onderstaande adres meld, en vertelt wat u net hier op waterkant.net heeft uitgekraamd, wordt u met open armen ontvangen.

  Letitia Vriesdelaan 1, Paramaribo, Suriname
  Tel +597 477190.

  Ik wens u heel veel succes en beterschap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.