Congres anti-Zwarte Piet actiegroep met geweld verstoord door voorstanders Zwarte Piet

65
Congres anti-Zwarte Piet actiegroep met geweld verstoord door voorstanders Zwarte Piet

Voorstanders van Zwarte Piet hebben vanavond in Den Haag een landelijk congres van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) met geweld verstoord. Op foto’s van anti-Zwarte Piet actievoerder Mitchell Esajas van KOZP zijn beschadigde ramen te zien. Ook plaatste hij een foto van zijn auto, waarop te zien is dat de achterruit verbrijzeld is.

Volgens de politie zijn er vernielingen aangericht in het pand aan de Beatrijsstraat. Er zijn vier personen aangehouden. Esajas meldt op Facebook dat voorstanders van Zwarte Piet onder meer met vuurwerk het congres probeerden te bestormen.

Een deelneemster aan het congres meldt op Twitter dat de bijeenkomst “door ongeveer 40-50 aso’s” is belaagd. De zaal werd volgens een andere twitteraar ontruimd tijdens de bestorming en daarna weer kort hervat, met de politie zichtbaar aanwezig voor en rond het pand.

65 REACTIES

 1. Inderdaad meneer Van Dijk en nu hoop ik dat moslims voor zichzelf opkomen en die terreuraanslag door Christelijke Hollandse terroristen in Hawija vergelden. Zou dat niet eerlijk zijn om met gelijke munt keihard terug te meppen? En de laffe leugenaar en oorlogscrimineel Rutte blijft ontkennen. Sleep hem voor het Int. Strafhof.


  Maak melding

 2. Men zeurt over zwartepieten dat zijn die niets nutters die hier van alles willen profiteren. Als men zich aangesproken voelt dat ze als zwarte pieten worden gezien. Dan moet he maar ophoepelen waar je roots vandaan komen. Maar kom niet hier van alles profiteren en zielig doen. Stelletje runderen die de tijd nemen om alleen maar te zeuren. Waar is Silvana Simons gebleven is de in de schoorsteen beland. Of misschien ook al vertrokken naar Afrika.


  Maak melding

 3. LOL. Eindelijk wordt er flink tegengas geboden aan de gefrustreerde zeurpieten die zelf ook niet vies zijn v.h. gebruik van geweld en intimidatie alleen maar om een kinderfeestje te verstoren.
  Nu krijgen ze een koekje van eigen deeg en dat is maar goed ook.
  Als NL ze niet bevalt dan kunnen ze altijd nog opdonderen naar AfriKA maar daar gaan ze wel geen uitkering krijgen v.d. blanken.


  Maak melding

 4. Zwarte Piet is en blijft racistisch en als je t nie bevalt, donder je maar op naar ee racistisch land. Vuile racisten hier. Ik walg va ze, booi.
  Hun zgn superras ego wordt aangetast toch.

  Er is ee Surinaams spreekwoord:
  Tih dong mang ih kong koni, koni mang ih mandi.
  Wanneer de domme slim wordt, wordt de slimme boos.
  Hihihi…..

  Zwarte gaat lekker weg, mie jong, lekkerrrrr …….


  Maak melding

 5. Zwarte Piet bedoel ik, hoor. Was weer fout. Ik was te enthousiast toch, want

  Zwarte gaat toch lekker weg, mie jong, lekkerrrrr …….
  Whaaaa ………………………….
  ……………….. \ / …………………..
  ………..= ……………….+…………………

  Hihi ….


  Maak melding

 6. Kick Out Zwarte Piet benaderde Haagse ondernemers die Sinterklaasintocht sponsoren met een dreig email. En nu min of meer janken omdat er weerstand wordt geboden. Ze hebben dit over zichzelf afgeroepen. Beste optie is nog steeds met elkaar in gesprek te gaan.


  Maak melding

 7. Racisten zijn bij t allerlaagste soort, wat er bestaat. Want t heeft ee link met demonie. Denk aan Hitler die lid was van ee occulte sekte. Daarom zijn ook de mensen die r niets van zeggen ook schuldig. Omdat zij profitere va die vuile racisten.

  Racisten hebbe , net als terroristen ee link met de onderwereld, die Satan als hun leider hebbe.


  Maak melding

 8. Wat ‘met elkaar in gesprek gaan’? Ze moete zich gewoon gaa bekeren, die racisten. Want t is ee duisternis.
  In Canada en USA halen ze t zelf niet in hun hoofd om zich zwart te schminken.

  Kijk, ik weet dat die Sinterklaas feestvierders het niet bewust racistisch bedoelen. Maa zodra je voet bij stuk houdt, ben je gewoon racistisch bezig.


  Maak melding

 9. R ,wij willen van niks profiteren jij heb 300 tot 400 jaar slavernij gedreven, jij die mensen jouw naam gegeven, alle die andere culturen hebben hun eigen naam behouden en waar wil jij dat die zwarte moeten gaan bij jouw hier komen dan had jij ze in Afrika moeten laten, jullie waren zo lui dat jullie Gast arbeiders gingen Halen uit Marokko 🇲🇦 en Turkey , en nu zijn ze Generatie verder ,en zeggen jullie dat ze niet hier thuis 🏠 horen dan hadden jullie ze moeten halen ,want denken 💭 jullie dat ze geen kinderen hier zouden maken 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂👍👍😂 ,daar jullie niet op gerekend 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂.R.onthoud een ding goed 👍 mensen blijven niet Dom ,oprotten met jouw Sinterklaas feest 🎉 jullie lopen te schreeuwen dat het een kinder feest is maar waarom bemoeien jullie zo vel die kinderen hebben niks tegen die Roetveeg Piet maar die Racisten wel .


  Maak melding

 10. R ,nog iets Sinterklaas is toch jullie feestje 🥳, maar waarom zie ik nooit wat op de internationale luchthaven Schiphol nooit iets van Sinterklaas en zwarte piet daar hangen het is toch jullie feest, heb jij jouw dat niet gevraagd waarom ,dan ga ik jouw vandaag zeggen waarom omdat het een racistische feest 🎉 .


  Maak melding

 11. De stuiptrekkingen van figuren die zwartepiet vaarwel moeten zeggen.Ze hebben geen keus en zijn gedwongen hun nederlaag te aanvaarden.Deze week leden zij wederom een pittige nederlaag in een rechtszaak die men had aangespannen tegen de intocht van sinterklaas waarbij er geen zwartepieten aanwezig mogen zijn. De voorstanders van zwartepiet zijn figuren met een geestelijke beperking. Kijk maar naar het gedrag van o.a. Koos en Jay.Er zit ergens een connector los in hun verstand.😂🤣😂🤣😂🤣


  Maak melding

 12. Zullen we de rollen eens een keertje omdraaien?? Witte pieten en zwarte sinterklaas…lijkt mij ook leuk..en kijken of dat een probleem word voor de zgn racisten!!.Mag de zwarte ook eens fier..op de hoge paard zitten en mogen al die witte pieten dom rondhuppelen en dienstig alkes uitvoeren wat de zwarte sint hun voordraagt…


  Maak melding

 13. Die bakra houd echt van die zwarte piet. Totdat die vrouwen en dochters van ze die bana zien van die pieterbaas. Dan a no wan zeurpiet maar wan bigi lul piet 😂😂😂


  Maak melding

 14. Gaan jullie lezen wat de Canadeze minister president is overkomen omdat hij 20 jaren geleden zwarte piet speelde. Goolgle black face en Justin Trudeau. Snap niet dat de inteelt neanderthalers uit nederland zich niet kunnen overtuigen dat het 2019 op de kalender is niet langer 1920. Willen jullie een einde aan deze belachlijke zaak maken ga dan verkleed als zwarte piet demonstreren aan het internationale hof van justitie in DenHaag, Schiphol aankomst en vertrek.


  Maak melding

 15. Ja hé R, men zeurt over zwartepieten, maar heb je wel eens op de werkvloer gehoord wanneer men een donkerkleurige collega of iemand ziet. En wordt er gezegd, deze lijkt mij precies op zwartepiet.

  Ik heb het al gehoord maar heb gedaan of ik het niet heb gehoord.


  Maak melding

 16. Wie maken ze hier zwart; de pro’s is een goede zaak, ware het niet dat het weer over niets gaat. Jaarlijks terugkerende mediacircus. Nu gaat het om pikzwarte pieten, straks zal het om de energie verbruik bij kerst gaan, daarna over suikerfeest en of moslims vrij mogen krijgen van het werk, vervolgens over het offerfeest, maar niemand zeikt over de megafeesten waar drugs en geweld hoogtij vieren. Alles is zo relatief en vergankelijk. Mensen, vooral kaaskoppen moeten iets te zeuren hebben, in een zeurcultuur als die van Holland. Surinamers kunnen niet slim zeuren, vandaar dat KOPZ een nutteloze bezigheid is fan enkele zwartjes.


  Maak melding

 17. Ach ja ,wat moet je ervan zeggen? Rond november – december is het paringstijd voor de onvervalste racisten onder ons. Tussendoor krijgen ze niet echt de gelegenheid om het tentoon te spreiden.De komst van internet heeft hen wel een uitlaatklep geboden . Zogenaamd willen ze een kinderfeestje met behoud van de originele tradities in stand houden. De meeste van hen hebben niet eens kinderen of die zijn allang het nest uit. Deze racisten doen me denken aan een Dagwe sneki (boa constrictor) . Tijdens hevige regens komen deze slangen vaak verdwaald op iemands erf terecht ,helemaal gedesoriënteerd daar hun hol onder water gelopen is.

  Ze zijn bovendien zeer selectief. Als hun kornuiten baldadigheden uithalen, wordt dat goedgepraat. De tegenstanders hebben het namelijk uitgelokt. Het is niet zo moeilijk een racist te ontmaskeren. Begin bijvoorbeeld over de slavernij. Als het eerste antwoord begint met iets in de trant van ; “ja maar de Afrikanen , die gingen zelf hun eigen mensen verkopen “, ben je al een eind op weg naar de ontknoping van een racist. Maar we zijn er nog niet. Vraag eens wat ze vinden van buitenlanders over het algemeen. Als het goed is moeten er zich tirades en klaagzangen voltrekken die het niet slecht zouden hebben gedaan in de bijbel , onderdeel “ klaagliederen”. De ontknoping volgt bij de vraag wat ze van Sinterklaas vinden. Als het juist is moet het antwoord vermelden “ dat men maar moet oprotten naar land van herkomst als men er niet mee eens is”. Gelukkig dat de opkomende generatie steeds empathischer wordt met betrekking tot dit soort aangelegenheden.


  Maak melding

 18. Sinterklaas wordt bij intocht gelijk gearresteerd, ( fraude ) onderweg van Spanje hierheen, probeerde hij een aantal Pieten wit te wassen !!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 19. RobG 9 november 2019 At 02:00
  De stuiptrekkingen van figuren die zwartepiet vaarwel moeten zeggen.Ze hebben geen keus en zijn gedwongen hun nederlaag te aanvaarden
  ===

  80 procent van de Nederlanders wil nog steeds Zwarte Piet.

  Geen sympathie voor de een asielzoeker/uitkeringstrekker uit Ghana Jerry Afriyie die de witte Nederlanders die zijn uitkering, woning, ziektekosten betalen voor racisten uit te maakt. Deze man heeft sinds zijn verblijf in Nederland nog geen dag gewerkt.


  Maak melding

 20. Benny 9 november 2019 At 00:14
  Racisten zijn bij t allerlaagste soort, wat er bestaat. Want t heeft ee link met demonie. Denk aan Hitler die lid was van ee occulte sekte. Daarom zijn ook de mensen die r niets van zeggen ook schuldig. Omdat zij profitere va die vuile racisten.

  Racisten hebbe , net als terroristen ee link met de onderwereld, die Satan als hun leider hebbe.

  ——

  Lastig he, correct Nederlands te schrijven na 2 jaar lagere school…Je spelt alleen het woord racisten goed….. Geeft te denken…


  Maak melding

 21. Types als Jerry Airfryer en Silvana Simons hebben er alle belang bij om groepen tegen elkaar op te zetten onder het mom van racisme bestrijding. Het is een verdienmodel. Hoe meer groepen ze tegen elkaar opzetten hoe meer stemmen en macht zij krijgen. Airfryer en Simons zijn niet bij gebaat dat blank en zwart goed met elkaar omgaan. Dus zullen zij alles aangrijpen om blanke Nederlanders als racisten weg te zetten. Volgens Jerry Airfryer ben je ook een racist als je neutraal bent in de Zwarte Piet discussie. Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 22. @henkmolenaar2016,
  In jouw verstand zit ook het een en ander niet op de juiste plek. Een afgeleide van de theorie van gedragsverandering. Het is echt gebeurd met de figuur van zwartepiet in NL wanneer grote instuties dit racistisch fenomeen niet meer omarmen. We zijn op de terugweg naar nul met de figuur van zwartepiet. De tegenstribbelaars denken dat een belangrijke onderdeel van de Nederlandse cultuur van hen wordt afgepakt. Ik heb liever gekleurde pieten, voetveegpieten, of een lekker schaarsgekleed vrouwtje als assistent, zoals bij de sommige versies van het Russische Sinterklaasfeest. Henk ga je verstand verbreden en kijk over je verstandelijke blokkades heen.Misschien is dit teveel van jou gevraagd.


  Maak melding

 23. Beste Koos,
  Je slaat spijker op zijn koop.

  Denk, Silvana Simons en dat soort organisaties zijn er op uit om Wit en zwart tegen elkaar op te zetten. Anders geen aandacht en geen subsidies. Net als de klimaatverandering asielindustrie.

  Prima verdienmodellen.


  Maak melding

 24. Jij zit net een ander ding te lezen die soort van nog beweert dat er niets racistisch aan de feestdag is maar vraag de Nederlander of de ome Tom dat op 5 mei Adolf met Anne loopt dan vinden ze dat niet normaal dat je het zegt En Al die witte mensen die niet begrijp ik ben half en die shit is racistisch als hell sinterklaas had moorse kinderen in die tijd waren Moren slaafvrij en die goedheilig man deed kettingen om hmmmmmm aanduiding de bisschop was racistische slecht is slecht voor alle Nederlanders geef je kind een cadeautje die boeit het niet of pappa en mamma het doen of wie dan ook stop met liegen tegen je kids


  Maak melding

 25. En dit soort types wil je tog niet op je feestje hebben?

  Die pedo’s willen graag met hun alter ego “zwarte Piet” jullie kindertjes vermaken….


  Maak melding

 26. @henkmolenar2016,
  Jij en Koos geven geven jullie DNA bloot. Ik predik geen intellectueel geweld waartegen jullie hoofden niet tegen is opgewassen. Het commentaar dat jullie geven over Sylvana Simons en Jerry verwijs ik naar het rijk der drogredenen. Het geeft blijk hoe beperkt jullie verstandelijke vermofens zijn.

  Sylvana Simons en Jerry verkondigen helemaal geen geweld tegen de NL-se samenleving. Zij streven naar een harmonieueze samenleving waarin blank en zwart vreedzaam met elkaar leven. Zij willen wel een samenleving waarin de ene groep niet als karikatuur in een Sinterklaasfeest wordt gebruikt. De echte Sinterklaas zal wel elk jaar in zijn graf omdraaien om het racistisch karakter die figuren in Nederland aan zijn feest denken te willen in geven. Maar misschien vraagt deze uitleg een beetje veel van jullie verstand.


  Maak melding

 27. Sinterklaas feest in Surinmame zo’n 50 tot 60 jaren geleden, kende je zwarte piet slechts van naam. Hij was altiijd in de buurt bezig stoute kinderen op te halen.
  De Sint was verkleed met baard, mantel en handschoenen, zodat je nooit kon weten als hij Groen, Geel Oranje of Paars was. Bij een raam van de woonkamer zat een der oudere kinderen of zeg maar een oom, die uit een zak bij het raam pakjes snoep en pinda naar binnen gooide. De volgende dag erop uit om te zien als alle vriendjes er nog waren, En Ja hoor piet had een paar in de zak gedaan, maar de deugnieten hadden altijd een scheermes bij zich waarmede ze de zak opensneden en konden vluchten.
  Het was een heerlijke tijd voor de jeugd. De sint werd vervangen door “Goede Pa” Dat boot geen soelaas, dus nu kinderdag. Gelukking neemt Sinterklaasviering in Suriname weer toe en ook nu zie je geen zwarte pieten, die moeten stoute kinderen in zijn zak doen.
  Holland vervang de helpers van deze Heilige Bisschop door monniken desnoods met een zwarte pij aan, dan is het probleem opgelost. Prettig sinterklaasfeest.


  Maak melding

 28. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Congres anti-Zwarte Piet actiegroep met geweld verstoord door voorstanders Zwarte Piet.

  GESCHIEDENIS VAN DE SINT INTOCHT
  De allereerste intocht van Sinterklaas vond plaats in 1888 in het Limburgse Venray.
  Amsterdam was wat laat, want hier vond in 1934 de eerste intocht plaats.
  (Geen ZWARTE PIET) aanwezig.

  Schenkman een soortgenoot heeft dit toen bedacht.
  Want ook zijn familieleden zaten in de SLAVENHANDEL.

  Sinterklaas: Raadpleeg zelf Sinterklaas | Koninklijke Bibliotheek.
  Sinterklaas is een Kinderfeest voor alle kinderen in Nederland zonder het BEWUST LIEGEN over ZWARTE PIET.
  Want dat heeft je soortgenoot geschreven.
  En dat is de Amsterdamse onderwijzer Jan Schenkman (1806-1863).

  En tot slot wil ik bepaalde figuren ook verwijzen naar een recente uitzending op NPO2
  Andere Tijden Special: Van arm naar rijk (Ook geen zwarte Pieten) te zien.
  Za 26 okt 21:05 • NTR • VPRO • 46 min
  Speciale uitzending over het ontstaan van onze verzorgingsstaat.


  Maak melding

 29. Silvana heeft zelf 12 kids met 12 blanke mannen. Dus wat heeft zij nog te klagen over het blanke ras waar ze haar kids mee heeft. Waarom heeft ze geen kids met een donkere man?


  Maak melding

 30. RobG je wilt het maar niet begrijpen. De geest is uit de fles. Maliveld stroomt vol met boeren en bouwvakkers. Leraren en zorgpersoneel staken. Nederlandse bevolking is het zat met al die regeltjes. Zwarte Piet is ook zo’n ding. In de randstad worden de college’s in de gemeente bevolkt door de linkse kerk. Die steunen de transformatie van de Pieten maar in de rest van Nederland is Zwarte Piet geen issue. De kloof tussen de randstad en de rest van Nederland is groot. Mensen in de provincie laten zich niks opleggen. KOZP krijgt ook geen voet in de provincie. Al komen ze met 100 bussen. Tijd dat je uit je winterslaap komt.


  Maak melding

 31. Redskin

  9 november 2019 At 14:04

  Silvana heeft zelf 12 kids met 12 blanke mannen. Dus wat heeft zij nog te klagen over het blanke ras waar ze haar kids mee heeft. Waarom heeft ze geen kids met een donkere man?

  ============================

  Toverwoord heet allimentatie iets wat de donkere man niet gaat betalen.


  Maak melding

 32. Zwarte piet is gewoon een blanke die door de schoorsteen cadeautjes voor de kinderen brengt en daardoor zwart is geworden van de roet heeft geen ene moer met racisme te maken vind je dat wel dan moet je maar enkeltje naar Ghana boeken en daar gebraden vleermuizen gaan vreten het is een Nederlands feest en geen zwarte feest want die hebben het geld niet voor cadeautjes en geven geen moer om hun kinderen


  Maak melding

 33. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ook een oude Witte Sinterklaas die kinderen in Nederland steeds heeft MISBRUIKT, werd recentelijk in Suriname aangehouden.
  Als Sinterklaas heeft deze reeds jaren kinderen tijdens zo’n feest MISBRUIKT.
  Een soortgenoot van bepaalde figuren.

  80-jarige voortvluchtige veroordeelde Nederlandse misbruik verdachte aangehouden in Suriname. (1 november 2019) (waterkant.net)


  Maak melding

 34. Tot slot alsnog een aanvulling op bovengenoemd artikel.

  D66 over Zwarte Piet-rel Den Haag:
  ‘Weet je wat een mooie traditie is? Met je poten van elkaar afblijven’

  Hanneke van der Werf, fractievoorzitter van D66, vindt het geweld van gisteravond gericht op Kick Out Zwarte Piet ‘ongelooflijk en on-Nederlands’.
  De Haagse partij Nida vindt de bestorming ‘een aanslag en een regelrechte poging tot doodslag’.
  Ook de gemeente Den Haag reageert op de bestorming van gisteravond.
  Ze vindt dat de politie gisteravond ‘goed en effectief heeft gehandeld’.

  Tijdens de bijeenkomst van de anti-zwarte piet activisten gisteravond in een pand in de Beatrijsstraat in Den Haag viel een groep personen met gezichtsbedekkende kleding aan.

  Ruiten werden ingeslagen en auto’s vernield. Zwaar vuurwerk werd geworpen.
  De politie hield ter plekke vijf mensen aan, in de leeftijd van 13 tot 37 jaar.
  Niemand raakte gewond. Mogelijk komen er nog meer aanhoudingen.
  Dus ook familieleden en vrienden van (bepaalde figuren) (soortgenoten) op dit forum.

  ,,Wij keuren geweld altijd af,’’ aldus de gemeente.
  De woordvoerder wil verder niet reageren.
  Volgens Cemil Yilmaz van de Haagse partij Nida was er zeker geen sprake van een confrontatie tussen twee groepen, maar kwam het geweld van één kant.

  ‘Een vreedzame bijeenkomst van KOZP is aangevallen door een grote groep extremisten met knuppels en zwaar knalvuurwerk.
  Auto’s zijn kort en klein geslagen. Ramen zijn ingegooid, terwijl mensen binnen vlak achter die ramen zaten.
  Dit was in feite gewoon een aanslag en poging doodslag’, aldus Yilmaz.

  Spoeddebat
  Yilmaz wil namens zijn partij en de Haagse Stadspartij een spoeddebat in Den Haag over de bestorming én de veiligheid van de Kick Out Zwarte Piet-demonstranten tijdens de intocht van Sinterklaas in Scheveningen volgende week zaterdag.

  Yilmaz stelt op zijn Facebookpagina dat hij zich schaamt voor Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht.
  De stad dient volgens Nida excuses te maken aan al die mensen die gisteravond slachtoffer zijn geworden.

  Hanneke van der Werf, fractievoorzitter van D66 in Den Haag vindt het geweld van gisteravond gericht op Kick Out Zwarte Piet ongelooflijk en on-Nederlands.
  ,,Wat ik er ingewikkeld aan vind is dat de mensen die aanvielen zich beroepen op het behoud van de Nederlandse cultuur en een Nederlandse traditie.
  Maar ik vind vrijheid van meningsuiting en met je poten van elkaar afblijven een mooie Nederlandse traditie.’’

  Het raadslid van D66 vindt dat met de bestorming absoluut grenzen zijn overschreden en ze vraagt zich af of dit heftige verzet gericht op behoud van zwarte Piet de stem vertegenwoordigt van andere mensen die Zwarte Piet willen behouden.

  ,,Mensen op deze manier bedreigen, kan echt niet.
  Ik vraag me wel af: dit soort verzet, is dit representatief voor hoe de bevolking erover denkt?
  Ik hoor overal om me heen, van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet: ‘kunnen we de discussie niet normaal doen?’’


  Maak melding

 35. In de landelijke politiek wordt verder verontwaardigd gereageerd op de verstoring van de KOZP-bijeenkomst. D66-Kamerlid Paternotte riep premier Rutte gisteren al op om “dit soort haatgeweld van totale malloten” keihard te veroordelen. Vorig jaar nam Rutte nog afstand van alle extremisten, zowel voor als tegen Zwarte Piet.

  PvdA-leider Asscher noemt de bestorming in Den Haag een “onacceptabele schending van het recht op vrijheid van vergadering en vereniging”. Denk-fractievoorzitter Kuzu spreekt van “onder het mom van een kinderfeestje je racistische gal spugen”.

  Klaver van GroenLinks zegt dat het gaat om “een regelrechte aanval op wie wij als land zijn”. “Een pand bestormen met vuurwerk, mensen intimideren, is niet het verdedigen van een Nederlandse traditie”, schrijft hij op Twitter. “Stop de haat. Stop het racisme.”

  PVV-leider Wilders ging niet op de verstoring van gisteren in, maar zei vanochtend wel over Zwarte Piet: “Hou eens op met al dat gezeur. Er is maar één Zwarte Piet en die is zwart”.


  Maak melding

 36. In de basis gaat het niet echt om zwarte Piet maar om het legaal ventileren van haatgevoelens en racistische gevoelens. Als het een kinderfeestje is, waarom worden gekleurde kinderen dan op school gepest? Waarom worden gekleurde collegas op het werk gepest en aangezien voor zwarte Piet? Waarom worden witte kindertjes niet op school gepest? Waarom worden witte collegas niet op het werk gepest een aangezien voor Sinterklaas? Waarom wordt toch altijd de nadruk gelegd op zwart? Waarom gaat alle, vaak negatieve, aandacht uit naar zwart? Sinterklaas is wit maar de mensen die op Sinterklaas lijken, hebben geen aandacht voor Sinterklaas. Alle negatieve aandacht gaat naar Piet, alleen omdat ie zwart is geworden door de schoorsteenroet. Wat een belachelijk kinderfeest is dit zeg. Het is niet meer van deze tijd.


  Maak melding

 37. Piet, Piet, Piet, Piet! Zwarte Piet met de zak op de rug.

  Als je geen zwarte piet wil hebben, kan je maar beter in een land gaan wonen die niet koloniaal is en zwarte pieten zijn. In Nederland krijgen ook witte mensen de zwarte piet.

  Uitdrukkingen met Zwarte Piet:
  de zwartepiet doorspelen = de schuld doorschuiven,
  de zwartepiet krijgen = de schuld krijgen,
  iemand de zwarte piet toespelen = iemand benadelen

  Ook in het spel met kwarten het je de zwartepiet. Met de zwarte piet wordt zowel de houder van de schoppenboer in het kaartspel zwartepieten bedoeld als de kaart zelf.

  Mij part blijft het Sinterklaasfeest en zwarte piet zoals het was. Dit op grond dat zo oud de wereld is, discriminatie was en is en gaat blijven, met het weghalen van zwarte piet of anders worden van zwarte piet, gaat die discriminatie niet weg.
  Discriminatie:
  – vrouwen discriminatie,
  – kinderen discriminatie,
  – leeftijd discriminatie,
  – etnische afkomst discriminatie
  – spraakklank en toon discriminatie,
  – kort, lang, sterk, zwak, arm, rijk, gehandicapt, schele, kromme, koud daar boven, vuur toren, kroeshaar, dik, dun, jong, oud, ongeschoold, slim, boers, platte land, stad, dikke brillen glazen, grote neus, de neus, dike billen, zwarte, bleekscheet, gele, pinda, pinda, lekker, lekker, enz, enz.

  Men kan er niets aan doen, er zullen allerlei grappen over worden gemaakt of uitspraken en geen enkele mensenrechten zal er wat aan kunnen doen. want al wordt het verboden, het zal altijd weer opsteken.

  De mensenrechten kunnen er niets aan doen. Mensen zullen altijd blijven discrimineren, net als met ook zal blijven ademen of de mensheid zal blijven bestaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 38. Allen,

  Vorige jaar al geschreven door mij:

  Pieten moeten alle kleuren zijn zwart/wit/rood/geel enzovoort, pas dan is het een nationale feest.
  Uitschelden naar elkaar lost niets op, de WERELD is van iedereen.

  SUCCES.


  Maak melding

 39. @Koos, volgens mij begrijp jij er niets van. De Nederlandse samenleving is een dynamische samenleving. Het geheel aan ontwikkelingen wordt mijn inziens warrig in jouw hoofd.


  Maak melding

 40. Al die zwarte mensen jong en oud moeten gewoon verkleden als Zwarte Pieterbaas en dan achter witte mensen rennen en hun pai pai geven met een roe. Geen snoep meer geven. Ook als afschrik gewoon een grote Tarzan dildo in broek doen dan die mensen gelijk wegrennen.😂😂😂

  Maar wat mij opvalt. Als een witte persoon gaat door een schoorsteen toch dan hoe komt het dat ze dan HELEMAAL pikzwart zijn, kroeshaar, dikke rode lippen, een grote neus en twee grote gouden oorringen hebben als ze uit die schoorsteen komen.

  Is een toverschoorsteen noh…


  Maak melding

 41. @ HongkongFee
  Je lust zeker zo’n zwarte bana noh. Je hebt het er voortdurend over.
  Ben je homo? Of kom je gewoon wat tekort
  het tweede deel van je reactie, tja daar zal men geen antwoord op hebben.
  Ik denk zelf dat het geschminkte chinezen zijn. ja toch? jij als Hongkongfree man


  Maak melding

 42. RobG de Nederlandse samenleving is er die draait op schuldgevoelens van de jaren 30 en 40. Huidige generatie mensen pikt het niet langer meer dat duizenden asielzoekers per jaar Nederland aan doen, huizen en banen ingepikt worden, allochtonen die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitstatestieken, bemoeizucht van Brussel etc. Dat vertaalde zich in opkomst van populistische partijen en referenda’s waar het volk zich tegen EU verdragen heeft gesproken. Nederland komt langzaam maar zeker uit de jukbeenderen van de 2e wereldoorlog. Aan het dynamische en tolerante zit een grens. Zie wat er nu gebeurt is met kopz. In het oosten van het land zijn er nu burgerwachten die de heft in eigen handen nemen. Nee Rob onze leiders hebben de boel op z’n beloop laten gaan. Nee geen paarse toestanden maar het volk is het zat elke keer maar in het gareel te lopen van wat de linkse politieke leiders verzinnen enkel alleen om de braafste jongetje in de klas te zijn. Ik denk dat jij het niet snapt Rob. Een partij als Forum voor Democratie kan straks de grootste zijn.


  Maak melding

 43. Eigen schuld…..dikke bult……dat je 1 keer je statement wilt maken over zwarte piet is prima….maar dat je elk jaarrond november weer een circus opstart en mensen lastig valt met je gelul begint te vervelen!!!


  Maak melding

 44. Daarom denk ik nie dat t (alleen maar) gaat om de kleur vd Piet. Om ee kleur moet je zo tekeer gaan.
  Tis gewoon haat en nijd = racisme.
  Die gaste denke dat racisme weer mag nu.

  Echt waar mense, mense met haat kome in de hel terecht.
  Bekeer je dan zo gauw mogelijk. Ik heb je al gezegd.


  Maak melding

 45. Een ding weet ik zeker, ieder jaar in november begint het gezeik weer over zwarte piet !
  Ik ben gisteren bij een echte Piet en Petra op bezoek geweest de ( hele dag )gezellig !
  Gesprekken gingen niet over zwarte Piet, maar over van alles wat met leven te maken hebben.
  De mensen die in Den Haag ( rotzooi ) hebben getrapt, zijn in het dagelijks leven al racisten.
  Deze mensen komen uit een wijk waar discriminatie hoogtij viert, zoals bijvoorbeeld Duindorp!
  Dergelijke rellen over Zwarte Piet vindt men niet, waar de rijke witten Pieten wonen.
  WASSENAAR, BLOEMENDAAL, HET GOOI, BLARICUM,ENZ ENZ ENZ.
  Ik vind het hele gebeuren dat ieder wordt herhaald, zonde van mijn tijd!
  Ben niet voor noch contra Zwarte Piet, het zal me een worst zijn !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 46. @Koos, ” de huidige generatie ” had haar politieke leiders ook ervan moeten weerhouden om militaire avonturen te ondernemen in Afganisthan, Lybie, Irak, Syrie,enz. De politieke leiders deden dit o.a. voor vergroting van de welaart van hun onderdanen. Bij oorlogsvoering gaat het om economische belangen. Nu krijgen zij de rekening gepresenteerd.


  Maak melding

 47. RobG 10 november 2019 At 10:23
  @Koos, ” de huidige generatie ” had haar politieke leiders ook ervan moeten weerhouden om militaire avonturen te ondernemen in Afganisthan, Lybie, Irak, Syrie,enz. De politieke leiders deden dit o.a. voor vergroting van de welaart van hun onderdanen. Bij oorlogsvoering gaat het om economische belangen. Nu krijgen zij de rekening gepresenteerd.
  ===\

  Heel Afrika en het Midden-Oosten bestaat voor 90 procent uit kansloze analfabeten die allemaal naar het ‘racistische’ Europa willen komen voor gratis uitkering, woning en gezondheidszorg. Europa en Nederland zijn daar helemaal klaar zijn omdat deze ‘vluchtelingen’ de komende 20 jaar geen dag zullen werken en dan ook nog gaan eisen dat wij rekening gaan houden met hun achterlijke cultuur. En als ze hun zin niet krijgen dan maar roepen “racisme”. Ik ben daar klaar mee en heel Nederland is daar klaar mee.


  Maak melding

 48. Benny 10 november 2019 At 00:37
  Daarom denk ik nie dat t (alleen maar) gaat om de kleur vd Piet. Om ee kleur moet je zo tekeer gaan.
  Tis gewoon haat en nijd = racisme.
  Die gaste denke dat racisme weer mag nu.

  Echt waar mense, mense met haat kome in de hel terecht.
  Bekeer je dan zo gauw mogelijk. Ik heb je al gezegd.
  ==
  Zo dom als Benny kom ik nooit tegen op Waterkant.


  Maak melding

 49. henkmolenaar2016, de racisme troefkaart is uitgespeeld. Nederlandse bevolking trapt daar niet meer in behalve de beroepsdemonstranten van kozp en RobG.
  De geest is uit de fles


  Maak melding

 50. Ik hoop dat ze ook zo hard terugvechten tegen de IS vrouwen en kinderen die binnenkort op first class trip naar Nederland komen eneen huis, opvang, leefgeld, therapie en vrijheid van meningsuiting en godsdienst zullen genieten.

  Terwijl de Nederlandse hulpverleners maar och arme mens och arme kind roepen terwijl de vrouw en kind hun hoofd eraf hakken met een broodmes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.