Vernietiging authentieke stukken verkiezingen 2015 in Suriname

28
Vernietiging authentieke stukken verkiezingen 2015 in Suriname

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname is onlangs overgegaan om alle authentieke verkiezingsmateriaal van de verkiezingen van 2015 te verbranden. Daarin bevonden zich onder andere de gebruikte en niet-gebruikte verkiezingsstembiljetten van alle districten en stukken die zijn gebruikt door het Centraal Bureau voor Burgerzaken(CBB) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken(Biza).

De verbranding geschiedde op het achterterrein van Marina Durga aan de Sr. W. Churchillweg. De Directeur van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto, legde desgevraagd uit, dat de verbranding in deze pre-electorale fase noodzakelijk is, om zodoende opslagruimte vrij te maken voor de aanstaande verkiezingen van mei 2020.

Het OKB had na de verkiezingen van 2015 geadviseerd om alle authentieke stukken te bewaren tot kort voor de verkiezingen van 2020. Dat advies is opgevolgd door Biza. Dit was belangrijk, omdat politieke organisaties vaak niet tevreden zijn met het resultaat van een verkiezing.

Voor het OKB is het bewijsmateriaal daarom nodig. Het is uitermate belangrijk dat het bewijsmateriaal er is om zo aan te kunnen tonen dat de voorbereiding van de Surinaamse verkiezingen en de verkiezingen zelf correct zijn verlopen.

28 REACTIES

 1. Waarom zo snel verbranden? Is het niet verdacht om voor de komende verkiezing nu al wordt overgegaan tot deze daad. Dit ziet er verdacht uit. Het begint er op te lijken dat de NDP de Verkiezingen gaat winnen nog voor dat er een stem is uitgegbracht


  Maak melding

 2. Het is een daad van minachting voor de de parlementsire oppositie partijen en buitenparlementaire politieke partijen. Ook voor de universitaire onderzoekers is het een klap in hun gezicht. Niemand uit voorgenoemde groepen mocht onderzoek verrichten in het nu verbrande materiaal. Deze misdadige ndp regering moet weg. Het verbergt een gestolen overwinning.


  Maak melding

 3. Op deze manier verbranden, lijkt me niet milieuvriendelijk en is ook geen voorbeeld voor de gemeenschap. Ook hier toont deze regering geen enkele betrokkenheid te hebben in aspecten die ten goede komen voor land en volk. Nogmaals lezers, maak in 2020 gebruik van de gelegenheid deze boevenbende in zijn geheel weg te stemmen.


  Maak melding

 4. Er wordt gesteld, dat bewijsmateriaal wordt vernietigd.
  Bewijsmateriaal waarvan? Heeft iemand de afgelopen 4 jaar behoefte gehad om deze stukken in te zien?
  Zijn deze stukken geraadpeegd?
  Zo niet, dan snap ik het gejammer niet maar misschien zie ik iets over het hoofd.


  Maak melding

 5. Heel raar om als reden aan te geven dat er ruimte gewonnen moet worden, lijkt mij dat dit soort documenten een veel langere bewaartijd rechtvaardigen.
  @ get a life:
  Ik denk zo maar dat er genoeg behoefte is geweest om deze documenten in te kunnen zien maar dat, gezien de non-transparantie van deze NDP (r)overheid, dat schier onmogelijk was! Als nu straks na de verkiezingen een nieuwe wind gaat waaien dan zijn deze documenten dus niet meer te raadplegen. Noem het dus maar ordinair; ‘bewijzen vernietigen’


  Maak melding

 6. Zonde, waarom verbranden wij onze geschiedenis? Hoezo geen ruimte?
  Ik kan mij niet voorstellen dat wij geen ruimte hebben om onze archieven op te slaan.

  Oh mijn God,wij hebben zoveel ruimte in Suriname dat wij nog een hele stad kunnen
  bijbouwen en asielzoekers opvangen die elders in deze wereld geen plek hebben.

  In Nederland is er nog zoveel materiaal uit Suriname dat nog steeds in goede conditie
  bewaart is. Hoe kan dat?
  Onze eigen geschiedenis zou in feite terug naar Suriname moeten.(er is geen plaats)

  Suriname kan nog heel veel leren van Nederland.
  Ik wil hierover geen discussie uitlokken, is gewoon een feit!

  Hopelijk hebben ze dit materiaal gedigitaliseerd.

  En deze wijze van verbranding draagt ook niet bij aan bescherming van de natuur.

  Het heeft nu lang genoeg geduurd, deze mensen zijn onbekwaam om een land
  te leiden laat het dan aan experten over.

  Schoon Suriname oh, land van mijn dromen……….
  Ik droom al 75 jaar om in een prachtig Suriname te wonen en leven.
  Jammer, echt jammer!


  Maak melding

 7. Waarom zo snel verbranden? Is het niet verdacht om voor de komende verkiezing nu al wordt overgegaan tot deze daad. Dit ziet er verdacht uit. Het begint er op te lijken dat de NDP de Verkiezingen gaat winnen nog voor dat er een stem is uitgegbracht


  Maak melding

 8. @ ainami
  Uitstekend verwoord
  @ Bigi Sma
  de vraag stellen is hem beantwoorden
  @ Onazis
  Vragen hirover stellen zal ontaarden in een vingertje wijzen nar elkaar en ontkennen dat opdracht gegeven is. Vervolgens bloedt het dood


  Maak melding

 9. De uitslag van de verkiezing is na 20 dagen bekend gemaakt ,hadden ze geen computers om de stemmem kaarten te tellen in de ongezegelde dozen van DC Miranda .

  Vrouw Van Dijk Silos Akang Troesoe heb je goed geteld met je 26 zetels NDP na 20 dagen tellen .

  De verkiezing uitslag word door een bende schurken geteld in 20 dagen .

  Een Schoonmaakster verdiende onder nieuw Front 1000 SRD was 325 euro

  Een Schoonmaakster verdient NDP Schurken 1000 SRD is nu 125 euro waard .

  De schoonmaakster had de 1 SRD kinderbijslag niet meer nodig ze verdiende goed de laatste vier jaren oude politiek


  Maak melding

 10. Alle bewijs van de oneerlijke verkiezing moet verdwijnen dat zij van Dijk Silos Akan Zwarie .

  Vrouw Van Dijk Silos heb je de Regering Computers gevraag voor de verkiezing volgend jaar in Suriname om de stemmen te tellen .

  Zo niet laten de kinderen van basis school de stem kaarten te tellen in 3 dagen .

  Ik ga de O.A.S ook mailen over de verkiezing van volgend jaar dat de telling in 3 drie dagen klaar moet zijn .

  Zo niet is het een ongeldig verkiezing .

  Al krijg ik een GRATIS ticket om volgend jaar de verkiezing de gaan volgen gaat deze Blaka mang niet ik hou niet van onderdrukking als de laatste tien jaren

  Jong en Oud ik heb vervroeg pensioen genomen om samen met jullie op een makkelijke manier huizen met jullie te bouwen na de verkiezing kom ik in Suriname jullie zaken wel ik niet mengen met het gedoe van de verkiezing .

  Even nog geduld ik moet ook nog de winter door in Nederland .


  Maak melding

 11. Het is al vaker gezegd:
  De NDP heeft gefraudeerd ! Zij zijn illegaal aan de macht !

  Bouta-lovers zullen natuurlijk vragen naar bewijs. Maar weten dat de NDP bewijs vernietigt !

  De NDP had de verkiezingen in 2015 verloren !
  Wie heeft wat kunnen doen ? Niemand !
  Bouta blijft aan de macht tot zijn dood.
  Wie gaat wat kunnen doen ? Niemand !


  Maak melding

 12. Als er vele duizende huizen gebouwd kunnen worden, waarom is het dan zo lastig om een opslagruimte te bouwen?

  Verbranden van papier is een milieubelastende zaak.

  Hoe hebben de Surinaamse milieu-organisaties hierop gereageerd?


  Maak melding

 13. Ja weg met het primitieve gezeik en papieren rommel van het dynosaurus tijdperk man,..we hebben toch computers ! het is niet de NPS administratie he !


  Maak melding

 14. Papier recycling is beter;; parlement en uitstoot van rook is slecht voor mens en dier en zo snel mogelijk alle auto’s op electriciteit laten rijden, want het water komt langzaam als een moordenaar binnensluipen vanuit weg naar zee en; de kustlijn 30 kilometer landinwaarts zal spoedig de nieuwe visgrond veranderen. Dan heeft Suriname een nieuwe van blommesteijn zee erbij met 450.000 minder inwoner tal…. Dat komt de Verenigde Naties heel goed uit!!! Dat de oceaan het vuile werk heeft gedaan.. gratis en kosteloos… Het grond water in de hollethreehee weg 43 was al in 1973 zout water; terwijl het regen water het grond water tot 1 meter onder de grond zoet was…. Als je water ging halen uit de waterput, was het zout!!! Het water in Commewijne canawapibo is zilt van smaak en licht zoutig en daar is het invloed van het rivier zoet water groot en goed!!! Ooit was de kustlijn van Suriname oceaan en binnenkort opnieuw!!! Door toe doen van de mens…. Dus als het parlement alleen maar cocaïne blijft snuiven en Suriname high is en alleen maar Suriname als drugs doorvoer land wilt gebruiken, zal al het geld niet wit gewassen kunnen worden. Banken moeten alle bewijs van particulieren klanten en vakantie gangers kunnen overleggen dat ze het hebben ingewisseld voor Surinaamse geld… En dan zal altijd geld inwissel baar zijn met Amerikaanse dollars!!!


  Maak melding

 15. Alle bewijzen over verkiezingsfraude worden verbrand. Onrecht en de leugen regeren in de harten van de misdadiger die ndp heeft opgericht alsook bij het gros van zijn aanhangers. Nog meer fraude en corrupte is wat komen zal, naast moord, drugs en roof.


  Maak melding

 16. Praserie, paarse rat! Zeer waarschijnlijk profiteer jij ook van het corrupte NDP dictatuur. Jij lijk mij de type bewaker in een NDP wijk in zo een houten hokje dien de bui al ziet hangen dat i zijn baan als niksnut gaat verliezen. Jij Rob g,get a fucking live,damsco en nog een paar hersenlose paarse ratten,jullie zijn de echte landverraders. Lage ratten geen mensen zijn Julie.


  Maak melding

 17. Achterlijke van papier
  verbranden,waarom niet Snipper.
  jullie doen het met het geld van het land.Moet boete betalen zegt ,weet zelf niet hoe papier zijn ontwikkel .
  Ik vind het echt Stom van jou minister, geen voorbeeld .
  Wil spierball laten zien dat je ze verbrand macht .dom dom.papier geld.


  Maak melding

 18. Alle bewijzen over verkiezingsfraude worden verbrand. Onrecht en de leugen regeren in de harten van de misdadiger die ndp heeft opgericht alsook bij het gros van zijn aanhangers. Nog meer fraude en corrupte is wat komen zal, naast moord, drugs en roof. Ndper’ s zijn de meest gevaartlijkste en onbetrouwbaarste klootzakken in het land, waarlijk misdadig ddb vervloekt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.