zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Nederland wilde €15 miljoen 'cadeau' in ruil voor beëindiging zaak'

‘Nederland wilde €15 miljoen ‘cadeau’ in ruil voor beëindiging zaak’

-

Does Travel - naar Suriname

Opmerkelijk bericht vanmorgen in de Surinaamse krant Times of Suriname in de zaak van de in beslag genomen 19,5 miljoen euro door Nederland. Volgens de krant zou het Openbaar Ministerie in Nederland voorgesteld hebben om 15 miljoen euro ‘cadeau’ te ontvangen, in ruil voor beëindiging van de zaak. De krant schrijft verder dat Suriname niet akkoord zou zijn gegaan met dit ongepaste ‘onteigeningsvoorstel’.

“Met verbijstering hebben wij gereageerd op dit oneerbare voorstel tot vrijwillige onteigening onder dwang” aldus de advocaten afgelopen dinsdag in hun toelichting op hun klaagschrift. Daarin staat:

In een eerste bespreking gaf het OM aan dat de zaak inderdaad oplosbaar was, maar alleen indien Klaagsters afstand zouden doen van (een aanzienlijk deel van) het in beslag genomen geld. In dat geval zou geen nader onderzoek hoeven plaatsvinden en zouden Klaagsters nimmer de verdachtenstatus krijgen.

Het bewegen tot afgifte van middelen onder dreiging met strafrechtelijk onderzoek en een verdachtestatus is ongepast en laakbaar en schuurt tegen het strafbare aan, aldus de advocaten van de Surinaamse banken.

Tijdens de zitting dinsdag vroeg de rechter waarom het gehele bedrag in beslag genomen is, terwijl ongeveer 12 miljoen afkomstig is van vijf cambio’s die ook verdacht worden van witwassen. 7.5 miljoen euro valt niet onder de verdenking en zou dus sowieso niet in beslag genomen moeten worden..

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. Is toch niet vreemd als Suriname hetzelfde heeft gedaan met iemand die op zanderij is aangehouden en daarvan een x bedrag moest achterlaten als boete. Wellicht herinneren wij ons dat nog. De man in kwestie had zijn huis verkocht en bracht zijn geld richting Miami


  Maak melding
 2. Dat hebben ze in de rechtszaal ook toegegeven. (In het minne schikken heet dat) Dit om de reputatie van de banken in Suriname niet te schaden. Men wilde het tot een akkoordje komen, maar blijkbaar wilde Suriname dit niet. Nu hebben ze wel drie banken van Suriname als verdachte genoemd en de 19 miljoen is 75 miljoen geworden. Tel uit je winst. In feite wordt de dief gepakt tijdens het stelen, maar je wil het geld niet geven om strafvervolging te voorkomen. Dan ben je niet goed wijs. Het was niet zover gekomen als Suriname direct had meegewerkt. Misschien hadden wij niets eens geweten van dit alles.


  Maak melding
 3. Laat Suriname geven noh, toch is er 200 miljard in bodem volgens Adhin. Eenmaal regering bouterse/adhin en co. altijd als “goedoe pa” gedragen, kunnen ze weleens “doneren” aan de zo gehate diaspora gemeenschap in Nederland.


  Maak melding
 4. Afstand doen van crimineel verkregen geld is geen “cadeau”……die bakra’s hebben keiharde bewijzen…

  De GROOTDOENERIJ van SU onder leiding van boeffie maakt nu dat vanuit SU met vuil wordt gesmeten…boeffie en zijn mede rovers willen niet inzien dat er keiharde bewijzen zijn dat het om crimineel verkregen geld is !!!

  Nu heeft NED de beerput opengetrokken !!!

  Banken zijn voorzichtig met zaken doen met SU…


  Maak melding
 5. Boefdraad heeft duidelijk zijn hand overspeeld en NL gedwongen grondig onderzoek te doen.
  Bij een dergelijk schikkingsvoorstel ligt er voldoende bewijs om te winnen.
  Boefdraad heeft Suriname meer dan enorm beschadigd door haar nu in het verdachtenbankje van Witwasser te plaatsen.
  Hij laat zich misbruiken door de Gambio’s en doet hun zaak. Niet alleen als vervoerder van hun geld maar nu ook in de rechtszaken en het plaatsnemen in het verdachten bankje.


  Maak melding
 6. Ki sing mooi din. Altijd maar de grote stoere jongen willen uithangen en nu blijkt dat de Surinaamse criminelen niet 19,5 miljoen Euro hebben witgewassen maar een veelvoud daarvan en wel € 75 miljoen euro. Ja, Nederland heeft veel ervaring met het opsporen van crimineel geld. Wat denk je van de boete die ING bank heeft gekregen van bijna € 750 miljoen ? En de volgende bank is de ABN AMRO….grote jongens die gelukkig keihard aangepakt worden. Nu richt het OM zijn pijlen op crimineel geld uit Suriname en ieder die integriteit in het vaandel heeft staan moet dit toejuichen. Behalve natuurlijk de Suriname dealers die met een emotioneel oproep de schuld richting Nederland zal leggen…iets in de trant van slavendrijvers en meer van die doodlopers.


  Maak melding
 7. Wat mij zo verbaasd is dat er nu plots allerlei verklaringen komen van zowel advocaten als dhr. Hoefdraad terwijl dit toch al enige tijd gaande is en er tot nu toe doodse stilte was.
  Nu dat er officieel een zitting heeft plaats gevonden en er meer duidelijkheid in de motivatie v/h OM is gekomen komt er een waterval aan verklaringen en aantijgingen.


  Maak melding
 8. Dat nieuws heeft Suriname zelf verzonnen! Als Nederland dat in werkelijkheid zou, dat weet men extract wat er gaat gebeuren in politiek Den Haag . Koppen zullen vallen!! Nederland is geen klein jongetje uit de rimboe met een 0,0 quotiënt index, neem maar bijvoorbeeld van Mierlo in Brazilië dat in gesprek was met Bouterse, terwijl hij weet dat er een arrestatiebevel van kracht was op dat moment . Bij zijn terug in Nederland was hij eruit getrapt en oneervol dood gegaan. En nu liggen de zaken nog ingewikkelder omdat Nederland een onderdeel is van de EU, vroeger EEG, dus Nederland wordt nu in de gaten gehouden vanuit Brussel. Let wel het laatste woord is nog niet gezegd door Nederland. Het is de EU die vanuit Brussel alles bepaalt hoeveel drugs mag binnenkomen en hoeveel geld in de EU gewassen mogen worden . Het is een soort systeem en als men geen onderdeel ervan is of niet mee wilt doen dan houdt het echt op. Dan mag Suriname lullen met haar kanker nieuws wat ie wilt.


  Maak melding
 9. In alle gevallen zal Nederland Suriname te slim af zijn. Suriname is maar net onafhankelijk van een van de grootste natie’s ter wereld met os zonder besmet verleden. Suriname zou beter moeten weten. Helaas heeft er een revolutie aan deze regering vooraf plaatsgevonden. Er kleeft heel veel bloed aan de handen van de regeerders en er zijn genoeg overblijfselen van de grote boeven (Abrahams etc).
  Maak gebruik van de Democratie, en je zult zien, dat alles mogelijk is.


  Maak melding
 10. @ Bigi Sma
  Top. De spiegel wordt voorgehouden.

  Suriname kreeg een voorstel die ze wel moest weigeren. Toegeven dat de commerciële banken en de CBVS drugsgelden aan het witwassen ? witwasssen is geen wissewasje.

  Wie heeft verloren?
  De bevolking. De jongens van wie dit geld was hebben nog steeds hun tegoed bij de bank.
  Banken hadden een probleem
  De centrale bank heeft de banken dit verloren?? tegoed al gecompenseerd.
  Hierdoor is de dekking van de SRD weer wat minder geworden.

  Nederland zal heel sterk moeten staan. Ik zet voorlopig geen geld op geen partij.
  Maar aangezien Nederland machtigere vrienden heeft zal Suriname wellicht de zaak verliezen


  Maak melding
 11. Gelijk heeft suriname want een rein geweten vreest geen aanklacht Afstaan betekend immers bekennen en dat kunnen de dommies hier niet inzien .Dit doet me denken aan Shankar die via de achterdeur ontwikkelings geld wilde halen ik heb die foto nog hoe hij stond te wachten in de kouPrecies die houding zie ik hier bij de vhpers daarom mogen die nooit aan de macht komen Wij gaan voor nog 5 Sranang sa winni


  Maak melding
 12. @ Praserie
  je kan ook je hand overspelen. Wij weten niets, we kunnen slechts speculeren.
  Maar,
  soms moet je bereid zijn concessies te doen. Liever een behoorlijke tik dan een knock-out.


  Maak melding
 13. Deals worden vaak gesloten wanneer j schuld bekent; dat gebeurt overal en in Amerika lopen ze daarmee voorop ; bespaart een lange rechtsgang; maar ja wie gaat nu schuld bekennen? A no mi toch; ben benieuwd wat de uitkomst van deze zaak zal zijn;


  Maak melding
 14. Deals worden vaak gesloten wanneer j schuld bekent; dat gebeurt overal en in Amerika lopen ze daarmee voorop ; bespaart een lange rechtsgang; maar ja wie gaat nu schuld bekennen? A no mi toch; ben benieuwd wat de uitkomst van deze zaak zal zijn;


  Maak melding
 15. Tsa een varken in een te krap varkenskot zal koste wat t kost proberen eruit te komen , ook al moet ie ondersteboven aan t dak gaan hangen. t beest zal zich uiteindelijk klem zetten bij die poging , in ademnood raken en doodgaan.


  Maak melding
 16. Praserie 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍stelletje grappen makers 😂😂😂😂😂😂😂 Hollanders denken dat ze slim 🧠 zijn handjes klap en dan heb je ook een paar Surinamers die vrolijk die Hollanders gelijk geven wat zijn wij een Triest ☹️ een paar van ons ,ik heb meneer Rutte gisteravond op de 📺 horen zeggen dat hij zich niet meer kan Herinneren dat die F16 van hun Burger Doelen hem gebombardeerd en zijn Collega’s waren ook aan het liegen 🤥 maar ze beschermen hun zelf, maar bij onze Surinaamse mensen is dat niet zo .


  Maak melding
 17. En de meesten die zo praten wonen niet eens in Suriname 🇸🇷 dat is het mooiste van het hele verhaal, als je niet in Suriname woon heb jij eigenlijk geen recht van spreken laat het voor de Surinamers over , hou je bezig hier wat er in Nederland 🇳🇱 gebeurt.


  Maak melding
 18. Justitie van Nederland 🇳🇱 denk dat ze met een crimineel van Nederland 🇳🇱 een Deal aan het sluiten zijn 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂Suriname is geen Willen Holleeder .


  Maak melding
 19. Deze werkwijze past het Nederlandse OM ook toe met financiële instellingen in Nederland….door afstand te doen van het “verdachte” geld wordt de zaak dan geseponeerd!!


  Maak melding
 20. Als de OM met een schikkingsvoorstel komt, wordt alleen bij grote zaken toegepast, dan hebben zij sterk bewijsmateriaal. Ze geven jou de kans om openlijke veroordeling te voorkomen om schade te beperken.
  Hoefdraad en de Surinaamse regering zijn net zo dom zoals Abdoel met zijn plafond aanpassing leningen.
  Hoe dom kun je zijn om dit zo in te schatten? Daar Suriname nu heeft geweigerd moeten ze nu maar met hun billen bloot.
  Wij benne benieuwd naar het vervolg en de ter schande zetten van de Surinaamse regering

  RobG zou zeggen
  Mek den kong wie en wakti deng want na Bouta zand erover


  Maak melding
 21. Nederland heeft geen enkel bewijs en Suriname moet met niets akkoord gaan. Integeldeel moeten we een schadeclaim indienen van 100 miljoen. Ga je accoord met ze is het het begin van hun zege en elke keer gaan ze proberen meer geld van Suriname af te troggelen. ze haddem gedacht dat Suriname zonder hun geld in ellende zou geraken maar we blijven doorkruipen. We gaan weer staan.


  Maak melding
 22. Lage beesten.
  Ze zijn niet klaar met uitbuiten van arme landen.
  Zijn ze niet rijk genoeg van hun rongen in de slavernij?
  Moderne manier om toch nog op rooftocht te gaan.


  Maak melding
 23. Nog steeds hopend dat Suriname uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. Er wordt nu al gesuggereerd alsof Suriname schuldig is. Mooi is dat. De zaak is in volle gang en kan alle kanten op. Wij als buitenstanders hebben niet het totale zicht op deze kwestie. Je weet niet wat bluf is en wat waar is. Geen enkele verdachte is verplicht mee te werken aan zijn ondergang. Stel je voor dat het OM bluft en jij het op een akkoordje gooit , is de zaak over en uit. Je bent dus de lul. Het OM kan namelijk bluffen juist omdat ze geen sluitend bewijs heeft. Jij als verdachte ziet dat in en dan zou het erg onnadenkend zijn een deal te maken. Laat staan als je zeker weet dat het schoon geld is. Als je een afweging maakt tussen 12 miljoen direct afstaan, tegenover de kosten van dit proces is de keuze gauw gemaakt. De resterende miljoenen die schoon zijn heb je reeds als het goed is, en de kosten van deze rechtszaak zijn beduidend minder dan 12 miljoen.


  Maak melding
 24. Suriname is love 7 november 2019 At 16:26
  Lage beesten.
  Ze zijn niet klaar met uitbuiten van arme landen.
  Zijn ze niet rijk genoeg van hun rongen in de slavernij?
  Moderne manier om toch nog op rooftocht te gaan.

  ====

  En jij gelooft dit natuurlijk direct?


  Maak melding
 25. Het bericht is een afleidingsmanouvre, om Ned. wedrom te beschuldigen, terwijl een groot deel werkelijk afkomstig is van drugsgelden. Moet je die dwaze ndp paria’ s weer horen, ai mi beng sabi, na leki fa baas taki, a no mi schuld , ma na Hollandkondre sa e foeroe onoe monie.


  Maak melding
 26. Praserie 7 november 2019 At 13:10
  Gelijk heeft suriname want een rein geweten vreest geen aanklacht

  ==
  Een rein geweten? Serieus? Suriname het meest corrupte land van Zuid Amerika met een drugshandelaar en moordenaar als president????


  Maak melding
 27. Van wie is dat geld, het is in Ned. onderschept en Ned. mag er mee doen wat hij wil. Vooral als je niet duidelijk kan aan geven van wie het is, hoe kom je er aan, en vooral als je niet kan bewijzen dat het zuur verdiende geld is. Kan je dat niet. Dan gaan ze er vanuit dat het drugs geld is dan mogen ze Innen en dat is meestal een groot bedrag.

  Of is het resterende bedrag uit de kluis van de banken gehaald en boef dacht hier een rijkelui´s leven te leiden?? of door te sluizen.???


  Maak melding
 28. Hoeffie houdt de boel voor de gek !

  Nu is wederom zijn masker afgevallen !

  De zendingen ter omwisseling liepen normaal via
  de Ned Centrale Bank, hetgeen NIETS kostte !

  Plotseling gaat HOEFFIE wisselen mmv Chinese Bank
  via HONGKONG, hetgeen WEL geld kost !

  DANG SUMA LAW ??????? (zie artikel DWT van vandaag)

  Sranan is zaken aan het VERDOEZELEN en men geeft de
  BEVOLKING valse informaties !

  Wanneer banken en de Centrale Bank in Sranan GEEN controles
  uitvoeren en oa witwassen en financiering van oa terreur,
  niet tegen gaan, dan zal ons Land nog meer geisoleerd raken !

  Vele corrupte boeven/politici en drugshandelaren kunnen
  vrijelijk aan oa het bankverkeer deelnemen ! Er is geen FIOD
  en de staat piekert er voorlopig niet over, van de staat
  GEROOFDE en GESTOLEN gelden en goederen, terug te halen
  bij de STAATSBOEVEN !

  Zelfs de MILJOENEN TJUKU’S, betaald door Ballast-Nedam
  aan Paarse politieke leiders, zijn nog niet bij het Openbaar
  Ministerie, in behandeling !

  DE OMWISSELZAAK LAAT ZIEN DAT ONZE STAAT SRANAN,
  DOOR HEBZUCHT VAN CRIMINELEN, GEBOYCOT ZAL WORDEN,
  EEN PARIA WORDT !
  SARI TORI VOOR HET VOLK, DAT NOG MEER LASTEN ZAL
  MOETEN DRAGEN !!!


  Maak melding
 29. Welke contante biljetten werden vervoerd? Briefjes van € 500!!!!,
  Welke toerist neemt die mee????
  Het zijn drugbetalingen welke in de ziekenauto’s naar Suriname zijn gebracht en nu witgewassen moeten worden.
  Biljetten van €500 zijn voorzien van speciale merken en traceerbaar. Daar is Suriname lek gegaan omdat ze dit even vergeten waren.
  Het is zo simpel en Suriname denkt dat ze slim bezig zijn. Nee, de beerput gaat nu helemaal open want het OM in Nederland legt niet alle bewijsstukken in een keer op tafel. Bij de volgende zitting meer nieuws.


  Maak melding
 30. @pakira tigra
  Je hebt helemaal gelijkt !!
  Nl bluft gewoonweg en suriname moet geen enkele deal met ze maken.
  Nederland Moet dat geld terug geven!!
  ZE hebben genoeg gestolen uit SURINAME!!!
  Ik hou van suriname, die mensen die juichen dat nl dat geld MOET houden.
  JULLIE ZIJN GEEN ECHTE SURINAMERS!!!!!
  NEDERLAND IS RIJK GEWORDEN DMV STELEN EN DAT GAAN ZE ALTIJD BLIJVEN DOEN.
  WITMANG NA MORO BIGI FOER MANG!!!!!!!


  Maak melding
 31. Volgens mij heeft het OM de verdachten inderdaad een deal aangeboden om onder de rechtszaak (en heel veel negatieve publiciteit!!) uit te komen. Het is een veelvoorkomende praktijk in de rechtspraak: afstand doen van verdachte goederen waarvan je de herkomst niet kunt verklaren, om vervolging te voorkomen. Als je blijft volharden dat jij de bezitter ben, zonder de herkomst te kunnen aantonen, ben je verdacht. Niets meer en niets minder.
  Maar door de anti-Nederlandse stemming die er in Suriname bij de verantwoordelijken heerst, wordt dit gebaar uitgelegd als zou Nederland het geld voor zichzelf willen houden. En gaat Suriname als een hedendaagse Don Quichotte door om, tegen beter weten in, te vechten tegen de windmolens aan de Noordzee.
  De enige die hier uiteindelijk wijzer van worden zijn de Nederlandse advocaten die door Suriname in de arm zijn genomen. Die dragen wel tegen een forse vergoeding hun verhaal in de rechtbank voor, ook al zouden ze weten dat het een hopeloze zaak is! Zolang het maar het verhaal is dat de Surinaamse Minister van Financiën en de Governor van Centrale Bank willen horen….. En zo wordt Suriname dubbel gepakt: ze krijgen het door Nederland in beslag genomen geld niet terug, en ze betalen zich blauw aan dure Nederlandse advocaten!

  En intussen valt men in Suriname over elkaar heen om een reactie te geven op de verdachtmakingen, en verklaringen af te leggen over de vermeende herkomst van het land. Niet wetende dat ze daarmee het Nederlandse OM nog meer inzicht verschaffen in de vage, en soms duistere wijze waarop met cash geld wordt omgegaan in hun land.
  Ook dit is een vaak gebruikte tactiek in de rechtszaal: je wordt van iets verdacht, en je gaat je in bochten wringen om te vertellen dat je onschuldig bent, terwijl je niet door hebt dat je met je gedraai jezelf alleen maar verder in de nesten werkt, en daarmee de verdachtmaking juist aannemelijker maakt.

  Jammer dat men zich in Suriname zo door emoties laat meeslepen, dat men niet door heeft hoe het spel met hen wordt gespeeld……


  Maak melding
 32. Nederland moet zijn of haar hand in eigen boezem steken. Nederland staat bekend als een witwas land pur sang. In Nederland wordt er volgens schattingen jaarlijks voor miljarden euros wit gewassen en de banken werken ook nog mee. Dit is echt de pot verwijt de ketel, meer kan ik er niet van maken.


  Maak melding
 33. In Nederland kom je niet in de regering wanneer je een crimineel bent !
  In Nederland moet een minister, president, burgemeester, etc. die zich schuldig maakt aan een misdrijf of aan wangedrag aftreden !
  Bouta-lovers zien de splinter van Holland wel maar de balk van puinhoop in Suriname niet !


  Maak melding
 34. Waarom wordt dit naar buiten gebracht? Dit zegt veel over de integriteit van beide partijen.

  Twee landen verbonden door eeuwenlange onmenselijke wreedheden, zedeloosheid en lieden zonder scrupules.


  Maak melding
 35. @dansi..het grote verschil in Nederland ten op zichte van Suriname is: dat als blijkt dat door de banken geld is witgewassen zij een fikse boete krijgen van miljarden euro’s…Dus fikse straf!!!


  Maak melding
 36. Het is allemaal bluf van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Net als bij de Nederlandse banken ING en ABN wilden zij een schikking. ING en ABN troffen een schikking met het OM omdat deze banken bij een langdurige rechtszaak imago schade zouden lijden.


  Maak melding
 37. Natuurlijk rob, natuurlijk
  ING en ABN waren dom. Ze hadden moeten terugvechten.
  Maar de NDP kan het domme volk straks weer een stuk bloedworst voor de neus hangen:
  ze hebben ons, vooral ons, geld afgepakt.
  Samen moeten we strijden tegen de witmang.zij aan zij, schouder aan schouder en bla bla bla
  Welterusten


  Maak melding
 38. NDP-ers hopen dat Suriname uiteindelijk als winnaar uit de bus komt.

  De arme Surinaamse bevolking is helaas dan weer voor de zoveelste keer verliezer.
  Die arme aanhangers begrijpen het nog steeds niet, hoe dom kan/wil je zijn!
  Kijk naar je omgeving, je infrastructuur, je schoolgebouwen enz. enz.
  Kijk eens bewust om je heen wat zie je, alleen verval en nogmaals verval; achteruitgang.
  Kijk goed naar de leiders en wat zie je: alleen maar rijkdom, weelde.
  Sommige van deze gasten hadden vroeger niks! nada, nunca, nothing!
  Vaak hebben zij ook niet eens betere schoolopleiding genoten.

  Deze gelden zijn van de bevolking gestolen, door de corrupte leiders en worden
  via allerlei omwegen gesmokkeld naar hun buitenlandse rekeningnummers.

  Mensen wordt nou eens eindelijk wijs, jullie zijn de uiteindelijke verliezers.


  Maak melding
 39. Typisch, hoe hier het schofterig ghedrag van NL wordt goed gepraat door de oranje partij. Jullie grote leider Lach noemde zichzelf ook prins van Oranje en zou op de asaw naar NL zwemmen om geld te halen, nooit gehad! Chan is geen haar beter! Heeft het alleen maar over zijn vrienden in den Haag en dat NL staat te trappelen om Suriname te helpen als hij aan de macht komt. Zo een grote onzin kan zelfs een leeghoofd niet verzinnen! Zijn jullie vergeten hoe NL ons land eeuwen lang heeft uitgezogen, onze voorouders heeft geknecht en vermoord? Deze rovers hebben het nooit goed voor gehad met Suriname, maar jullie imbecielen hier zijn zo slaafs in jullie denken dat jullie ze verafgoden. Jullie voorouders draaien zich zeker in schaamte om in hun graf om jullie gedrag! Maar ja, het is dan ook typisch VHPgedrag, alles en dan ook alles om de witte meester te behagen, want die heeft beloofd dat hij jullie aan de macht gaat helpen om daarna jullie ziel op te eisen. Zelf daartoe zijn jullie bereid, als je maar aan de macht komt. Principeloze varkens!!


  Maak melding
 40. De Oranje staatsgreep van DDB en zijn koloniale
  Hollandse vrinden, kosten het Volk nog steeds kapitalen !

  Corruptie, drugshandel, witwasserij en roof van
  Sranan gelden, goederen en gronden !

  Zelfs ons zoet-water is op slinkse wijze in de
  nacht, via een kattebelletje van Opa DDB , Verkocht !

  Het door Paars veroorzaakte FAILLISSEMENT van Sranan
  zal zelfs de komende generatie veel geld kosten !

  Paars heeft teveel bemoeienis met de gang van zaken bij
  talloze Sranan-banken ! Enkele zijn zelfs al leeg-gegeten
  door de Paarse corrupte politici !

  Voor de Oranje mede-coupplegers van Opa D, zijn de
  in beslag genomen gelden, PEANUTS !
  Vergelijk maar de BNP’s van de beide staten !

  Door de HONGKONG-witwas-route van HOEFFIE is nu
  internationaal bekend, hoe de drugsbaronnen van
  Sranan te werk gaan !
  Aan verdere financiele isolatie van Sranan valt na deze
  gewaagde witwasactiviteiten van Paars, helaas, NIET
  meer te ontkomen !!!

  A VOLK E PAI BUN FURU SLAG !
  PAARSE ONTWIKKELING is 0,00000000000 !!!!!

  En dan babbelt een futu-boy van Desi hier over VHP en
  de Hindostanen, in plaats van over het PAARSE FAILLISSEMENT !


  Maak melding
 41. Nederland heeft met schikkingsvoorstel nog genade getoond voor de Surinaamse banken. Kennelijk zijn de bewijzen spijkerhard. Suriname wil de gifbeker leegdrinken met als gevolg dat deze banken straks op de int. blacklist staan.


  Maak melding
 42. Allemaal die zo lovend over Hoe Nederland die beste Jonge van de klas is , zullen wij op 24 December 2019 zien wie de winnaar is die 15 Million €die ze willen houden en zand er over als met die Deal akkoord gaat bekend jij al dat je schuldig bent ,was een hele mooie zet van hun ,maar die advocaat is er niet in getrapt ooooh wat zijn ze toch smerig 🤢, maar nogmaals aan die zeggen dat het criminele geld 💰 die het ook is 24 December gaan ze anders praten.


  Maak melding
 43. Luci je hebt gelijk
  Schofterig gedrag van Nederland dat ze het zuurverdiende drugsgeld afpakt.
  nog schofterig is dat ze, om haar goede wil te tonen, dit geld zal spenderen aan Surinamers in Nederland. Op deze wijze komt het toch ten goede aan Surinamers en aan Nederland, aangezien dit geld hier zal worden besteed.
  En, ja en ook de arme man in Suriname kan profiteren, want dozen zullen vol met kleding en levensmiddelen aan behoeftigen worden gezonden.
  Iedereen blij, nou ja iedereen behalve de drugjongens en zij die van hen profiteren.


  Maak melding
 44. @Snelle Henkie
  In tegendeel zet ik vaak genoeg de pillen aan schizofrene varkens als jij uit. Jammer genoeg weigeren jullie ze vaak in jullie psychotische waan-toestand in te nemen en komen dan hier op dit VHPforum je onzin verkondigen. Je bent zielig en waardeloos.


  Maak melding
 45. @ RobG

  Dat ING. RABO en ABN AMRO ingingen op de schikkingsvoorstellen en samen meer dan het BBP van Suriname storten in de kassa van de Nederlandse staat zou u genoeg moeten zeggen dat het OM niet bluft en stevig in haar schoenen staat.
  Zij waren verstandig genoeg niet te gaan vechten. Boefdraad is vanaf dag nul voor de binnenlandse buhne gaan vechten en heeft die niet al te slimme werkwijze ook in NL opgevoerd. Het gevolg is dat veel advocaten zich suf declareren.

  Boefdraad heeft vanaf dag nul gebluft want ondertussen is duidelijk dat er veel onverklaarbaar geld van Gambio’s vervoerd werd door de CBvS om USD in valuta te kunnen kopen voor deze Gambio’s.

  Boefdraad komt nu met verklaringen die niet waar kunnen zijn. Hij had die een direct na inbeslag name moeten doen om geloofwaardig te zijn.

  Boefdraad manoeuvreert Suriname in een slechte positie en verschuilt zich nu achter Caricom. Hij vergeet echter dat Suriname zelfs niet voldoet aan de minimale Caricom voorwaarden en een jaar uitstel heeft om te voldoen.

  Boefdraad vertelt niet dat de Oppenheimer bonds die nu al uitstaan onverkoopbaar zijn en qua waarde dalen zodat voor zij die durven te kopen de rente al meer dan 12% bedraagt.

  u gelooft in de markt. De markt geeft het antwoord. Su bonds via Oppenheimer zullen meer dan 13% rente vergen. !3% plus rente om oude, verstopte rekeningen te kunnen betalen aan Alcoa voor al gebruikte elektriciteit.
  Dat wordt de duurste electriciteit aller tijden als de bonds afgelost zijn

  RobG dit is niet verzonnen of een anti stem maar gewoon constateren wat er gebeurd en de gevolgen van handelen en handelingen zijn.
  Boefdraad wordt steeds betrapt op verhullen en liegen:
  1>> Bij de behandeling van de Brokopondo deal laag er geen schuld op tafel die overdracht in gevaar bracht.
  2>> Even later was het onzin wat Rusland in het openbaar bracht dat er fors geleend zou gaan via loanshark Oppeheimer.
  3>> Toen kwam in beeld dat er nog $ 80.000.000 betaald moest worden aan Alcoa.
  4>> Even later werd dat $ 100.000.000 anders geen dam.
  5>> Nu is het al meer dan $ 100.000.000
  Bij elkaar betekend dat in gewoon huishoud economie dat de eerste 3 jaar voordeel van Brokopondo al naar de VS vertrekken en dat er niet voor productiviteit geleend wordt maar voor consumptie en het feestje overdracht Brokopondo. Alleen qua rente gaat dat feestje $ 100.000.000 kosten.

  RobG wie kan Boefdraad nog vertrouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES