donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMaisha Neus rijbevoegdheid ontzegd voor vijf maanden

Maisha Neus rijbevoegdheid ontzegd voor vijf maanden

-

Does Travel & Cadushi Tours

Maisha Neus voorzitter van de Surinaamse politieke organisatie Strei! is gisteren door rechter Lydia Ravenberg veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. Neus kreeg een boete van SRD 1750 of een vervangende hechtenis van vier weken opgelegd. Daarnaast is haar rijbevoegdheid ontzegd voor vijf maanden.

Neus werd in de ochtend van 12 september om 03.30u aangehouden door de politie aan de Kwattaweg tijdens een reguliere verkeerscontrole. Dit nadat geconstateerd was dat zij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Neus werd overgebracht naar het bureau voor een blaastest. Daar blies zij 695 microgram lucht per liter. Dat was ver boven de toegestane 220.

Vervolgens werd de Strei!-voorzitter aangehouden ter ontnuchtering op het politiebureau. Later in de ochtend werd zij voorgeleid bij een hulpofficier van Justitie in Suriname. Neus werd heengezonden met invordering van haar rijbewijs. Het strafdossier werd opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Nadat er heel veel ophef ontstond over het voorval bood Neus haar excuses aan via haar Facebook pagina:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

46 REACTIES
 1. Snik snik, huilie huilie, mensen, ik toon oprecht spijt. Ik wilde een frisse neus halen en stapte in mijn auto. Het ging aan mijn neus voorbij dat ik in beschonken toestand verkeerde. Ik ben echter met de neus op de feiten gedrukt . Het is me namelijk flink onder de neus gewreven. In het vervolg zal ik verder kijken dan mijn neus lang is. Strei de fu strei! Wi no sa drungu! Strei de fu strei! Wi no sa drungu!


  Maak melding

 2. Suriname op de goede weg als er consequent met deze materie wordt omgegaan. Helaas geldt deze strikte afhandeling van zulke incidenten niet voor een ieder. Zelfs moordenaars worden niet berecht en lopen vrij rond.
  Mensen stem in 2020 niet meer op de huidige regering. Ze helpen ons land naar de verdoemenis


  Maak melding

 3. Deze vrouw toont oprecht spijt. Iedereen maakt fouten . Gelukkig heeft ze niemand aangereden. Hier in Nederland heeft de minister van justitie en veiligheid gisteren aangekondigd dat er harder zal worden opgetreden tegen mensen die onder invloed van drugs en alcohol deelnemen in het verkeer. Minister Grappenhous maakt geen grappen


  Maak melding

 4. We maken allemaal fouten echter niet een ieder erkend zijn of haar fouten..

  Zij heeft in elk geval haar fout beaamd en dat is klasse ! Gelukkig is er ook niemand gewond geraakt.

  Glaasje op…laat je rijden..

  Hoge bomen vangen veel wind…dus elke stap die zij maakt….voorzichtig dus..


  Maak melding

 5. De straf is zwaar omdat we ook te maken hebben met iemand die kampt met een alcoholprobleem. Daarnaast heeft Marisha, zich bewust opgewerkt tot ” openbaar bezit ” in de Surinaamse samenleving. Zij zocht bewust de publiciteit op. Haar overtreding kan men niet met de mantel der liefde afdoen. Zij moet als voorbeeld dienen voor de mensen die denken dat ze met meerdere glazen alcohol op in het verkeer denken te ontkomen.


  Maak melding

 6. Een ministerschap kan je neus voorbij gaan. Een voorzitterschap mag je houden.
  Wees een wijze vrouw en houdt koers. Strei vooruit. Deze ndp regering moet weg. Het ruineert Su. De oude Zeven Verenigde Provincien Hollanders en Zeeuwen zouden zeggen hou zee, hou zee. En zeilen uit met hun oorlogsboten voor strijd.Good Luck.


  Maak melding

 7. Mevrouw Neus erkent dat zij een grove fout gemaakt heeft en heeft terecht daar spijt van. Ze is vrouws genoeg om daar openlijk vergiffenis voor te vragen en de consequenties te ondergaan…dat kunnen we niet van alle overtreders/misdadigers zeggen!!!


  Maak melding

 8. Misschien een idee voor de leden van Strei om een petitie in te dienen voor een wetswijziging voor mensen in de politiek om zonder probleem te mogen rijden onder invloed..tja het is Suriname dus you never know…😁


  Maak melding

 9. Hoe zat het met de DC van Wanica toen hij aangehouden werd. Geen haan die er naar kraait. Maisha is verkeerd geweest, dat geeft ze toe en heeft volgens wet en regelgeving haar straf gekregen. Hoe zit het met de mensen met een paarse insigne die een overtreding begaan. Geldt voor hen wetteloosheid of is er nog sprake van een rechtstaat Suriname.


  Maak melding

 10. Bouta zou toch ook met behulp van Mey zijn excuses maken voor de moorden van 8 december en Moiwanna. Nooit meer iets van gehoord van moordverdachte Bouta en zijn valse profeet.


  Maak melding

 11. Ze heeft zich verontschuldigd. We moeten ook niet heiliger zijn dan de paus. Iedereen doet wel wat wat niet mag. Erger is het als een volk een president kies die veroordeeld is voor drugs in het buitenland en in eigen land een onderzoek gaande voor december moorden. Als de top van de NDP een visum zou aanvragen voor Amerika zou de helft geen visum krijgen.


  Maak melding

 12. @RobG, pakiratigri,

  Heeft Bouterse of de NDP ooit excuses gemaakt voor alle rotzooi en
  leed die zij veroorzaakt heeft.Snik snik, huilie huilie, mensen


  Maak melding

 13. @pakiratigri 7 november 2019 At 05:55:
  Maisha Neus heeft haar straf veroordeling gekregen,
  De persoon die eveneens berecht dient te worden is helaas de president van Suriname,
  folteringen,massamoorden, drugshandel hem ten laste gelegd, een veroordeling is ver van mijn bed show, Sarie torie.
  Wet geldt voor een ieder in Suriname, of je nou een burger, procureur generaal, of de president van Suriname ben.


  Maak melding

 14. @Robles

  Volgens mij kwam die ouwe Desi ook uit Holland,en die heeft de mensen niet de les voorgelezen…..nee hij heeft het hele land ingepikt en leeggeroofd..

  nou jij


  Maak melding

 15. RobG,
  Zij moet als voorbeeld dienen voor de mensen die denken dat ze met meerdere glazen alcohol op in het verkeer denken te ontkomen.

  RobG
  vervang meerder glazen alcohol door meerdere mensen vermoord dus als je het toch hebt over een publiek figuur zie daar je citaat in het duister


  Maak melding

 16. Pakiri
  Vroeg opgestaan om te kunnen reageren zoals een kleuter. Of was het omdat het gebouw waar je les kreeg is afgebrand. Deze grappen zullen nog nooit eerder zijn gemaakt.
  Je “grapjes” zijn te simpel Niveau 1-.
  Je reageert zoals een echte man.

  @ Rob
  Te zwaar? nee hoor. Ze heeft een voorbeeld functie en zelf zonder deze functie mag je wat mij betreft dit soort figuren keihard aanpakken

  @ Robles
  Ook jij bent teruggekeerd toch uit Nederland.
  De les lezen? Hoezo? Ze wil de politiek in, dan moet ze wantoestanden, die in haar ogen zich voordoen aan de kaak stellen.

  @ Mokro
  We zijn allemaal gelijkwaardig, maar sommige mensen zijn meer gelijkwaardig. 😂

  @ Datra visie
  Dit is humor. Top.


  Maak melding

 17. @ Datra visie.
  😂😂😂 wooooooooi, ik ga plat hier
  ye kier mi dja met je reactie 🤣🤣🤣🤣

  @ Vliegende Hollander
  Oops. Die doet pijn.🥊🥊🥊🥊


  Maak melding

 18. Iemand heeft mijn bijnaam ingepikt; wat een domme koe; er is echter maar 1 domme koe en dat ben ik; goed dat dit soort overtredingen wordt vervolgd en bestraft; verkeerscriminaliteit moet met harde hand aangepakt worden ; dat deze neus zichzelf als een hoge boom ziet is toch wel erg bedenkelijk; hoge boom? Serieus? Dus omdat je een keer op tv bent geweest in Nederland krijg j gelijk sterallures? deze vrouw is gewoon een uit Nederland afkomstige gefrustreerdeling die nooit iets in haar leven heeft gepresteerd; het zal mij verbazen als er nog mensen stemmen op dit soort types want inhoudelijk weten ze geen ene moer van een land besturen; van drank zuipen weten ze wel alles af; dus lekker in die bar blijven; daar hoor j thuis;


  Maak melding

 19. Klasse justitie in Suriname, hopelijk straffen de rechters vanaf nu ook de dronken mensen die aldoor de EBS masten kapot rijden….dat is veel erger m.i.!!


  Maak melding

 20. Weer een deugniet,uit DE NARCOSTAAT van de wereld die denkt ons de les voor te komen lezen, ze zuipt als een KISKISSIE,,BLOWT als een toeterrr…wat een voorbeeld voor onze kids,en juffrouwtje wil iets terug doen,oke LAAT ZIJ DAN UIT ZICHZELF een bezem pakken en begin vanaf de WATERKANT TE VEGEN,HEILIGENWEG TOT NAAR DE GROTE MARKT ! Dan ben jij eerlijk,komop dan durf je ?of anders OPROTTEN !UIT DE POLITIEK WIJ LUSTEN JOU NIET. DE VHP EN NPS OOK NIET ,!


  Maak melding

 21. Als ze iemand van jullie had doodgereden of in een rolstoel zou ik zien wat jullie zouden zeggen. Dagelijks gaan zo veel onschuldige mensen dood of raken verlamd door zuiplappen.
  Ik blijf erbij als je onder invloed rijdt moet je voor 6 mnd de bak in en een boete van 20.000. Ga je zien of het nog gebeurt.


  Maak melding

 22. Donkaw je hebt duidelijke taal gesproken.Een afvallige uit patata kondre die niets heeft uitgespookt in haar leven en die nu in bezopen toestand en high, echt high wordt v haar witte spul….ons de lessen wil komen voorlezen..meisje ga slapen hoor…wie hou je voor de gek


  Maak melding

 23. Moordenaars van weerloze burgers ontlopen hun straf!!! Wat is er aan de hand met ons rechtssysteem???Waarom woerden de 8 december moordenaars niet opgepakt???? Stelletje schijtzakken!!!


  Maak melding

 24. Suriname is niet meer wat het
  Neus is fout geweest maar de strafzaak is onrechtvaardig gezien het politieke motiefje
  Hooger beroep gaan en ander zaken weerleggen en rechter wraken ziet er naar uit dat die partijdig is


  Maak melding

 25. En waarom lopen de corruptelingen nog vrolijk fluitende rond. In dat Bouterse’s kruistocht tegen corruptie? En wanneer mag DDB gaan zitten in Santo Boma?


  Maak melding

 26. @Bigi Sma, er was sprake van een oorlogssituatie toen het vonnis werd uitgevoerd waarbij meerdere personen de dood vonden. Als deze mensen zich niet lieten gebruiken door NPS en VHP leefden ze tot heden nog. Zo zie je maar weer. De politieke leiders van VHP en NPS hebben het overleefd en de personen die voor hen de kastanjes uit het vuur haalden zijn er niet meer.Hebben jullie de leiders van VHP,NPS,ABOP ooit ter verantwoording geroepen?


  Maak melding

 27. Bouterse was toen bevelhebber hij is verantwoordelijk voor de staatsgreep en 8 december doden en de politie gebouw dat in brand ging .

  De Oppositie partijen waren niet aan de macht .

  Radio Stadions zijn ook door de nep revolutie in brand gestoken .

  De uitspraak volg dan kan hij lekker in hoge beroep gaan .

  Wij gaan Amnestie regelen met 26 zetels lekker voor ze .


  Maak melding

 28. Hooghart en Doehkie en Waidoe gaan Bouterse helpen wanneer de zaak in hoger beroep gaat .

  Veel geluk steken jullie de rechtbank niet in brand na de uitspraak laat de 26 leden ook de Amnestie in zetten voor mei 2020 ze maken toch wetten zo snel .

  Vrouw Simons van DNA draai over uren goed zo voor haar .,met haar wetten fabriek .


  Maak melding

 29. NDP heeft een productie fabriek dat wetten maakt in het gebouw van DNA gebouw

  Waar een werknemer 8 of 12 uren per dag macht werken .

  Werk men in DNA gebouw 16 tot 22 uren wanneer men wetten goedkeurt .

  Men overtreed zelf arbeid wetten om 22 uren lang te vergaderen in DNA gebouw .

  Schande dan zit minister van arbeid ook bij .

  Ik ben lekker gaan slapen tijdens de Brokopondo overeenkomst het was toch nep


  Maak melding

 30. Hoor die ontelbare paarse dwaze, debielen en idioten te keer horen gaan over haar, terwijl wanneer het baas, roversbende, zoon en pleegzoon die meer op hem lijkt dan echte zoon betreft ze muisstil blijven. Echt een idioot slecht misdadig volk van baas en roversbende.


  Maak melding

 31. @Picolaas: Animal Farm van George Orwell: all animals are equal, but some of them more. In dit boek klaagt hij het communisme met haar haar verschijningsvorm aan, zoals het nepotisme en hebzucht naar meer macht en meer vernietiging.


  Maak melding

 32. Voorbeeld functie, goed dat ze aangepakt wordt😏.Jammer alleen dat ze haar rijbewijs weer terugkrijgt. Als van iedereen die daar brokken veroorzaakt gelijk alles ingetrokken wordt zou het al een stuk schelen.🤕


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES