Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig

4
Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig
De Nederlandse luchthaven Schiphol.

Schiphol was in rep en roer woensdagavond, maar er was niet aan de hand. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa meldt dat er per ongeluk een zwaar waarschuwingssignaal voor kaping is geactiveerd is in het vliegtuig. “Er is niets gebeurd. Het spijt ons zeer” aldus de maatschappij zojuist.

Er zou per ongeluk een signaal zijn geactiveerd, waarop de protocollen voor kapingen in gang zijn gezet. Willem Schmid, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), vermoedt dat er iets is misgegaan bij het doorgeven van een viercijferige code die de piloot moest doorgeven.

4 REACTIES

  1. Blijkt maar weer dat Schiphol alert is op dit soort dingen. Hoe zit het in Suriname ?
    Zijn de veiligheidsdiensten in staat een kaping te beeindigen ??


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.