Nederland piekert er niet over om miljoenen terug te geven aan Suriname

64
euros

In de zaak van de door Nederland in beslag genomen 19,5 miljoen euro uit Suriname, willen de advocaten van Suriname opheffing van het beslag op de partij cash. ‘Ongeoorloofde inmenging in de soevereiniteit van Suriname’ noemen ze het. Maar het OM in Nederland piekert er niet over om de €19,5 miljoen terug te geven aan Suriname

Dat bleek maandag tijdens een eerste voorbereidende zitting in deze zaak. Daarbij ging het OM inhoudelijk in op het onderzoek en gaf aan dat de 19,5 miljoen slechts een fractie schijnt te zijn van het totale bedrag dat zou zijn witgewassen door Suriname. Het zou gaan om ruim 75 miljoen euro.

Volgens de advocaten van de Surinaamse banken en wisselkantoren ligt er nul bewijs voor witwassen. Ze vinden de inbeslagname van de 19,5 miljoen onrechtmatig en willen het geld terug. Ze vinden het absurd dat er beslag is gelegd op staatsgoederen. Nederland mengt zich hiermee in Surinaamse zaken hetgeen een inbreuk op de soevereiniteit van het land is, zei advocaat Verbruggen vanmorgen in de rechtbank te Schiphol.

Verbruggen zei verder dat de Nederlandse OM-officieren compleet worden opgefokt door het OM om maar geld af te pakken en targets te halen. Vermogen harken is een doel op zich geworden aldus de advocaat. Ook het aangekondigde DNA/vingerafdruk-onderzoek naar bankbiljetten, om te kijken of bekende criminelen ze hebben aangeraakt, is onzin en puur reden om de 19,5 miljoen langer vast te houden.

Maar het OM is stellig in haar betoog en zegt dat de 19,5 miljoen de vijfde zending van in totaal 75 miljoen euro via Hongkong was. Volgens het OM waren er allerlei witwasindicatoren: zo zou één persoon in Suriname 1 miljoen euro in twee dagen hebben gestort bij een wisselkantoor. Daarbij werden vooral biljetten van 500 euro gestort hetgeen hoogst ongebruikelijk zou zijn in Suriname. “Deze biljetten worden overigens vooral door de cokemaffia gebruikt” aldus het OM.

De Nederlandse krant De Telegraaf haalt dit vanmorgen ook aan maar schrijft dat een zekere Oemapersad S. twee dagen achter elkaar een filiaal van FinaBank in Suriname binnen wandelt. Hij stort volgens de krant bij elkaar één miljoen aan contante euro’s bij de bank. ‘Hoe S. precies aan al dat geld komt? FinaBank heeft geen idee, vraagt er ook niet naar‘ schrijft De Telegraaf.

In een reactie vandaag zegt de Finabank dat deze berichtgeving van De Telegraaf niet gebaseerd is op feiten. Voor de genoemde transactie zijn alle documenten overgelegd. Het is namelijk elke medewerker en klant bekend dat er altijd een verklaring van de bron- en herkomst aanwezig moet zijn,” zegt de directie van de bank in een verklaring. 

Het geld blijft voorlopig vast en een uitspraak van de rechtbank over het beslag op de 19,5 miljoen euro uit Suriname zal vermoedelijk nog weken duren.

64 REACTIES

 1. Helemaal mooi Nederland mag ook het giga bedrag aan Suriname niet te geven.
  Gaat zo weer naar de zakkenvullers en bedreigers daar.
  Dus Nederland geef dat geld niet weg


  Maak melding

 2. Oemapersad S. heeft 1 miljoen euro v d NL toeristen en stagiaires ontvangen. In 500€ couperus. Die herkomst was voor de FinaBank geloofwaardig. Hoezo stront aan de knikker. Je ziet spoken.


  Maak melding

 3. NL moet stil zijn en zich niet bemoeien met andere landen wat betreft geld en hun zogenaamde witwaspraktijk feiten die zij willen opleggen aan andere landen.
  Wie in NL woont en ook via facebook kan zich nog herinneren dat er eerder dit jaar een film was opgedoken van een container met tassen vol cocaïne op de marine basis van NL. Dit hadden een groepje soldaten van NL ontdekt. Was het filmpje niet binnen 24 uur van de nieuwszender en van facebook gehaald?
  Tot de dag van vandaag heeft niemand meer vragen gesteld waar deze container en wie weet meer vandaan komt.
  Bij een vangst drugs van criminelen die onderschept wordt, wordt toch volmondig geroepen ” dit zal vernietig worden”.
  Dan wat doet het netjes verpakt opgeslagen in allemaal zwarte tassen in een container op de marine basis???? Misschien kan een ander land zoals Amerika dit aan NL vragen en onderzoeken. Zooo wat denk je dat het antwoord zal zijn????


  Maak melding

 4. De huidige scenario’s die zich momenteel afspelen , waren te verwachten. Het is zaak compact te blijven. Stormen komen en gaan . Dit soort scenario’s zijn koren op de molen voor de Redi Musu’s en the uncle Tom`s. De partijdigheid valt op terwijl het proces zich nog moet voltrekken. Er is nog geen uitspraak. En dat noemt zich een Surinamer?


  Maak melding

 5. Mijn gestolen geld zit er waarschijnlijk ook bij. Hard gewerkt voor het ministerie van binnenlandse zaken, gezinnen laten werken als wachters op de CBB kantoren in Suriname en mij laten pinaren zodat ik als een bedelaar terug moest naar Nederland? Waar is mijn 1,8miljoen srd gebleven? Iedereen die mij heeft opgelicht in Suriname voelt het!! Ik betaal veel belasting hier in Nederland maar heb het financieel goed en pinaren ken ik niet meer. Iemand zijn zuur verdiende geld niet betalen is een misdrijf. Dit noemt men gerechtigheid! I❤it.


  Maak melding

 6. …..
  Hmmm ze waren zeker onderweg om vernietigd te worden….of door te sluizen naar de rest van EU?
  Geld vast houden van andere landen is om hun eigen geld wittewassen. Nl is de grootste ADER onder het gras.
  Dus geef aub je mooie Suriname niet zomaar de schuld van alles wat men loopt te roepen, NL is goed in brainwash praktijken en piraterij.
  Ze kunnen Su niet meer uitbuiten m.b.t hun aandelen in delfstoffen, nu zijn ze kwaad en gaan vuile streekjes uithalen.

  De tweede kamer debatten, zijn een en al moordend naar elkaar. En dat zijn voorbeeld functies voor de burgers en mijn kinderen?
  De grootste criminelen lopen er rond en ook van de grootste party! De onderhandelingen lijken op de Centrale Markt van Su. Leeraren tekort en dat voor een welvarend land. Tjaaaa die zoveel miljarden voor het onderwijs moet ergens vandaan komen, om de toekomstige leiders van NL te blijven ontwikkelen. En natuurlijk de opiaten te blijven verstrekken… (Land nr 1 van Opiaten gebruik).
  Think out the box!


  Maak melding

 7. @ Politiek Neutraal
  Als ik jou was moet je nog hopen dat je later je pensioen nog uitbetaald krijgt. Waar je het het hardst nodig zal hebben. Om de zorg voor jou te kunnen leveren. In su heb je nog fam die je kan verzorgen. Maar in NL wordt je achter het geranium gegooid. Terwijl je hard hebt gewerkt voor je pensioen…voor je oude dag!


  Maak melding

 8. Gelet op de namen zijn het altijd weer dezelfden die het land een slechte naam bezorgen Maar al die achterlijke reaguurders hier zijn zo gefrustreerd omdat hun partij niet aan de macht is dus al dat andere is goed


  Maak melding

 9. Het is waar wat de Surinaamse regering zegt.??? .. Alle surinaamse toeristen lopen rond met eindeloos aantal 500 euro biljetten.. Ik heb een paar gevraagd.. zegt de minister van financiën van Suriname .. Alle restaurants in Suriname hebben wisselgeld..


  Maak melding

 10. Wie doet onderzoek in de vele witwaspraktijken van de Nederlandse banken? . Het is niet juist om de ene zaak met de andere te vergelijken of om je gelijk met de daad van een ander goed te praten, maar het is erg wrang om te zien hoe Nederland met het vingertje wijst, terwijl Nederland wereld wijd bekend staat als de grootste NARCOSTAAT te wereld. In het verleden hebben zelf overheidsinstanties meegewerkt aan smokkel praktijken van DRUGS onder het mom van opsporingstactieken (van TRAA).


  Maak melding

 11. Ook in Nederland kun je al jaren nauwelijks betalen met een 500 euro biljet.
  Ik ben 4 keer in Suriname op vakantie geweest…nog nooit met 500 euro biljetten in mijn zak..omdat winkeliers gewoon geen wisselgeld in kas hebben.
  In Nederland niet en in Suriname niet.!!!
  Het is een leugen dat vakantiegangers zakken vol 500 euro biljetten uitgeven in Suriname.


  Maak melding

 12. 19 miljoen euro in een koffer stoppen, en op zijn surinaams op de luchtpost doen….hahahaha.
  De Xray was waarschijnlijk blind op zanderij, net als de douane. dit soort bedragen moet je via de banken doen, en zeker niet op luchtpost in een koffer. Jammer dat het niet m


  Maak melding

 13. Je wilt DNA onderzoek doen voor bewijs of bekende criminelen het geld hebben aangeraakt? Hoe wil je DNA onderzoek doen van wereldgeld NL?
  Het geld gaat de hele wereld over!
  Dus NL wilt Sr duidelijk maken, dat deze € alleen via EU is geweest en dus schoon is van vingerafdrukken en toen deze in Sr kwam in handen is geweest van criminelen. Pffff waauw… piratenpraktijken NL. Dus lieve mensen, laat je niet inpakken met deze oerstomme redenering van NL.


  Maak melding

 14. @ Politiek Neutraal. Wat denkt u van mijn geval? Jarenlang iedere ochtend twee uur lopen om op tijd te zijn bij mijn werkgever SurMac. Waag het niet verlaat aan te komen. Al mijn opgebouwde pensioenrechten is onder deze ziekelijke en zwakke regering verdampt en is daar de eigen zakken mee gevuld.

  @Narcostaat. Het OM heeft de bank torenhoge schikkingsbedrag van €750 miljoen opgelegd. Kom hier niet doen alsof het OM niet gehandeld heeft.,


  Maak melding

 15. Geweldig! Niet teruggeven. Het volk heeft er niets aan. Het is maar een kleine groep die zit te genieten terwijl de rest aan het verpauperen is. Stelen en blijven stelen. Alle anderen die maar een klein bedrag gaan storten moeten de herkomst verklaren waarom deze Oemapersad niet ? Er gaan belletjes rinkelen. Schurken!!!


  Maak melding

 16. Volgens een recent onderzoek van de Nederlandse Vereniging van banken gaat er in Nederland jaarlijks ongeveer 16 miljard aan crimineel geld rond. Geld die de banken gewoon accepteren. De Nederlandse overheid zet wel druk op de banken om dit tegen te gaan maar vanwege de privacy wetgeving is het bijna niet haalbaar om dit te kunnen aanpakken. Overigens is de privacy wetgeving recentelijk nog verder aangescherpt (vervat in de algemene verordening gegevensbescherming AVG) waardoor het aanpakken van de witwaspraktijken in Nederland bijna onmogelijk wordt. Daar waar de Nederlandse banken wat dit betreft bijna vrij spel hebben om crimineel geld te accepteren en wit te wassen is daar de hypocriete houding van Nederland om Suriname aan te willen pakken vanwege het witwassen. Geldt in deze dan geen privacy wetgeving? Als ik zie dat naam en toenaam worden genoemd dan moet ik helaas bekennen dat er door Nederland weer met 2 maten wordt gemeten wanneer het Suriname betreft. Is het niet de taak van Suriname zelf om de witwaspraktijken aan te pakken? Suriname is toch een soevereine staat. waar bemoeit Nederland zich dan mee met de interne aangelegenheden van Suriname? Hiermee wil ik niet zeggen dat eventuele witwaspraktijken in Suriname niet aangepakt moet worden, maar wat ik wil aangeven is dat Nederland zich inmengt met interne aangelegenheden van Suriname en daarbij vertrappen ze hun eigen wetgeving namelijk de wet bescherming privacy gegevens. Maar ja, Nederland kennende willen ze voor Suriname allerlei afwijkende maatregelen hanteren. Dit bewijst weer de hypocriete houding van Nederland als het op Suriname aankomt.


  Maak melding

 17. De blanken stelen ?
  Zijn daarom zoveel Surinamers naar Nederland vertrokken ? Gaan er daarom zoveel asielzoekers en gelukzoekers naar Nederland ?

  Bouterse en zijn bende bestelen hun eigen volk !
  Bouterse en zijn bende houden al jaren lang hun volgers voor de gek en zeggen dat het hun eigen mentaliteit is !

  Met de woorden “geen paniek er is niks aan de hand” roven Bouterse en zijn bende heel Suriname leeg en heeft Suriname miljarden US $ schulden met hoge rentes.
  Nakomelingen worden met een staatsschuld geboren !


  Maak melding

 18. Klene wasjes, grote wasjes,
  komt ervan als dwaze landgenoten gevonniste drugsbaronnen
  als president benoemen, ondanks wetgeving die personen
  met ANTECEDENTEN niet toestaat tot hoge politieke posten
  te bekleden !

  Het aantal DRUGSMOORDEN stijgt en de gewone PRODUCTIE
  van ons Land is tot nul gereduceerd !
  Dus…. hebben wij ENORM VEEL VALUTA-INKOMSTEN !!!

  PS : WIJ LENEN BINNENKORT WEER EEN MILJOENENBEDRAG,
  WIJ HEBBEN GENOEG DELFSTOFFEN IN DE BODEM !

  PAARS CONSTITUTIONEEL HOF WORDT DOOR DESI ZELF
  GEFORMEERD, IN EEN POGING ZIJN MOORDVONNIS TE
  ONTLOPEN !


  Maak melding

 19. Een vader leert zijn zoon met keiharde hand dat hij terug moet naar het rechte pad.
  Velen vonden dat DE juiste manier
  Vader dekt zich in en zegt dat hij veel heeft gepraat.
  Nederland wil haar dochter, die een volwassen vrouw is geworden, terug brengen op het rechte pad.
  Woorden hebben niet geholpen.
  Dan maar slaan


  Maak melding

 20. Pakiri
  Scenarioooos?
  Ik zie er slechts 1.
  De aanvaller zegt: djiem mie monie
  De verdediger zegt: kong tik ing no
  En dat allemaal voor de rechter

  Welke scenario nog meer?
  Je volgende zinnen zijn zoals gewoonlijk inhoudsloos
  Behalve je laatste zin.
  Weliswaar retorisch.
  Desalniettemin schrijf ik: de ware Surinamer wil drugsverdiensten uit het land bannen


  Maak melding

 21. Heeft het OM in SU i.o.v. Justitie in SU ook een onderzoek verricht naar de herkomst van het geld ??

  Het RECHT is geen recht meer in SU maar vormt een onderdeel van een criminele organisatie !!

  Feit is dat SU olv de moordenaar geruime tijd onder een vergrootglas staat…


  Maak melding

 22. @Dusdat
  Dat regels en wetten elkaar tegenspreken of frustreren en dat er mensen falen is een gegeven.
  Echter u zult moeten toegeven dat de NL Banken allemaal de laatste jaren door falen miljarden aan boetes hebben moeten betalen en ze hun best doen om vervolg boetes te voorkomen.
  In NL wordt getracht fouten en fraude en crimineel gedrag aan te pakken.

  In Suriname wordt crimineel gedrag, gezien dat wat nu duidelijk wordt, crimineel gedrag gefaciliteerd. Dat is het verschil.
  Bij gegronde verdenking heeft het OM de plicht en het recht om te onderzoeken. Het OM borgt de privacy van de verdachten. Voor het OM in NL maakt het niet uit of het de staat Suriname, de CBvS de betreffende banken, Gambio’s of meneer O betreft.

  De verdenkingen zijn slechts versterkt door:
  1>> Het sinds 2013 afstappen van de normale (goedkope ) procedure om Euro’s terug te sturen. Het invoegen van een Chinese bank in Hong Kong is niet gratis.
  2 >> Het afstappen van de normale procedure wordt gelinkt aan het gegeven dat Suriname (CBvS) bekend werd met het gegeven dat er intensiever gecontroleerd ging worden. Het gebruik van een Chinese bank is dan dubbel verdacht.
  3>> Het misbruik maken van de CBvS als vervoerder die immuun zou moeten zijn voor controle.
  4>> De directe , publieke,. weinig diplomatieke response van minister Hoefdraad.
  5>> De line of defence die weinig inhoud aanvoerde maar er over ging dat de CBvS on aantastbaar zou moeten zijn. Kort gezegd NL mag “MOGELIJK” crimineel gedrag met jaar valuta op haar grondgebied volgens SU niet onderzoeken van SU.

  beste Robles het voor gaande is geen haat maar zijn feiten. Hoefdraad heeft alle vormen van reguliere verhoudingen overschreden en zit nu op de blaren.


  Maak melding

 23. al enige tijd vragen we ons af wat de prins van oranje zo vaak in Nederland doet. is hij een undercover agent, een klokkenluider of kroongetuige voor het nom. van de oranje beweging is bekend dat ze landverraders zijn. het is interessant te kijken welke politiek kleur de in opspraak geraakte cambio’s hebben


  Maak melding

 24. NDP-ers noemen wijsheid, verstandig zijn en rechtvaardigheid haat.

  Een Bouta-lover weet dondersgoed dat Bouta en zijn bende fout zijn. Maar toch blijven zij zichzelf voor de gek houden ! Onbegrijpelijk maar waar.

  NDP-ers denken niet in het belang van Suriname maar verdedigen hun criminele idool !


  Maak melding

 25. Het valt op dat DDB in deze kwestie zijn lelijke grote mond stil houd. Dit zijn we niet van hem gewend. Dit betekent, dat er meer aan de hand is.


  Maak melding

 26. Waar halen ze het recht vandaan wat niet van jou is moet je teruggeven.
  Gaat NL dat geld verbranden of gaat het naar de belastingdienst.
  Genoeg projekten en in su die dit geld kunnen gebruiken.


  Maak melding

 27. @CH. In Nederland betaal ik ook geen pensioen omdat ze met mensen hun geld gaan beleggen en later verdampt het geld. Als ondernemer bewaar ik mijn geld veilig op de bank. En op latere leeftijd krijg ik een mooi bedrag als ik mijn koophuis verkoopt. De economie van Nederland is stabiel. Zaken doen met die ratten in Suriname is killing. Vele malen geprobeerd zaken te doen met Suriname, en ieder keer werd ik opgelicht. Sterkte met de situatie in I❤su. Ik ben blij met mijn bakra paspoort.


  Maak melding

 28. @Zo Is Het Maar. Is triest dat u zoiets hebt meegemaakt. Terwijl Sur Mac een grote bedrijf is in Suriname die handeld in zwaar materieel. Zo zie je dat Suriname moeilijker word om te blijven. Ik sta met personeel van mijn bedrijf in de televisie programma” in de branding ” daar ben ik als directeur ook te zien. Hopelijk heb je ook een ander alternatief.


  Maak melding

 29. Er worden door sommige mensen een verkeerd verkeerd beeld geschapen, ja klopt Nederland bemoeit zich niet met Surinaams aangelegenheden, wat velen niet weten in Suriname is dat Nederland altijd de beste jonge van de klas wilt zijn. Op zich positief maar niet te. Als men drugs gelden wit wilt wassen, dat betrokken personen mee gaan in het systeem. De wereld draait op bepaalde systemen, stel je voor : de ISIS haalt de Trump tower neer, dan weten we wat er gaat gebeuren op de beurs markt . En volgen daarna alleen Chain reactions van goed tot kwade ontwikkelingen op de wereld . Zo zit dat . En als Suriname toegang wilt tot in het systeem dan is Nederland de “sleutel”. Ik woon in Nederland en werkt voor een internationale staal bedrijf . Ik verdien heel goed , betaal mijn hypotheek optijd, belastingen op tijd , een extra pensioen verzekering en die dikke poen krijg ik op een 60ste. De echte pensioen op mijn 65ste. Ik gedraag me conform de wetten en regels, ik heb nooit problemen met een Nederlander . Dat ik op deze forum kan reageren , doe ik tijdens de koffie break (3x). En Nederlanders discrimineren niet, met loop altijd met dat idee rond. Stel je voor ; er valt op straat een blaka mang neer! Het is niet een Turk , Marrokaans of een Belg die als eerste hulp gaat bieden, maar een Nederlander . Men moet meegaan en niet terug houdend met een Nederlander, het is een systeem : beleefdheid, kuisheid, acceptatie en durven sorry te zeggen, dan is men de beste vriend van een Nederlander . Dank je wel.


  Maak melding

 30. @JoJo

  Joe ab litie maar banken over de hele wereld den mang no de foe vetrouw.
  Ondernemer gaat failliet en toch krijgt hy lening by bank. Is zo in Suriname. Wan ondernemer na ondro bon. Hij is failliet toch krijgt die Manuel Calor lening. Deng man ab matie na bank toch. Mi ne tak bank naam mi no sabi. Onderzoeken.


  Maak melding

 31. Als Suriname/Surinamers al het geld dat nu door Nederland wordt vast gehouden terug willen hebben, zullen ze er zorg voor moeten dragen dat ddb, ndp, huidige coalitie na 25 mei 2020 voorgoed uit het machtscentrum van de regeringscoalitie van de republiek Suriname zijn.

  Suriname moet een democratische rechtsstaat zijn, waarin de grondwet de basis is. Verder de Trais Politica: Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht en deze goed werken en Internationale Verdragen. Normen, Waarden, respect, goed gedrag, criminelen in de gevangenis horen, geloof, hoop, liefde, samen werken, doelen stellen en te realiseren op een eerlijke wijze, vrede, alles eerlijk verdelen, regels/wetten er zijn om je aan te houden.

  Op dit moment is de verhouding van Suriname onder leiding van ddb-adhin met Nederland niets.

  Wat de Surinamers moeten weten dat de Surinamers in Suriname en de SuriNed in Nederland geen problemen met Nederland hebben. Het is ddb, ndp die een probleem met Nederland hebben en dit tot een nationale probleem willen maken. Surinamers moeten daarom duidelijk maken dat ze met Nederland geen probleem hebben en ddb, ndp, huidige coalitiepartners massaal afwijzen.

  Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard. Nederland is zeer belangrijk voor Suriname door de gezamenlijke geschiedenis van deze landen. Het aantal SuriNeds in Nederland, ondernemingen, de Nederlandse taal, de grote bijdrage van Surineds in Suriname, Nederlandse eco – toeristen in Suriname, Nederlandse investeerders in Suriname, enz.

  Time4Change!

  Na 25 mei 2020 moet er een andere regeringscoalitie in Suriname zijn, zonder ddb, ndp, paarse kakkerlakken en huidige coalitiepartners.

  Surinamers van Noord – Zuid, Oost – West op het Surinaams grondgebied sluit u aan bij de plaatselijke kernen van de Orange movement, Vooruitstrevende Hervormings – Partij, VHP en stemt u op 25 mei 2020 op de kandidaten van de VHP in uw plaats, dorp, district, Stad Paramaribo,

  De VHP gaat voor 28 zetels en zal samen werken met de huidige oppositie politieke partijen in de DNA en anderen die nu nog buiten DNA zijn zorg dragen voor de koers van Suriname omhoog in een democratische rechtsstaat.

  Alle macht in een democratische rechtsstaat is bij het volk en nergens anders. Iedere Surinaamse Kiezer moet gaan stemmen. Elke stem van de kiezer telt.

  De VHP en die andere partijen zullen zorgen voor herstel van de betrekkingen met Nederland, betere samenwerking met India, de regio, Frans – Guyana, Guyana, Brazilië, de regio, “Nederlandse Antillen”, EU en vele andere landen in de wereld.

  Samen Werking nationaal, maar ook internationaal is heel belangrijk voor de opbouw van Suriname.

  De regeringscoalitie, zonder de huidige regering, die komt na 25 mei 2020 zal er zorg voor dragen dat de republiek Suriname deze gelden en nog veel meer gelden van Nederland en andere landen waar mee ze zullen samen werken zal ontvangen.

  Leve:
  – de regeringscoalitie, zonder ddb, ndp, huidige coalitie, na 25 mei 2020,
  – de democratische rechtsstaat na 25 mei 2020,
  – de (jonge) kiezers die voor een andere regeringscoalitie, zonder ddb, ndp, huidige coalitie, na 25 mei 2020 de republiek Suriname zal leiden naar een betere leven en de opbouw van Suriname/rs,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 32. @ pakiri
  – Scenario’s
  – Zaak compact te blijven.
  – En dat noemt zich een Surinamer?
  Zomaar drie opmerkingen/zinnetjes van je.

  Ik zie slechts 1 scenario
  Suriname zegt: ik wil mijn geld terug
  Nederland zegt: bewijs hoe je eraan gekomen bent.
  Slechts 1 scenario.

  Compact blijven? Waar heb je het toch weer over, altijd een hoop gewauwel, maar inhoudsloos. Een hoop gelul in de ruimte .
  Jouw handelsmerk. Veel vrouwen maken zich hieraan schuldig. Veel, niet allemaal

  Wil de echte Surinamer opstaan.
  Is de echte Surinamer, de man/vrouw die het land coûte que coûte wil behoeden voor een ondergang, met lede ogen moet aanzien wat er met zijn/haar land gebeurd; dat de rijkere rijker wordt en de arme armer. Dat het land een narcostaat wordt. Dat wetten enkel en alleen worden gemaakt om figuren die het land naar de afgrond brengen te beschermen
  Of de man die zegt; het gaat om meer en meer geld. maakt niet uit als het slechts ten goed komt aan een enkeling. Meer en meer
  Jij kiest voor het laatste
  Ik niet

  @ Politiek neutraal
  Dit is de eerste en misschien ook de laatste keer dat ik kan zeggen en schrijven dat Hoefdraad beter is dan de minister van Financiën in Nederland die “we” gehad hebben.
  Dijsselbloem.
  Onder zijn bewind is een initiatiefwet tot stand gekomen, in no time (een Abdoeltje zouden ze in Nederland zeggen) die hem de bevoegdheid gaf die hij 1 jaar later heeft toegepast.
  Hij nationaliseerde namelijk SNS en voortdurend roepen: SNS is een systeembank, die kan niet omvallen. SNS viel ook niet om hij plaatste dynamiet
  Hoefdraad pakt het verkeerd aan, maar hij heeft nog NOOIT een bank genationaliseerd.
  (wat niet is kan naturlijk nog komen)
  Je geld veilig? Onderschat de veiligheid niet, omdat je geld slechts tot €100.000 veilig is.
  Als je denkt dan spreid ik mijn geld (bij meerdere banken/verzekeringsmaatschappijen), als die onder 1 holding vallen heb je niets gehad aan je spreiding.

  Ik las net een nader artikel en de reacties hierop
  Een idioot die zijn zoon met harde hand een les wilde leren
  Een ex? crimineel. Zal zoon luisteren naar zo’n figuur? Waarvoor zat hij, heeft hij een proeftijd. Werkt hij? Of sliep hij. School belt en in not time is hij daar en nu dekt hij zich in met de lulsmoes dat hij veel gepraat heeft.
  Hij vond velen aan zijn zijde. Welnu tot deze , in mijn ogen ook idioten richt ik mij,
  Vader leert zoon met harde had hoe het moet. Praten hielp niet meer
  Nederland leert dochter met harde hand hoe het moet. praten hielp niet meer

  Denken jullie er nog steeds zo over; keihard optreden, voordat het erger wordt


  Maak melding

 33. Volgens Suriname is het zo, dat alle gelden wat de CBvS naar Nederland of China stuurt nooit drugsgelden kunnen zijn. Dit alleen om het feit dat dat de grondwettelijke taken van de CBvS is. Wat een onzin. Iemand die in twee dagen 1 miljoen dollar stort en dit gewoon wordt geaccepteerd zonder de vraag te stellen vanwaar het geld komt en dit bovendien ook door de CBvS wordt geaccepteerd gaat een brug te ver. CBvS is partner in crime. Misbruik maken van zijn grondwettelijke taken.


  Maak melding

 34. Waarom hebben ze niet alles aangehouden want ze waren toch zo zeker dat het witwassen was 🧺 nee je houdt 19,5€ inbeslagname en de rest lieten ze gewoon door gaan ,wie houdt wie voor de Gek, En nu zegt Nederlandse OM dat ze gaan checken als er geen Drugs sporen op het geld 💰 is en als het niet van Criminele afkomstig is😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂.wij houden het nog vast om te checken 😂😂😂😂😂😂😂😂.


  Maak melding

 35. off topic Ferrier: ‘We strijden tegen demonen’ Helaas vereert en aanbidt ze een volksverlakker die bezeten is door een legioen demonen.


  Maak melding

 36. @ Bolle. Het is wel waar dat niet iedere bank hier een dekking van meer dan € 100.000 euro geeft. Daarom is het goed je geld verspreid te leggen. Vroeger had de Rabobank een triple AAA status (rating van Standaard & poors) dat liet zien dat de bank kapitaalkrachtig genoeg was. Het is moeilijk te zeggen of een bank in Suriname in aanmerking komt voor een S&P rating. Wat ik wel weet dat Nederland een kapitaalkrachtige land is in Europa. Maar het feit blijft, dat alles om kan vallen.


  Maak melding

 37. Omdat ze altijd stelen van arme landen. Laren ze naar hun drugslabs kijken die overal verrijzen.
  Nederland moet zwijgen. Ik denk dat ze bepaalde politieke partijen gaan helpen met dit geld. Ze zetten Surinamers om Surinamers op te ruimen met hun eigen geld


  Maak melding

 38. Ik ben geen ndp nog vhp nog nps nog pro nog doe no stree geen politieke mens maar dit dome mensen die het tot een politieke gevaarlijke situaties maken dit is totaal fout door het om ze haden gewoon het aan moeten geven en oma mag dat noet doen zomaar inhouden mog niet mag niet China zou nl het niet doen usa ook niet en dat weten ze het mag wel doorheen en weer sturen en de autoriteit daar van informatie verstrekken maar een lang mag geen inmenging doen zonder toestemming als het Rusland was of usa dan waren er gelijktijdig sanctie en dat weet nl


  Maak melding

 39. Niks terug geven.
  Het in beslag genomen geld is niet van de surinamers maar van bouta en bende
  Voor ons ,de rest dus, heeft het geen enkel nadeel dat het geld in beslag is genomen.In tegendeel wij zijn juist blij.
  Geef niks terug..


  Maak melding

 40. De drugs en witwasstaat Nederland zet zichzelf voor schut in de wereld. Nederland probeert van klein arm landje Suriname 19 miljoen te stelen gewoon omdat men het kan doen, meer niet.

  We weten hoe corrupt de rechterlijke macht in Nederland is en dat ze gestuurd worden door de politiek, zie zaak Wilders.

  In Nederland wordt er jaarlijks miljarden aan drugsgeld witgewassen, misschien wordt het tijd dat Amerika of Frankrijk alle banktegoeden van Nederlandse banken in Amerika confisceert.

  Nu even het bewijs die het OM schijnt te hebben, dus ene O in Suriname stort binnen 2 dagen twee miljoen bij een bank en Nederland houd 19 miljoen achter van verschillende Surinaamse instellingen. Wat het OM nu moet bewijzen is dat die 2 miljoen van die O deel uitmaakt van die 19 miljoen anders hebben ze geen zaak. Enfin dit zal ze niet weerhouden het geld te stelen, gewoon omdat ze kunnen zullen ze van alles en nog wat verzinnen. Zo werkt het in de bananenkoninkrijk die Nederland aan het verworden is.

  Het gepeupel hier die dit allemaal toejuicht zoals ene jojo die de ene na de andere domme stelling hier poneert zijn gewoon ziek in hun hoofd, meer kan ik helaas niet van maken.


  Maak melding

 41. @ Globetrotter
  Zo te lezen ben je lang niet naar Sr geweest en ben je van weinig op de hoogte.
  Er komen mensen van heel EU en andere werelddelen naar Sr.
  Euro wordt niet alleen verstrekt in NL. Ik ken er genoeg belgen, fransen, Duitser, turken die naar Sr gaan met ja je raad het al EURO.
  De 500 biljetten worden nauwlijks in NL uitgegeven, maar wat dacht je van Belgie en Frankrijk. Kan je nog niet wakker worden en zien dat NL met een vuil streekje bezig is.

  @Robert
  Niet alleen in NL wordt witgewassen, in heel EU.
  Daarom zeg ik de container op de marine basis is bedoeld om door te sluizen naar andere EU landen of te verhandelen.
  Even een simpel voorbeeld. In veel EU landen zijn genoeg mensen die medicijnen gebruiken. In de meeste medicijnen zijn drugs verwerkt. Met name de medicijnen voor palliatieve patiënten ( opiaten).
  Als de vraag naar deze medicijnen stijgt, betekent dit dus meer drugs inkopen.

  En nu komt het middel gratis EU binnen door de criminelen. Wordt onderschept en dan willen zij ons wijsmaken dat het vernietigt word, om vervolgens weer drugs in te kopen om medicijnen te maken. Ja hoor…


  Maak melding

 42. Nederland wil Suriname heel graag terug in haar invloedssfeer. Ze weten dat er heel veel geld uit Suriname te halen is. Daarnaast ondernemen ze pogingen om een ” regiem Change ” in Suriname voor elkaar te krijgen. Met het oog op de komende verkiezingen in Suriname zijn ze mijn inziens bezig om het land te destabiliseren omdat Suriname economisch een zeer kwetsbaar land is. Nederland wil Suriname haar wil opleggen door achter de schermen de acties van het Nederlandse Openbaar Ministerie te regisseren. In feite zijn het grote lafaards die met twee maten meten. Ze weten heel goed dat er zeer grote geldstromen bestaan tussen Nederland en Turkije. Ik heb het dan over honderden miljoenen Euro’s per maand. Turkije durven ze echter niet aan te pakken.

  Maar het is ook Nederland die altijd het braafste jongen van de klas wil spelen. Een aantal jaren terug hadden grote banken uit Nederland op de Nederlandse ambassade in Moskou geldspecialisten aangesteld. Deze figuren moesten rijke Russen helpen met het wegsluizen van geld uit Rusland. Ze wisten per maand gemiddeld 10 miljard US dollars uit Rusland door te sluizen naar Nederland en Engeland. Dit geurde een aantal jaren. Toen Poetin erachter kwam wat voor praktijken er op de Nederlandse ambassade plaatsvonden maakte hij met wetgeving aan deze praktijken. Ineens was Poetin in hun ogen een corrupte leider.


  Maak melding

 43. Doe iets terug suriname laat niemand over je heen lopen pak iets van hun in ons land sluit een bedrijf van nl in ons land die ook 19ml waard is doe iets .tijd voor buigen is voor bij vecht terug doe iets .gado na wi fisie man


  Maak melding

 44. @ Percival
  Dat denk jij.
  Daarom was de video op de marine basis van NL opgedoken met tassen vol cocaïne in een container. En binnen 24uur van alle sociaal media en van de nieuwszenders afgehaald. Zonder enige tekst en uitleg. Ruik jij dan geen onraad?


  Maak melding

 45. De meeste Surinamers praten alsof die 19.5 miljoen in hun zakken zouden belanden en of een deel ervan. Heel Nederland ligt niet wakker voor zo een klein bedrag, en toch denken de meesten dat. Ik weet niet of de meesten nou zou zo naïef zijn, of gewoon achterlijk. Ontwikkel jezelf en je land, en kijk minder naar anderen.


  Maak melding

 46. @ Geeneens….
  Een Surinamer heeft het recht om zijn menig te geven en op te komen voor zijn land. Dus als je het over ontwikkel jezelf hebt, dan zie ik dat jij op 1 punt blijft staan en niet ziet dat de surinamer vooruitgang boekt om op te komen voor zijn land waar andere landen misbruik van willen maken. Net als hoe ze jou misbruiken als burger in NL. Maar je ziet wel de balk in de ogen van een burger van een ander land met name een surinamer.
  Zoals je naam al wil verluiden, begin jij maar met een pretpark voor de burgers. Dan ben je ook al vooruitgang aan het boeken en niet naar anderen aan het kijken!


  Maak melding

 47. @ RobG: U zegt: “Nederland wil Suriname heel graag terug in haar invloedssfeer. Ze weten dat er heel veel geld uit Suriname te halen is.”

  Heel veel geld te halen uit Suriname? Wat jammer nu dat de Surinamers dat blijkbaar zelf niet kunnen. Waarom anders moet men zoveel lenen en het tafelzilver verpatsen?
  In werkelijkheid heeft Suriname helemaal niets te bieden. Hout, goud, bauxiet, olie, Nederland heeft het helemaal niet nodig. Suriname was een last, geen lust en Nederland was blij dat ze er van af was. Suriname is van geen enkel nut voor Nederland. Andersom is een hele andere zaak, maar dat snapt men niet in Suriname.

  Waarom Nederland Suriname aanpakt als het om criminele geldstromen gaat? Het exporteren van drugs naar Nederland is een ondermijning van de Nederlandse samenleving. Het is niet Nederland dat zich misdraagt naar Suriname, maar Suriname dat zich misdraagt naar Nederland. Nederland kan dat niet accepteren en zal het op allerlei manieren proberen te bestrijden.
  U bent zelf onderdeel van de vijfde colonne die op allerlei manieren Nederland in een kwaad daglicht probeert te stellen. Een verlengstuk van het criminele bewind in Suriname.


  Maak melding

 48. @CH met alles bemoeien is niet voor jezelf opkomen. Vertel mij wat die geld met jou te maken heeft, want lijkt me sterk dat jij daar ook een 1cent van ontvangt. Dus voor wat erger je je? En naar anderen kijken? Heb over de meeste Surinamers in het algemeen laat dat duidelijk zijn. En al het misbruik waar je het over heb word zelf toegelaten door je eigen overheid, en waar het volk over enige tijd wel gaat merken. En de rijkdommen die Suriname mag hebben in delfstoffen waar de meeste zo hard over spreken, vergeet niet van al die miljoenen krijgen jullie maar paar stuivers, dus praat niet te hard. En welke misbruik is hier in Nederland? Als je hier gewoon werkt en of studeert geen problemen, problemen zoeken mensen zelf op vergeet dat niet. Wij hebben teveel pretparken in Nederland, en hoeveel heeft Suriname? Jullie kunnen jezelf niet vermaken, laat staan toeristen. Daarom nogmaals prachtige land, maar de meesten mensen blaffen meer dan dat ze bijten!


  Maak melding

 49. Nederland heeft geen belang aan suriname. Ze zien juist suriname als last zoals hans al
  Zei. Suriname is niet eens suriname. Het is China, Brazilië en anderen in 1.


  Maak melding

 50. De Suri autoriteiten kunnen nog steeds niet op een geloofwaardige manier aangeven waarom cash euro’s helemaal naar Hong Kong China getranporteerd moesten worden om daar ongewisseld te worden voor U$ dollars welke vervokgens weer giraal overgeboekt zouden worden op bankrekeningen in NL.

  Dat had men ook rechtstreeks in NL kunnen doen want NLse banken hebben ook $ dollars in hun bezit. Of het kon ook in Amerika gedaan worden. Dan kom je veel goedkoper uit want de extra transportkosten naar China hoefden dan niet gemaakt te worden.

  Maar men kiest voor Hong Kong waarschijnlijk omdat het bekend is dat men daar niet al te moeilijk doet over de herkomst van het geld.

  Men zegt ook niet waarom men een jaar tot anderhalf jaar gewacht heeft voordat men de stap naar de rechter heeft genomen om het in beslaggenomen geld vrij te krijgen. Als je echt onschuldig bent en het geld is werkelijk schoon en onterecht in beslag genomen dan zou je nooit zo lang wachten met het ondernemen van gerechtelijke stappen om het vrij te krijgen.

  Dit heel zaakje stinkt en ik vertouw de verklaringen van de Surinaamse zijde absoluut niet. De kans is heel groot dat het gaat om drugs- of corruptiegelden van bepaalde figuren die het veilig en wit gewast in het buitenland wilden stallen.


  Maak melding

 51. CH@
  rotte appelen vind je overal zelfs in Nederland , met dit ver schil dat ze in Nederland worden gepakt en beboet in Suriname krijgen ze een kusje rijst en zoutvlees


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.