Hof wijst verzoek Kanhai om 8-decemberproces te beëindigen af

26
Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf
Advocaat Irvin Kanhai.

Het Hof van Justitie (HvJ) in Suriname heeft de ingediende vordering om het 8-decemberproces tegen president Bouterse te beëindigen, vandaag afgewezen. Dat meldt ABC Online Nieuws zojuist. De vordering was op 25 oktober door de advocaat van de Surinaamse president, Irvin Kanhai, ingediend.

Tegen Bouterse is 20 jaar gevangenisstraf geëist door de auditeur-militair in het 8-december strafproces. Kanhai had het HvJ gevraagd om de strafzaak tegen zijn cliënt te beëindigen, zonder oplegging van straf of maatregel. Volgens hem liet de uitspraak te lang op zich wachten.

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8-decemberstrafproces, om een reactie gevraag door ABC Online Nieuws zei het volgende erover:

26 REACTIES

 1. Oke Bouterse gaat de gevangenis is en dan? Zijn alle problemen in Suriname dan opgelost ?

  Suriname is de laatste decennia geïntegreerd in een groot aantal regionale verbanden. De relatie met onze buurlanden en herkomstlanden van onze bevolking is beter dan ooit.

  We zijn voorzitter van de UNASUR en voorzitter van de permanente raad van de Organisatie van Amerikaanse staten geweest. En dat allemaal voor de kleinste land van Zuid-Amerika.

  Mi kondremangs, laten we laten we ons niet wijs maken dat als Bouterse in de gevangenis gaat al onze problemen zijn opgelost.

  Bouterse is een passant en dat besef hij zelf ook wel.


  Maak melding

 2. Bouterse is een vloek !
  De Surinamers gaan de komende 40 jaar de schulden van Bouterse / Hoefdraad / NDP betalen.
  Zodra de Bouta-vloek bezweert is kan pas aan een beter Suriname gewerkt worden. Dus een beter Suriname is nog ver ! Maar het begint bij het bezweren van Desi de duivel Bouterse !


  Maak melding

 3. Een andere / betere regering en de problemen (veroorzaakt door Bouterse / Hoefdraad / NDP) oplossen is een ander punt.

  Bij Bouterse en zijn criminele bende ontmantelen en oprollen gaat het om rechtvaardiging en dat is weer een ander punt.


  Maak melding

 4. @Franz,

  Zou jij als nabestaande geen genoegdoening willen hebben als een familielid van jou standrechtelijk is vermoord?

  Jij schrijft dat als B. de gevangenis ingaat: Gaat al onze problemen zijn opgelost in Suriname?

  Dus wat jou betreft hoeft de van moordverdachte Drugscrimineel niet naar de gevangenis omdat onze problemen hiermee niet zijn opgelost.

  Ai boi: Ik hoorde Roberto de Souza zeggen op radio SRS dat deze man zijn God is.

  Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dat hoorde.


  Maak melding

 5. @henry , natuurlijk wil ik genoegdoening voor de nabestaanden. Ik zeg alleen dat we naar het groter plaatje moeten kijken. Het gaat om Suriname niet om Bouterse en nabestaanden.


  Maak melding

 6. Kondremangs
  Die vieze laag bij de grondse barbamang heeft opnieuw bakzeil moeten halen. ……jammer dat die stier van hem toen niet genoeg op de horens heeft genomen. …zal hij nu ook de 200 ha grondconcessie moeten inleveren bij DiDiBri? ???? DiDiBri is en blijft een lafaard die op die manier zijn straf denkt te ontlopen. ……grote bek. ..drugsdealer. …massa moordenaar. …..je gaat de geschiedenis in als de SLECHTSTE president van Su. ….jo vervloekte coca snuiver. …..wie spreekt dit tegen? ?? Ik hoop dat je nierdialyse apparaat het gauw begeeft. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. ..HUGO..ESSED..ZEGT..ACHT..
  DECEMBER..PROCES..GAAT..
  DOOR..TOT..ACHT..DECEMBER..
  2082..(BEN..IK..122..JAAR..OUD..KAN..IK..HET..NOG..MEE..MAKEN)..


  Maak melding

 8. Had deze zwerver iets anders verwacht? Alle trucs zijn nu wel uitgewerkt, ineens weet hij de wet toe te passen, dat de rechter volgens de wet binnen 21 dagen, uitspraak moet doen, toen de amnestiewet aangenomen werd tijdens het lopende proces, wist hij ineens niet meer dat het tegen de wet was, deze 2 fossielen zowel de verdachte als deze zwerver moeten snel naar de hel toe, waar de duivel op ze wacht.


  Maak melding

 9. baardaap en kale ddb de grootste en gevaarlijkste en meest meedogenloze criminelen van Suriname er moet een vonnis van de rechtbank en krijgsraad komen voor de 8 december 1982 moorden.

  Weten jullie en dat hele team criminelen rondom jullie dat moet plaats vinden?

  Enkele redenen:
  – Suriname moet de wereld laten zien dat het een democratische rechtsstaat is met een grondwet, trias politica – wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en Internationale Verdragen cq mensenrechten,
  – het vonnis (inter)nationaal vooral de Surinamers laat weten, dat hieruit een wijze les moeten worden geleerd, eens maar nooit weer. Het moet een baken zijn waar naar altijd kan worden gekeken en verwezen hoe het niet hoort en dat Surinamers een democratische rechtsstaat is. Niemand staat boven de grondwet of het Internationale Verdrag, mensenrechten. Zij die zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid krijgen in een democratische rechtsstaat een vonnis.

  ddb, kanhai, bouva, adoel, misikaba, jenny simons al de paarse kakkerlakken om ddb heen die hen willen beschermen moeten zich diep schamen. Deze mensen zijn de vijanden van het volk. Zijn tegen de rechtsstaat en zijn schaamteloze mensen. Ik heb geen enkele respect voor deze misdadigers.

  De kolonisten waren erg, de nazi, hitler was erg, maar jullie passen in het zelfde hokje als deze mensen. Niet te geloven he? En jullie belazeren het arme Surinaamse Volk en verrijken je zelf. Schaamteloze wezen zijn jullie, Bah!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. De OPENLIJKE DIEFSTAL en ROOF van Sranan-eigendommen
  en Sranan-gelden moet STOPPEN !

  Sluit alle Corrupte politici op en pluk hen financieel kaal !

  Zonder Herstel RECHTSSTAAT zal Sranan onderontwikkeld
  blijven !

  HERZIE de Grondwet om gelden en eigendommen van het
  VOLK veilig te stellen !

  Kanhai weet niet dat mbt het EINDVONNIS door vele deskundigen
  uit diverse landen al eerdere adviezen zijn gegeven aan de
  KRIJGSRAAD ! Er komt een geweldig en goed uitgewerkt VONNIS !

  Alleen door nieuwe periode van ONDERDRUKKING van het Sranan-
  Volk, kan Desi trachten te ontkomen aan de gevolgen van dit
  TWINTIG-JAAR-VONNIS !

  Bedenk dat deze zelfde meneer Kanhai mede-bedenker is van
  de NEP-Amnestiewet !

  Door de ONDERDRUKKING en VERHONGERING in VENEZUELA
  MOETEN DE PAARSE MACHTHEBBERS OPPASSEN MET ERNSTIGE
  INGREPEN, INDIEN EEN POGING WORDT GEDAAN HET SRANAN-
  VOLK WEDEROM TE ONDERDRUKKEN EN OP TE ZADELEN MET
  EEN PAARSE DICTATUUR !

  Maar Paarse Clan, kijk uit, de USA kent Sranan goed en het zou
  onder omstandigheden, de leiders daar goed uitkomen om
  goede sier te maken met HERSTEL van de DEMOCRATIE
  in de mini-staat-SRANAN !

  PS : HOEVEEL CTU-ers WORDEN IN TOTAAL INGEZET TER
  BEWAKING VAN DIVERSE GOUDWINNINGS-CONCESSIES ??
  WIE BETAALT DAT EN EN WAAR GAAT DIT GELD NAAR TOE ???


  Maak melding

 11. Ik had verwacht dat men (de burgerafdeling van de krijgsraad,) reeds lang voor de verkiezingen een uitspraak zou hebben geveld waardoor partijen eventueel verdere stappen konden ondernemen en hopelijk voor de verkiezingen, het klusje afgehandeld was. Naarmate de tijd vordert en men maar niets hoort, gaat men zich afvragen wat er aan de hand is. Het is wel zo dat deze afdeling geen rekening hoeft te houden met aanstaande verkiezingen omdat ze daaraan niet gebonden is voor een uitspraak. Wat voor legitieme reden heeft men om zo langdradig bezig te zijn terwijl alles al maanden geleden in kannen en kruiken is?

  Overigens, als Bouterse zich in een geciviliseerd land bevond en er bestond een uitleveringsverdrag tussen dat land en Suriname ,waarbij Suriname om zijn uitlevering vroeg , zou dat land Bouterse niet uitleveren. De vrees zou dan zijn dat het rechtsproces niet onafhankelijk zou zijn, maar eerder vooringenomen. De schuld zou immers bij voorbaat vaststaan. Kijk eens naar de mediahype en vele actoren. Het is zelfs zover dat mensen zaken door elkaar halen. Men wil dat Bouterse berecht wordt omdat de NDP het land niet vooruit brengt. Waarvoor staat hij eigenlijk terecht? Bovendien is het vrij ongebruikelijk dat politieke processen zich op deze manier afspelen. In alle andere landen waar zich de nodige shit afspeelt, wordt uiteindelijk amnestie toegepast. Een land als Syrië is een van de meest recente voorbeelden. Anyway ,anyway , komt tijd , komt raad.


  Maak melding

 12. @Pakiratigri

  Terecht vreemd dat men er een jaar overdoet om vonnis te wijzen.

  Rechters zijn ook mensen en zullen zich het nut van een Vonnis onder het regime van de huidige regering af moeten vragen.
  Wie van de regering zal het vonnis ten uitvoer kunnen brengen. De minister van Justitie mengt zich zonder schaamte in de zaak omtrent de staatsschuld.

  Het Vonnis kan best in de kast blijven liggen tot dat er een regering is die wel tot uitvoering van het vonnis overgaat. 1 jaar extra maakt niet zoveel meer uit.

  Indien de oppositie wint hebben ze het instrument om de NDP te onthoofden.
  Ik zeg indien want Bouterse heeft een teflon laag en voor velen is hij een messias. Hij, of zijn hulpjes, bespeelt /bespelen het verkiezingen orgel als een meester.


  Maak melding

 13. Kanhai is een rioolrat van het eerste uur! Wetende dat slachtoffers en nabestaanden op gerechtigheid wachten doet hij er alles aan om zijn baasje te beschermen. Oom desi is de vloek van elke natie. Daarom koos hij voor de kleur paars. Want Surinamers gaan binnenkort paars poepen met het aflossen van hun schuldenlast


  Maak melding

 14. LOL. Maffiamaatje en baardaap Kanhai heeft weer eens bakzeil gehaalt.
  Bouta heeft toch zo vaak met z’n leugenachtige smoel beweert dat hij onschuldig is, wel dan waarom moet het proces stop gezet worden ?? Dat is volstrekt onlogisch tenzij hij geen rein geweten heeft en vreest voor een veroordeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.