zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameDrempels Julianaweg in Moengo worden verwijdert i.v.m. defilé Srefidensi

Drempels Julianaweg in Moengo worden verwijdert i.v.m. defilé Srefidensi

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Openbare Werken is momenteel bezig om de drempels van de Julianaweg in Moengo te verwijderen. Dit in verband met het 44e Srefidensi defilé dat gehouden zal worden in het district Marowijne, meldt het districtscommissariaat.

De 44e Srefidensi-viering van Suriname wordt dit jaar gehouden te Moengo. De voorbereidingen naar deze dag toe zijn reeds in volle gang. Geheel Moengo maakt zich op voor dit heuglijk feest met parade en defilé.

Vanaf 2010 hanteert regering Bouterse een roulatiesysteem voor de Srefidensi viering. Elk jaar komt een ander district aan de beurt voor de centrale viering. Vorig jaar was Saramacca aan de beurt.

Op 25 november 1975 werd Suriname een onafhankelijke republiek. Op die dag vond de proclamatie plaats van de republiek, in aanwezigheid van premier Den Uyl en kroonprinses Beatrix.

De onafhankelijkheid kwam na meer dan 300 jaar kolonisatie door Nederland. Deze dag wordt in het Surinaams ook wel srefidensi genoemd, een woord bedacht door de schrijver van het Surinaamse volkslied Trefossa.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Hier geeft de regering graag haar geld voor uit.
  Maar niet naar een manier voor veilig rijden en verkeersdoden tegengaan, zoals drempels, strenge controle, hogere straffen en het illegaal verkrijgen van rijbewijzen tegengaan.

  NDP = Njang, Dringi, Prisirie. Morgen zien we wel


  Maak melding
 2. Lekker belangrijk, een defilé waarbij een criminele veroordeelde cokedealer en tevens moordenaar, die de hoofdrol speelt, waar op de wereld kom je dat tegen, lijkt wel een comedie.


  Maak melding
 3. Suriname onafhankelijk ?
  Suriname leeft op krediet !

  De komende 40 jaar gaan Surinamers de schulden van Bouterse en Hoefdraad betalen !

  Boycot de defilé te Moengo en vier srefidensie elders of gewoon thuis met je dierbaren.

  Justitia Pietas Fides !

  Krakti !


  Maak melding
 4. Drempels verwijderen geen skecht idee want savonds zie jevze niet door slecht verlichte wegen van moengo. Jammer ik zie voorlopig geen goeie toekomst vooor moengo zeker niet met deze rovers.


  Maak melding
 5. Wat valt er te vieren???? Deze criminele regering hft ht land in d verdoemenis gestort n dan nog feesten .vorig jaar in sarmacca ws om die koelis te paaien n nu moengo om die djoekas te naaien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES