Vader gaf zoon klappen in klas na klachten over diens spijbel- en gangster gedrag

30

De boze vader die zijn zoon afgelopen week in een klaslokaal in het bijzijn van medeleerlingen een paar rake klappen gaf, zou dat hebben gedaan omdat hij de klachten over het spijbel- en gangstergedrag van zijn zoon zat was. Dat heeft de vader laten weten in een Surinaamse radio interview.

Volgens de vader werd hij gebeld door de meester en gevraagd als hij met zijn zoon kan aanmelden op school. De vader vroeg de meester waarom met de zoon, omdat die op school zit. De meester gaf te kennen dat de zoon niet op school was. De vader belde zijn zoon op en vroeg hem waar hij is. De zoon verklaarde dat hij in een bus zit en een rondje maakt. De vader zei tegen hem dat hij meteen naar school moet gaan, want als hij daar aankomt en hij er niet is, het niet mooi zou worden.

Op school aangekomen ging de vader naar het klaslokaal van zijn zoon die inmiddels was gearriveerd. De meester hield de vader voor dat zijn zoon slechts vier dagen op school is geweest sinds de scholen in Suriname zijn begonnen. Daarnaast zou hij zich ook misdragen hebben en brutaal zijn in de klas. De vader kon zich niet voorstellen wat hij allemaal aanhoorde over de afwezigheid van de jongen. Dit omdat hij elke dag 6uur in de ochtend opstaat en zijn zoon precies voor de school afzet. En dat de jongen toch niet de school bezoekt is te erg.

De vader zei dat hij vaker met zijn zoon heeft gesproken over het gedrag, maar hij toch niet veranderde. Volgens de vader was hij op het moment zodanig ontstemd over de klachten, dat hij zijn zoon meteen hardhandig aanpakte. De vader is van mening dat bepaalde dingen gewoon meteen hard aangepakt moeten worden om daadwerkelijk verandering te brengen. De leerling die het voorval vastgelegd en vervolgens op social media geplaatst had, is afgeschreven.

Luister hieronder naar het volledig interview:

30 REACTIES

 1. Papa heeft zijn zoon te schande gezet voor de mede leerlingen. T kon ook anders. Papa geeft zelf geen goed voorbeeld, want hij is pas vrij. Dat de andere leerling afgeschreven is die het filmpje viraal liet gaan, is in mijn ogen te zwaar gestraft. Waarom afschrijven van school? Een goed gesprek was op zijn plaats.


  Maak melding

 2. Nee hoor Olivia, de afschrijving van die cameraman tevens poster is prima. Heeft hij nu genoeg tijd om z’n eigen schandes te filmen en online te zetten. Wat hij heeft gedaan kan echt niet.


  Maak melding

 3. -Vader zelf geeft geen goede voorbeeld, dus dan krijg je dit. Communiceren zelf kan vader niet en zijn kind lijdt eronder.
  Te hopen dat dit kind geen zelfmoord gaat plegen vanwege de belediging voor andere mensen.


  Maak melding

 4. Van wie zou deze jongen de gangsterpraktijken geleerd hebben?
  Heeft de vader een proeftijd?
  Dit verhaal bevat teveel onwaarheden.
  Maar los daarvan, denkt deze man dat hij daarom, omdat hij vaak gepraat heeft, het recht heeft om de klas binnen te gaan en
  te gaan slaan?
  Ziek!


  Maak melding

 5. Juist omdat de vader blijkbaar een ander leven wil voor zijn zoon, a takel eng af zo. Begrijp die man wel.

  De kids in Suriname als deze kleine spijbelaar, moet je hard aanpakken.

  Waar is de inspectie en jeugdzorg eigenlijk? 4 keer maar verschijnen op school sinds 1 okt, zouden alle alarmbellen moeten laten afgaan


  Maak melding

 6. Waarvoor heeft de man gezeten?
  Weet iemand dat?
  Misdaad loont niet, dat weet die vader ook.
  Ik blijf erbij, dat het filmen van mensen een vloek is.
  Ik heb ook mijn kind klappen gegeven.
  Ben er niet trots op.
  Maar het kan gebeuren.
  En het zijn dezelfde mensen die de vader uitschelden, die hem later gaan verwijten dat hij deze aanstaande ganster, geen strobreed in de weg gelegd heeft.

  Het is nooit goed.


  Maak melding

 7. Persoonlijk vind ik dat het een goeie opvoeding, straf en sancties dienen als correctie in het lijn gedrag, maar slaan en klappen zijn uiterst maatregelen. Dat is nodig gelet op het huidig moreel verval waarin Suriname verkeert op dit moment, waarin respect en wederzijds gevoel verregaande zoek zijn. Bouterse zei dat ook in commewijne onlangs, maar die moordenaar zelf geef goed voorbeeld. Dus wat die vader deed in de klas is een puur noodmaatregel. Top. Hoor..


  Maak melding

 8. Papa mooi torie liever nu dan te laat . mensen lullen over dat je hem schande geeft maar die werie werie mensen gaan later schreuwen dat aboeng ging ding skotu kier ing .tik joe bigup en pot ing tab a juiste boeng fasie


  Maak melding

 9. Nee nee nee die vader is terecht winsi a Pa no gi wang boeng voorbeeld maar hij wilt zn zoon niet zo zien opgroeien je wordt elke dag op school afgezet en sinds de school begonnen is, is meneertje maar 4 dagen op school verschenen no mang denki a tori a kisi eng mooi 1e instantie was ik niet eens met de vader maar now no mang a boi lasi eng so waar hangt hij de hele tijd teh a no go na skoro..we hadden toen ook een strenge jeugd en oeng no dede maar tegenwoordig heb je alle soorten drugs wel hij doet t nooit meer misschien moest t zo…BIGUP PAPA TOENAร‰ van Cabendadorp


  Maak melding

 10. Anderen weten het weer beter. Als het jullie zoon was zouden jullie anders piepen. Niet omdat vader uit de gevangenis komt mag zoon in dezelfde voetsporen treden.


  Maak melding

 11. Wanneer vader niet op zou treden of deze mannetje door de politie ๐Ÿ‘ฎโ€โ™€๏ธ werdt opgepakt zou je deze zelfde de mensen horen praten en waar is vader ,nu dat hij zijn gezicht laat is het ook niet goed,grote mond aan de meester geven is dat goed ,school is vanaf 1oktober begonnen,meester heeft jouw maar 4 dagen gezien dat is wel goed voor die reageren dat vader niet goed heeft gehandeld,jullie weten het veel beter,als of het jullie zoon is ,beginnen jullie eerst goed naar die van jullie thuis goed te checken,mannetje aan het filmen kan ook niet ,telefoon in de klas hoort niet of in jouw schooltas of in de kluis .


  Maak melding

 12. 4 november 2019 at 00:12
  Wanneer zoon rare dingen op de straat hoor ik vaak anderen dingen,nu wordt hij Hard aangepakt dan nu praten jullie weer anders ,jullie allemaal die nu soft reageren zijn Hypocriet als de pest ,want vaak hoor dat school ๐Ÿซ gaande jongeren zich misdragen na de schooltijd dus Vader heeft misschien vaker een waarschuwing ๐Ÿšจ gegeven maar hij zag het misschien als een grap ,en wat doet de mede leerling ๐Ÿ‘จโ€๐ŸŽ“ met zijn Telefoon ๐Ÿ“ž in de klas hoort de telefoon ๐Ÿ“ž niet in zijn schooltas te zijn en uitschakelen,weer iets dat niet hoort de juffrouw hoort daarbij op te letten maar waarschijnlijk geven ze de Docent ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿซ ook een grote Mond nu weet ik 100% zeker dat hij na de school ๐Ÿซ gelijk richting huis ๐Ÿ  gaat


  Maak melding

 13. Die zoon heeft het zelf gezocht, want waar die vader al z’n moeite elke dag doet voor die zoon. Het zou niet leuk zijn jij als ouder een telefoon krijg van de schoolhoofd,om te horen hoe uw zoon zich gedrag. Vroeger kreeg ik rake klappen van je welste. Dat was normaal hoor voeger. Tegenwoordig bellen ze kinder politie voor die vader, het feit dat hij z’n een paar rake klappen heeft gegeven. Wel is goed voor die zoon.


  Maak melding

 14. November no opo bung Dan wil je al spijbelen. Hij moest een vader van vroeger hebben of beter gezegd schoolhoofd van vroeger, had je vader nieteens nodig , Want hij riet je mars. En geen van ons zijn dood.
  En om een Jongen op te voeden? Moet je ballen hebben. En moeders weten het die alleen voor staan.
  Is niet mooi om te zien.
  Maar is niet lekker het Zelfs mee te Maken.


  Maak melding

 15. Weet je wat het is om je kindt elke dag op school te zetten compleet voeding geld gezond met liefde. Mama of mama ( voice ) hi doe best mijn schat tot straks love you ! Da jo kiesie foe jere dat a tjieng ne gwa skoro plus a tjieng wan plei gangster? Eerlijk hor ga aan meester zeggen ik ga thuis,met hem praten thuis aangekomen . Mi tak ga baden als je klaar bent gaan we praten. Lek fa poereng krosie Lek iena badkamer mi priet eng skieng nanga wang mooi kersie wipie.


  Maak melding

 16. Het is heel fijn de betrokkenheid van de vader te zien. Tot dusver niets op aan te merken. Streep gerust weg het feit dat hij in de gevangenis heeft gezeten. Niet relevant in wezen. Echter ,in geen miljoen jaar kan het gedrag en handeling van de vader bij deze specifieke gelegenheid goedgekeurd worden. Als men dat niet beseft, is er sprake van een fundamenteel gebrek aan normen en waarden. Opvoeden valt ook hieronder. Deze jongen is vast niet de enige die spijbelt enz. Stel je nou voor dat elke ouder op school gaat en op deze manier zijn/haar verhaal gaat halen. Willen we dat? Is communicatie niet de beste wijze? We zijn toch mens en geen dier? De vader dient dat te beseffen.
  Door de vele gevallen die zich tijdens schooluren zich hebben voorgedaan , is het onderhand wel duidelijk dat het een en ander betreffende omgangsvormen en regels , veranderd moet worden. Dit is namelijk niet een geval dat op zichzelf staat.


  Maak melding

 17. broer bigup man ik vind dat je kroost moet beschermen tgen alles en soms moet je hard optreden maar later als hij volwassen is geworden is gaat hij bij je komen en had gaat je bedanken daar voor want je heb toch tijd over gehouden voor hem ik zal zeggen laat mensen zeggen wat ze willen je bent niet de enige die in een gevagenis beland zelf functionarissen belanden daar dus na tjieng torie manne luister naar kiev

  borgoe


  Maak melding

 18. Vader wil niet dat zoon in zijn voetsporen treedt ik geef hem geen ongelijk.
  Vader was vrijgelaten en is hem om rekenschap gaan vragen.
  Later moet zoon niet zeggen:” Papa je gaf niet om mij”.
  Een corrigerende kofoe kan geen kwaad huur nu weet hij wie gangsta is๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
  Hoe sterk of groot me kinderen zijn mijn regels gelden zolang ik je verzorgd.


  Maak melding

 19. Ik praat niet goed wat de vader gedaan heeft en denk ook dat de vader ook door heeft dat hij niet juist gehandeld heeft. Maar als je goed luisterd begrijp ik wel de vader zijn frustratie. Ik heb ook een keer een flink pakrammel gehad omdat mijn moeder gebrkd was dat ik niet op school verschenen was. Ook toen kon ik ik het begrijpen want mijn moeder werkte hard we kregen echt alles en als ik zeg alles is dat ook zo. En ja de vader heeft vast gezeten hij is al veroordeeld dus dat is niet aan mij gem. Te veroordelen. We weten ook niet waar voor en dit soort zaken heeft met de hele situatie in het land te maken. Mijn later ain gesprekken met mijn moeder toen ik ouder was heeft ze ook gezegt na boeng mi bing soekoe gi joe. En achteraf ben ik blij met haar als moeder. Want ik was ook niet de makkelijkste.


  Maak melding

 20. Zo zo, papa staat elke ochtend op en brengt zoonlief naar school. Zoon stapt uit en papa zegt:fijne dag mi boy tot vanmiddag en zegt dan weer ยจdag papa tot vanmiddagยจ
  lieve papa die elke ochtend opstaat voor zoonlief, rijdt weg, steek zijn hand nog even op,nog net geen handkusje, want zoon is al bigi boy. Papa is uit het zicht en zoonlief maakt rechts omkeer de wijde wereld in. Om wat te doen???? ยดs-middags gaat hij huiswaarts en zeg lief met zijn schooltas om zijn schouder dag mama, dag papa en loopt verder met een tevreden gezicht. Nou jonge man mama had gezegd op school ยจthuis spreek ik je wel ik ben nog niet klaar met jeยจ en papa pakt meteen de koe bij de horens een ongelooflijke aanpak waarvan iedereen het zelfde zou doen uit onmacht. Papa zal wel spijt hebben van zijn aanpak maar je doet het nooit meer.

  En dit draait niet om papa maar om zoonlief die op weg is zonder diploma de wijde wereld in wilde stappen.


  Maak melding

 21. Een paar softe idioten hier vinden het nodig om kritiek te leveren op de vader. Wel bemoeien jullie je met je eigen kinderen hoor.

  Die vader heeft het volste recht om zijn zoon op te voeden op de manier die hij het beste vindt. Zolang er geen lichamelijk letsel wordt bezorgd zie ik het niet als mishandeling maar als een corrigerende tik welke nuttig kan zijn.

  In NL hebben ze al tientallen jaren de softe opvoedmethode toegepast op kinderen en het resultaat is heel wat poepverwende, brutale kinderen en jeugdcrimineeltjes.

  Wie van z’n kind houdt spaart de roede niet.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


  Maak melding

 22. Big up voor die vader.
  Het is duidelijk dat hij om z’n zoon geeft en niet wilt dat zoonlief dezelfde fouten gaat maken als hij.
  Volgens de vader (zie intervieuw in dwt) gedraagt zoon zich poeslief sinds de klappen. Dus wat de vader heeft gedaan heeft geholpen ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.