Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf

37
Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf
Advocaat Irvin Kanhai.

De advocaat van de Surinaamse president, Irvin Kanhai, heeft het Hof van Justitie (HvJ) gevraagd om de strafzaak tegen zijn cliënt te beëindigen, zonder oplegging van straf of maatregel. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Tegen Bouterse is 20 jaar gevangenisstraf geëist door de auditeur-militair in het 8 december strafproces.

Kanhai heeft op 25 oktober een vordering hierover ingediend omdat de uitspraak volgens hem te lang op zich laat wachten. Het is volgens Kanhai nog nooit eerder voorgekomen dat een jaar is gewacht, voordat er een uitspraak is gedaan. De uitspraak had volgens hem binnen 21 dagen na sluiting van het onderzoek moeten plaatsvinden schrijft Starnieuws.

De raadsman van Bouterse zegt dat er geen zicht op een uitspraak datum en voert aan dat 21 dagen door de wet is voorgeschreven en een universele norm is voor alle uitspraken. 

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8-decemberstrafproces, zegt tegen Suriname Herald het er wel mee eens te zijn dat het proces te lang duurt en wel 19 jaar lang want het proces is in 2000 gestart. Essed legt uit dat de lange duur van 19 jaar voor de volle 100 procent te wijten is aan de hoofdverdachte Desi Bouterse zelf. “Als het aan jou gelegen heeft dat het proces zo lang heeft geduurd, kan je geen beroep doen op het feit dat het zo lang geduurd heeft”, aldus Essed.

Het HvJ neemt woensdag een beslissing.

37 REACTIES

 1. Het is voor mij nog steeds een raadsel waarom de uitspraak zo lang op zich laat wachten…..

  Misschien dat het HOF hoopt of had gehoopt dat de moordenaar eerder dood zou gaan…

  Ben wel benieuwd naar de uitspraak….


  Maak melding

 2. Amnestiewet No luk dus dang unu wanning so: Wel moord maar geen strafoplegging voor de veroordeelde Drugscrimineel tegen wie 11 jaar gevangenisstraf is opgelegd.

  Tot 3 keer toe hebben advocaten zoals Moscovich bot ontvangen bij de Hoge Raad in Den Haag.


  Maak melding

 3. Kanhai heeft op 25 oktober een vordering hierover ingediend omdat de uitspraak volgens hem te lang op zich laat wachten. Het is volgens Kanhai nog nooit eerder voorgekomen dat een jaar is gewacht, voordat er een uitspraak is gedaan. De uitspraak had volgens hem binnen 21 dagen na sluiting van het onderzoek moeten plaatsvinden.

  Ik had niets anders verwacht van een mislukte clown. Weet je niet wie deze case op de lange baan heeft terecht laten komen? Weet je niet hoe lang de nabestaanden, Surinamers die in een democratische rechtsstaat willen wonen verwachten dat ddb al de bak in moest? Weet je hoeveel schade de nabestaanden, de Surinamers, Suriname ondervinden van de case ddb, persoonlijk, nationaal en internationaal?

  Zie normen, waarden, rechtsstaat, de grondwet, wetgevende macht, uitvoerende macht, mensenrechten, verlies van geliefden, vertrappen van de grondwet, leed, goede eer en naam, grote armoede, grote ellende, grote achter uit gang van de economie, sranan skeer, grote werkloosheid, geen werkgelegenheid, devaluatie van srd, geen valuta, geen medicijnen, drugsdoorvoerland, neks no fout, enz.

  Wie is hier allemaal de oorzaak van?

  Kijk jongen, loop naar de pomp.

  De rechtbank/krijgsraad moet haar werk rustig doen en zich niet door jouw op de kast laten jagen. Ze moeten het ijzer smeden als het heet is. De omstandigheden, tijd en het moment moeten allemaal op het juiste moment vallen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Wat voor einde strafzaak december moorden zonder oplegging straf?Vreet deze advocaat soms onverteerd voedsel soms.Hele dag zit mpp in de Casino en nu wil mpp zonder oplegging straf.Hof van Justitie vreet geen onverteerd voedsel denk ik.


  Maak melding

 5. Recht & wet voor 1 , recht & wet voor iedereen. Wat wilt die zwerver eigenlijk, dat iedereen ongeschonden mag moorden . Nee zo werkt t niet in rechtsstaat ook al is die beleid van moordenaar Bouterse Schots en Scheef, hij verdient een cel straf na 25 mei 2020. Kom goed !


  Maak melding

 6. Schipper Charon vaar je nog over de Styx?
  Ik voel me vereerd dat je Bouterse wil vervangen door mij, maar je echte baas Hades zal dit niet waarderen.
  Omdat je mij zo graag wilt geef ik je een obol
  Lacht
  Ik lach
  Jij lacht
  Hij/zij lacht
  mocht je de namen niet kennen, wat een zekerheid is, dan kan je tante of oom Google om hulp vragen


  Maak melding

 7. Je zat, als legeraanvoerder, op het toilet toen de
  manschappen, deserteurs, Onschuldige en Ongewapende
  CIVIELE Surinaamse STAATSBURGERS, gruwelijk MARTELDEN
  en DOORZEEFDEN met KOGELS !

  Je zat op het toilet toen uw manschappen, ALLE DORPELINGEN van
  het mooie dorp MOIWANA, op gruwelijke wijze doorzeefden met
  KOGELS !

  Je WEIGERT voor de Krijgsraad te verschijnen, een MILITAIR
  ONWAARDIG GEDRAG !

  JE SABOTEERT, MET JE MILITAIRE FUTU-BOYS, TIENTALLEN JAREN
  HET STRAFPROCES, EN NU VRAAG JE INEENS WAAR JOUW VONNIS
  BLIJFT ?????

  TAN PI, ER KOMT EEN KLINKEND VONNIS, TWINTIG JAAR CEL,
  NOG VOOR 8 DECEMBER 2019 !

  PS : KOM MAAR BINNEN EEN WEEK TEVOORSCHIJN MET JOUW
  PAARS NEP, PAARS INGEVULD, CONSTITUTIONEEL HOF !


  Maak melding

 8. Deze barbapapa is niet goed wijs. Hoop dat zijn client,cq clienten niet komen te overlijden,want hoe dan ook hun families zullen hetzelfde moeten ondergaan als de 15 families vd vermoorden mannen.
  Uitspraak of geen uitspraak ze zillen op dezelfde wijze worden aangepakt,maar dan met al hun familieleden, en n iet te vergeten al die ministers die hij versleten heeft,dna leden dc’s en die randfiguren rond hem op zijn kabinet,veel om op te noemen
  Maar de tijd is niet ver meer.
  S.V.S.


  Maak melding

 9. Door eigen schuld is de uitspraak en nog steeds nog niet voldaan omdat deze gedagvaarde nog steeds probeert de strafzaak tegen te houden. Door de vertragingstactiek door de amnestie II wetgeving daarna door hoger beroep in het verschiet etc etc etc.
  Ja zelfs zolang rekken dat Kanhai zelfs moet vrezen dat hij de uitspraak niet zou kunnen meemaken


  Maak melding

 10. Nu de de wetswijziging van Abdoel is aangenomen zal het mij niks verbazen dat Bouterse nog vrijgesproken wordt.

  Het zogenaamde rechtstaat van Suriname kan je vergelijken met een velletje wc papier.
  Het zal mij ook niks verbazen dat geen één van deze Ministers inclusief Abrahams voor hun criminele activiteiten die ze nu begaan ooit berecht zullen worden.

  En de volk staat erbij en kijkt ernaar. Goed gedaan volk.


  Maak melding

 11. Mocht er een straf opgelegd worden aan Bouterse, mag hij dan bij de aankomende verkiezingen deelnemen? Zoja, blijft hij nog President van Suriname (Wat Suriname eigenlijk al 10 jaar niet meer heeft) of wordt hij President van Santo Boma?

  Ben benieuwd.


  Maak melding

 12. kan-haai je moet wat minder cocaine gaan snuiven. Die kabouta gaan heus wel zijn straf uitzitten. Hopelijk ben je al betaald voor je diensten, want als kabouta naar de gevangenis gaat dan wordt jij de 17de schtoffer van de 8 decembermoorden van 1982. Geniet van je geld en je excursie naar hel.


  Maak melding

 13. Beste Surinamers,

  Zolang Bouterse president is zijn de “grote jongens” / criminelen onschendbaar !

  Make up your mind !

  Maak jouw Suriname clean ! En steun rechtvaardigheid !
  Een beter Suriname voor ons allemaal, dat wil jij toch ook !

  Jusititia Pietas Fides !

  Krakti !


  Maak melding

 14. En dezelfde wet zegt niet dat na 21 dg automatisch vrijspraak volgt. Zoals ik het zie is dit de laatste strohalm voor Bouterse. Kanhai weet dat de uur van de waarheid nadert. Zijn client gaat voor 20 jaar de bak in.


  Maak melding

 15. Crimineel Bouta kan nog in hoger beroep gaan als hij wordt veroordeeld in het 8 december proces.
  Dus de kans dat hij in SU de bak ingaat is niet zo groot. Bouta moet worden opgehaald om in NLD zijn straf van 11 jaar uit te zitten dat is NLD aan SU verschuldigd Bouta is een product van NLD


  Maak melding

 16. Kanh is jw buik nog niet rond genoeg n jw mag gevuld mt bouta kakalasie jy smeerlap als jw zoon erby was dan zou jy bouta jw ka laten eten in plaats vn koetta.


  Maak melding

 17. Die kanhai rat doet z’n werk.
  Die smerige president is juist het gespuis.
  De man heeft alles gedaan wat God verboden heeft…en toch heeft hij totaal nooit niets verkeerd gedaan.
  De grote onschuldige vind hij zelf.
  In plaats van dader..vind ie zichzelf slachtoffer.
  Vind zichzelf volks lul nr 1.
  Vind zich in Suriname een hele grote.
  Maar buiten Suriname is het gewoon een crimineel en nobody.


  Maak melding

 18. Trouwens,
  Het proces tegen de misdadige uitvoerders van de
  beestachtige MOIWANA-MOORDEN moet ook nog
  worden opgestart !

  Srananman UN OPO UN AI !

  VESTIG EN IMPLEMENTEER DE SRANAN-RECHTSSTAAT
  OPNIEUW !
  LAAT UW MENSENRECHTEN NIET ONGESTRAFT SCHENDEN
  DOOR DICTATORIALE KRACHTEN !

  PS : Onlangs is een VAKBONDSLEIDER in namens de
  regeerclan finaal mekaar geslagen, door hun GEMASKERDE
  MILITAIRE/POLITIE-MANSCHAPPEN !
  Het regiem gaat voort met INTIMIDATIE VAN HET VOLK !


  Maak melding

 19. Het Surinaamse volk heeft Bouterse impliciet gevrijwaard van straf door massaal op hem te stemmen . Al bijna tien jaar lang. Het komt erop neer dat het volk van Suriname geen behoefte eraan heeft om Bouterse in het gevang te zien verdwijnen. Dat is de boodschap van de meerderheid van de Surinaamse bevolking. Want anders zou men niet op de NDP gestemd hebben en in het verlengde, Bouterse als president. Het klinkt cru maar dit is de naakte waarheid. In andere landen worden gehate presidenten of ex-presidenten vervolgd en berecht en iedereen is dolblij en springt een gat in de lucht. In Suriname echter, is Bouterse overwegend populair. Anyway, de zaak is onder behandeling en we horen het wel. Door het verzoek van Kanhai is men nu wel gedwongen spoedig uitsluitsel te gaan geven. Maar waarom is er eigenlijk een rechtszaak gaande? Alle tegenstanders van Bouterse en de NDP willen alleen maar een ding horen: Bouterse Schuldig Verklaard! Met minder nemen ze geen genoegen.


  Maak melding

 20. @Pakiratigri,

  Hoe zou jij ernaar kijken als één van jou geliefde/dierbare was afgeslacht?
  Zou je ook genoegen nemen met wat het volk denkt en doet???
  Met alle respect naar je ouders, mensen als jou soort en met jou denkwijze, verkopen hun bloed eigen moeder nog als het om eigen belang gaat.


  Maak melding

 21. De grootste straf die DDB nu ondergaat is dat hij vrij rond loopt met veel veroordelingen boven zijn hoofd. Elk mens hier op aarde heeft boter op zijn kop, het is de almachtige die oordeelt en weet wat in ons omgaat , en bij de komst in het hogerleven ons ter verantwoording roept om het uiteindelijk oordeel over ons te vellen.
  Bij DDB is helaas het oordeel reeds geveld en de slapeloze nachten die hij ons toe wenste heeft hijzelf en weet wat dat inhoud, hij is tenminste al jaren slachtoffer hiervan. Als iemand overleden is zegt mer RUST ZACHT . Bij DDB kan men de term invoeren: BLIJF RUSTEN


  Maak melding

 22. Heeft dit gore figuur weleens gehoord van een schaar, scheermes, zeep en of een barbier. Hij vertroebelt alles en komt alleen in de media om weer eens nonsense te vertellen. Nu is het Hof van Justitie wel gechikt om zijn verzoek in behandeling te nemen, hiervoor was het niet legitiem. Hij verraadt zichzelf van voortdurende onkunde, ach daar schittert paars in. Het maakt voor hen niks uit, ze toch over lijken. Letterlijk!


  Maak melding

 23. SU mag een voorbeeld nemen aan PERU;
  Het corruptie schandaal Odebrecht heeft ook de afgelopen vier Peruaanse presidenten ten val gebracht. Ze zijn of veroordeeld wegens corruptie of worden nu onderzocht wegens fraude. In april stierf voormalig president Alan Garcia nadat hij zichzelf had doodgeschoten toen de politie in zijn huis arriveerde om hem te arresteren.

  Wishfull thinking vrees ik . In PERU staan de principes van de democratische rechtstaat fier overeind en gaan burgers zo nodig massaal de straat op om te demonstreren.


  Maak melding

 24. @Papira-rommel :

  Wanneer de ex-militairen uw ONSCHULDIGE en ONGEWAPENDE,
  complete familie hadden gemarteld en doorzeefd met kogels,
  dan kon u vrijelijk babbelen over ongestraft laten van de BEESTEN !

  Nu echter hebben familieleden van de SLACHTOFFERS via Nationaal
  en Internationaal recht gevraagd om BERECHTING van de
  MASSA-MOORDENAARS !

  SRANAN moet als RECHTSSTAAT deze ONMENSEN berechten en
  ZWAAR STRAFFEN !

  DERGELIJKE FOLTERINGEN EN MOORDEN OP ONSCHULDIGEN MOETEN
  IN SRANAN WORDEN VOORKOMEN !
  NIEUWE DADERS VAN DERGELIJKE MASSAMOORDEN MOETEN
  WETEN, DAT ZIJ TEN MINSTE TWINTIG JAAR ACHTER DE TRALIES
  ZULLEN VERDWIJNEN !

  BESTRAF DE DADERS VAN DE ZWAARSTE MISDAAD IN SRANAN,
  GEEF HEN FORSE GEVANGENISSTRAFFEN ! NO MERCY !!!

  ALLA SRANAN LIBISMA E TERI ! A NO YU E POT LIBISMA TAP GRONTAPU !


  Maak melding

 25. Alleen een goddeloze kan met zo een dwaas verzoek komen, denkende de wijsheid in pacht te hebben, de duivel vrij te kunnen pleiten. Opa en oma taki, alle ndper’ s zijn in werkelijkheid haters van God, ook al noemen ze zich bisshop, voorganger of apostel, want willens en wetens leiden zij hun kudde de paarse hel in. Sinds 2010 schijten en pissen vele gelovigen die op ndp hebben gestemd en sindsdien op de dwazen na, nooit meer op de duivel ddb zullen stemmen. Hoe kunnen Christenen geloven, vertrouwen en hopen dat een onberechte moordenaar, een bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover hun tot zegen zal zijn als ze op deze misdadiger stemmen? Opa taki, ze kennen hun Bijbel niet, maar slikken de misleidende woorden van Meye, Misikeba en Breevelt over voorsped, zegen en rust als zoete koeken in. Al deze voorgangers staan in de bres voor de duivel ddb en zijn materieel op vooruit gegaan, hun sekteleden juist achteruit. Oma taki zie het zo, ooit predikte de duivel ddb in de sekte van Meyje gods bazuin, spottend en verwijtend. Ooit belijdde zoon Dinoa, mi bekeer, anno 2019 zijn het gewoon goddelozen gebleken, net als de goddeloze paarse meute die krijsen, neks no fout, is kuut dat baas ze hebt vermoordt.


  Maak melding

 26. Wie ndp niet haten in hart en nieren en wederom goddeloos in 2020 stemmen op deze duivelse partij zullen bezeten raken van demonen van moord, zelfmoord drugs, roof en krankzinnig worden. Ndp heeft al sinds haar oprichtig duivelse vruchten vol van misdaad doen bloeien en vele goddelozen houden van deze misdadige vruchten. Vervloekt is een volk dat het onrecht en de leugen van de duivel dogen en deze duivelse zoon ddb blijven aanbidden. Nog meer moord, drugs, roof en armoede liggen in het verschiet.


  Maak melding

 27. @ pakiratigri 6 november 2019 At 05:39
  “Het Surinaamse volk heeft Bouterse impliciet gevrijwaard van straf door massaal op hem te stemmen . Al bijna tien jaar lang. ”

  U vergist zich Bouterse is niet gevrijwaart door het vermeende massaal stemmen op hem:

  1>> de stemmen zijn voor de NDP en deels op haar lijsttrekker en niet volledig op de persoon Bouterse en zeker niet om hem straffeloos te maken.
  2>> pakweg 35% – 40% van de kiezers is niet kommen stemmen.
  3>> van de stemmen kreeg de NDP in 2010 ongeveer 35% van de stemmen, in 2015 was dat ongeveer 45% ofwel er hebben maximaal maximaal 30% van de kies gerechtigde stemmer op de NDP gestemd, waarvan zeker de helft op andere leden van de NDP gestemd heeft.
  4>> Niet de stemmers vrijwaren de president, de wet kan hem vrijwaren. In de praktijk wordt hij door zijn stemvee in de DNA straffeloos gemaakt middels gelegenheidswetgeving.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.