48-jarige man opgesloten wegens bankfraude met cheques

7
gevangenis suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen vrijdag een man aangehouden die zich schuldig zou hebben gemaakt aan bankfraude oftewel ‘cash-of cheque kiting’. Dat meldt de afdeling publiciteit van het Korps Politie Suriname. De man zou ongedekte cheques hebben aangeboden.

Het gaat volgens de politie om de 48-jarige Rajeshsingh B. Hij werd op 1 november door rechercheurs van de afdeling Fraude aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld op verdenking van oplichting en verduistering.

Rajeshsingh zou met deze vorm van fraude enkele bankinstellingen voor grote geldbedragen hebben benadeeld. Om welke banken het precies gaat heeft de politie niet bekend gemaakt.

Twee dagen voor zijn arrestatie maakte de Surinaamsche Bank bekend dat DSB-cheques uit risico overwegingen, per onmiddellijke ingang alleen aangeboden kunnen worden bij DSB-kantoren en niet meer bij andere banken in Suriname. Of de arrestatie van de man daarmee te maken heeft is niet duidelijk.

7 REACTIES

 1. De banken in de VS hebben een telefoon afdeling die de checkrecipient informeert of hun client het uitgeschreven bedrag op zijn rekening heeft. Right then and there weet de man of hij de check kan accepteren. Su leert niet van het buitenland en worst genomen.


  Maak melding

 2. Anno 2019, nog steeds met cheques werken. Anno 2019, nog steeds in de rij gaan staan voor toeslagen. Daar mag wel verbetering in komen. Het is nog altijd gemakkelijker met papier te werken en te frauderen dan een honderd procent gedigitaliseerd systeem. Vooral als de tijd tussen het indienen van een check en innen niet honderd procent gedekt is. Wellicht te gretig geworden en het tekort (niet gedekt) zal opvallen en dan is het een kwestie van terug redeneren en uiteindelijk de schuldige in de kraag vatten. Het mooie van de gevangenis is dat je een zee van tijd hebt om na te denken. Hoe het beter te doen de volgende keer .Of , gewoon eerlijk bezig zijn.


  Maak melding

 3. Het is altijd maar weer stelen en oplichten, waar een ander hard voor gewerkt heeft. Deze oplichter het geld terug laten betalen, een fikse boete voor fraude en naar Boma voor enkele jaren.
  Wij leven anno 2019 nog even 2020 en nog hebben de banken het nog niet voor elkaar om dit soort perikelen te voorkomen.Wanneer komt het goed met ons land.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Criminelen zijn (helaas)zeer vindingrijk. Niet alleen cheques zijn fraudegevoelig, tegenwoordig wordt toch gewaarschuwd voor fishingmail. Je krijgt bijv een mail die precies op die van jou bank lijkt, als je erop klikt dan hang je al. Als ze kwaad willen doen, lukt het hun gewoon hoor.
  Deze man had als kind gecorrigeerd moeten worden door pa.


  Maak melding

 5. @ Picolaas

  Hoe weet je dat, doe jij dat soms met je kinderen ???? Geen enkele vader zou dat doen met zijn kinderen.
  Dus je moet niet insinueren dat het zo is, je bent verkeerd bezig bij deze. Kinderen luisteren naar hun ouders wanneer ze nog thuis wonen, zijn ze zelfstandig dan doen ze wat ze willen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.