Opnieuw gewelddadige overval op goudveld in Suriname

15
Opnieuw gewelddadige overval op goudveld in Suriname

Opnieuw heeft zich een gewapende roofoverval voorgedaan op een goudveld in Suriname. De redactie van Waterkant verneemt dat het dit keer gaat om een overval zaterdagavond te Makambie pule, een goudveld even buiten Brownsweg.

Afgelopen vrijdag was het ook al raak in het Benzdorp gebied. Daar vielen bij een gewapende roofoverval tenminste 1 dode en 1 gewonde. Een lid van de Counter Terrorism Unit (CTU) werd daarbij dodelijk geraakt door kogels afgevuurd door een Braziliaanse roversbende.

Ook in dit geval gisteren, zou het gaan om een gewapende en gemaskerde bende van in totaal vier Brazilianen verneemt de redactie van Waterkant.

Op dit moment is er niet veel meer bekend over deze overval. Nadere bijzonderheden volgen zodra die beschikbaar zijn.

- Advertentie -

15 REACTIES

 1. Deze gasten zijn erg hardnekkig dat je bijna zou denken, blaas ze op dan ben je voorgoed van ze af.
  De situatie wordt met de dag grilliger. Ik hoop dat de politie en militairen nu kogelvrije vesten en helmen gaan dragen. Of moet Boefdraad ook geld hiervoor gaan lenen????

 2. Voor wie en wat vechten die militairen… Om een stelletje corrupte… paardrijders.. In Paramaribo.. Mati.. Als het zover is gaat dat stelletje naar Nederland vluchten

 3. Hoe weet men dat het om een Braziliaanse bende van 4 gaat? Als men weet dat het om Brazilianen gaat dan moet het een koud kunstje zijn om ze op te pakken. Men weet immers waar te zoeken of gaat het hier om surinamers uit het binnenland?

 4. Waarom zou je zelf naar goud gaan zoeken als je het gewoon van anderen kunt afpakken en wie weet wat voor leuke dingen ze nog meer hebben.
  Het Surinaamse binnenland is gewoon niet te beveiligen. De inheemsen trekken al sinds mensenheugenis van het ene naar het andere land zonder zich iets van grenzen aan te trekken. Het Braziliaanse gebied dat aan Suriname grenst is het armste en dunst bevolkte deel van dat land. Armoede vervaagt morele grenzen. Je pakt gewoon wat je pakken kan, het alternatief is dood gaan van de honger.

 5. Enorme Huiswerk voor bouta . Gaat hij die Braziliaanse criminelen te lijf dan wint de verkiezing van volgend jaar, zo niet LASSIE !!!

 6. Grensbewaking is niet gemakkelijk, vooral als
  regering plus hun POPTJI-PATOE-meerderheid in
  DNA, geen enkele aandacht daarvoor hebben !

  Deze kliek wenst geen middelen vrij te maken en
  opzij te zetten voor bewaking van onze landsgrenzen !
  Integendeel, men maak er af en toe MISBRUIK van,
  zoals in de case van de Chinese VISHEKTRAWLERS is
  gebleken !

  Jammer genoeg zullen deze Buitenlandse ROVERS de
  al heersende zware criminaliteit in Sranan. verder vergroten.

  PS : START met het vervolgen en zwaar bestraffen van de
  politieke toppers en hun helpers. Daarna kan Sranan weer gaan
  denken aan opbouw van het Land, na doorvoering van meerdere
  VERSCHERPINGEN in de GRONDWET EN in de STRAFWETTEN !

 7. Waar zijn de stoere gasten die zo hoog van de hoorn blazen als het om binnenlandse illegale goudzoekers gaat..want die moeten opgeruimd worden. Maar nu gaat het om Braziliaanse roversbende dan is het muisstil…ook in de DNA…soso ka!!

 8. CTU skeit na ding broekoe now.
  Tegen deze gasten kunnen ze niks doen. Alleen grote bek en ongewapende burgers kunnen ze wel aan.

  Hup bouta laat je ballen zien als je die tenminste heb.

 9. Het is andere koek om tegen deze echte criminelen op te treden, een vreedzaam protest uit elkaar slaan is andere koek.
  Een protesterende vakbondsleider en een protesterende politieke figuur arresteren en in de achterbak van een pickup gooien is makkelijk want zij schieten niet terug.
  Dus CTU leden laat jullie geweldigheid nu eens zien in de jungle en ga achter echte criminelen en niet in de straten van Paramaribo tegen vreedzame protesterende burgers

 10. Ding brasiong no e play ti ding soet kieri long gwa bosi joe kba fin ding plus ding sab a bosi moro wang soerdatie.ding brasiong e smoko dopo lik tabaka

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.