Nieuwe Surinaamse eettent in Rotterdam organiseert ‘Krabudag’

10
Nieuwe Surinaamse eettent in Rotterdam organiseert 'Krabudag'

Voor gerechten als de kerrie massala (Surinaamse) krab(u) hoef je vanaf nu niet meer speciaal naar Suriname. In Rotterdam is onlangs namelijk een nieuw Caribbean Soul food eethuis geopend door Surinaamse ondernemers, die wat anders wilden aanbieden dan de standaard gerechten. En op zaterdag 9 november organiseren ze een speciale Krabudag.

Miquil Tjon Kon Fat (33), eigenaar van Avenue Nine zegt dat hij soms zoveel heimwee had naar Suriname omdat hij gerechten als krab of kwie kwie hier niet vaak kon eten. Toen bedacht hij om ze zelf aan te bieden in zijn eigen eethuis. De krabu en andere gerechten worden vers gemaakt door hun kokkin Len. In dit pop-up eethuis organiseren ze themadagen zoals snackdagen met Surinaamse kroket, loempia en bakabana of Braziliaanse coxinha.

Krab(u)dag is daar één van, dus er moet altijd vooraf gereserveerd worden om plaats te kunnen nemen. Om de Surinaamse sfeer te versterken zijn er ook homemade Surinaamse drankjes zoals orgeade, dawet en gemberbier verkrijgbaar. Volgens Tjon Kon Fat zijn alle vleesgerechten bij Avenue Nine halal om iedereen kennis te laten maken met de lekkernijen. 

Avenue Nine zegt een nieuwe beleving te willen creëeren voor liefhebbers van de Surinaamse en Caribische keuken. “Mensen komen daar tot nu massaal op af, dus klaarblijkelijk werkt het” aldus Tjon Kon Fat. Avenue Nine kun je vinden op het Westelijk Handelsterrein. De eerstvolgende Krabudag is zaterdag 9 november. 

Bekijk de agenda op www.avenuenine.nl/agenda

10 REACTIES

 1. Tjon Kon Fat :

  Voor mij is dit een welbekende naam, als zijn vader O. Tjon Kon Fat is , dan heb ik met hem gevoetbald.
  Succes, ik kom eens langs om krabu te eten !!!

  Jacko


  Maak melding

 2. Volgens Tjon Kon Fat zijn alle vleesgerechten bij Avenue Nine halal om iedereen kennis te laten maken met de lekkernijen.

  Wist niet dat je kwie kwie en krab halal kon doden / slachten dacht dat ze dat niet deden in Suriname


  Maak melding

 3. DIT WORDT DE HOOGSTE TIJD VOOR DIT LEKKER SURINAAMSE GERECHT HIER IN NL. NOG VELEN NA DEZE, GRAAG OOK ZO EEN RESTAURANT IN AMSTERDAM. HEEL VEEL SUCCES VERDER, NJAM, NJAM…..


  Maak melding

 4. weer zo iets .. krabudag.. waarom geen krabudei. spreek je surinaams verbaster t dan niet.. manngg

  @Bigi sma.. you are kiling me. 🤣🤣🤣🤣 zou dat ook wel eens willen zien hoe ze krab en kwikwi halal slachten, maar ja vis wordt niet als vlees beschouwd. dont ask me why dus misschien bedoelen ze dan de 4 potigen 🤷‍♂️🤔


  Maak melding

 5. Een krab eten is toch verboden voedsel voor moslims kan dus nooit halal/koosjer zijn. Net als gladde vis.
  Het klopt ook niet als er gezegd wordt “ dat varken is halal geslacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.