TUI fly vliegt vanaf vandaag zelfstandig naar Suriname

35
TUI zet ook in de winter Dreamliner in naar Suriname

TUI fly vliegt vanaf vandaag twee keer per week zelfstandig tussen Paramaribo en Amsterdam. Tot en met gisteren vloog de vakantievlieger slechts één keer in de week van en naar Suriname.

TUI Nederland is tevreden over de vluchten naar Suriname, die twee jaar geleden in nauwe samenwerking met Surinam Airways (SLM) werden opgestart. Het bedrijf heeft daarom besloten om vanaf de winter twee keer per week vluchten uit te voeren op de route.

“Veel Nederlanders hebben kennis gemaakt met Suriname als vakantiebestemming en zijn enthousiast. De vraag naar georganiseerde vakanties in Suriname stijgt gestaag en daarom gaan wij zelfstandig verder met de vluchten” zei Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland, eerder tegen Reismedia.

Hij gaf verder aan dat de huidige codeshare-samenwerking met de SLM na twee jaar beëindigd zou worden. Dankzij de codeshare-samenwerking plaatste TUI fly haar vluchtnummer ook op twee wekelijkse vluchten van Surinam Airways op dezelfde route.

Enkele actievoerders die eisen dat de SLM een betere en sterkere positie krijgt op de route, hebben besloten om vandaag om 11.00 uur ’s ochtends wederom te demonstreren voor het KLM-kantoor. “Wij weten vooraf dat het kantoor gesloten is maar de nieuwsmedia zijn wakker en wij zullen laten zien dat het dit keer niet om een handvol demonstranten zal gaan”, liet de actiegroep weten.


35 REACTIES

 1. Breng de toeristen maar in , TUI. Hoprlijk worden ze goed opgevangen in hotels en met interessante trips. Goodluck TUI en Su hotels en Su tour operators.


  Maak melding

 2. Zie hier. Precies op het moment dat SLM haar A340 moest inleveren en geen nieuw vliegtuig heeft en haar kosten omhoog vliegen verdubbeld Tui haar capaciteit.

  Rara hoe is dat ontstaan. Eerst kunnen SLM klanten ervaren wat het is om met of zonder entertainment systems te vliegen. Daarna moet SLM maanden gaan huren en met buitenlandse bemanningen vliegen zodat haar eigen product verdwijnt.
  Tui heeft SLM 2 jaar als opstapje gebruikt en geholpen haar A340 over haar uren en starts en landingen te vliegen.
  Dat is het resultaat van gefaciliteerde managers


  Maak melding

 3. Wat fijn dat Tui Fly zelfstandig de vluchten kunnen uitvoeren van Amsterdam naar Paramaribo en andersom ook.
  Mooie kist entertainment aan boord fijne flight attendenten heb zelf met Tui Fly gevlogen beter dan dit kan het niet zijn.
  Tui Fly heel veel vlieg plezier.
  Tot gauw tui fly op de volgende vakantie 🏝🏖✈super


  Maak melding

 4. Triest triest en nogmaals Triest,dat Surinamers hun eigen dingen afkraken en dat van de buitenlanders zo ophemelen.
  Denkt de Surinamers nu echt dat wat van buiten Suriname komt beter is?
  Denkt de surinamer dat één buitenlander( lees Nederlander) zijn product zou afkraken om dat van Uitenlander te promoten?Hou op .We moeten leren onze eigen dingen te waarderen en hoog aan te schrijven, wereldwijd te promoten,het op de eerste plaats te stellen dan pas de ander een kans te geven .
  Ik begrijp de huidige situatie wel, iedereen wil eten, corruptie viert hoogtij,dat van TUI zal wel een stinkende staart hebben,maar onze reacties over de SLM moeten toch wel positief blijven vind ik.
  Politiek is politiek, corruptie is corruptie maar Suriname blijft ook Suriname


  Maak melding

 5. Voer actie tegen het wanbeleid van onze SLM.
  Al bijna 45 jaar onafhankelijkheid en maar 1 vliegtuig op deze route om onze Surinamers te vervoeren,is SCHANDALIG!!!


  Maak melding

 6. Ik ben erg ingenomen op dit heugelijke feit , TUI met haar dreamliner, bravo !!! Volgens informanten die op Schiphol cargo’s werken , is de contract v d air bus van de slm niet vroegtijdig beëindigd vanwege mankementen, is door de FAA aan de kant gezet vanwege de veiligheid . De motoren waren vrij nieuw . TUI fly gefeliciteerd.


  Maak melding

 7. @jojo, het is natuurlijk heel vervelend dat de SLM nu op dit moment genoodzaakt is om vliegcapacit in te huren. Maar door de ervaring met de A340 leert men ook om alerter in te spelen op knelpunten. Dat TUI twee keer per week gaat vliegen moet ook een uitdaging zijn voor de SLM om met beter materiaal te vliegen.SLM heeft het voordeel dat het cabinepersoneel behulpzamer is en je krijgt ook veel meer te eten dan bij bij de KLM. Men moet ook niet vergeten dat er door de twee vluchten van TUI ook meer vracht vervoerd kan worden van Suriname naar Nederland. Goed voor de export en volgens economische wetten moeten de prijzen voor landbouwproducten uit Suriname ook goedkoper op de NL markt worden.


  Maak melding

 8. Beste RobG u noemt incompetentie vervelend.
  Ik pak net uit de kast een brief van aanbeveling van Minister Wolf ondertekend door Stanley Sidoel gedateerd 7 december 2007 omtrent een toerisme initiatief.
  Dat plan had de steun van de toenmalige voorzitter van het Surinaamse bedrijfsleven. Een paar dagen daarvoor was het plan met SLM besproken (Cairo toen onder directeur). Het voorstel was dat SLM voor een beperkte deelname wekelijks 1 gegarandeerde vlucht extra zou kunnen uitvoeren (verschil tussen winst en verlies op de route PMB – AMS). De passagiers zouden 5 jaar gegarandeerd worden door ARKE en Holland international. De vloot samenstelling is toen ook besproken alsmede het voordeel om tweemotorig te vliegen desnoods met een iets kleiner vliegtuig zodat er uit eindelijk de kans op dagelijks vliegen zou ontstaan. Er zijn 3 dingen gebeurd:
  >> SLM was geen ondernemer.
  >> De vereiste erfpacht van 30 jaar kwam er niet waardoor ARKE afhaakte.
  >> Iemand heeft geprobeert het plan te kappen.

  TUI voert nu uit wat er eind november 2007 op tafel lag bi o.a. SLM/MINOVC/ROGB/erfgoed/Kabinet van de Pres. Het moment was slecht gekozen omdat toen Suriname op haar kop stond vanwege de start van het proces. Torarica zat vol met NL mariniers of Jungle oefening.
  Bij een regime change poets ik het plan weer af.


  Maak melding

 9. Rob g SLM staat niet meer op,tis klaar met de meest waardeloze vliegmaatschappij en breek me de bek niet open over die asocialen die denken dat ze cabine crew zijn. Waar is jou visie gebleven met jou grote mond wist je het toch zo goed .


  Maak melding

 10. Goed zo TUI, concurrentie in de luchtvaart is heel normaal, voor de SLM ligt er een nieuwe uitdaging, demonstreren voor het KLM kantoor heeft geen enkele meerwaarde, denk in mogelijkheden en kansen daar help je SLM mee.


  Maak melding

 11. De leiders zijn sluw en geraffineerd en ze ruiken gewoon welke personen zij voor het karretje
  kunnen spannen.
  Let op, de mensen die gaan demonsteren zijn kansarme Surinamers.
  Zij zullen nooit een ticket kunnen kopen om op vakantie te gaan.

  Nooit eerder was de corruptie in Suriname zo groot!
  Hebben jullie wel eens echt over jullie toekomst nagedacht?


  Maak melding

 12. Actie voeren is prima maar gebruik daarbij wel jouw verstand.
  De geplande actie lijkt mij hiervan niet te getuigen.
  Volgens mij een kansloze missie.


  Maak melding

 13. Men maakt zich druk dat er geen entertainment aan boord is en niet veel eten te krijgen is aan boord van tui….FEIT IS S.L.M. KAN HET NIET .hebben we al die tijd onder een steen geleefd om dat te zien .. het is geen staatsbus bedrijf .sorry suriname ik wil echt dat je het beter doet maar ik zie geen mogelijkheid.


  Maak melding

 14. SLM heeft jarenlang,
  1. Geweigerd bezuinigingsmaatregelen te nemen
  2. Zich nooit bekommerd over haar grootste bezit, de klanten
  3. Te weinig aan groei gedacht
  4. Teveel rvc’s en directiewisselingen gehad


  Maak melding

 15. Vroeger had de SLM geen concurrentie,nu wel ,en concurrentie is goed dan gaan ze Harder hun best doen want ze willen geen klanten verliezen daarom is concurrentie goed en ook voor de Tickets 🎫 prijzen dan gaan die ook om omlaag 👍👍👍👍👍✈️✈️✈️✈️✈️🇳🇱🇸🇷Kunnen mensen nu veel meer naar Suriname 🇸🇷 want het Ticket 🎫 was ook niet te betalen door die twee die het route amsterdam/Paramaribo gingen onderhouden en dat waren de SLM en de KLM ze hadden prijzen afspraken dus SLM deed keihard mee met de KLM.want ze hadden geen concurrentie op de route .want als je naar Amerika vliegt betaald je zo goedkoop en dan is het ook acht tot negen uren vliegen ✈️ net als Suriname waarom moeten de mensen zo duur betalen voor een Ticket 🎫.


  Maak melding

 16. SLM is de sociale werkplaats van sommige politieke partijen en vakbonden, waar ze incompetente loyalisten kunnen plaatsen.
  Weten de demonstranten dat de SLM paratiseerd op de reizigers naar SU. Van elke persoon die reist via Zanderij gaat een deel van de luchthavenbelasting naar SLM om ze overeind te houden.


  Maak melding

 17. einde tijd perk aan gebroken, s l m en zo zal het gaan met de huidige lijders, moordenaars ,bankrovers, staatskas leeg rovers, grond rovers, verkrachters, moordenaars , straks ook einde tijdperk d d b.. die zal geen nog 5 meer mee maken….


  Maak melding

 18. Top top top! TUI is meer dan welkom!
  Ik snap de demonstranten niet, hebben ze ooit in een vliegtuig gezeten? Demonstreer eens tegen het wanbeleid van de regering zou ik zeggen!


  Maak melding

 19. Het beste is nu de markt volledig open te gooien.. marktwerking … Laat concurrentie toe.. .. Uit Duitsland.. Rusland.. China.. Brazilië .. Niet meer terugkijken.. naar wat de SLM feitelijk wel of niet verkeerd gedaan heeft… Las ting…Vliegtuig onderhouden kost klauwen vol geld..voor nu is het beter om de algemene ontwikkeling in de gaten te houden.. ..


  Maak melding

 20. SLM is wereldwijd meest waardeloze vliegtuig maatschappij met een paar idioten aan het roer en stel zonder hersenen. SLM Slechtste lucht maatschappij bij SLM is net zoveel corruptie als bij de Surinaamse overheid wie dat wilt ontkennen moet zich laten opnemen in kliniek. Suriname is niks zonder hulp van Nederland


  Maak melding

 21. SLM en deels KLM bracht voor 80 % familieleden over en weer naar elkaar toe..TUI daar integen breng toeristme en investeert lokaal om die doelgroep ook iets te bieden..daarin tegen zijn de reizen al betaald net als de accommodatie ….het overig kan door welwillend landgenoten worden ingevuld als ze slim zijn zal net alleen de taal laag dremplig zijn voor de toeristen maar juist voor ons blijven de euro’s binnen komen…ik verkoop dagelijks voor de hotel schaafijs en al mijn prijzen zijn in euro’s …bedoel hiermee te zeggen ga niet zieken zet je schouders eronder en ga wat doen….One Love


  Maak melding

 22. Denken jullie dat de prijs omlaag zullen gaan??? never, nooit , nada.. KLM is de prijs opdrijver… allemaal zijn klootzakken…Een prettige reis en een behouden aankomst…


  Maak melding

 23. Domme idioten jullie actievoerders!!! Pleur op…en ga bij de SLM protesteren tegen de slechte service, hoge tarieven en vele vertragingen!!!!!WELKOM KLM EN TUI…ga zo door!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.