First Caribbean Islamic Finance Forum in Suriname

13
First Caribbean Islamic Finance Forum in Suriname

Trustbank Amanah en haar multilaterale strategische partner, de Islamic Corporation for the Development of the private sector (ICD), werkarm van de Islamic Development Bank (IsDB Group) organiseren de “1st Caribbean Islamic Finance Forum “Islamic Finance & Private Sector: Connection for Development”. Dit forum vindt plaats op vrijdag 15 november 2019 in de Royal Ballroom van Torarica in Paramaribo, Suriname.

Met het forum wordt de rol en mogelijkheden van Islamic Finance ter ontwikkeling en ondersteuning van de private sector in Suriname nader bekeken. Tevens zal aandacht worden gevestigd op de Surinaamse economie en het ondernemingsklimaat met de nadruk op de vooruitzichten ter ontwikkeling van Islamitisch bankieren en financiële investeringen in Suriname.

Dit forum beoogt tevens middelen te mobiliseren naar Suriname in het kader van economische integratie van lidstaten, reverse linkage te promoten en strategische samenwerkingsverbanden te vormen met ICD’s partners in lidstaten; met de focus op nieuwe mogelijkheden om de behoeften van de particuliere sector te ondersteunen.

Het forum zal een unieke gelegenheid bieden aan zakenmensen en beleidsmakers om te netwerken en nieuwe zakelijke relaties aan te gaan met Trustbank Amanah, de ICD en andere belangrijke vertegenwoordigers in de zakenwereld in Suriname en in het Caribisch gebied.

Naast genodigden worden belangstellenden in de gelegenheid gesteld zich te registreren om te participeren aan dit forum. Registratie is mogelijk via info@stasinternational.com tot uiterlijk 10 november a.s.


13 REACTIES

 1. Abdoel kan voor de deur van deze bank bidden voor Leningen zonder rente.

  Wat zal Boefdraad blij zijn met deze hond die een lening kan regelen zonder rente.


  Maak melding

 2. Na Europa is het ze ook gelukt om voet op de zuid Amerikaanse bodem te zetten.
  En dat kan alleen via Suriname.

  Let maar op hoe Su de komende jaren zal veranderen in een meer islamitisch land.

  Su is niet meer van de echte surinamers, maar van de buitenlanders, zoals de boslandcreolen, Chinezen en nu de Islamieten.

  Amerika zal dit scherp in de gaten houden!!!


  Maak melding

 3. Suriname en onafhankelijk ?

  Surinamers jullie zijn nu schuldenaren geworden !

  Met zoveel schulden nog steeds onderontwikkeld en afhankelijk !
  Erger nog, het (geleende) geld is op en er zijn onvoldoende inkomsten gecreeerd.

  Heel hypocriet en laf van de Bouta-lovers, want ze weten dat de bende van Bouta fout is maar toch blijven ze het slechte toejuichen.


  Maak melding

 4. Wat heeft Suriname hieraan? Misschien makkelijker om nu terrorisme te financieren in Su. Iedere dag glijd het verder af. Diep triest. Hout is van de chinezen, goud voor de amerikanen en Brazilianen en straks jihadi trainingskampen en aanslagen. Goed bezig.


  Maak melding

 5. Moslims worden in Suriname voor uitschot uitgemaakt vooral nadat twee IS strijders waren opgepakt. Na een jarenlange straf zijn beiden wegens een gebrek aan bewijs vrijgesproken. Men had de reacties over de Islam eens moeten lezen! Maar zie hoe tolerant dat geloof is. In plaats van ervoor te kiezen om het Surinaamse volk te laten uithongeren of geen investeringen in dat land te doen, heeft de Islam bank ervoor gekozen om die arme Surinamers te hulp te schieten. Miljarden zal in de economie gestopt worden om het land vooruit te helpen maar wat ik me zo afvraag …. waarom komt er geen hulp uit de Afrikaanse landen zoals Nigeria ? Waarom maar steeds de handen ophouden bij landen uit het Midden Oosten, China, India ?
  Heeft het Midden Oosten Suriname nodig ? Neen!
  Heeft het arme Suriname het Midden Oosten nodig ? JA!


  Maak melding

 6. James 2 november 2019 at 12:39
  Wat heeft Suriname hieraan? Misschien makkelijker om nu terrorisme te financieren in Su. Iedere dag glijd het verder af. Diep triest. Hout is van de chinezen, goud voor de amerikanen en Brazilianen en straks jihadi trainingskampen en aanslagen. Goed bezig.

  Daar gaan wij weer! Weer zo een idiote opmerking. Waarom protesteer je niet bij Bouterse ?


  Maak melding

 7. ik snap de tegenstanders van de regering. Het is frustrerend om na zoveel pogingen om de regering financieel te treffen het nog steeds niet wil lukken integendeel ze krijgen steeds meer geld en de tegenstanders profiteren niet mee ze krijgen geen overheids opdrachten meer sommigen hadden hun rijkdom vergaard door dit soort lucratieve opdrachten Nu krijgen ze niks en hebben ze ook geen krediet meer bij de bank tje poti…Anderen hun guesthouse lijdt verlies dus moet de regering weg Ik zeg nog 5 want deze regering is de beste allertijden


  Maak melding

 8. Praserie 2 november 2019 at 14:37

  Je kan ipv de handen op te houden ook op eigen krachten een land opbouwen. Dan pas kan je over de beste regering allertijden spreken. Waarom lukt het het armste land van de wereld Bangladesh om op eigen krachten het land op te bouwen? Het land dat jaarlijks door natuurrampen wordt geteisterd. Waarom lukt het India om dat land zonder hulp van buitenaf op te bouwen en tot de sterkste economieën te behoren? Waarom kan Indonesië onafhankelijk van derden zijn? Ben bijna geneigd om te schrijven dat het niet toevallig is dat de inwoners Aziaten zijn en die hebben nog een trotsgevoel iets dat de Surinamers niet kennen. Het enige wat de Surinamer kent is een grote bek opzetten en daar ben jij het voorbeeld van.


  Maak melding

 9. met dank aan de 26 JA – knikkers..,, dank zij hun is het vandaag zover gekomen, ik hoop dat hun vrouwen/mannen die dan nu boodschappen gaan doen, flink gesubsidiëerd worden, anders hebben ze voor niks ja geknikt of hun midden vinger opgestoken.. de vraag is, wat hebben ze bereikt van de familie krijgen ze elke dag flinke scheld kano nades.. hun kinderen zal ze later als die volwassen zijn, enig verstand hebben aan de tand voelen..


  Maak melding

 10. Alle Islamieten naar hun eigen Bank, Chinezen hebben al hun eigen bank, wat krijgen we nog meer iedere bevolkingsgroep hun eigen bank, die van de zwarten gaat draaien op drugsgeld. Leven het Suriname van weleer, alle bevolkingen samen als een eenheid. Door alle verschillende nationale feestdagen is er al een duidelijke kloof geschapen, iedereen moet zijn eigen ding hebben, zogenaamd om tegemoet te komen aan de verschillende wensen. Er komt een duidelijke scheiding in de bevolking, het gaat nu duidelijk in de richting van ieder voor zich. Met dank aan de regering Bouterse.👎😌


  Maak melding

 11. Mica
  De ware GOD JAWEH is de Vader der mensheid en wil derhave eenheid en broederschap DiDiBri Alias Lucifer Alias Baas is hiertegen en schept door zijn beleid verdeeldheid.
  Het tij zal keren Mica! Wins’ ope Tata kemopo wi sa seti kondre bun!
  FYI Feministen, “Broederschap houdt ook in Zusterschap”. Het zal wel worden aangepast. Men spreekt nu meer over “bemensing dan over bemanning. Ook de Yankees zoeken ne een aanpassing voor His(s)tory en Herstory


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.