Wijziging van Wet op de Staatsschuld aangenomen

80
Wijziging van Wet op de Staatsschuld aangenomen
(c) Waterkant Archieffoto - stemming DNA Suriname

De wijziging van de Wet op de Staatsschuld van initiatiefnemer Amzad Abdoel (NDP) is zojuist met 26 stemmen vóór en 11 tegen aangenomen in De Nationale Assemblee (DNA) van Suriname. Opvallend is dat een groot deel van de oppositie afwezig was vandaag.

Eerder op de dag was er een verklaring van de gezamenlijke oppositie in DNA en wel:

De initiatiefwet inzake wijziging van de Wet op de Staatsschuld is een wet, die een politieke interventie is om een lopend strafrechtelijke onderzoek te stoppen. Het is een wet, die niet het algemeen belang dient en de dagelijkse problemen van de samenleving niet zal oplossen. Door de goedkeuring van de wet zal de financiele chaos en de macht van de minister worden vergroot. 

Deze wet geniet geen draagvlak van brede lagen van de samenleving en druist in tegen de vrede en rechtszekerheid. Er is een petitie ingediend om de behandeling stop te zetten en de initiatiefwet in te trekken. 

De oppositionele partijen zullen geen qorum verlenen aan de vergadering van DNA, waarbij deze wet behandeld wordt. Indien de coalitie op eigen kracht qorum kan opbrengen zal de oppositie wel deelnemen aan de debatten, met als doel, de goedkeuring te voorkomen. De oppositie bedankt de samenleving voor haar ondersteuning en blijft onverschrokken de belangen van de natie te verdedigen.

80 REACTIES

 1. Kennelijk leert men geen lessen uit het verleden. Jos Steeman Shipping is de lachende 3e. Pakketten zijn niet meer aan te slepen. 1 ding is zeker ik stuur niks naar Su.


  Maak melding

 2. De versluierde dictatuur van de ex-militairen
  ziet haar ORDERS stipt uitgevoerd worden
  door de fractieleden van de NDP !

  Na tien jaar ALLE gelden, alle reserves en alle reeds
  geleende gelden te hebben doen VERDAMPEN, belooft
  de ex-militaire-clan dat met nieuw geld van nieuwe
  leningen, WELVAART ZAL WORDEN GEBRACHT IN SRANAN !

  Stand van zaken op dit moment echter een FAILLIETE BOEL,
  waarbij de PRODUCTIE van het land totaal is stilgevallen !

  NDP is op schaamteloze wijze bezig HEEL SRANAN TE VERARMEN,
  terwijl het regiem door en door CORRUPT IS !

  Neem alleen maar het Ballast-Nedam miljoenen-tjuku-schandaal,
  diefstal van Sranan-gelden bij de bouw van meerdere bruggen in
  Sranan!
  Sranan doet met deze ROOF totaal NIETS, terwijl de Ballast-Nedam
  directeuren in Nederland al zijn VEROORDEELD !
  Uit de strafzaak in Nederland is gebleken dat leidinggevende politici
  van de NDP bij dit schandaal betrokken zijn en MILJOENEN steek-
  penningen hebben ontvangen !

  EN DIT CORRUPTE ZOOITJE BELOOFT MET NOG MEER LENINGEN
  SRANAN WELVAART TE BRENGEN ??????????


  Maak melding

 3. Wendy?? Als je echt een vrouw bent weet je niet van meerderheid. De NDP heeft zelf Chitan vanuit Guyana laten terugvliegen op kosten van de overheid om alleen maar zijn hand op te steken in het parlement. Ze hebben met 26 stemmen de absolute meerderheid dus alle oppositie is maar zetelvullimg. De NDP is de democratische dictator. Dus weet wat je kiest op 25/4


  Maak melding

 4. Wat komen gaat is dat de vraag naar valuta nu al gaat toenemen. Veel mensen hun valuta niet meer op de bank zullen laten. Hamsteren van goederen, naast smokkelen nog even en na grote schaarste in het verschiet. nog meer moorden, nog meer drugversflaafden, dealers, smokkelaars, nog meer dieven, rovers, nog meer Cubanen, Nog meer venozolanen, nog meer geestelijk en moreel verval en herleving van de jaren tachtig. No mercy voor geen enkele ndper.


  Maak melding

 5. Waarlijk vervleokt zijn lan en volk nu, dankzij de vervloekte ndper’s. Ook hun nageslacht krijgt de rekeningen en ook het vele lijden dat in het verschiet ligt. Veel van hun kinderen zullen straks ook op straat leven, slapen en stelen, zoals hun vader, moeder, oom, neef, tante. Veel straatzwervers stemden ooit op ndp of waren revodom. Vraag ze maar aan de Heerenstraat. Mismoedig, verward, verdoofd antwoordden het gros, bouta e ma pangpang, no joke.


  Maak melding

 6. Het is nu lang leven het lenen. De minister krijgt zijn percentage. De rest krijgt bij onderhandse bestedingen zijn deel. Suriname gaat financieel kapot. De ndp heeft de meerderheid gestolen!


  Maak melding

 7. Wijziging van de Wet op Staatsschuld … is Duidelijk … een NDP {Nationale Dieven Partij } wet … bedoelt om Alibaba Hoefdraad … een gevangenisstraf te doen ontlopen. De Overlopers en de BEP leden hebben niet gestemd … zijn ook tegen de aanname van de Wet … laat dat gezegd zijn.

  NDP { Nationale Dieven Partij } … er is een gezegde: PRISI NOW … KEKA NA BAKA !!!

  Na de verkiezing volgend jaar zal deze Wet vernietigd worden … Wet op Staatsschuld … wordt met twk weer in het leven geroepen { dat is ook democratie }…. zodat Alibaba Boefdraad toch opgesloten wordt.
  Hij KAN en MAG zijn straf niet ontlopen. Alibaba Boefdraad zal proberen direct na of zelfs vóór de verkiezing te vluchten … zoals Henk Goedschalk destijds !!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Ik ben blij dat ik niet met politiek bemoei. Jezus die zei dat zijn koninkrijk geen deel van deze wereld is, regeert momenteel in de hemel en binnenkort zal hij ook op aarde regeren. Dan zal niemand meer ziek worden, honger lijden of zelfs dood gaan, zoals hij op kleine schaal al bewezen had hier op aarde. Deze belofte heeft hij met zijn leven verzekerd en is zelf ook uit de dood gewerkt door zijn vader.


  Maak melding

 9. Ik snap niet dat er niet eens 300000 mensen het werk hebben stop gezet .
  En de straat op zijn gegaan
  Doet me pijn om het te zeggen maar wij zijn echt een laffe land.


  Maak melding

 10. We zijn getuige van een voortreffelijk staaltje hoe democratie onder andere werkt. Het deel van de bevolking vertegenwoordigd door diverse actoren en volksvertegenwoordigers , is nog altijd minder dan het deel dat gestemd heeft voor de wetswijziging. De vertaling zien we in 26 pro vs 11 contra stemmen. Uit hoofde van verantwoording moet de regering het volk te eten geven. Kan zij dat niet moet ze naar huis. Er heeft zich in de loop der jaren een (ongewenst ) patroon ontwikkeld waarbij de regering het steeds met leningen moet doen . Zowel binnen en buitenlandse leningen.

  De solvabiliteit is wel bewezen aangezien geen enkele kredietverstrekker zonder meer krediet verschaft. De kredietverstrekkers zijn heel belangrijk in deze als men zich afvraagt of men de leningen wel of niet kan terugbetalen. Dat komende generaties hiermee ook belast worden, spreekt voor zich. Dat gebeurt in elk land. De balans moet wel niet uit zicht raken. De huidige generatie is ook belast met de lasten van de vorige generaties. Het stokje wordt gewoon overgedragen. De leningen hebben als doel de verdere ontwikkeling van Suriname. Daar zullen de komende generaties ook baat bij hebben. Er worden dus niet alleen maar lasten overgenomen. Het is kort dag. Het bewijs of men wel of niet deze regering wil, wordt over luttele maanden geleverd. Tot dusver is het even afwachten. De oppositie kan beter stoppen met de persoonlijke aanvallen en zich richten op hun verkiezingsprogramma. Hoefdraad leent namelijk geen geld voor zichzelf . Hij doet het voor de bevolking. De tent moet draaiend gehouden worden.


  Maak melding

 11. Het is één van de beste wetten ooit aangenomen in de Nationale Assemblee van Suriname. Een door het volk gekozen regering bepaald wel dan niet in samenspraak met de Volksvertegenwoordigers of het nodig of noodzakelijk is om geld te lenen. Suriname is rijk aan bodemschatten, dus mag een beslissing om te lenen in geval van Suriname nooit een probleem mogen vormen. De hele economie, door dominante westerse landen geïntroduceerd, is voornamelijk gebaseerd op lenen. De EU en de VS hoeven niet te lenen, want die drukken miljarden als het hun uitkomt en niemand die protesteert, omdat men ook baat bij heeft. Daar hoor je nooit mensen protesteren. Desondanks hebben die landen allemaal een enorme staatsschuld. Daarom behoort een zittende regering te bepalenof er wel dan niet geleend wordt en niet enkele oproerkraaiers.


  Maak melding

 12. Nu deze wet is aangenomen zal de geilebok Boefdraad op los gaan om te lenen. De afgrond van Su is nu zeker in zicht. De dieven worden rijker en de armen worden armer.
  De dictatuur is begonnen….

  Bevolking van Su blijven jullie maar slapen. Het komt zeker goed met jullie.
  Afrikaanse toestanden is/was al begonnen


  Maak melding

 13. @ Cornelis 1 november 2019 at 23:47
  VENEZUELA we are on our way and with the NDP is not so far away
  ……………………………………………………………………………….
  Het is zo typisch,de eerste reactie komt altijd van een IDIOTE LEEGHOOFDIGE BALKONSCHREEUWER,..hier heb je weer zo eentje,genaamd @DOMME CORNELIS,de idioot die vroeger altijd in de DOMME RIJ heeft gezeten !!!,deze is dom dommer dan de domste !


  Maak melding

 14. @jk
  Hij heeft afgelopen week iets van 200 mln srd geleend van de centrale bank.
  Het geld is rechtstreeks naar eigen zak gegaan en niet naar de regering
  Het onderpand is schatkistpapier
  Dit las ik hier gisteren bij het bericht van Breeveld .
  Diefstal


  Maak melding

 15. Wat reeds voorspelt was en wat Hoefdraad gisteren aan Chantoki moest toegeven. Er was nog een verborgen schuld bij Alcoa en die miet eerst afgelost worden voor dat de DAM overgedragen kan worden. Er moet geleend worden om een niet geregistreerde schuld af te lossen. Er moet geleend worden om rondom de overdracht van de DAM een feestje te kunnen vieren. Er is toegegeven dat de Staatsschuld ongeveer SRD 800.000.000 hoger is dan geregistreerd door het Bureau van Staatsschuld.
  Hoeveel onbetaalde facturen liggen er nog te wachten op betaling na de verkiezingen.

  In september 2015 vond Boefdraad ongeveer SRD 2.000.000.000 aan onbetaalde rekeningen.

  Oppenheimer kan naar beter uitkijken. Want bij regime change kan het maar zo zijn dat haar obligaties echte junk zijn geworden.


  Maak melding

 16. Gedoemd te mislukken Suriname en achteruit gaan is al getekend bevolking jullie kunnen nog het land redden door niet op de paarse te stemmen dus gebruik je verstand.
  Wat voor toekomst heeft jullie kinderen zo niet dus.
  Al de schulden gaan jullie en je kinderen afbetalen en boeven zullen alleen maar genieten.
  So wake up thats all


  Maak melding

 17. NOGMAALS ,Dna-leden vd coalitie,mi isters,dc’s, randfiguren rond ddb en hijzelf met familie van klein tot overgrootvader zullen worden ingesloten en zonder vorm van proces berecht worden.
  SVS


  Maak melding

 18. Wie kent het boek van Wij slaven van Suriname van Anton De Kom?
  In de toekomst zal er zo een versie verschijnen met de titel:De 26 slaven van ……….


  Maak melding

 19. PARAMARIBO – De Staat Suriname moet Alcoa/Suralco ongeveer rond de 100 miljoen US-dollar betalen voordat de Afobakadam ultimo december kan worden overgenomen. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zei vrijdag in De Nationale Assemblee op vragen van VHP-fractieleider Chan Santokhi dat het gaat om levering van stroom. Het gaat niet om betaling voor de dam, benadrukte de bewindsman.

  Er is zo’n twintig jaar terug een contract getekend tussen Alcoa en de Staat Suriname over de betaling van elektriciteit. “Wij zullen aan onze verplichting moeten voldoen,” stelde Hoefdraad. Santokhi had de vraag gesteld tijdens de behandeling van de initiatiefwet ter wijziging van de Wet op de Staatsschuld. Hij vroeg hoeveel de schuld aan Alcoa was en van waar de regering het geld zal halen om deze te betalen.

  Hoefdraad legde uit dat in de onderhandelingen met Alcoa ook hier en daar wat kwijting van schulden is overeengekomen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel aan de Amerikaanse multinational betaald zal worden. Het komt neer op ongeveer 100 miljoen. Hoe eerder de dam overgenomen is, hoe sneller Suriname afkomt van de betaling van stroomlevering door Alcoa/Suralco, voerde de bewindsman aan.

  Volgens planning zal eind dit jaar de dam overgenomen worden. Dan moet ook de achterstallige rekening worden afgelost. De Nationale Assemblee heeft goedkeuring gegeven aan de regering om de Brokopondo Overeenkomst vroegtijdig te beëindigen. Hoefdraad ontkent dat er een nieuwe lening is genomen bij Oppenheimer.

  ===================================

  Slechtste deal ooit. Suriname had nooit die dam moeten overnemen. Die Amerikanen lachen zich dood. Met overname ben je er niet. Suriname moet ook zorgdragen voor onderhoud.

  Volgende debacle zal SLM zijn, mark my words.


  Maak melding

 20. Er komen hele zware tijden aan !

  De schade die is aangericht door Bouta en zijn lovers is heel groot.

  Een beter Suriname is verder weg dan ooit.


  Maak melding

 21. Heel Suriname weet, wat door deze rommel door de VERVLOEKTELINGEN in het land, is aangedaan. ze zullen de rekening betalen , en hun nageslacht ook . Dan zal Karma GEEN bitch zijn , maar de prijs van GERECHTIGHEID.


  Maak melding

 22. Lenen a la dol, het volk is al tot 2060 belast. Lang leve de Nationale Dieven Partij. Lang leven de 26 apostelen van de Duivel. Volk van Suriname crepeer.


  Maak melding

 23. Suriname is helaas nu een echte grabbelton geworden. Als kinderen grabbelen, gooien ze vaak genoeg het kadootje terug in de ton als ze niet tevreden zijn met wat ze zelf gegrabbeld hebben en proberen weer een ander kado te pakken , waarmee ze wegkomen.


  Maak melding

 24. Deze voorstemmers mogen we nooit meer vergeten en ook nooit meer belonen. Ze zijn politiek onwaardig. Onthoudt de gezichten en namen en stem nooit meer op de NDP. Kennelijk worden ze zwaar bedreigd door Bouterse. Laat zien wie sterker is op 25 mei 2020. Bouterse of het volk van Suriname. Doe mij een lol en straf ze af. Deze klootzakken mogen nooit meer in de politiek. Ik schaam me om een Surinamer te zijn.


  Maak melding

 25. De oppositie wilde hoe dan ook bloed zien. Zij heeft dit vraagstuk op de spits gedreven terwijl men ook constructief met de coalitie kon overleggen. De oppositie was energie aan het verspillen. De vele bussen die men ter beschikking had gesteld om mensen vanuit alle districten naar het Parlement te vervoeren bleven nagenoeg leeg. Dat is de kracht van de oppositie.


  Maak melding

 26. Geen probleem : als deze 26 vuile paarse honden het onder spit gaan delven in mei 2020 met een minderheid van 7 man zoals in 1987 het geval was, zullen deze wetten heraangepast moeten worden, sterker nog, de 26 paarse dieven zullen vervolg moeten worden dmv een wet. En dat weten ze nu al .


  Maak melding

 27. DAMSCO,

  YU NANGA A ZOGENAAMDE ECONOOM LAUWPIE: Soso Ka Unu e Leg uit. Veel plezier op 10 hoog Kikkenstein waar jullie wonen.

  Jullie hebben geen enkele binding met het land Suriname is mijn overtuiging.


  Maak melding

 28. De NDP Regering moet Suralco 100 miljoen USD betalen voor stroom dat de Regering in 10 jaren heeft gebruikt of genomen en niet op tijd betaald heeft .

  En NDP wel stuwdam maar men betaald Suralco geen huur van de Dam kosten in 10 jaren is 100 miljoen USD .

  Vraag Bouterse en Boefdraad waar ze 100 miljoen USD in 6 maanden kunnen lenen

  Zo ook het Olie dat de Regering op de poft van Maduro krijg dat moet ook na 10 jaren betaald worden is niet gratis Olie dat van Maduro nu levert kom ook een 100 MILJOEN usd er bij .

  De Cacao en Cocos project van 5000 hectaren is nog niet gestart wij wachten op Damsco .

  NDP betaald Suralco niet voor de geleverde stroom maar EBS neem wel geld van de Bevolkings groepen en Bedrijven maandelijks .

  Beleid makers van NDP zijn geen voorbeeld voor jong en oud zie maar de zelf moorden en verkeer doden in Suriname zulke zware doden komen op naam van NDP Regering

  Waarom had J Wijdenbosh Regering Bouterse geen Amnestie gegeven .

  PL en Abop hadden Bouterse geholpen met Amnestie ,maar voor de verkiezing van 2015 heeft NDP Regering PL van Somo opgedonderd uit de combinatie alleen om de minister posten in te nemen voor de verkiezing van 2015 .

  Nu heeft NDP 26 zetels vraag Vrouw Van Dijk Silos wanneer ze de verkiezing uitslag bekend maakt van 2015 .

  Na 20 dagen tellen komt DC Miranda en Dikke Silos met een paar open dozen met stem kaarten dat nog geteld moesten worden .

  NDP Regering is Akan zwarie en Akan troesoe daarom werken ze met overlopers als Hooghart Dagoe Waidoe Sapoen en Bep .

  Oppositie blijf wakker dag van verkiezing men gaat dubbel stem kaarten maken en ook dubbel stem bussen met kaarten bij zetten bij de telling dat 20 dagen duurt .


  Maak melding

 29. RobG, Damsco,en Luciën wonen in Nederland. Daar bedelen ze bij de gemeente voor een woning en uitkering en hier in Suriname bedeeld de overheid overal voor een Lening.

  Vandaar dat deze tokkies altijd de roverheid steunen.


  Maak melding

 30. JK,

  Deze gasten adoreren een veroordeelde Drugscrimineel tegen wie 20 jaar gevangenisstraf is geëist door de Auditeur Militair.

  Hun adoratie voor deze charlatan verwarren ze met liefde voor het land Suriname.

  My Goodness: Suriname kan je toch niet in een adem noemen met een veroordeelde Drugscrimineel.


  Maak melding

 31. Zie uitspraak Minister Hoefdraad Suriname moet Suralco 100 miljoen USD betalen voor stroom .

  En dan komt dat van Maduro Olie 10 jaren Olie op de Poft ook een 100 miljoen USD .

  Twee belangrijkste uitgaven heeft NDP in tien jaren niet betaald Stroom en Olie .

  Ook tien jaren werken zonder Aanbestedingen te houden hoe kan een Regering zo werken

  Ik zelf had een vrachtwagen tijdens J Wijdenbosh Regering tot nu toe wacht ik op mijn geld was 1 NF op 1000 SF Totaal 7 Miljoen SF was 7000 NF nooit van deze KUT leiders ontvangen .


  Maak melding

 32. Waaahahahahahaaaa!!! Ze hebben het over brede lagen van de gemeenschap??? Deze gasten leven buiten de realiteit, dit is pure waanzin. Je bent niet eens instaat een groep van 200+ demonstranten bijeen te schrapen, ondanks inzet van gratis vervoer en consumptie!!! Jullie konden maar 0,0004% , als je uitgaat van een bevolkingsaantal van 500.000, van de bevolking bij elkaar harken voor een protest en toch spreken van brede lagen van de bevolking??? Jullie leven in een waan en hebben dringend hulp nodig om je weer bij de realiteit te brengen. Zielige losers!!


  Maak melding

 33. @Oom Ludwig foe Abra Broki : We weten dat dat al jaren jullie strategie, de koers kunstmatig verhogen, het volk nog meer verarmen, het financieel beleid van de regering ontwrichten, ALLEEN MAAR OM MACHT!! Weet dat wij, het volk, weten wie de actoren zijn die dit elke keer weer doen en ze genadeloos zullen afstraffen!! Na het betoog en gedrag van het viswijf van de NPS in DNA gezien te hebben, wist ik het zeker, dit bis geen viswijf, eerder een gotrowentje! Schandelijk dat prasi-oso gedrag en dat toch weer TYPISCH NPSgedrag.
  @JK
  Je bent boos noh?? Weer een nederlaag doet pijn noh?? Het verliezen wil maar niet wennen noh?? Je ziet de bui in 2020 al hangen noh?? Zielige loser!! Is er echt niemand in je familie die dat toetsenbord uit je handen kan trekken om je tegen jezelf te beschermen?


  Maak melding

 34. RobG

  2 november 2019 at 10:05

  De oppositie wilde hoe dan ook bloed zien. Zij heeft dit vraagstuk op de spits gedreven terwijl men ook constructief met de coalitie kon overleggen. De oppositie was energie aan het verspillen. De vele bussen die men ter beschikking had gesteld om mensen vanuit alle districten naar het Parlement te vervoeren bleven nagenoeg leeg. Dat is de kracht van de oppositie.

  ===========================

  Wat valt er dan te onderhandelen ? Regering heeft fout gehandeld tav de Alcoa zaak. Daar is het gedonder mee begonnen. De oppositie heeft keer op keer gewaarschuwd om de Dam niet op deze manier over te nemen. Nu gaat er geleend worden tegen woekerrentes en vele generaties zullen bloeden voor de fouten.
  Als de regering haar poot stijf had gehouden hadden ze die Dam voor een habbekrats gekregen. Alcoa had sowieso plannen om Suriname te verlaten.


  Maak melding

 35. Lucien,

  Je woont in Nederland lekker te genieten van jouw Stontjie: Waarom ga je niet terug naar Suriname om jouw god de Crimineel te steunen.

  Ik kan je wel zeggen dat het over 8 maanden afgelopen is voor deze Crimineel en zijn Cosa Nostra Gang.

  Gelukkig zijn de meeste Surinamers niet zo stom als jij en derhalve deze Crimineel zullen afwijzen bij de komende verkiezingen.

  Teki yu Stontjie samen nanga yu Stanko DAMSCO.


  Maak melding

 36. @Luciën zielige figuur,

  Ik en boos???
  Moet je van.een goeie huis komen om mij hoor te krijgen. Ik geniet alléén van jullie lossers, dat jullie in Nederland wonen en daar profiteren en nog een grote bek hebben over kolonisatie en Nederland.

  Hoe lag kan je zijn??? Losser


  Maak melding

 37. De ZESENTWINTIG BOUTA-SLAVEN in de DNA JUICHEN !

  Bouta en Hoeffi kunnen Ons land nu straffeloos en eindeloos,
  KAPOTLENEN !

  Pm : DE SCHULD AAN ALCOA van 100 MILJOEN aan stroomleveranties
  is toch heel goed in de boeken verwerkt !
  Het staat toch in de STAATSBEGROTING en is opgenomen in de boeken
  van het Bureau voor de Staatsschuld ! IJAAAAH TOKKKKKKKK !!!

  SUMA WANNI KAN TAN SRIBI GO DORO !


  Maak melding

 38. @Koos,.Jo PANNENKOEK,.jou soort,sturen geen cent naar SURINAME,en jij heel zeker niet.Maar ik heb begrip voor jou uitkerings situatie aan de NOORDZEE !


  Maak melding

 39. @JK, jullie kamp is de feiten aan het misintepreteren.M.a.w. er worden alleen maar overdreven leugens door jullie geproduceerd om het volk te misleiden. Zijn jullie soms uitgeblust door op deze voet verder te gaan?Het volk trapt er niet in.

  Zonder investeringen is er geen vooruitgang. Men moet er rekening mee houden dat de overheid de grootste werkgever en ook de grootste investeerder op dit moment is. Als de overheid niet voldoende inkomsten heeft aan belastingen en royalties van exporten van grondstofden moet er geleend worden. Vooral wanneer de bevolking groeit en er grotere
  behoefte ontstaat aan meer werkgelegenheid, huisvesting, gezondheidszorg, scholen, het wegennet, elektriciteit, waterleiding,meer vuilophaal,enz.enz. Een goede regering moet hierop kunnen inspelen.

  Leningen kunnen aangewend worden om de investeringen door het bedrijfsleven te laten toenemen. De productie van het land moet verhoogd worden.Het aantrekken van het Israëlische landbouwbedrijf is een goed voorbeeld dat van de grond moet komen. Dit verhaal vertellen de oppositiepartijen niet aan het volk waardoor de bevolking inzicht krijgt.


  Maak melding

 40. Zijn ROBG en Lucien weer lepeltje lepeltje aan het spelen. Domme dwazen. Let maar op, wat er nu komen gaat. Bedelen is toch jullie overlevingsstrategie, dus voor jullie is er idd geen sprake van achteruitgang. Van lenen word je niet beter, oelewappers!


  Maak melding

 41. Jk, let egvejn op je spelling, anders wordt het lezen van jou posts al even warrig als je brein. Overigens weet je niet waar ik wel of niet woon en ben ik duidelijk meer Surinamer dan jij en je trawanten hier ooit zullen zijn.
  Het is een algemeen bekend feit dat Nederland uit alle macht probeert Suriname weer te knechten en hierin wordt gefaciliteerd door organisaties als VHP, NPS, SPA, PRO, STREI en jullie losersn hier op dit forum.


  Maak melding

 42. Erg kwalijk dat de oppositie kiest om bij een stemming zoals deze,te schitteren door afwezigheid…de regeringspartij word niets in de weg gelegd op deze manier. Het is duidelijk wie er straks de verkiezingen gaat winnen.Een spreekwoord zegt blaffende honden bijten niet, en dat is nu wat oppositiepartijen gisteren gedaan hebben, als het erop aankomt zijn ze niet de stem van het volk.


  Maak melding

 43. @ Domme Oom Bert uit jou manier van denken,zie ik dat jij behoort tot de categorie OLDTIMERS.Joe na wang ouroe pa dicht tegen de PAMPERS tijdperk aan voor oldtimers met alle respect ! ga jou middagdutje doen mie mang,NO REAGEER MORO BRADA !


  Maak melding

 44. @Lucien,

  Je bent een Liegbeest: Jij woont wel degelijk in Nederland: Jij bent een ordinaire Steuntrekker die Nederland beschuldigt van het willen herkoloniseren van Suriname.

  Je bent een ONDANKBARE FIGUUR die van Nederland VREET door zijn handjes open te houden.

  Go Wroko!: Er is genoeg werk in het land dat je verguist!


  Maak melding

 45. @RobG (gebrek)

  Neem je pillen in en ga een dutje doen. Je kraait weer onzin. Bevolkingsgroei?? Hoe kom je daarbij? Elke dag gaan er een paar de pijp uit.

  En nog iets Rob over leugens gesproken. Ga maar even na hoe de boevenbende aan het liegen zijn. Deze LIEGEN nog tegen hun eigen schaduw. Eerst was volgens Abdoel de leningplafond allang overschreden en 2 dagen later verdraaide hij zijn eigen woorden.

  @Luciën,

  Ga je nu over spelling beginnen. Neerkijken op anderen daar leven jullie van of niet soms???
  Wonen doe je in Nederland. Want hier in Suriname had je geen tijd gekregen om achter een pc te kruipen. Je was eerder aan het bedelen geweest voor je avond maaltijd.
  Dank zij dat de regering in Nederland die jouw nog verzorgd ondanks dat je op hun afgeeft. Ze denken tenminste aan bedelaars als jou soort ook.


  Maak melding

 46. Kondremangs
  @Henry. ..u heeft het goed gezien. …Lawpi is lucien. …..
  Deze historische MISSER van die 26 jaknikkers zal dezelfde desastreuze uitwerking hebben als de stemming voor de onafhankelijkheid toendertijd. ….. (de helft plus 1 )……we kennen de gevolgen. …..
  De Bloedadviesraad rondom DiDiBri. …niet de mini sterren. …..heeft bedreigingen vooraf laten uitgaan naar de 26 jaknikkers. …..Anders zou er met ze gedealed worden. ….precies zoals gebeurd is tijdens de zg revo periode. …..en dat gaat nog steeds door onder de paraplu van democratie. ….wel. ..ik kan u zeggen kondremangs. …..DiDiBri en zijn boevenbende weten NIET wat democratie is noch wat het betekent. …..ze denken dat Su van hun is. …maar ze onderschatten ons volk. …..er zal worden afgerekend met ze. …wanneer dan ook. …..en die mislukte schaker Boefdraad zal als 1 van de eersten bengelen aan de hoogste boom. …figuurlijk dan. …..want ik ben niet zo wreed als wat DiDiBri en co hebben gedaan met het leven van anderen. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 47. Lenen gaat door en natuurlijk tegen rentepercentages die malafide zal aantrekken.

  Is er een realistische raming van de overheidsinkomsten voor de komende jaren? Kunnen we de schulden plus rente de komende jaren terugbetalen. Doorrollen van schulden is sterk afhankelijk van de staat van de economie en de rating en de laatste is toch C negatief? Niet waarschijnlijk dat schuldeisers zullen meegaan met doorrollen.

  Er wordt nieuw geld de economie ingepompt zonder dat er sprake is van een stijging van de productie. Hoe werkt dat door in de waarde van de srd. Waardedaling lijkt onvermijdelijk. Zal zich wel na mei 2020 manifesteren. De kunstmatige verkoop van usd tegen 8 srd heeft geen invloed op ontwikkeling van de srd koers omdat die vooral wordt bepaald door het overheidstekort dat zeer hoog blijft in 2020 en monetair wordt gefinancierd.

  Volgend jaar wordt cruciaal welke kant het land opgaat. Wie ook de nieuwe regering vormt, Sanering van de overheid is onvermijdelijk. Wat doet de Surinamer dan, protesteren?
  Goede vraag


  Maak melding

 48. Kondremangs
  Lawpi. ..je lult over overheidsinkomsten. ….weet je wat heel veel geld in het laatje gaat brengen pseudo econoom? ????
  ONROEREND GOED EN VERMOGENSBELASTING. ……Dat hebben Nederlandse belastingadviseurs geprobeerd in te voeren hier in Su. ..maar ze werden weggejaagd door wijlen Atta Mungra.die minister van financiën was tijdens het desastreus belijd van Sopie Jules van 1996 tot 2001. …..maar DiDiBri en co zullen dat NOOIT invoeren evenals andere partijen die afhankelijk zijn van grote handelaren en grootgrondbezitters. ….want ze willen zichzelf niet in de voet schieten. …..want hoe komt een sergeant.majoor aan zoveel bezit? ?????? Antwoord graag. …..pseudopatriot
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 49. Wij hebben verlopig genoeg te eten aan de Noordzee Suriname hoeft niets te exporteren naar Nederland .

  Het gaat niet over Demonstratie het gaat over dat Hoefdraad 100 miljoen USD moet betalen aan Suralco .

  NDP Regering heeft in 10 jaren o SRD betaald van het geleverde stroom van de stuwdam maar gaan de dam overnemen .

  R Abrahams en beleid makkers van NDP gaan het geld samen betalen aan Suralco dat is maar 100 miljoen USD .

  Damsco gaat ook 30 miljoen USD bij zetten blijf dan maar 70 miljoen USD over

  Nu kan men zien waarom Hoeddraad geld nodig heeft om Suralco te betalen niet om projecten de laatste 6 maanden op te starten .

  Stelletje Alcoholisten zijn ze in de partij van NDP ondankbaar oplichters .

  En maar populair lopen te spelen in rommelig Suriname .

  Totaal geen voorbeeld voor de nakomelingen in Suriname .


  Maak melding

 50. @RobG
  De waarheid is niet op de spits drijven. De waarheid is hard en ongewenst. De oppositie wil geen bloed zien maar oplossingen. Helaas zijn de pubers Abdoelm Coutino en Bouva slaafjes van wat oude mannen die hun tijd gehad hebben.

  Wij komen er steeds achter dat de regering vals speelt valse informatie geeft en zich inmengt in rechtszaken

  Nu komt boven water dat om Afobaka in handen te krijgen er wel eerst $ 100.000.000 (was een paar weken geleden nog $ 80.000.000) voor niet betaalde elektriciteit op tafel moet komen. anders geen DAM en geen feestje.
  1>> Een slechte deal maken met Alcoa onder dwang en zelfs tegen de adviezen in van de door de DNA ingehuurde deskundigen.
  2>> Nu blijkt er als nog een schuld te zijn van $ 100.000.000 (?+)voor geleverde elektriciteit
  3>> Deze Elektriciteit is wel door EBS verkochte en door de staat gesubsidieerde ofwel het geld is wel ontvangen maar er is niet betaalt. Waar is het geld gebleven door de Surinamersdat betaald is incl. de subsidies.
  5>> Nu moet er bij Oppenheimer geleend worden om een verborgen schuld te kunnen betalen. letwel deze schuld betekend dat Suriname 1,5 jaar niet betaald heeft voor de helft van haar elektriciteit. Oppenheimer weet dit nu ook.
  6>> Kijk verder eens naar de koers van de Oppenheimer Suriname bonds en haar koers, Die dropt en er Zit een substantieel verschil tussen bieden en vragen. zie ingevoegd de beurs link : aub www voor voegen “cbonds.com/emissions/issue/284021” U weet ook wat het betekend dat de koers voor een 9,25% bond laag is. Geen vertrouwen. De oppositie weet dit en meid doe en Boefdraad lacht het weg.

  U praat recht wat zo krom is als een hoepel.


  Maak melding

 51. @RobG

  “De productie van het land moet verhoogd worden.Het aantrekken van het Israëlische landbouwbedrijf is een goed voorbeeld dat van de grond moet komen. Dit verhaal vertellen de oppositiepartijen niet aan het volk waardoor de bevolking inzicht krijgt.”

  U bent ziekelijk in het recht praten wat niet deugd:
  1>> LR Group is geen israelisch Landbouw bedrijf maar een groep gangsters die Afrika plunderen. Ex leger officieren die in duistere landen opereren en vooral. met steun van de regering, in wapens handelen.
  2 >> LR Group investeert zelf geen cent omdat Suriname de leningen garandeert, zij allerlei voordelen genieten en management-fee;s en gegarandeerde winsten kunnen incasseren.
  3>> De activiteiten LR gaat uitvoeren kanabaliseren de kleine lokale ondernemingen omdat ze voor de lokale markt gaan produceren met Europese kennis en systemen.

  Zie wat LR met de campus van de AdeKus gedaan heeft:
  1>> Jaren vertraagd.
  2>> Geen 2000 wooneenheden maar 350 bedden in een dormatorie.
  3>> Budget (lening) van $ 25.000.000 is op zonder dat geleverd is wat geleverd zou moeten worden.
  Voor het budget konden zonder meer 2.000 studenten appartementen geleverd worden helaas ze zijn er niet en niemand hoor je meer over wat er opgedragen is en iedereen viert feest met een schandelijke afgewaardeerd plan en beloften van de vervolg fasen.

  RobG u bent slecht geïnformeerd.


  Maak melding

 52. @jojo, u blijft vastkleven aan een oud verhaal dat door VHP en NPS wordt verspreidt. Ik geloof in de goede voornemens en mogelijkheden voor deze regering. De huidige regering heeft het niet zo makkelijk gehad als de regeringen van VHP.Maar ze hebben wel wat positief neergezet dat door VHP en NPS niet geëvenaard kan worden.


  Maak melding

 53. Deze wetswijziging is er alleen maar gekomen om Boefdraad uit de gevangenis te houden aangezien het door de handelingen v.d. ndp parlementariers duidelijk is dat hij de wet overtreden heeft door binnenlands veel meer te lenen dan toegestaan is. Als er niets aan de hand was dan was er geen noodzaak om deze wet te wijzigen.

  Met deze wetswijziging zal de Surinaamse bevolking ook opgezadelt worden met nog meer schulden (net als in de jaren 80 en onder de ndp regering Bosje) en een schuldencrisis (zoals Griekenland heeft meegrmaakt) ligt op de loer waarbij het volk zwaar zal moeten pinaren.

  De volgende niet-ndp regering moet echt afrekenen met deze paarse boeven door ze zonder pardon op te sluiten. Men moet niet gaan wachten op die slappe en traag werkende rechterlijke macht.
  Voor mijn part mogen die hersenloze NDPers maar opdraaien voor de aflossing van alle schulden gemaakt door hun corrupte regering.


  Maak melding

 54. Ja Ja, Ik word duizelig van al het lezen en ik zie alleen maar krabbetjes in de ton die naar boven klimmen en de ander weer naar beneden haalt. Wie heeft de grootste schaar en wie is sneller. Een ding is zeker er wordt niet naar het volk geluisterd. Als je echt wil weten hoe het volk er over denkt (al slapen ze) maakt ze wakker door vervroegde verkiezingen, en dit jaar of het begin van 2020 in te voeren dan praten we over democratie. En niet een handje vol die maar voor het volk en land wil beslissen. Daar om is het motto ¨HET VOLK HEEFT GESPROKEN¨ en niet een handje vol. Sommigen doen als of maar hangen de ¨STRUISVOGELSYNDROOM¨ uit.

  Klein/groot voorbeeld, noem het maar zoals je het wilt: waarom moetende oudjes in het bejaarden tehuis voor een kamer SRD 2300 betalen hun pensioen is niet toereikend en niemand doet er iets aan ¨SCHANDELIJK ¨.
  Welk partijleider die denkt wat aan te doen voor de oudjes van vandaag, geef ze dat klein beetje geluk/plezier in hun korte leventje. Doe er wat aan in plaats van met macht te strooien. En dan zeg ik mijn petje af ze denken aan de minder bedeelden.

  IK WACHT!!!!!!!!! WIE DURFT!!!!!!!


  Maak melding

 55. Luciën 2 november 2019 at 11:08
  @Oom Ludwig foe Abra Broki : je moet weten dat dat al jaren onzestrategie, de koers kunstmatig verhogen, het volk nog meer verarmen, het financieel beleid van de regering bevoordelen, ALLEEN MAAR OM MACHT!! Weet dat wij, het oerdeom tot in onze botte, oerdom volk, weten wie de actoren zijn, onze duivels baas, een onberechte moordenaar, een drugscrimineel ( zoon is ook een), een rover (stiefzoon is ook een ) en ik zelve de debiele imbeciel ,die dit elke keer weer doen en ze nooit genadeloos zullen afstraffen!! Na het betoog en gedrag van het viswijf van de NPS ( Baas is ook een viswijf als het moet met zijn vele duivelse maskers)in DNA gezien te hebben, wist ik het zeker, dit bis geen viswijf, eerder een gotrowentje! ( Ikke hihi ook, baas e boel mi) Neks Schandelijk dat prasi-oso gedrag en dat toch weer TYPISCH Na Dagu Poepe drag.

  De hele wereld lacht zich krom, en velen die de misdaad en het onrecht en bedrog van de ndp duivels en demonen verachten. Helaas is nu weer duidelijk gebleken dat in dit land dendp dwazen, de debielen, de idioten, de imbecielen, de moordenaars, de drugscriminelen, de dieven, de rovers sinds 2010 aan het toenemen zijn. Kondre klarie didibri e bari, we gaan weer voor vijf paarse gratis eten en drinke vol bouta schijt en pis vol van misdaad, onrecht en bedrog.
  WI NDP MET AL WAT HET IS EN VOOR STAAT NIET HATEN ZIJN DE WERKELIJKE A NATIONALISTEN, VOLKVERLAKKER, EN DAT ZIJN BAAS EN AL ZIJN PAARSE ZOMBIES. De paarse dood loert om de hoek en zal vele ndp zombies financieeel vermoorden.


  Maak melding

 56. @RobG
  Als er iemand vast zit aan oude verhalen dan bent u het wel.

  Weerlegt u eens iets.
  Heeft Hoefdraad niet gemeld dat er $ 100.000.000 aan Alcoa betaald moet worden voor dat de DAM overgedragen kan worden.
  Is dat een investering of het financieren van iets wat geconsumeerd is.

  Legt u dat eens uit
  Abdoel roept over investeren in productie en wat zien we aflossen van electriciteitsrekeningen van de afgelopen jaren!


  Maak melding

 57. Kondremangs
  Wederom een KO van @JoJo
  op Lawpi…..onze pseudo econoom. …..lees maar het jaarverslag van de Hakrinbank over 2018. …..kan Lawpi dan verklaren hoe de staatsschuld zo enorm in 2 jaar tijd is gestegen? ???? En dat die 26 domme jaknikkers hun geweten hebben verkocht voor nog meer staatsschuld. ……precies zoals hun verstand in hun bakasee is. ..is lawpies verstand in DiDiBri bakasee. …..Trouwens. ..die ligt weer aan zijn dialyse apparaat. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 58. @Jk, Henrie en Nobruya:
  Het is amusant te zien hoe jullie schuimbekkend over elkaar buitelen om mij van repliek te dienen. Op jullie absurde aantijgingen ga ik natuurlijk niet in, want dat is parels voor oerdomme VHP-zwijnen gooien. Terwijl jullie hier losgaan en je gevoel van onmacht de vrije loop laten, dendert Suriname voort. Waar zijn jullie demonstranten gebleven? Zelfs de 10 enkele VHPers die eergisteren met de bus naar het onafhankelijkheidsplein zijn vervoerd hebben er het bijltje bij neergegooid. Jullie snappen maar niet dat jullie leiders het volk totaal niet aanspreken en weten wat hun staat van dienst is in de Surinaamse politiek. Dieven, bedriegers en rovers van weleer. Wat ze ook proberen, zij zijn door het volk afgewezen en afgeschreven, een visieloze, inzichtloze, niet inspirerende stel bedriegers!! En dat zijn jullie goden….te triest voor woorden!!


  Maak melding

 59. Rob
  Heb je het artikel van Breeveld gelezen?
  Zo nee. Gauw doen
  Zo ja.
  Pico heeft het een en ander geschreven. Ik heb wat vragen.
  Kan je verklaren wat hij schreef over de lege schatkist volgens de centrale bank
  Kan je verklaren waarom boefdraad schatkistpapier heeft geplaatst bij de centrale bank
  Is dit geen monetaire financiring
  Waarom is dit bedrag niet terug te vinden. Of weet jij waar dit staat.
  Of ishet gewoon diefstal

  Je kan natuurlijk ook doen alsof je neus bloed


  Maak melding

 60. EEn pyrrusoverwinning “valse” overwinning.

  Op 25 mei 2020 zijn er geheime verkiezingen voor de DNA van Suriname en als deze verkiezingen eerlijk, rechtvaardig, juridisch volgens de grondwet , Internationale Verdrag verlopen dan is ddb, ndp de paarse kakkerlakken voorgoed uitgeschakeld.

  Waarom zou de Surinaamse kiezer npd, ddb, de paarse kakkerlakken niet weg stemmen die hen in nog grotere armoede terecht willen laten komen. Een mogelijkheid voor de kiezer is op de huidige oppositie politieke partijen en die er buiten zijn te stemmen voor een andere koers.

  Time4Change

  Stemt u op 25 mei 2020 massaal op de Orange Movement/ Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP)

  Surinamers/(jonge ) kiezers van oost – west, noord – zuid in de republiek Suriname sluit u massaal in uw dorp, plaats in het district bij de kernen van de VHP en stemt u op 25 mei 2020 massaal op de kandidaten van de VHP die op de Algemene Verkiezingslijst van de DNA van Suriname voorkomen.

  U zult op die dag ook behoorlijk oplettend moeten zijn dat alles correct en eerlijk verloopt tot na de telling: – mensen niet twee keer gaan stemmen,
  – stemmen in de stembussen worden gedaan,
  – de stembussen goed in de gaten worden gehouden en dat deze altijd zichtbaar zijn,
  – lege stembussen voordat er gestemd of bij de opening van de stembureau’s/ wordt en als begonnen wordt met stemmen.
  – Hoeveel kiezers die mogen stemmen in een dorp/plaats bekend is en hoeveel van hen hebben totaal gestemd op de dag van 25 mei 2020 toen de stembussen gesloten worden,
  – gebeurt de telling correct. Heel goed de stembiljetten in de gaten worden als die gesorteerd worden, nadat die uit de stembussen zijn gehaald, gesorteerd worden, geldige stemmen,
  Een goed overzicht over de uitslag van groot tot klein, aantal stemmen dat behaald is van de verkiezing per stembureau van de politieke partijen die hebben deelgenomen bij de verkiezingen in een plaatst.

  Goed de voorzitter en andere leden van de stembureau in de gaten houden en weten wie ze zijn en al hun (schijn)bewegingen. U zult als een waakhond/pitbull ze in de gaten moeten houden. Het zou daarom goed zijn dat er teams zijn die in shit draaien, waardoor men scherp is een waakzaam is. Zelfs als de gaan poepen en plassen, waar en hoe lang en wat ze allemaal mee nemen, en weer terug nemen. Het toilet ook goed controleren als daar geen ingevulde stembiljetten zijn. Ook vliegtuigen die naar het binnenland vliegen. Deze boeven moeten goed in de gaten worden gehouden. Dus waarnemers zorg dat u goede videoapparaten, mobiels heeft, waar u alles goed vastlegt en naar een centrale plek door stuurt.

  Met videotoestellen, mobiele telefoons alles goed vast leggen en wellicht direct melden bij uw partij als u iets verdachts ziet. Tijdstip, beeldmateriaal, enz.

  Alle kracht in een democratische rechtsstaat is bij het volk en nergens anders. U kiest u volksvertegenwoordigers. Suriname is geen dictatuur, maar moet een democratische rechtsstaat blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 61. Kondremangs
  Lawpi nr 2. ..jij bent te triest voor woorden. ….jouw lijder is de duivel himself. …DiDiBri. ….zijn initialen. ..DDB. …..ik geloof in God. ..niet in menselijke goden. ..jij in een afgod. .jo bongrobita. ….Hier in Su moet je mond komen openmaken. …..niet in Ptata. Inhoudelijk voeg je niks aan de discussie hier. …alleen maar pras oso gewauwel. ….
  …zo terug in je mandje in PCS. ….
  TIME WILL TELL! ! !


  Maak melding

 62. @Lucien,

  Klojo: inderdaad dendert Suriname verder. Suriname dendert richting de AFGROND, KLOOTZAK.

  Je adoreert een vermeende MOORDENAAR tevens veroordeelde Drugscrimineel.

  Je woont toch in Blanda waar je Stontjie trekt.

  Opo yu Mars go soeku Wroko!


  Maak melding

 63. Ach jullie zijn gewoon uitschot! Dit is het enige dat jullie te berde kunnen brengen. Losers van de laagste klasse. Straks hebben jullie weer 5 jaar om wild schuimbekkend om je heen te slaan en van alles en nog wat hier te schrijven. Het zal geen ene bal helpen, jullie organisaties zijn passé en jullie ook, alleen beseffen jullie in je bekrompenheid dat nog niet. Dus, ga maar door, ga maar los, geld om je heen, uit je frustratie maar vergeet daarna niet je pillen te nemen en in je mandje te gaan liggen anders komt het nooit goed met jullie!!


  Maak melding

 64. Er is al zoveel geschreven en al vrijwel alles gezegd.
  Aan Luciën kan ik met een gerust hart zeggen ” De komende PINARIE periode, veroorzaakt door Lucifer alias DiDiBri met zijn trawanten zal geen uitzondering voor je maken. Ju ook tu o pina no K* En om dit laatste te accentueren krijgen wij BIJ NOG 5, een paarse vlag met een bakerspeld en een po met inhoud.
  De paarse vlag “geeft jouw kleur weer”, de bakerspeld, “Wi o pina” en de po met inhoud, “no K*”
  Ik maak het niet meer mee, daar FEDI reeds om mijn hand is komen vragen, dus vertrek ik spoedig naar Walhala. Ik zou eerst kiezen voor de Eeuwige jachtvelden, maar helaas hebben de Yankees (voorgangers van DiDiBri) alle bisons afgeschoten, zodat er op niets meer te jagen valt, netzo als Boefdraad in samenwerking met DDB al onze schatten hebben afgeschoten. Dus ga voor nog 5 Luciën


  Maak melding

 65. @ Koko Bakroe.
  Sterkte man
  Misschien kan je wat van mensen komen ophalen.
  Ik denk dat je je vergist. Naast het gepeupel dat geen cent te makken heeft, zijn er ook figuren die het geen ene reet kan schelen dat het volk pienaart. Zo lang zij het maar goed hebben.
  Ikken het liedje niet, alleen de eerste paar woorden: lucy in tyhe sky with diamonds
  Zulke mensen worden wel eens vuile honden genoemd.🐕🐕


  Maak melding

 66. Kondremangs
  Geen woorden meer vuil aan Lawpi nr 2. ……mijn vocabulaire begint waar de zijne eindigt. …….die with DiDiBri. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 67. NEGEN EN EEN HALF JAAR Leningenziekte, nadat al ons geld ,
  al onze reserves en al het geleende geld zijn VERDAMPT !

  Gaat PAARS met Miljoenen Nieuwe LENINGEN, NU, EINDELIJK,
  Productie en ontwikkeling brengen in Ons Failliet gemaakte Land !

  SJI NA BRIBI ! PRODUCTIE KRIMPT DOOR PAARS WANBELEID !

  BINNEN EEN HALF JAAR ZIJN WIJ DUBAI VOORBIJ GESPRONGEN IN
  ONTWIKKELING EN WELVAART !

  PS : DUMPEN DIT TRAGISCHE FAILLIETMAKERS-REGIEM !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.