Nederlandse training voor ambulancepersoneel van AZP

5
Nederlandse training voor ambulancepersoneel van AZP

Door tussenkomst van stg. Suridocs is er door de Kijlstra Ambulancegroep Friesland een training ‘acute zorg van levensbedreigende trauma’ verzorgd voor het ambulancepersoneel van AZP. Met de opgedane kennis zal het ambulancepersoneel nu nog effectiever in kunnen komen doorgebruik te maken van de aangeleerde methodes, die hen in staat stelt de traumaslachtoffers juiste zorg te verlenen, met als doel de overlevingskans van traumaslachtofffers te vergroten.

De Ambulance dienst AZP die in februari 2019 fysiek los is gekoppeld van de Spoed Eisende Hulp(SEH) en de garagedienst van het AZP, is zich verder aan het ontwikkelen. Deze drempelverlagende maatregel t.b.v. de gemeenschap, om sneller te kunnen beschikken over betrouwbare ambulancezorg van het AZP, was vanaf dat moment een significante verbetering in de dienstverlening. 

Voor verdere professionalisering van deze afdeling, is er ook gedacht aan andere ketenpartners mee te willen nemen in het traject professionalisering. De cursus “First Trauma Care Course” is met groot enthousiasme ontvangen door de chauffeurs en verpleegkundigen. Het team heeft getoond klaar te zijn voor de belangrijke upgrade in het werk.

Stg. Suridocs die als doel heeft de gezondheidszorg in Suriname te helpen ondersteunen, draagt het project ambulance zorg AZP nieuwe stijl een warm hart toe. Samen met de stg Suridocs zal er invulling worden gegeven aan een meerjaren trainingsplan, wat betekent dat ambulancemedewerkers regelmatig getraind zullen worden, wat maakt dat ze op de hoogte zijn van de up to date methoden en technieken.

5 REACTIES

 1. Kijken wat de VS heeft als tegenhanger. Het is de EMT. De Emergency Medical Technician. Een college semester class met elke twee jaar een refresser class. Ze zitten achter in de ambulance en geven de hospital de informatie van de patient. Ze praten met de doctor en andere staff op weg naar de hospitaal.
  Het is goed dat Su goed opgeleide ambulance staff hebben.


  Maak melding

 2. Dank je wel Nederland dat jullie ons niet vergeten zijn. Dank je wel Nederland dat jullie ondanks de haat van de creolen ons nog steeds helpt bij het ontwikkelen van mijn land. Dank je wel Nederland voor de duizenden pakketten die iedere week uit Nederland naar Suriname verscheept worden zodat wij nog in leven kunnen blijven. Dank je wel Nederland dat jullie ons helpt met jet trainen van onze hulpverleners in elke vorm. Wat zouden wij zonder Nederland moeten?


  Maak melding

 3. Ze kunnen in dat achterlijke land nog steeds niet zonder de hulp van de witte mannen bij de Noordzee.
  Waarom geen hulp van zwarte broeders uit…Ghana, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee en overige bevriende naties.


  Maak melding

 4. ik ben blij dat suriname zo vooruit gaat met deze verandering kan ik mijn terugkeer weer aanvragen nu nog de politie als er gebelt word om hulp en het stoppen met schieten van onschuldige mensen soms ,het onbeschoft bejegenen van mensen en de machtsvertoon. want slechte dingen nemen ze heel snel over dus nu nog een politie heropvoeding dan is suriname iets beter leefbaar.in hoop dat ze na de opleiding het geleerde uitvoeren. succes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.