Leerlinge pleegt zelfmoord op school in Suriname

23
Opnieuw zelfmoord schoolgaande tiener in Suriname

Een leerlinge heeft vanmorgen zelfmoord gepleegd op de Hendrikschool in het centrum van Paramaribo. Naar verluidt zou de leerlinge zich verhangen hebben aan de basketbal bucket van de gymzaal.

Leerlingen en leerkrachten van de school zijn enorm aangeslagen door het voorval. De school is gesloten. De politie is nu ter plaatse bezig met het onderzoek. Onderwijs minister Lilian Ferrier is ook in allerijl gedirigeerd naar de school.

Een ingeschakelde arts heeft inmiddels de dood officieel vastgesteld. Naar de redactie verneemt vertoont het lichaam vooralsnog geen teken van misdrijf. Het motief van de daad is onbekend.

De Surinaamse politie heeft nog geen officiele informatie verschaft omtrent het geval. Zo gauw meer bekend is wordt het bericht aangevuld. 


23 REACTIES

 1. Het is zeker de nieuwste trend in ons land, jong en oud maken abrupt een eind aan hun leven.
  Het gaat echt niet goed op scholen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren. Hopelijk komt het niet door pest gedrag, want dit is dagelijkse kost op diverse scholen. Zelfs kinderen geboren met een lichamelijk gebrek wordt het leven ondraaglijk gemaakt door groepen die pesten. Wat een drama ook voor de mede leerlingen.

  Wat deze leerling ook hier aan toe heeft gezet om zo jong uit het leven te stappen
  R.I.P.
  Familie en de hele school wens ik heel veel sterkte toe.

  Vreselijk er zijn hier geen woorden voor.

  Ferrier wordt hier aan toe gezet om zich naar de school te haasten.
  Ze maakt nooit haast en wat kan het haar schelen hoe de leerlingen eraan toe zijn met het soms grillig gedrag van hun leraressen en leraren die juist een voorbeeld functie hebben. Het is zo een ieder voor zich en God voor ons allen.

  Pijnlijke situatie.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Als ik me niet vergis waren er eerder dit jaar al 2 zelfdodingen op deze school.
  Met al deze dramatische zaken, lijkt het er steeds meer op dat de kwade machten over dit land regeren.
  Psuedo dominees met materiele doelen.
  Die notabene ook nog politieke functies willen en mogen bekleden.

  De hamvraag die gesteld mag worden is:
  Kan en hoe heeft zij zich zo hoog verhangen.

  Let op


  Maak melding

 3. Wat erg dat dit voor deze jonge meid, in de bloei van haar leven, de enige uitweg was om een einde te maken aan bepaalde gevoelens/ problemen. Ik wens de nabestaanden veel sterkte, ook de school/ klasgenoten.


  Maak melding

 4. Ja , alles mooi en waar, maar moet diep onderzocht waarom de overledene zelfmoord heeft gepleegd wie of wat heeft de overledene naar deze daad gedreven.Want als iemand hieraan schuldig heeft gemaakt dan is er ook een straf hiervoor. dus niet zo laten staan.


  Maak melding

 5. Iedereen vind het zo erg maar toen dit kind en vele anderen haar voorgingen waren er toen ze in leven waren niet zoveel mensen die zich om zijn naaste in nood bekommerde. Maar als ze zichzelf doden is het ineens erg en ojee als God hun ziel maar hebt.
  Kijk eens naar je medemens om en help elkaar tijdens het leven en niet na de dood.


  Maak melding

 6. Oeng no teki politiek kong ini a leed fu a famiri AUB niet, laten we rustig omgaan met ons leed ze zou nog niet eens stemmen dus geen politiek bedrijven met ons want ik zie anderen heleboel bullshit schrijven


  Maak melding

 7. Hebben de scholen wel een mentor ??? elk klas moet er een hebben zodat kinderen met een probleem naar toe kan een soort van aanspreekpunt. Volwassenen hebben problemen en kinderen ook. Zo een mentor moet elk kind van tijd tot tijd spreken om te kijken hoe het gaat. De ouders zijn niet altijd een aanspreekpunt in bepaalde situatie´s. Dus scholen voert dat in. Want ze kunnen problemen thuis hebben, school tot ongewenste intimiteiten. Soms zijn de kids zo radeloos dat ze rare dingen doen.
  Dit mag niet meer gebeuren, doe er wat aan want de kinderen van de toekomst is de weg duidelijk kwijt. Dit moet verplicht worden. Laat ze niet in de steek.

  STERKTE AAN DE OUDERS EN FAM , VRIENDEN EN DE SCHOOL.

  Hopelijk krijgen ze begeleiding.


  Maak melding

 8. Het lijkt wel een nieuwe rage. Oud en jong nemen het hef in eigen handen om zich te beroven van het wonderbaarlijke leven. Is triest voor de nabestaanden. Sterkte!


  Maak melding

 9. Het kan ook dat ze missch.gepest werd op school. En hoe zou het mogelijk kunnen zijn dat de reden onbekend is! Het kind hft zich verhangen op school en NIET ELDERS!!!!
  Jammer dat het zo moest aflopen, ik hoop dat deze case tot in de diepte wordt onderzocht!!!! En mocht het blijken dat zij gepest of gediscrimineerd werd, dan moeten de instanties KEIHARDE maatregelen treffen.!!!
  STERKTE AAN DE FAM.TOEGEWENST!


  Maak melding

 10. Dit is echt wel te bizar voor woorden. Aan een basketbal bucket in de gymzaal van de school en niemand die iets opgemerkt heeft, ongelooflijk!
  Het lijkt wel een Halloween grap.
  Triest, dat wel maar het moet niet gekker worden.
  Jezusmina.


  Maak melding

 11. Rust in vrede. Zelfmoord is van alle tijden. Ook in Suriname. In de jaren zestig pleegde mijn lagere schoolmeester 1e klas zelfmoord. Laten wij niet doen alsof het alleen nu gebeurt. Het verschil is dat sociale media het onder de aandacht brengt.


  Maak melding

 12. Ik hoop dat de leerlingen begeleiding krijgen.
  Vorig jaar hebben 2 kinderen van deze school ook al zelfmoord gepleegd. Dat was liefdesrelatie.
  Nu deze. Ik hoop dat het hierbij blijft.
  Het is heel triest.
  Hieraan dacht je niet toen Piet Asin Directeur was. Bij het betreden ban het terrein voelde je al dat je je dient te gedragen.
  Op het erf liepen ook altijd 2 docenten.
  Achterop kwam je consje tegen als hij niet voorop liep.
  Sterkte aan de familie.
  R.I.P. meisje


  Maak melding

 13. Misschien verliefd geweest op de gymleraar en liefde niet beantwoord?
  Ben vroeger ook gepest in Suriname ik was te licht van kleur wist ik veel dat het later in mijn voordeel zou werken.
  Dank u Jezus🙌👏


  Maak melding

 14. Iemand pleegt nooit zomaar zelfmoord. Er moet echt geen uitweg zijn,of men wordt niet gehoord in een of ander emotionele barrière, of er is gewoon geen eten! Velen gaan dagelijks met een LEGE MAAG naar school,thuis valt het ook al niet mee!Dan uit hulpeloosheid ingaan op een aangeboden liefdes relatie ..eentje met voorbedachte rade..waar natuurlijk beloftes worden gemaakt ,waar zo een kind graag naar grijpt..die wordt misbruikt en aan de kant gezet!!!..tegenwoordig is gangbang in!!..en dat doen vele jongens met zo een naïef kind!! Dit Moet Tot De Bodem Uitgezocht Worden!!!En Goed en Lang Opgesloten en Streng Heropgevoed Worden !!!!


  Maak melding

 15. Alleen maar beterweters ze weten alles hoe,wat en waarom en maar raden, gissen en maar op los verzinnen en fantaseren het lijkt wel een wedstrijd wie hier de grootste rommel kan schrijven. Wie o,wie was erbij of heeft iets gezien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.