Acteur Halloween Horror Nights Suriname ernstig toegetakeld; organisatie stopt ermee

54
Halloween-Horron-Nights-Suriname-2019

Een acteur van de Halloween Horror Nights Suriname is donderdagavond ernstig toegetakeld door enkele bezoekers. De acteur raakte daarbij ernstig gewond en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Surinaamse Spoed Eisende Hulp. Een vrouw heeft ook per ongeluk geplast op een acteur. De vrouw schrok zodanig bij één van de huizen waardoor zij had geplast in haar broek. De acteur lag naast haar en de plas spatte op hem.

Naast verwondingen over het lichaam is ook een knie van de toegetakelde acteur uit de kom geraakt. Er ontstond door het voorval een paniekerige situatie bij Utopia aan de Anton Drachtenweg. De organisatie greep meteen in en besloot het evenement per direct stop te zetten. Het evenement dat tot en met vandaag (1 november) voortgang zou hebben is hierdoor vroegtijdig beëindigd. De bezoekers werden na het voorval gisteravond gevraagd hun bandjes in te leveren en kregen hun geld terug.

Organisator Steven Sardjoe is teneergeslagen. Na de stopzetting zegt hij in gesprek met Waterkant het te betreuren dat het evenement op zo een manier is beëindigd. “Het is een evenement speciaal met Surinamers voor Suriname en is echt jammer dat het niet gekoesterd wordt. Het doet pijn dat ik samen met mijn team zoveel moeite erin hebt gestopt en wij nu hiermee geconfronteerd zijn geworden”.

Sardjoe laat weten dat hij het besluit heeft genomen in samenspraak met zijn team. Volgens hem heeft het geen zin om het evenement draaiende te houden als de veiligheid van zijn acteurs niet gegarandeerd is. Dit ondanks beide huizen elk twee beveiligers hebben. De organisator weet niet als het evenement volgend jaar terugkomt. “Ik heb nu een jaar de tijd en zal even goed overwegen als wij het volgend jaar mischien weer en beter kunnen organiseren”.

54 REACTIES

 1. Deze organisator had beter moeten weten. Halloween is niet iets waarmee je Surinamers mee moet confronteren. Laat Amerikaanse feesten voor Amerika. Je vraagt om grote problemen. Gelukkig heeft de acteur dit overleeft en hoop dat hij gauw hersteld. Surinamers na frede mang. En gezien al de misdaden met de nodige vermommingen in ons land om mensen te beroven en te vermoorden, kan ik mij niet voorstellen dat de organisator niet hieraan heeft gedacht. Zo iets mag nooit meer georganiseerd worden in ons land anders kan hij het ergste niet overzien. Deze organisator kan beter een handje mee helpen met het organiseren van reanimatie lessen en hoe men bloedingen moet stelpen. Hoop dat dit gebeurde een wijze les voor hem is geweest. Er wordt al elke dag gefeest in ons land. Hou dus op met je zogenaamde Halloween. Er lopen al genoeg Halloween figuren rond zonder masker, die ons volk beroven en doden. Wat een grillige toestanden. Er wordt ook geen Sinterklaas gevierd, dus laat die Amerikaans feest waar het thuis hoort. Onze begraafplaatsen is ook al een groot Halloween.

  Voor degenen die slachtoffer is geworden van dit feest wens ik beterschap. No dwing moro is het advies.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Het probleem is de Surinaamse mentaliteit en het macho gedrag van velen.

  Die acteur die in elkaar is geslagen zal door die gasten geslagen worden die een kort lont hebben en zich snel geintimideerd voelen, terwijl Halloween Party een party op zich is waar er toeschouwers bang worden gemaakt of waar ze moeten schrikken door betaalde acteurs op bepaalde plotselinge momenten.

  In Nederland heb je dit ieder jaar, de zogeheten ‘Halloween Fright Night’, maar ik kan me voorstellen dat het geen success kan worden in Suriname. Surinamers hebben over het algemeen een kort lont en voelen zich snel aangevallen, ook al is het entertainment.

  Onderneem liever niet in Suriname. Er zijn mensen met een goede bedoeling voor een ander in de vorm van entertainment, donatie etc…, maar het land kan zichzelf nog steeds niet in een behoorlijk ontwikkeling brengen na 45 jaren onafhankelijkheid. Het zal ook niet gebeuren tussen hun oren en onder hun hersenpan. Dat is 45 jaren is op zich al veelzeggend en pijnlijk!!

  – Harde woorden zijn niet altijd mooi –


  Maak melding

 3. “Het is een evenement speciaal met Surinamers voor Suriname en is echt jammer dat het niet gekoesterd wordt”, aldus de eerwaarde heer Sardjoe.
  Je moet behoorlijk verstrooid zijn om dit soort rommel te koesteren. Sardjoe heeft de taak om Suriname te VERAMERIKANISEREN en organiseert daarom Halloween feesten. Ik zou zeggen laat alle Surinamers een wapen dragen dan.


  Maak melding

 4. Inderdaad jongens,
  niet alles wat uit het buitenland gebruikelijk is kan worden overgenomen in Suriname, daar voor zijn wij een te uniek volk en zullen heel veel generaties over moeten gaan om zonder meer alles te importeren. Wij moeten onze eigen zaken teweeg brengen , bijvoorbeeld hoe verdrijf je een moordenaar en drugsdealer zonder bloed vergieten uit de samenleving, en de draad weer oppakken naar een harmonieuze samenleving.


  Maak melding

 5. Stop met die onzin mang! Wat voor toegevoegde waarde heeft deze idiote evenement. Het bezorgd alleen maar ellende zoals is gebleken. Vrouw i plasje tapoe mang, mang i kisie fongfong….


  Maak melding

 6. Surinamers..en halloween…dat is sowiso geen goede combinatie..
  De organisator had beter kaboela-halloween party kunnen organiseren..met gratis bruine bonen en rijst..dan was het gegarandeerd een succes..daar houden het achterlijke deel van de surinamers van…


  Maak melding

 7. Helloween is een demonisch feest die met het kwaad te maken heeft. Men moet eerst onderzoek doen voordat men die Amerikaanse feesten overneemt. Het is een Keltische viering die niets met het goede te maken heeft. Altijd het na doen van Amerika en niet weten wat iets inhoud. Ga verdomme even googelen voor je deze stomme tradities overneemt. Dit soort tradities moet Suriname niet overnemen. Maar om die acteur te mishandelen is ook niet nodig.


  Maak melding

 8. De kaarten waren zeker duur en er was weinig te zuipen en te vreten,vandaar !
  Op allerlei manier zet een bepaalde deel van het volk, Su negatief te kak op de wereld.

  @ Datra visie & @ Cornelis
  Ik lig krom van jou reactie, volkomen terecht opgemerkt. Heel zielig, men probeer iets te organiseren om het dagelijkse sleur enigzins te verzachten, krijgt men dit !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Er zijn 2 kanten uit dit verhaal nl een humoristische en een spektakelstuk. Misschien zijn ze zo achterlijk in Suriname of heeft die acteur wel andere bedoelingen gehad. Surinamers kunnen soms wel ook heel vrijpostig zijn, als ik de holloween nights van Walibi wolds mag vergelijken. In Nederland kennen we trouwens de plas sex en de poep sex , dus zou wel in verband gebracht kunnen worden door de regisseur . Maar wel grappig vind ik.


  Maak melding

 10. Je weet dat je naar zo’n evenement gaat en dat er daar acteurs rondlopen om je te laten schrikken.
  Het toetakelen vd acteur is pure opzet en met voorbedachte rade gedaan.


  Maak melding

 11. Ik mis de toedracht in dit bericht. Er wordt niet duidelijk gemaakt hoe en waarom de acteur is toegetakeld. Dat er af en toe geweld wordt gebezigd tijdens evenementen is echter niets nieuws onder de zon. Als men om die reden Halloween niet zou willen toestaan , kan men alle evenementen afblazen omdat mogelijk geweld toegepast kan worden. Het adequaat optreden ter voorkoming van escalatie is hier eerder op zijn plaats. Dat moet de organisatie ter harte nemen. Niks mis mee om Halloween te vieren ook al is het geen typische Surinaamse happening. Wie het leuk vindt mag gaan en degenen die het niet leuk vinden , blijven lekker thuis bijvoorbeeld. Een ieder zijn plezier. De veiligheid moet de volgende keer wel gegarandeerd worden en anders heeft het weinig zin. Vervelend voor de organisatie en bezoekers.


  Maak melding

 12. Onzin onzin onzin! Je weet toch waar je voor komt of niet soms?! Als je naar een restaurant gaat vergeet je toch ook niet dat je komt om te eten?! Die mensen zijn daar om je bang te maken, punt uit!

  @Boeboe bit Sjorie: De organisator wil entertainen en gewoon geld verdienen, zoals bij een concert ook het geval is. Hij hoeft zich niet druk te maken om het feit dat er misdaden zijn gepleegd door gemaskerde daders, heeft niks met Halloween te maken.

  @Een Nederlander: De organisator is zelf ook Surinaams hoor. En wat een onzin dat alle Surinamers een kort lontje zouden hebben, waar baseer je dat op? Verder heeft de economische situatie in Suriname hier niets mee te maken.

  Belachelijk wat sommigen bij dit verhaal betrekken, dit is een feest mensen, that’s it..


  Maak melding

 13. Tijdens Dodenherdenking, Allerzielen , worden allen die ons zijn voorgegaan respectvol en eerbiedig herdacht.
  Tijdens Halloween wordt de spot me ze gedreven. Ophouden met die onzin!
  We hoeven die Jank toch niet na te apen.


  Maak melding

 14. Bizar!!! Er wordt iets leuks georganiseerd zodat de Surinaamse gemeenschap zich kan vermaken! Er is is zo weinig variatie qua evenementen in Suriname…komen mensen met een leuk project is het ook niet goed! Verander je mentaliteit man! Dit is macho onbeschoft achterlijk gedrag!!


  Maak melding

 15. achterlijk hoe kom je daarbjj ???Suriname geloof je dat zelf maar wel kampioen in rottigheid Roven vul maar zelf in .ik ben totaal geen voorstander van Halloween zelf ben ik gelovig en heb er niets mee .maar niemand heeft recht een ander te mishandelen, Surinaamers zijn een wreed volk ,volg nieuws alleen maar ellende op missere jammer hoor .


  Maak melding

 16. Het verbaast mij dat de gristelijke organisaties deze duivelse feesten niet hebben geboycot. Of waren de apostelen en respectabele voorgangers zelf bezig met ONTkleedpartijen onder de lakens…

  Voor zulke evenementen moet je goede waarschuwingen van te voren geven aan de bezoekers. Als ze niet tegen enge spooky dingen kunnen dan de spookhuizen niet betreden.

  Heel simpel, is niet moeilijk.

  Overigens als mensen echt met schrik willen dan kunnen ze gratis in de avonduren naar begraafplaats, diep in jungle of de echte verlaten en vervallen spookhuizen die Surinaam rijk is…


  Maak melding

 17. @ boeboe bit sjorie helemaal eens niet alles overnemen van t buitenland we hebben genoeg aan rovers en dergelijken met maskers en zo ook zij komen op t feest van Halloween om hun maskers te bemachtigen leki fa deng trawang taki ze feesten genoeg in Suriname wie halloween wilt vieren kies liever voor andere landen maar libi sranang nanga rust..
  Trouwens is al bewezen…buh buh


  Maak melding

 18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Acteur Halloween Horror Nights Suriname ernstig toegetakeld; organisatie stopt ermee.

  Wederom een Kopieergedrag overnemen uit de VSA.
  Weg ermee in Suriname.
  Deze SARDJOE als ORGANISATOR, denkt alleen aan zich zelf.
  En dat is de niet nadenkende bezoekers geld uit hun zakken te kloppen.

  @Boeboe bit Sjorie 1 november 2019 at 06:28
  Je hebt het wederom prima verwoord.

  @Een Nederlander 1 november 2019 at 07:10
  Straks gaan wij ook een gesluierde IS-Vrouwen feest vieren in Nederland.
  En dat wordt Halloween gesluierde IS-Vrouwen en Mannen feest in Nederland.

  Halloween: Alleen maar “commerciële doeleinden” van de detailhandel in Nederland.


  Maak melding

 19. Halloween en Suriname….nee hoor ,die horen niet bij elkaar.
  Geef de surinamers liever de surinaamse leba,jorka en bakroe.Met hun kunnen we nog in competitie gaan maar halloween…dat laat ons schrikken en zo erg dat we in ons broekje doen.


  Maak melding

 20. Vele Surinamers worden in hun opvoeding pedagogisch mede in toom gehouden met allerlei vreemde verhalen en bangmakerij over spoken, bakroe’s, yorka’s doodshoofden,enz. Sommigen hebben er een trauma van overgehouden en dragen deze over aan hun nakomelingen. Dit is natuulijk zeer triest vooral als men onwetend is. Maar het gaat mij een beetje wel te ver als men deze traumatische frustraties gaat afreageren op acteurs. Maar het zegt genoeg. Vele Surinamers hebben hulp nodig om van deze hebie’s uit hun opvoeding verlost te worden.


  Maak melding

 21. Het evenement was goed in elkaar gezet, Er is door overgroot gedeelte van de bezoekers positief op gereageerd.
  De overgrote positieve reactie bewijst dat Halloween fright night wel in Suriname kan. Het zijn de rotte appels met de losse handen die het voor de rest van ons verpesten.
  Als ik de reacties lees wordt heel Suriname over een kam geschoren omdat er een paar rotte appels waren.


  Maak melding

 22. Pakiritigri
  Dat er af en toe geweld wordt gebezigd tijdens evenementen is echter niets nieuws onder de zon
  Als men om die reden Halloween niet zou willen toestaan , kan men alle evenementen afblazen omdat mogelijk geweld toegepast kan worden.

  Praat jij geweld, in milde vorm en niet milde vorm nou goed?
  Ben jij zwart?


  Maak melding

 23. Halloween is flirten met de duivel.
  Wat het plassen bovenop iemand betreft, Patricia Paay kan daarover meepraten. Het schijnt golden shower genoemd te worden🤣


  Maak melding

 24. Concept van de organisatie is goed. Maar verder over het concept nagedacht, ontbreekt hierbij.

  Als je iets wilt “overnemen” van het buitenland en uitvoeren in Suriname, neem het dan ook goed over. The houses in USA tijdens de Halloween Horror Nights in Universal studios is dan ook anders gebouwd. Daar IN het spookhuis rennen ze niet achter en komen ook niet in je gezicht.

  Ze schuilen allemaal in een donker hoek, komen voor 5 sec steeds om de 15 sec naar buiten en gaan weer direc op hun plek. De gasten daarentegen lopen dan ook achter elkaar, constant, zonder stagnaties. Er is dan ook geen ruimte om naast elkaar te lopen. Geen “wachter” voor het spookhuis die hun zegt dat er max 10 personen naar binnen kunnen per keer.

  Ik kan hiervan praten, omdat ik zelf ben geweest naar de Halloween Horror Nights in Universal Studios in Orlando in USA. Logistiek was veel beter.

  Logistiek wise zou de organisatie dat beter kunnen organiseren. Wil je iets van het buitenland uitvoeren, doe het dan goed.

  En voor de onsportieve gasten, Surinamers hebben een slechte mentaliteit, korte lont, worden snel aggressief, ook al is het een grap.

  Dit is de eerste keer in Suriname (hopelijk niet de laatste). Dat er zulke calamiteiten zijn opgetreden kan komen doordat doorsnee surinamer niet gewend zijn en dan ook niet verwachten wat zo’n horror house inhoud.

  Vandaar dat de organisatie goed, heel goed, erover moeten nadenken om iets dat in USA een succes te laten overwaaien naar Suriname. Houd rekening met de markt/ samenleving.

  De surinaamse samenleving is totaal anders dan die van USA. Daarop moet worden ingespeeld als men zo’n activiteit in Suriname wilt uitvoeren. Ga na hoe jouw samenleving in elkaar zit.

  Het concept was heel goed. TOP. Mag best volgend jaar terug komen maar denk er goed over na en bespreek/ evalueer alle minpunten en wat voor calamiteiten kunnen plaatsvinden. Bereid je dan ook daarvoor.

  Leer hieruit en kom beter terug, Het was TOP.


  Maak melding

 25. Men hoeft in suriname geen halloween party te vieren..om zich rot te schrikken hoeft men alleen naar de winkels te gaan en de prijzen te zien…en natuurlijk de dagelijkse stijging van de koers!!!!


  Maak melding

 26. Wat heeft men verwacht dat halloween zonder slag of stoot zou gaan? Men is bezig me het vereren van de duivel en hij wilt bloed, chaos en paniek zien. Dit is geen politiek ding dus laat men Suriname eruit houden. Er was ook een Christmas beurs gehouden op Utopia, er is niets slechts gebeurd toch! Als je bezig bent met duivelverering gaat hij daar zijn met al zijn slechtheid.


  Maak melding

 27. De organisator heeft het super goed gedaan!!! Veiligheid stond bovenaan!!!! Fucking idioten zijn het hier die het WEER moeten verpesten voor anderen. BELACHELIJK!!! Steven je bent een goede man die mij echt blij heb gemaakt met dit event en ik hoopte dat dit volgend jaar weer zou plaatsvinden! Maar JAMMER genoeg kunnen bepaalde mensen dit niet waarderen en moeten zich als fucking idioten gedragen! Beterschap en sterkte aan de acteur! Alle acteurs hebben het geweldig gedaan. Daarom worden er nooit leuke events of bedrijven gestart hier voor entertainment om deze shit. Suriname zal nooit vooruit gaan.


  Maak melding

 28. Halloween is duivels
  Laat het aan het buitenland over.
  Nog meer hebbies inhet land
  Zie hoe het geeindigd is
  Organiseert iets dat een meer wasrde aan het land toevoegt
  Dan dit occult beladen spookachtige feest


  Maak melding

 29. Het heet HALOWEEN NIGHT. Iedereen weet dat je bang gemaakt zal worden. Maar oe wan pley vaarlijk, tak ie atie tranga blabla! Frede babu blijf thuis, want om jou heeft een acteur tijdens werk ongeluk gehad! Nonsens!

  Die andere die vinden organisatie fout etc, hou je klein denkend kop dicht. Dus TBL is ook slecht als ze zulks horror films draaien??

  Zei de orga dat het een kinderfeestje is met princessen etc?? NEE, er stond DUIDELIJK wat het wordt. Dus is toch LOGISH dat er zulke activiteiten zouden zijn? Of ben ik gek?

  En nu is het ineens de orga schuld omdat jou nieuwsgierige snot aap bange kip , bang ben geworden en anderen daardoor heb toegetakeld??

  WAW wat een mindset!!

  Gaan jullie naar school, ontwikkel je hersenen.


  Maak melding

 30. Als je jezelf te uniek vindt of vindt dat bepaalde overnames niet kunnen in Suriname dan dien je thuis te blijven. Als je bang bent blijf thuis. Waarom moet je de pret en het vertier van anderen spoilen omdat jij niet meekunt of aankan.. Want je doet niet aan overnames…


  Maak melding

 31. dus… je koopt een kaart..je betaalt bewust srd 70,- om in die haunted houses te gaan.. een HALLOWEEN HAUNTED HOUSE.. tis niet alsof die heer gewoon op straat onbewuste mensen aan het schrikken was, hij doet gewoon zn job op een locatie die daarvoor bestemd was en dan verdient hij afgetakeld te worden???

  zou wat zijn als ik naar bewust naar wolly’s ging, ik bestel bewust een hamburger en dan wanneer ik een hap neem schreeuw ik dat ik vegan ben en dat de burger vlees erin heeft en dan takel ik de kassier af *smh*


  Maak melding

 32. Surinamers zitten vast aan die takroe sani, dus zo een halloweenfeest is voor hun te veel gevraagd. Je moet er niet naar toe als je alleen takroesani gelovig bent. Want als een bananenblad in het donker beweeg dan rennen ze al naar binnen en een uil die schreeuwend voorbij vliegt is ook voor hun angstaanjagend. Een ontspannend feestje wil nog niet zeggen dat je er naar toe moet gaan. Op de kerstmis heb je ook een spookhuis, je gaat er in als je er voor betaald dussssss geen verplichting.


  Maak melding

 33. En halloween is een feest voor groot en klein dat je je verkleed als iemand die je bewonderd. Maar in Suriname is zo een straatfeest zeker afgeraden want je zal heel wantrouwig rond kijken. Kinderen krijgen snoep en fruit (net als het feestje Sinte Maarten maar dan loop je met lampion met kunst lichtje) en dan ga je huis aan huis maar er is altijd een volwassene bij.
  Kinderen moeten er wel voor zorgen dat ze een tasje bij zich hebben vanwege de gulle mensen. ZO!!!!!!


  Maak melding

 34. Wat heeft Halloween met Suriname te maken geen enkele Band ,wij willen alles na apen 🐒 monki business het is een Amerikaans ding en geen Surinaamse feest 🎉 dus wij hebben al zoveel feestjes 🎉 van ons zelf al die bij ons hoort koestert die feestjes 🎈 laat die van die Amerikanen het is hun ding ,nee wij willen weer bij horen.😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩.


  Maak melding

 35. voor de personen die vinden dat we alles overnemen,stop met het vieren van kerst,pasen enz wat een achterlijke opmerking. De personen die vinden dat het duivels is ga de geschiedenis na van meeste christelijke en rooms katholieken feesten.


  Maak melding

 36. Dit was niet nodig geweest, de mensen wisten van de feest dat het eng zou zijn wisten zij ook Suriname blijft achter als het zo door gaat jammer basja raming zo zingt een poko mensen verander die allata mentaliet word weer mens.


  Maak melding

 37. Een ieder zegt niet alles overnemen uit het buitenland, maar al die andere zaken uit het buitenland die zorgen voor moreel verval worden wel geaccepteerd, zaken als dat gervoeilijk gedrag van bepaalde lbgtrs op straat, broek onder de bil, vrije internet met toegang tot porno, geweld en drugs voor en door de jeugd, de tegenwoordige populaire muziek eveneens met sex, alcohol geweld en drugs dat beluisterd wordt door de jeugd en zelfs op de openbare radio word bespeeld. en nog veel meer op te noemen zaken die wel geaccepteerd worden door de gemeenschap.


  Maak melding

 38. Ha, net goed. Laat t nooit meer terug kome. Want t is een occult feest. Want t is een voorbereiding van wat er straks gaat kome. Want straks gaat ee engel de deur vd bodemloze put openen, want de mense der aarde hebbe Jasjoea (Jezus) afgewezen.

  De mensen der aarde worden/zijn daarom geconditioneerd om de boze te accepteren. De boze is nu t enige wat ze hebben.

  Allerlei rare enge creaturen zulle ze meemaken straks. Zie je die Hollywood films niet met al die rare figuren en halfmens-dieren (hybriden), die al decennia vertoond worde. Jullie wille nie hore noh!


  Maak melding

 39. Liza, Surinamers een wreed volk? Klopt als een bus, maar ook in de rest van de wereld is het afmaken van de medemens orde van de dag. Met andere woorden: de mens is erger dan een beest en het maakt niet uit waar ze vandaan komen. Heb je geen internet? Maar we zijn een ster in het neerhalen van onze eigen mensen, waardoor Suriname gedoemd is om naar de klote te gaan.


  Maak melding

 40. Zij die uitspraken doen als barbaars, achterlijk, geen ontwikkeling, etc. Wat voor ontwikkeling brengt een halloween party. Barbaars?? Is dat niet de essentie van t halloweenfeest barbaarse vertoningen, costuums etc. Omdat t niet gelukt is een buitenlandsfeest in de Surinaamse samenleving te introduceren.

  We hebben onze kerst en oud op nieuw happening dat groots wordt uitgebeeld elk jaar op cnn. Das onze identiteit origineel en geen kopie.

  Onze feestdagen ongeacht etnische achtergrond worden door alle groepen gevierd, hindustaanse in inheemse kleding, javaanse in afro surinaamse klederdracht. Laten we dat koesteren en verder verbroederen.

  Zij die negatief reageren op dit gebeuren en Suriname neerhalen. Pak een boot, schip, helikopter, auto vliegtuig, je twee ledematen en zie daar de grenzen naar een ander horizon.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.