DSB direct teruggefloten door CBvS na maatregel m.b.t. cheques

4
DSB
Het hoofdkantoor van De Surinaamsche Bank in Paramaribo, Suriname.

De Surinaamse Bank (DSB) maakte gisteren aan haar klanten bekend dat DSB-cheques uit risico overwegingen, per onmiddellijke ingang alleen aangeboden kunnen worden bij DSB-kantoren en niet meer bij andere banken in Suriname.

De bank werd echter direct teruggefloten door De Centrale Bank van Suriname (CBvS), die DSB de opdracht gaf om de maatregel terug te draaien. Dat meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT).

Volgens de krant, die een exponent uit de Surinaamse financiële wereld sprak, zouden er te veel ongedekte cheques door het systeem zijn geslopen. En bij deze ongedekte cheques is het geld moeilijk terug te vorderen.

DSB deed daarom een beroep op haar cliënten om cheques van DSB uitsluitend bij één van de eigen kantoren aan te bieden, “zodat wij risico’s voor u als klant kunnen voorkomen” schreef het bedrijf.

4 REACTIES

 1. De mensen die ongedekte cheque hebben uitgeschreven,hebben dat van de overheid en Leendert geleerd.Heb je voor de overheid gewerkt,krijg je een recu die ook niet gedekt is.Daarom wil de CBvS de status quo handhaven.


  Maak melding

 2. Da hoe dang??? Wie legt me ‘t uit?
  Ongedekte cheques worden toch niet uitbetaald en ze worden bij andere banken altijd onder gewoon voorbehoud afgerekend. Hoe kunnen dan ongedekte cheques door het systeem zijn geslopen.
  ‘Cheque-verkeer, oeh dat is een tijd terug’.


  Maak melding

 3. De CBVS gaat haar boekje te buiten. Dit is een zaak van de commerciële bank zelf.
  De CBVS wil zich bemoeien en zo te lezen bemoeit ze zich ook met interne bedrijfsvoering.
  Waarom doet zij zoiets??
  De taken van de centrale bank staan nauw omschreven in de bankwet, de instrumenten die zij heeft ook.
  Het zijn door DSB uitgegeven cheques (de gedekte) en zij heeft dan ook alle recht om haar klanten te wijzen op de gevaren van het inwisselen van cheques.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.