District Para en Chinese stad Xianning willen meer inhoud aan stedenband geven

9
District Para en Chinese stad Xianning willen meer inhoud aan stedenband geven
Districtscommissaris Armand Jurel van Para en burgemeester Wang Yuan He na het tekenen van de intentieverklaring.

Een delegatie uit Suriname, die wordt geleid door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO), is momenteel in China. De ondertekening van een intentieverklaring, om meer inhoud te geven aan een stedenband tussen het Surinaamse district Para en de Chinese stad Xianning, is een van de hoogtepunten tijdens het bezoek van de delegatie aan China.

De stedenband tussen Para en Xianning in de provincie Hubei, bestaat al vijf jaren en wordt volledig ondersteund door de Surinaamse regering. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para en burgemeester Wang Yuan He, hebben de intentieverklaring maandag 28 oktober ondertekend in Hotel Ramada Plaza Chibi (foto).

De districtscommissaris zei daarbij dat er een aantal gebieden zijn waarin Para potenties ziet om de bestaande samenwerking uit te breiden en te verdiepen. Het gaat onder meer om de gebieden: Landbouw, onderwijs, toerisme, handel en industrie. Para hoopt in de toekomst naast grootschalige landbouw als inkomstenbron, meer te halen uit ecotoerisme en industrie.

De Surinaamse delegatie is op 24 oktober 2019 in China gearriveerd en wordt in de eerste week van november in Suriname terugverwacht.


9 REACTIES

 1. Grootschalige landbouw, ecotoerisme en industrie ontwikkelen. Grootschalige landbouw. Laat zien hennep teelt met export naar China. Varkensvoer om china varkens productie helpen opvoeren. Etc.
  Gevaar is de immigratie van chinezen dus toeneming van de chineze populatie in Su gaat omhoog.Chinese politiek om de miljarden bevolking te verminderen door emigratie.
  Kapitaal moet van china komen. Dus rente en kapitaal terug naar china. Para mag afgeschreven fabrieken houden en de milieu vervuiling. Dat gebeurt als de Suries slapen en tjoekoes nemen.


  Maak melding

 2. @ Tunggak: Singapore was eerst van de Engelsen en is daarna onderdeel van Maleisiƫ geworden. Dat beviel de Singaporezen niet. Ze hebben zich afgescheiden en zijn onafhankelijk geworden. Sindsdien is het er enorm op vooruit gegaan dankzij de Chinezen die het daar overgenomen hebben. Mooier en beter dan Dubai.
  Wellicht is dat wat Suriname ook nodig heeft, strenge leiding door mensen die weten wat werken is, kennis van zaken hebben en vooruit kijken. Jammer voor de Surinamers die dan weer nieuwe meesters krijgen, maar ze hebben lang genoeg de kans gehad om er zelf wat van te maken. De persoon waar je geld van aan neemt is nu eenmaal jouw baas.
  Het is net als met grond, als je er niets mee doet ben je het niet waard en moet je het afstaan aan iemand die er wel iets mee doet. Misschien mag je dan voor hem komen werken.


  Maak melding

 3. Surinamers begrijpen niets van opbouw en denken dat anderen het voor hun gaan doen.
  Wel als jullie dat denken dat anderen het voor je gaan doen, zullen jullie wachten tot je een ons weegt. Deze mentaliteit van grote delen van bepaalde etniciteiten in Suriname zal verlaten moeten worden. Ze zullen moeten inzien dat door te studeren, werken, handen in het modder te steken, productieondernemingen gericht op export, verstand van de opbouw van een economische kostprijs, verkoopprijs, belastingen, enz de totale kostprijs van een product en export ze geld kunnen verdienen. Winst moeten maken en met dat geld de onderneming gezond te houden en in stand te houden.

  Zie Para:
  – Luchthaven Zanderij,
  – Suralco/Alcoa was daar aanwezig,
  – recreatieoorden, enz.
  Waarom zijn deze ondernemingen niet in staat geweest of anderen om voor het handje vol Paranen een middel van bestaan te hebben en op te bouwen en meer ondernemingen te hebben?

  De mentaliteit van deze mensen is verkeerd. Wachten op de Overheid en niets zelf willen doen, dat is het probleem.

  Veranderen jullie je mentaliteit en ga nadenken welke ondernemingen kans hebben van slagen in Para en een middel van bestaan kan zijn?

  Dit geld ook voor heel veel inwoners van andere districten.

  De vraag wat zijn de mogelijkheden van mijn district en wat kan ik doen met mijn capaciteiten, grond, geld, , relaties, enz om een middel van bestaan hierin op te bouwen?

  U zal het zelf moeten doen en niet op derden wachten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Er zouden rondom of op vliegveld Zanderijen heel wat ondernemingen
  moeten zijn.

  Helaas niemand kan een plan bedenken voor welke ondernemingen om en rondom vliegveld Zanderij moet zijn.

  Het zelfde kan van recreatieoorden worden gezegd, oa Colakreek. Deze ondernemingen zouden 24 uur per dag, 365 dagen per jaar moeten draaien.

  Waarom kunnen toeristen niet zelf in hun eigen gehuurde auto op luchthaven Zanderij opstappen.

  Waarom is Colakreek alleen in de droge tijd druk?

  Zie maar hoe mensen doesie en rotzooi verkopen voordat men de douane passeert en alles zo primitief is.

  Als jullie niet weten hoe het moet, ga kijken om en internationale luchthavens welke ondernemingen daar zijn.

  Als jullie nog niet uitkomen wil ik wel een aanpak voor jullie maken, maar let op. Ik ben niet goedkoop.

  Zie dan hoeveel werkgelegenheid kan ontstaan door deze ondernemingen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.