Man die ex-vriendin vermoorde en verbrandde 25 jaar achter tralies

14
'Stoffelijke resten van vermiste vrouw gevonden'
De vermoorde Monaliza Simone Carmelita Mijnard uit Suriname.

Raynold G die zijn 37-jarige ex-vriendin, Monaliza Mijnard (foto) vorig jaar vermoorde en haar lichaam vervolgens verbrandde, is gisteren door de rechter veroordeeld tot 25 jaar onvoorwaardelijke celstraf met aftrek van de tijd in voorrarest. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op de voorpagina.

Volgens de krant zei de rechter gisteren dat zij niet te diep hoeft in te gaan op de bewijsmiddelen. “Het is een stafbaar feit en u bent strafbaar”. De magistraat gaf aan dat het leven het hoogste goed is van elk mens. Zij maakte duidelijk dat de vrouw van grote betekenis was voor haar zoon.

Volgens de magistraat heeft de man niet ervoor geschroomd om het ontzielde lichaam van zijn ex-vriendin te branden nadat hij haar had vermoord. Dit is een grotere klap voor alle nabestaanden onder wie de zoon. Volgens de rechter heeft Raynold het de nabestaanden ontnomen om op een waardige wijze afscheid van Monaliza te nemen. “Er was bijna niets van de vrouw over. Het slachtoffer is herkend aan haar gebit”, aldus de rechter.

Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie, had eerder 30 jaar onvoorwaardelijke celstraf met aftrek van de tijd in voorrarest geëist. Volgens de officier was het handelen van de verdachte berekenend, wreed en medogenloos geweest en gebaseerd is op een bizar gedachtengoed. Lees het volledig artikel in de krant van vandaag.

14 REACTIES

 1. Lets Make Surinam Great Again.

  Yess We Can) nps 2 die 4

  Beste leden

  Deze moord en die ander Roofmoord hebben tenminste 1 ding gemeen.. beiden voorbedacht..

  Waarom krijgt die ene 15 en die ander 25 jaar..
  Wat is er mis met ons recht systeem.


  Maak melding

 2. @ Ivanofski Limbo. Het verschil is dat de rechter ook een vrouw is daardoor de straf iets hoger ligt. Natuurlijk blijft het een barbaarse actie van de lafhartige dader die een vrouw, waaruit hij zelf ook geboren is, heeft vermoord.


  Maak melding

 3. Wij kennen nog allemaal de oproep kreten van haar zoon die naarstig opzoek was naar zijn moeder.
  Een kind zijn moeder op de meest wrede manier uit het leven rukken door list en bedrog om haar naar hem toe te lokken is zeker een opgezet pal met voorbedachte rade. 25 jaar is veel te weinig. Levenslang zou veel beter op z’n plaatst zijn. Deze jongen die zijn moeder heel hard nodig heeft is hem voorgoed ontnomen. Een moeder hart een Gouden hart is hij voor de rest van zijn leven kwijt.
  Hoop dat deze jongen, heel veel liefde en begeleiding krijgt, niet enkel van familie, maar ook van de instanties. Zie je jezelf als kind al opzoek gaan naar je moeder en mama roepen en nooit meer antwoord van haar krijgt. Dit wordt een dikke plak eelt op je ziel.Hoop dat de familie hem ook goed opvangt en de school ook de nodige liefde kan geven. Een kleine man die rest van zijn leven, met een gebroken hartje rond loopt. Hoop dat het goed komt met dit kind.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Forumleden/Reageeerders, Odi Odi.

  Man die ex-vriendin vermoorde en verbrandde 25 jaar achter tralies.
  2 X 30 jaar zonder aftrek en ook geen V.I. zou beter zijn.
  Ook geen bezoek toestaan van familieleden en vrienden tijdens z’n detentie.

  @Boeboe bit sjorie 29 oktober 2019 at 09:16
  Ik heb eigenlijk niets meer hier aan toe te voegen.
  Je hebt het heel goed verwoord.

  Een echte Sarie Torie.


  Maak melding

 5. Een gevangenis van 25 jaar met aftrek vind ik te weinig, maar de rechter heeft hem veroordeeld volgens het boekje. ( ze moeten de wetboek herschrijven en aanpassen ) in feite heeft deze klojo een dubbele moord gepleegd, eerst haar vermoorden en haar daarna inde fik steken !!! Nu moet de arme samenleving voor deze saka saka zorgen, alsof ze het niet al niet moeilijk hebben in Su.
  @ FER. E

  Fa wake mang: lang geen reactie van je gezien, alles goed met je ??
  Odi odi .
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 6. Een blanke toerist wordt vermoord en de laffe dader krijgt 15 jaar te brommen. De ex vriendin wordt vermoord en de ex partner moet 25 jaar brommen. Overeenkomst is dat in beide gevallen de daders zwart zijn. Verschil ? In het geval van de blanke toerist wordt de dader slechts met 15 jaar gevangenisstraf gestraft. Klassenjustitie of racisme ? U mag het zeggen hoor. Ik zeg dat dit een kenmerk is van een ontwikkelingsland waar het gezag een ratjetoe is. Geen gezag want de regering straalt die niet uit. Rechters in Suriname zijn zo corrupt als de pest en zie het voorbeeld van Truideman sr.


  Maak melding

 7. 25 jaren en dat allemaal p kosten van land en volk. Ophangen in het openbaar of gewoon een spuitje is de beste oplossing om moordenaars af te schrikken. Opa taki, hmmm wat ik niet kan begrijpen is dat de allergrootste aanbeden moordenaar slecht voor 20 jaren is gevonnist. Oma taki, maar deze paarse klootzak is toch gekozen door een vervloekt slecht goddeloos volk die denkt de Rechtvaardige heerser en Rechter te dienen. Opa taki dienen met loze beloftenj en mooie woorden, zonder daden, maar je naaste medemens bedriegen en misleiden, daar is de na dagu partij duivels in. Deze moordenaar is ook een vloek op kosten van land en volk en gelukkig ook voor zichzelf. Alleen dwazen, debielen, idioten en paarse knettergekke ndper’ s stemmen in 2020 op moorenaars. Het oerdomste volk van geheel Zuid Amerika, naast Venezolanen die nu roos schijten en pissen van het onrecht olv hun soso lobi Maturo.


  Maak melding

 8. Helaas zijn er genoeg van zulke gestoorde figuren die denken een vrouw als een persoonlijk bezit te mogen houden. Ze kennen het woordje nee niet, accepteren geen afwijzing, want dan is hun minderwaardige ego zeer gekrenkt. De vrouwen slikken vaak alle vernederingen tot het een keer uit de hand loopt en ze er genoeg van hebben. Maar hij zal haar nooit laten gaan want ze zijn ook nog narcistisch en egoïstisch, een gevaarlijke combinatie, en de persoon vermoorden is voor hun de oplossing. En dan zijn ze ook nog in staat het slachtoffer de schuld te geven dat hij haar moest vermoorden. 😠😞


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.