Jongens van 12 en 13 jaar aangehouden voor woninginbraak

22
Man in slaap overrompeld bij gewelddadige woningroof

De politie in Suriname heeft een 12-jarige en een 13-jarige jongen aangehouden en in verzekering gesteld voor diefstal in een woning. De jongens zouden gouden sieraden uit de woning hebben gestolen en met de opbrengst twee zangvogels hebben gekocht, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De twee jeugdigen hebben op vrijdagmorgen 25 oktober ingebroken in de woning van een buurvrouw. Op dat moment was de buurvrouw niet thuis. De jongens verschaften zich toegang tot de woning door twee ‘shutters’ van een raam te verwijderen. Uit het huis namen zij vervolgens gouden sieraden weg.

Later op de dag werden de jongens in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden door de politie van het bureau Santo Dorp. Bij de voorgeleiding op het politiebureau bekenden zij de inbraak te hebben gepleegd. De jongens hebben vervolgens verklaart dat zij de buit verkocht hebben en dat zij met de opbrengst twee zangvogels gekocht hebben. De zangvogels zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn deze jeugdige verdachten ingesloten in het Jeugdcellenhuis te Opa Doeli. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.


22 REACTIES

 1. Waar zijn hun ouders? Zijn ze uit verveling gaan inbreken? Hopelijk worden zij her opgevoed in Opa Doeli, want kennelijk hebben de ouders geen tijd om deze taak op hun te nemen. Het is toch erg dat zij op dievenpad gaan.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Ik ben benieuwd wie de opkoper(s) is/zijn van het gestolen goud. Want dank zij deze opkopers blijft het lonend om in te breken en te stelen en te overvallen.
  Straf de helers zoals de criminelen worden gestraft want hopelijk zal dit enigszins helpen


  Maak melding

 3. Goed pak slaag zal niet misstaan, en vervolgens verplicht naar school sturen met een toezicht registratie.En verplicht ergens vrijwilligerswerk laten doen, desnoods in een bejaardentehuis, zodat ze leren dat niet alles vanzelf komt maar dat je er toch echt voor moet leren, en werken. Van opsluiten worden ze niet wijzer, maar je kan ze ook leren serieus aan hun leven te beginnen, kennis is macht.🧐


  Maak melding

 4. ZIELIG, kennen geen grenzen. snoep van je mama stelen oke maar zo begint het en als je in een huis van een ander snuffelt en nog spullen meeneemt dan ben je op weg om een nog grotere dief te worden en daarna komt het moorden. Huisarrest en naar school tot hun 20ste want nu hebben ze de smaak te pakken.

  12 en 13 jaar SARI TORI


  Maak melding

 5. De opkoper van de sieraden moet ook worden aangepakt. Wie koopt er nou sieraden van kinderen van die leeftijd?
  Er moet bij die persoon toch een lampje gaan branden, tenzij die jongelui door hem/haar zijn aangezet om het dievenpad op te gaan.


  Maak melding

 6. Triest voor woorden mang, deze bavianen zijn net uit de luiers en nu al op dievenpad, op 20 jarige leeftijd zijn ze beroeps criminelen ! En men neemt Stef Blok kwalijk met zijn uitspraak, het land is totaal naar zijn MPP.
  Sorry voor mijn vocabulaire : het zij zo baja.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Echte pakslaag geven 12/13 jaar en nu al inbraak plegen noh mang ,op die leeftijd was ik op het voetbal 🥅 te vinden en niet in buurvrouw haar Woning 🏠 gewoon een afgedonderd pakslaag geven.dat ze het nooit meer doen ,en die meneer die ,die sieraden heeft gekocht noh mang yu las ing ook tu,want hij kon het gewoon aan die twee vragen hoe ze aan die sieraden zijn gekomen die is ook fout geweest,sociale controle normaal.


  Maak melding

 8. Een heel raar verhaal, eerst inbreken dan Goud stelen en vervolgens 2 vogels kopen het zou slimmer zijn om die 2 vogels te stelen deze 2 boeffen zijn niet de slimste blijkbaar hadden ze geen honger anders hadden ze 2 kippen gekocht om te eten.


  Maak melding

 9. Als mijn kind met iets thuis komt, dan vraag ik waar het vandaan komt en vooral als het geld kost moet je als opvoeder je taak doen om te achter halen hoe hij/zij aan geld of goederen gekomen is. En ik als opvoeder zal het ook uit je krijgen.
  Als straf buurvrouw perceel onkruid vrijmaken en harken en dat een jaar lang.


  Maak melding

 10. Het zijn kinderen die heel erg graag iets wilden hebben maar ze hadden geen geld. Kinderen denken niet te veel na maar volgen hun emoties. Als ze goed waren opgevoed zouden ze het wellicht niet gedaan hebben en andere wegen gezocht hebben om te krijgen wat ze wilden.

  Straf is goed, maar of het helpt als ze in de situatie blijven waar ze zitten is de vraag. Er is te veel verschil in de samenleving. Sommigen kunnen alles krijgen wat ze hebben willen en geven hun kinderen wat ze vragen, anderen hebben niets en weten dat het zo zal blijven.

  Deze kinderen zijn niet alleen daders, het zijn ook slachtoffers die nu misschien nog gered kunnen worden als ze naar school gaan en diploma’s halen. Als ze ouder worden en het blijft zo dan zijn ze voorgoed verloren. Vandaag was het een Twatwa of een picolet, morgen een mobiel en overmorgen een auto.
  Ze hebben morele leiding nodig voor een betere toekomst zonder stelen. Maar van wie krijgen ze die, wie is hun voorbeeld?


  Maak melding

 11. Kinderen doen op die leeftijd dingen zonder na te denken over de gevolgen. Een gepaste straf en begeleiding is op z’n plaats.
  Mensen beschuldigen vaak de ouders, als jij je kind het goede leert maar buiten laat hij zich meeslepen is het dan de schuld van de ouder?
  Ouders hebben pas schuld aan als ze het kind altijd de hand boven het hoofd houdt. Of als je niet nagaat hoe ze aan nieuwe/dure spullen komen, zeker als het kind niet werkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.