dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameEerste meeting commissie 44 jaar onafhankelijkheid

Eerste meeting commissie 44 jaar onafhankelijkheid

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname viert op 25 november aanstaande, 44 jaar staatkundige onafhankelijkheid. De viering is dit jaar in het district Moengo. De door president Desi Bouterse ingestelde commissie, die belast is met de organisatie, had op donderdag 24 oktober haar eerste voorbereidingsvergadering in het perscentrum. Commissievoorzitter Ramon Abrahams verduidelijkte dat het de eerste vergadering was met alle actoren die betrokken zijn bij de viering op 25 november.

Tijdens deze eerste reguliere vergadering is het werk uitgezet. Abrahams: “De opdrachten zijn gegeven en een ieder begint vanaf vandaag zijn of haar taak uit te voeren, zodat we een geslaagde Onafhankelijkheidsdag kunnen hebben op 25 november.” Wat anders zal zijn aan deze viering is volgens Abrahams het feit dat het dit keer in Marowijne plaatsvindt.

De commissievoorzitter brengt in herinnering dat de huidige Surinaamse regering ervoor heeft gekozen de onafhankelijkheidsviering ieder jaar in een ander district te houden met uitzondering van de lustrumvieringen die dan in Paramaribo worden gehouden. Dit betekent volgens hem dat 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid volgend jaar in Paramaribo plaatsvindt. De viering vorig jaar vond plaats in Saramacca en het jaar daarvoor was Brokopondo het decor van 42 jaar onafhankelijkheidsviering.

Abrahams zegt op basis van geluiden die de commissie reeds bereikt hebben, dat de bevolking van Marowijne reeds naar de viering in hun district uitkijken. De commissievoorzitter denkt dat het vooral voor de jongeren een hele happening zal zijn om een complete eenheid van militairen, politie, douane en cipiers mee te maken. Hij doet een beroep op de bevolking van Marowijne om Moengo schoon te houden en mee te werken dat het stadje op zijn best is op 25 november. Abrahams benadrukt dat het district niet alleen vanwege 25 november schoon moet blijven, maar ook daarna.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Haha.
  Ik lach me kapot.
  Geen rooie cent en we feesten erop los.Alles uit de kast halen nu het nog kan.Je weet maar nooit hoe de verkiezingen zullen verlopen.


  Maak melding
 2. Is ons land wel onafhankelijk?? Want gezien de tientallen leningen van Boefdraad voor elk witte wasje
  leent hij in het buitenland. Hoe zo onafhankelijk. Deze regering heeft van ons Suriname een bedel staat gemaakt.Ons land is bankroet gemaakt. En dit wordt steeds erger. Het volk gaat opdraaien voor al deze misstanden. Het volk wordt gigantisch in hun portemonnee getroffen
  Als men kijkt naar bijvoorbeeld de prijzen voor een visum naar Suriname, deze zijn schrikbarend duur geworden dat men de motivatie ontbreekt om familie te bezoeken 65 euro en hoger. Ik heb navraag gedaan bij de ANWB waar je ook een visa kunt aanvragen voor Surinam kosten totaal 104 euro, dan gaat het om het aanvragen van een visa die ook 72 uur gaat duren voor je het in huis hebt, Dus Minister van Buza Pollack heeft er voor gezorgd dat de Surineds flink financieel gaan bloeden. De afschaffing van de visa op Schiphol of Ambassade of bij aankomst op ons luchthaven
  is nodeloos teniet gedaan. Dus de ANWB profiteert dubbel en dwars door meer te vragen voor het aanvragen vor een visa naar Suriname. Wat mij betreft mogen zij deze manier van werken direct weer afschaffen. Een reisbureau in Rotterdam adverteert , wordt je visum afgewezen, jij je geld niet terug krijgt.Wat een ongeoorloofde praktijken die onze toerisme totaal niet ten goede komt.
  Sarie Torie


  Maak melding
 3. Het is toch van de gekke dat Abrahams op deze manier door de president in ere wordt hersteld. dit geeft aan, dat het volk helemaal niet serieus wordt genomen. Owee dat jullie deze boevenbende weer in het zadel helpen door op hen te stemmen in 2020. Deze mensen zijn het niet waard op de voorgrond te treden, ze hebben mensen vermoord voor een beter Suriname, wat is vandaag het resultaat, alleen maar ellende toch…


  Maak melding
 4. Off topic

  BREAKING NEWS
  ( wordt wel door de Regering ontkent
  omdat ze nu in crises beraad zijn en
  naar cito andere financiele alternatieven zoeken)

  ..Hoefdraad staat ineens op de schopstoel en of onder hoge druk …verwonderd niemand dan ook niet.. dat de salarissen voor oktober 2019 ineens niet zijn uitbetaald van de overheids ambtenaren en men zo plots met grote voortvarendheid de wet leningen-plafond wil.. zal en moet gaan overschreiden.. ( deze dingen gebeuren niet plotseling.. zomaar) moni no deh morro..

  Oppenheimer wil bouterse geen geld meer ook lenen vanwege internationale druk vanuit imf, wereldbank en de Europese Gemeenschap .. deal OPPENHEIMER cancelled gaat niet meer door..

  Alle grote cocaine zendingen van de laatste 18 maanden zijn ook mislukt..

  nu heb je werkelijk de poppen aan het dansen .. regering hoefdraad bouta broeia now..

  de kat zit nu diep in het nauw..vanwege hun hebzucht om overal geld te gaan lenen for the wrongvteasons and MISUSE ..

  nu is t een kwestie van dood op leven voor hun.. welke regering denkt ooit een kans te maken voor een 3e termijn ..

  onder deze omstandigheden ..met nog amper 7 maanden voor de verkiezingen van mei 2020..

  als ze zelfs de salarissen van hun eigen ambtenaren nu niet meer kunnen betalen.. nederland gaat ze nooit meer die 19.5 Miljoen € teruggeven.. ook usa gaat al die miljoenen usd die ze cash hadden geconfisceerd van een cambio houder/ rijst handelaar.

  Waarvoor de burgerij in suriname nu wel moet oppassen is ..dat de regering alle valuta rekeningen van hun zal gaan omzetten in waardeloze srd giraal .. een illegale geld swap .. bestemd voor betalingen van overheids salarissen en uitgaven zoals brandstof en kookgas met de valse hoop dat ze weer met 26 zetels + aan de politieke macht zullen blijven kleven.

  De NDP heeft nu slapeloze nachten

  GOD’S MOLEN DRAAIT LANGZAAM.. MAAR ZEKER


  Maak melding
 5. Met commissievoorzitter Abrahams, tevens grootste rover van dit land, de onafhankelijkheidsviering laten voorbereiden, nu er niets meer valt te stelen, daar deze boevenbende haastig op zoek is naar geld, heeft hij nu een ander baantje gekregen, waar bij deze ongestudeerde hond, de leiding heeft, Wat een succes zal het worden die dag.


  Maak melding
 6. Grootste schurk R Abrahams wat weet NDP van Onafhankelijkheid 1975 maar vijf jaren in 1980 komen jullie met de rommel revolutie waar er veel doden zijn gevallen

  Het besturen van Suriname is NDP straf geworden met al doden en ongelukken de dagelijks plaats vinden

  Abrahams al geeft je mij jou vrouw en al de stront geld en grond dat je heb ,toch wel ik het niet .

  Ook zo Bouterse en andere in NDP mensen al geeft mij de het geld auto en je vrouw en Grond gratis deze zwarte Surinamer neemt het niet of wel het niet .

  Abrahams jij had Oom Henk Aaron op laten sluiten in Boma weet je dat nog en nu wel je feest komen vieren .

  Wie geld wel wisselen kan zelf bij Ramon Abrahams gaan hij heeft ook een bank .

  Voor werk meld je bij Ocer NDP Kernkamp weg de lokatie was in 1800 tot 1950 een boerderij daarom heeft men in NDP het over Geit ,Koe ,Kip, Schaap, en Ezel dat zijn de worden dat men in NDP gebruikt om iets duidelijk te maken .

  De jongeren en veel ouderen weten het niet hoe deze gasten te keer zijn gegaan in 1980 met onze voorouders de Natuur slaap niet .


  Maak melding
 7. De onafhankelijkheid is de grootste blunder in de Surinaamse geschiedenis, hoe kun je trots zijn op de natie?
  Het land is na 1975 een echte Afrikaans land geworden, het is een bedel land geworden. Ik geloof ook niet in eigen kunnen want ik zie geen 2e Dubai !!!!!. Toch wil een bepaalde bevolkingsgroep zich nog steeds bewijzen dat ze ontwikkeling kunnen brengen maar de hele wereld immers beter dat nooit zal gebeuren omdat het een genetisch probleem is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Boeboe, bedankt voor de info die je hierboven beschrijft.

  In dec a.s wil ik ook voor een maandje naar Suriname, maar vind €104,- voor t visum overdreven.

  Waarom vraagt de ANWB €104 voor t visum dat officieel door Suriname op €65 is vastgesteld.

  Onbegrijpelijk, dit is toch gewoon belachelijk, schandalig!
  Zijn wij die eens in t jaar onze ouders willen bezoeken melkkoeien geworden?


  Maak melding
 9. Kondremangs
  Ramon de lafaard heeft maar 1 ” wapenfeit ” van DiDiBri en zijn boevenbende opgenoemd. ……ieder jaar viering in een ander district. ….alsof dat zoden aan de dijk legt. ……pe A monie de!
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 10. Kan het gezien de economische en financiële situatie van het land wat soberder. Waarom moet er gefeest worden ???? De enige rede die ik kan bedenken is dat er situaties gecreëerd zullen worden om de nodige financiën achterover te drukken door opdrachten aan familie en vrienden uit te besteden. Met een RAT als Abrahams als voorzitter weet iedereen wel genoeg !!!!


  Maak melding
 11. @Oma
  Je kan jezelf de AMWB bellen dan krijg je dezelfde informatie. Familieleden die in Holland wonen hebben deze informatie te horen gekregen. Dus Minister van BuZa laat anderen ons eigen volk uitbuiten voor een rot visum om je eigen geboorteland te bezoeken. Geen goede actie van deze regering. Ze moeten gewoon de visa aanvragen als voorheen laten verlopen.
  Dat was beter. Nu wordt men geconfronteerd met heel wat poespas en achterlijkheden.


  Maak melding
 12. ddb gaat tussen nu en 25 mei 2020 met het SLM vliegtuig buitenlandse reizen maken.

  Als een van deze reizen naar Rusland is zal hij daar politiek asiel aanvragen en daar voorgoed blijven.

  Hierdoor kan hij niet worden uitgeleverd aan Nederland, die hem aan USA kan uitleveren en ontloopt hij ook zijn gevangenisstraf in Suriname.

  Het zou mooi zijn als de marechaussee op luchthaven Zanderijen zijn paspoort in neemt.

  Het wordt het te heet onder de voeten. Is niet geloofwaardig met zijn luchtkastelen, sranan skeer, grote armoede en grote ellende bij het Surinaamse Volk, veel leningen met hoge rente bij buitenlandse banken, die niet afgelost kunnen worden, witwasserij op grote schaal in Sme, drugsdoorvoerland, ondernemingen die sluiten, ontslagen, grote werkloosheid, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Ik heb enkele goede urls die ik op het juiste moment op deze website zal plaatsen en aan de nabestaanden van ddb, clan zal laten zien. Verder zou het voor iedere Surinamer goed zijn om te bekijken. Er valt heel veel uit te leren en om je te handhaven.

  Jullie moeten ook verder kijken dan je neus lang is en zien, hoe het met nabestaanden van dictators wordt omgegaan en hun leven eruit ziet.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES