Verdwenen ‘drugsvliegtuigje’ vanuit Suriname naar Guatemala gevlogen?

26
Verdwenen 'drugsvliegtuigje' vanuit Suriname naar Guatemala gevlogen?
Foto (c) Prensa Libre: PNC

Het tweemotorige Piper PA 31 Navajo vliegtuigje, dat op zaterdag 12 oktober vanaf Zorg en Hoop is opgestegen en verdween, is waarschijnlijk naar Guatemala gevlogen. Tot die conclusie komt de Nederlandse website Crimesite op basis van berichtgeving in Guatemalteekse media. Die schrijven dat er op 14 oktober een vliegtuig van precies hetzelfde type uitgebrand en verlaten is gevonden in een afgelegen natuurgebied in Guatemala.

Volgens Crimesite werd de vondst gedaan door politie en militairen in het natuurpark Laguna del Tigre, in de buurt van het plaatsje San Luis, in het departement Petén, in de jungle van de vrijwel onbewoonde grensstreek met Mexico. Het toestel is gevonden bij een illegale landingstrip in de jungle.

De Guatemalteekse autoriteiten gaan ervan uit dat het vliegtuig cocaïne vervoerde. Het afgelopen jaar zijn er in de regio meerdere illegale vliegtuigen, soms met drugs, aangetroffen aldus Crimesite.

Het uitgebrande vliegtuig was lichtblauw met een vervalst kenteken. Volgens een zeer goed ingevoerde bron van Crimesite in Suriname, is het vrijwel zeker dat dit het vliegtuig is dat op zaterdag 12 oktober vanaf Zorg en Hoop is opgestegen en verdween.

26 REACTIES

 1. Er zijn inmiddels wel heel veel drugsvluchten die buiten de radar blijven.
  En de SLM vluchten zijn regelmatig vertraagd.
  Je gaat je afvragen of dat misschien is om het luchtruim vrij te houden voord e drugsvluchten??!!


  Maak melding

 2. Waar kwam dit vliegtuigje vandaan? Brazilie? Zeker niet van Columbia als de bestemming Guatemala is. Waarom is er geen douane en immigratie mensen op zorg en hoop als er buitenlanse vliegtuigjes landen op het vliegveld? Iemand krijgt tjoekoes van de drugorganisaties voor de transits?


  Maak melding

 3. Het is zeer opmerkelijk, dat onder de huidige machthebbers de drugsgerelateerde incidenten alsmaar toenemen. heeft dit te maken met de President die er niet vies voor is zich in te zetten met deze materie? Zijn zoon zit nog steeds vast hij heeft een drugsverleden. Moet het Surinaams volk nu niet gaan inzien dat er geen toekomst is met deze president. Het is aan jullie om in 2020 massaal af te rekenen met alles wat met drugs en dus de NDP te maken heeft af te rekenen. Het is aan jullie.


  Maak melding

 4. En zo wordt ons land voor de zoveelste keer negatief op de kaart gezet. Drugs Drugs en nog eens drugs. Je gaat je stellig afvragen of deze gasten recht van bestaan hebben, dat zij met hun drugshandel velen levens vernietigen. Hopelijk worden zij gevonden.


  Maak melding

 5. Zozo dus Suriname exporteert ook naar Guatamala
  RobG zou beweren dat de export toeneemt dus komt er valuta beschikbaar om de koers naar beneden te krijgen.
  Ook het lenen van geld in US$ leert dat deze de koers kunstmatig omlaag zal brengen zonder dat er wordt geproduceerd.


  Maak melding

 6. Natuurlijk weten de regering lijders er niks van.. ze zijn heilige vrome zielen..
  het gaat gewoon in de bekende ,,,, doof pot ,,,, verdwíjnen Net als al die verhalen van de scalians, hoewel de eigenaren alleN .bekendeN van overheid zijn.. HET ZIJN OOK DE OVERHEIDS BONZEN, WIE ANDERS…


  Maak melding

 7. Hoe weet men het in Nederland zo zeker dat het vliegtuigje cocaïne vervoerde terwijl men in Suriname nog in slaap sust ? wat klopt hier niet?


  Maak melding

 8. Hebben jullie wel door dat de vliegtuigen op de foto’s verschillen!!!!

  [[EDIT/Redactie: vliegtuigje in het ander bericht is een ARCHIEF foto – staat er ook bij in het bericht]]


  Maak melding

 9. Opdracht van de regering🙄. Hoe kan het vliegtuig vanuit Zorg en Hoop opstijgen met toestemming van de verkeersleiders🙄. Wie is de opdrachtgever👆 , wie is de piloot , dit word toch geregistreerd , en is die alweer in Suriname voor de volgende transport.


  Maak melding

 10. UN NO SPAN, GUATEMALA zal Hoeffi en Desi een
  kleine LENING verstrekken, met Adolf Pengel
  Luchthaven als onderpand,

  NEKS NO FOUT !!!

  PS : Alles wordt door Hoeffi op tijd gestort deze maand !

  TEK YU AI LUKU !!!!!


  Maak melding

 11. Alle uithoeken van de wereld hebben die paarse narco-criminelen al uitgeprobeerd om hun teringzooi te slijten.
  Sinds de criminele Bouta-maffia aan de macht is, is het schering en inslag.
  Wel opvallend dat de Surinaamse journalistiek hier niet achter komt. Doofpot affaire.!!!!!!


  Maak melding

 12. Alles rondom die vluchten met de kleine vliegtuigen is mogelijk omdat in Suriname het radar systeem al jaren niet functioneert. Ook voor de grote vliegtuigen is geen grondradar beschikbaar.
  Daarom kunnen al deze vluchten zonder registratie landen en opstijgen. Bij de airstrips in het binnenland staat voor duizenden liters brandstof!!! Voor die enkele medische vlucht?? Mensen wordt wakker!!!


  Maak melding

 13. Ach de meeste mensen op dit forum inclusief mijns persoon maken zich druk om dit drugsgedoe in Suriname..maar het maakt niet uit want ze gaan gewoon door..want dit probleem heeft geen prioriteit voor de zittende regering om aan te pakken..moro rotzooi ei kong!!!


  Maak melding

 14. Ik stel me niet graag aan Maar .. told you dat het drugs was 🤣🤣 niemand maakte zich druk om de inzittenden dus wisten ze al dat ze niet in gevaar Waren.. dus die vliegtuig had geen pech maar bewust van de radar gehaald. Maar ja.. nu moeten ze voor de rest van hun leven blijven vluchten🤣🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️ of zijn ze al neergehaald🔫🔫🔫 als ik familie was zo snel mogelijk die gasten vergeten want ze dachten niet aan wat ze jullie aandeden met deze stupid actie van ze. Dus laat ze lekker rotten wat ze zijn.


  Maak melding

 15. Harddrugs op marine schip van nederland gevonden en vaker. Waarom lezen we nooit saarover op waterkant???
  Zogenaamd gaan ze werk doen. Mooi coke verschepen.


  Maak melding

 16. Tjaaahhh.

  enne,

  De rechtsstaat Sranan is door DRUGS en CORRUPTIE
  ter ziele !

  PS : Kijk wat drugs met de staat doet in Mexico !
  Leve de drugsmaffia !
  A dong di wan tu Srananman dong !


  Maak melding

 17. Flyer. Bouterse heeft van zijn fouten geleerd. Hij is de ongrijpbare baas op de achtergrond. Hij zet voorhoedespelers in die de klappen moeten opvangen en als te heet wordt onder zijn voeten worden de voorhoedespelers uitgeschakeld (Parmessar). Het mooiste voorbeeld is natuurlijk de wet wijziging leningen plafond. Wiens initiatief is het? Bouterse of Abdoel? En wie vangt straks de klappen op? Juist ja Abdoel. De beste oplossing voor Suriname : Bouterse mag nooit meer terug. Hoe dit doel te bereiken? Heel simpel. Door op 25 mei 2020 niet meer op de NDP te stemmen en dan zijn we van Bouterse en zijn kliek verlost.


  Maak melding

 18. Laten we voorop stellen, en dit is niet zo moeilijk hé, dat het land Suriname onder Bouterse tot een paria-staat is verworden. Men durft nog steeds over het paradijs op aarde te spreken. Schaamt men zich daarover niet ? Om de schijn op te houden het men in Suriname vreedzaam leven kan, wordt steeds aangevoerd dat Bouterse het land ontwikkeling gebracht heeft. Dit is je reinste onzin. Niet Bouterse maar het geld uit het buitenland zorgt er steeds voor dat het land vooruitgang kent. Op een dag, en deze zal eerder aankomen dan men verwacht, zal het buitenland ook de handen van Suriname aftrekken en dan….. ? Zal het volk nog steeds achter Bouterse blijven staan? Waarom staat het volk toch achter zijn dictator? Kijk wat in Venezuela gebeurt en ziet hoe het volk lijdt; armoede en geweld en rellen zijn daar aan de orde van de dag. Nu zal het Surinaamse volk geen armoede lijden omdat de bevolkingsgroep die van de Hindoestanen garant staat voor voldoende voedsel.
  Neem aub afstand van Bouterse en denk aan de toekomst van uw kind en gun hen ook een toekomst in welvaart en voorspoed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.