SLM gaat mede door problemen met Airbus snel met Boeing 777 vliegen

23
SLM Airbus terug naar Paramaribo
De SLM Airbus A340 op Schiphol

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft mede door de vele problemen met de Airbus aangegeven, vanaf eind van dit jaar met een Boeing te gaan vliegen. Momenteel wordt alles in het werk gesteld om de intrede van een Boeing 777 voor de route Paramaribo – Amsterdam voor het einde van het jaar mogelijk te maken. 

Dat zegt het bedrijf vandaag in een pers communiqué met de titel ‘Airbus bezorgt SLM vertraging‘. Hiermee reageert het bedrijf op de perikelen met de huidige Airbus van het bedrijf, die gisteren weer 24 uur vertraagd was vanwege technische issues.

De vertraging van gisteren was opmerkelijk omdat het toestel vorige week nog een A-check had ondergaan. Bevindingen uit de check werden verholpen maar er bleken toch nog enkele technische issues te zijn. Dus besloot de SLM het toestel gisteren weer aan de grond te houden.

De A-check is een van de voorwaarden voor het kunnen teruggeven van dit toestel aan diens eigenaar aan het eind van de leaseperiode aanstaande december en is de laatste check van dit toestel zegt het bedrijf.

De huidige Airbus A340 van de SLM werd in 2015 overgenomen van Air China en is inmiddels 20 jaar oud. Het toestel heeft sinds de start met veel uitval te maken gehad. Zo was de Airbus van januari tot en met mei, ruim vijf maanden, uit de roulatie vanwege groot onderhoud.

Volgens eerdere berichten gaat de SLM een Boeing 777-200ER leasen bij Boeing. Het zou gaan om een vliegtuig van Singapore Airlines, dat vloog onder registratie 9V-SVL. Dat toestel is 17 jaar oud

De vluchten van Surinam Airways zullen middels een gewijzigd vliegschema worden uitgevoerd.

23 REACTIES

 1. Van een stok oude airbus overschakeken naar een bijna even oude afdankertje van singapore airlines is niet iets om zoooo trots op te zijn. It is still flying on RUSTED WINGS.


  Maak melding

 2. Het gehannes rond de SLM is echt een lachertje. Wie neemt de leiding van dit bedrijf nog serieus. De SLM kost de staat meer dan het oplevert. Het bedrijf is een te kleine maatschappij om in de turbulente wereld van de luchtvaart het hoofd boven water te kunnen houden .


  Maak melding

 3. Alweer een bejaard toestel aanschaffen.
  De huidige is als 20 jaar oud met veel technische mankementen. Nu wordt er eentje aangeschaft van 17 jaar oud. Dus 3 jaartjes jonger dan de huidige. Over 3 jaartjes weer dezelfde problemen als de huidige. Het is dus water naar zee dragen.
  Weer een hersenloze actie die veel geld gaat kosten en onderhoud. Voor de zoveelste keer geldverspilling. Hardleers mentaliteit.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. De ene rommel wordt door een andere vervangen. Je zal de eerste paar maanden misschien niks horen over deze “nieuwe” vliegtuig maar, over x aantal maanden horen je weer dat er gebreken zijn.

  Nu hoor en lees je ieder keer dat de huidige vliegtuig een A Check of B check heeft ondergaan. Wat er gecheckt wordt mag de heer boven weten hoop ik. Maar het is gewoon spelen met mensen leven. Anders kan ik het niet omschrijven.


  Maak melding

 5. Ben benieuwd wat de leaseprijs is van een 17 jaar oud vliegtuig.
  Uitgaande van het aantal stoelen / passagiers van 320 kun je wel een berekening maken indien de SLM in de huidige vorm wel of geen winst zal maken rekeninghoudende met de positie van prijs aanpasser

  Ben benieuwd wat de winst prognose zal zijn. feitelijk zou de SLM dit moeten publiceren in hun jaarverslag.
  Oh ja misschien zou RobG dit kunnen plaatsen (de begroting) rekeninghoudend met de gratis vliegende SLM’ers en de korting die de overheid krijgt om de huidige president te vervoeren


  Maak melding

 6. Waarom moet je overal in zowat elk topic, de president er weer bij halen? Zo komen we geen stap vooruit als je telkens met bagger gooit. Stick to the subject en blijf objectief. Suriname voorwaarts toch? Laat dat gezeik dan achterwege over een president en kom met opbouwende voorstellen over hoe jij bepaalde situaties zou oplossen.


  Maak melding

 7. De president is eerstverantwoordelijke voor
  de barre financiele situatie van Sranan,
  neergang is al TIEN JAAR aan de gang !

  Meneer is ook de hoofdverantwoordelijke voor
  de slechte fin-econ van de SLM ! Men benoemt
  steeds niet de juiste mensen uit POLITIEKE
  OVERWEGINGEN in combinatie met de Corrupte
  Paarse vriendjespolitiek !

  Tijd voor NDP om in te zien dat zij Sranan naar de
  Financiele Afgrond hebben gebracht !
  Ook de SLM lijdt onder het slechte wanbeleid en de
  heersende DAGELIJKSE Paarse corruptie !

  NEKS NO FOUT, SAKA DJUNTA !!!


  Maak melding

 8. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das)

  Beste Surinamers

  Ik Ben Van Mening Dat Het Hele Surinaams Volk Terug Naar De Vabrikant Moet Gaan.. Niet Alleen Voor De A Check Maar Ook Voor De B C D en E Check. En If Ie No lookbung E F en G Check Mag Er Ook Bij..

  Ik ben er stellig van overtuigt dat omin kabel lusu of pirie na wi Sranang Mang


  Maak melding

 9. KLM en TUI lachen zich krom..we wisten dat de A check veel problemen zouden opleveren want slijtage behoord hier ook in de pakket…hoe dom.is deze regering..en waarom hals over kop een ander toestel weer leasen..hebben we niet geleerd op langer termijn te kunnen denken..Boefdraad heeft weer een uitdaging om geld te gaan lenen die gelijk doorgesluisd gaat moeten worden naar een toestel waar ook de komende jaren verlies mee gemaakt gaat worden …of gaan we de ticket prijs weer verhogen…time will tell…


  Maak melding

 10. Allemaal fabels die SLM presenteert. A checks zijn de minimale checks die gedaan worden elke 400 tot 600 vlieguren of wel bij 4 vluchten per week is dat elk 6 weken tot 9 weken. Een D check vergt ongeveer 50 -70 manuren en 10 uur in een hangar.

  Het is normaal dat de lease periode van D Check naar D check verloopt. een D check duurt pakweg 2 maanden en vergt ongeveer 50.000 manuren.

  Up in the Sky rapporteert dat SLM met de laatste A 340 op Schiphol vliegt en dat het onbekend is wanneer SLM haar ETOPS certificaat zal gaan krijgen.
  Kort gezegd SLM heeft dit jaar al 5 maanden vliegtuigen moeten huren en zal er nog 2 maanden een vliegtuig moeten huren als zij zo slecht omgaat met haar materieel. Dat is gewoon een bleeder die enorm veel geld laat weg vloeien naar buitenlandse maatschappijen.

  SLM had gewoon een goede deal met Tui moeten afsluiten en daar een B787 moeten huren, of wel SLM transatlantic operated by TUI. de ene kant gespoten als SLM en de andere kant als TUI. (air Malta is ook zo begonnen met Transavia op de andere kant van het vliegtuig).
  SLM moet haar plaats kennen en gewoon stoppen met alles wat economisch niet verantwoord is.


  Maak melding

 11. @ Smatje 28 oktober 2019 at 21:52
  “Waarom moet je overal in zowat elk topic, de president er weer bij halen? Zo komen we geen stap vooruit als je telkens met bagger gooit. Stick to the subject en blijf objectief. Suriname voorwaarts toch? ”

  Helaas hangen alle beslissingen af van de President. Hij benoemd vrienden en vriendinnen en de directiq en de RvC. Dus hij is verantwoordelijk voor de beroerde bedrijfsvoering van SLM en het ontbreken van vooruitgang.


  Maak melding

 12. SLM, het doodgeboren kind vn Suriname. Gooi de handdoek maar in de ring en stop met vliegen. Om 1 lijn te onderhouden heb je minstens twee toestellen nodig ter voorkoming van gezichtsverlies. Even voor de duidelijkheid: het ligt niet aan jouw stewardessen en eten aan boord van het vliegtuig. die vind ik geweldig, maar aan de leiding van de SLM.


  Maak melding

 13. Het is jammer te moeten constateren, dat de SLM haar bestaanszekerheid helemaal verspeeld heeft. Het is geen schande om de handdoek in de ring te gooien. Er zijn grotere maatschappijen die er uiteindelijk na wan beleid zijn uitgestapt om erger te voorkomen. Dit geldt ook voor de SLM. Dus jongens hou er mee op als de Belgische luchtvaart maatschappij jaren geleden om dezelfde reden toen ook ermee gestopt is waarom houd de SLM zich groot en wil ten koste van alles door blijven gaan. Wees verstandig en ophouden jongens.


  Maak melding

 14. Mijn wil is wet;;; maar als jullie honden van de SLM naar mijn advies had geluisterd 10 jaar geleden; dan hadden jullie SLM meteen met 2—-777 moeten vliegen en was alle Surinamers en surneds met SLM gevlogen en was alles in kannen en kruiken??? Achteraf toch doen verlies je veel terrein en klandizie!!!! Dus luisteren naar mensen met advies en raad en daad; doen jullie dat niet!!


  Maak melding

 15. “Waarom moet je overal in zowat elk topic, de president er weer bij halen?

  Dit moet je verwachten als je president de hoofdverdachte van de decembermoorden en veroordeelde drugscrimineel is.
  Deze massamoordenaar is onacceptabel voor elke eerlijke rechtgeaarde democratische Surinamer.
  Geen enkel land neemt je meer serieus bij onderhandelingen.

  Deze trauma zal ons, ons hele leven altijd blijven achtervolgen.

  Wij hebben nu zolang zo veel pijn geleden, wij kunnen zo niet verder.
  Het is tijd voor verandering!

  Suriname verdient een breed gedragen, onkreukbare president, die de bevolking verenigt en niet verdeelt en die de waardigheid van land en volk internationaal kan verpersoonlijken.


  Maak melding

 16. Het zal me verbazen als de 777 in SLM kleuren zal worden gespoten en een Surinaamse registratie zal krijgen. De SLM zal ook niet zo snel de ETOPS certificering (vergunning om met tweemotorige vliegtuigen over lange afstanden te vliegen) rond krijgen. Kortom, een gehuurd vliegtuig in ander kleuren met de vliegvergunning van een ander. In feite is de SLM als luchtvaartmaatschappij daarmee opgehouden te bestaan.


  Maak melding

 17. Uit allerlei reacties merk ik op dat surinamers veel kennis hebben van de burgerluchtvaart… Helaas slm heeft dat kennis niet.. 15 jaar oude vliegtuigen kun je krijgen voor onder de 20 miljoen.euro.. Leg nog heel wat bij dagelijks.. aan onderhoud en dan zie je hele hoge kosten.. Ook technisch personeel opleiden kost geld..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.