Cultuurtuin in Suriname opgeknapt door Openbaar Groen

8
Cultuurtuin in Suriname opgeknapt door Openbaar Groen

Het directoraat Openbaar Groen heeft een grondige onderhoudsbeurt uitgevoerd in de Cultuurtuin. In samenwerking met het districtscommissariaat van Paramaribo Noord-Oost werd op maandag 21 oktober niet alleen onkruid en afval verwijderd, maar ook de trimbaan kreeg een opknapbeurt.

Onderdirecteur Openbaar Groen, Anwar Moenne, zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut dat het werk in opdracht van minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) geschiedde. De tuin werd verfraaid en de trainingsapparaten op de trimbaan kregen meteen een opknap- en schilderbeurt.

Volgens Moenne waren er klachten dat de trimbanen waren dichtgegroeid. “De mensen zijn bang om te lopen, dus we waren genoodzaakt de zaak aan te pakken”. Moenne zegt verder dat de trimbaan is opgeschoond en breder gemaakt, omdat het nauwelijks toegankelijk was. Ook is het voor de Surinaamse politie nu makkelijker om er te surveilleren. Er zullen hefbomen geplaatst worden zodat de baan niet meer met de auto kan worden betreden.

Volgens Moenne komt men allerlei rommel op de plek dumpen. De afval die er lag is intussen opgeruimd. Besloten is de plek te blijven onderhouden zodat het vooral niet meer dichtgroeit. Daarvoor zijn er plannen gemaakt met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De Cultuurtuin ressorteert namelijk onder dit departement, binnen de stichting Nationale Parken (Stinapa). 

8 REACTIES

 1. Ik krijg heimwee als ik deze bericht leest. Ik kan me nog de jaren 80 herinneren toen voormalig legerleider/bevelhebber Bouterse daar kwam sporten met veel lijfwachten. De cultuurtuin ressort blijft een mooie plaats in Suriname om te sporten. Is goed voor jong en oud.


  Maak melding

 2. Ze hebben eindelijk het licht gezien dat het zeer noodzakelijk is heel Suriname te onderhouden en de smerige bende die het volk zelf veroorzaak op te ruimen. Het is voor het overgrote deel de volwassenen die ons land vervuilen. Overal waar het hun uit komt wordt er vuil gedumpt. Camera plaatsen, wordt je betrapt de vervuilers zelf de boel laten opruimen en een fikse boete laten betalen. Diverse waarschuwingen gaan het ene oor en direct het andere uit.
  Pure milieu vervuiling. Ongepast gedrag in onze samenleving. Heropvoeden deze gasten.


  Maak melding

 3. Zo dat is wereld nieuws man, dat ze het groen daar opknappen !!!! Afval overal dumpen is een kwaal van bijna alle Surinamers, ja als ze in het land geen behoorlijke vuil verbrandingsoven hebben, krijgt je dit soort taferelen. Alhoewel in NL gebeurt dit ook: maar als je gepakt wordt, wordt het lekker dokken voor een paar honderd €uro”s. Ondanks dit : lopen er toch genoeg tokkie´s van allerlei soort pluimage !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. En wat te denken over de sporters ze gooien ook lege flessen net als de volwassenen en kinderen omdat ze geen voorbeeld krijgen. Ik zou zeggen een aantal vuilnisbakken en statiegeld op de flessen en de flessen zonder statiegeld inleveren bij een bepaald punt (fabriek/leverancier) en een kleine bijdrage voor het aantal flessen.


  Maak melding

 5. Ik ben zeer welbekomen dat binnenkort gebruik ook van polystereen bakken en producten waar je die afhaalrommels in krijgt verboden word. Binnen enkele dagen. Houd Surinaam schoon. Als jij ben in buitenland dan je gedraag je voorbeeldig. In eigen land je doet net een varken. Dan hoe denk je dat moeder natuur met jou gaat doen. Ze gaat ziekte voor jou en nageslacht zetten. Wees niet varken, hou je land netjes.


  Maak melding

 6. Surinamers, maken en houden van feest, vieren en andere vormen van plezier maken. Ze weten dat plezier maken mag, maar de meesten, weten niet dat, “OPRUIMEN ” MOET!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.