maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisDocumentaire Leliëndaal 100 nu ook online te zien

Documentaire Leliëndaal 100 nu ook online te zien

-

Does Travel - naar Suriname

Op 27 oktober vorig jaar ging de documentaire Leliëndaal 100 in première. De documentaire is gemaakt ter gelegenheid van 100 jaar Kinderhuis Leliëndaal in district Commewijne (Suriname). Vanaf vandaag, precies een jaar na de première, is de film online te zien

De première vond plaats in Zeist bij het Zeister Zendingsgenootschap, waar de Nederlandse viering van 100 jaar Kinderhuis Leliëndaal plaatsvond. Na deze vertoning ging de documentaire naar Suriname, waar het tijdens de jubileumviering in Commewijne (november 2018) te zien was. Behalve die vertoning werden er ook screeners gedaan bij het Nationaal Archief Suriname en Zus & Zo.

Met de vertoningen wilde Docu125 donaties binnenhalen voor het tehuis. In december 2018 werd er daarom een gezellige kerst high tea georganiseerd, waarbij de film voor vrienden en familie van Docu125 werd vertoond.

Onder de naam Docu125 hebben filmmaker Jeffrey Salimin de documentaire samen met Melvin Toemin (producer) gemaakt. De film is tot stand gekomen middels crowdfunding. De ouders van Toemin hebben elkaar in het kinderhuis ontmoet en al 55 jaar gelukkig getrouwd. Zij doen nog steeds heel veel voor Kinderhuis Leliëndaal en is ook te zien in de film.

In mei 2019 kwam de bioscoop première van Leliëndaal 100. De film stond nl. twee keer geprogrammeerd tijdens het Roots Film Festival in het Filmhuis in Den Haag.
In juni 2019 werd de film weer in huiselijke kring vertoond. Het werd als verrassing gedraaid, bij Lloyd Kasanmarto (ex leerling). Hij was terminaal, maar wilde wel zijn 60ste verjaardag vieren. Helaas is Lloyd Kasanmarto niet lang daarna heengegaan.

In een jaar tijd is de film dus acht keer publiekelijken in besloten kring vertoond. Vanaf 27 oktober 2019 (een jaar na de première) is de film online te zien. Jeffrey Salimin: “Wij hopen dat de mensen na het zien van de film, het werk zullen steunen. De rekeningnummers staan in de beschrijving van de video”.

Steun kinderhuis Leliëndaal: 
Vanuit Suriname: 10.67.362 DSB (De Surinaamse Bank) t.n.v. Kinderhuis Leliëndaal der EBGS. o.v.v. Leliëndaal 100 
Vanuit Nederland: NL07 INGB 066 23 45 576 t.n.v. JCWN Rotterdam o.v.v. Leliëndaal 100

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Prachtige documentaire. Ik heb bewondering voor de kinderen en het personeel. Ik zie ook dat vanwege personeel te kort en met het weinig geld (donaties) ze net hun hoofd boven water houden. De kinderen mogen taken doen maar een kind is om zich te ontwikkelen/leren. Dus de regering met al het geleende geld, zou ook aan de kinder te huizen moeten denken. Dit zijn de kinderen van de toekomst en je ziet dat ze hun taken doen zonder te mopperen terwijl dat ook niet mag er moet juist meer personeel aangenomen moeten worden met een certificaat en zeker met ervaring. Het is mooi om te zien hoe ze gestimuleerd worden en dat normen en waarden en respect op nummer een staat. Hoe mooi is het om te zien hoe de oudere kinderen de kleintjes helpen te verzorgen. Dat de oudere generatie ook aan het woord kwamen en wat ze bereikt hebben na de opvang is toch heel prachtig, een voorbeeld voor velen. Mijn complimenten en dat ik mee mocht kijken in het
    reilen en zeilen van de opvang/tehuis dank ik hier voor. Ik zal zeker een bezoek brengen aan het LELIENDAAL………..TOP voor het personeel en kinderen.


    Maak melding
  2. Per week hebben ze rond de 36.000 SRD voor 73 kinderen nodig om het kindertehuis draaiende te kunnen houden. Per jaar komt dat op 1,7 miljoen SRD neer. Het kindertehuis heeft genoeg aan 2 miljoen SRD subsidie per jaar waardoor ze een buffer kunnen opbouwen voor onvoorziene uitgaven. Heel praktisch dat de kerk op hetzelfde terrein is en dat de basisschool niet erg ver weg is. De oudere kinderen moeten naar Paramaribo afreizen voor bepaalde schooltypen die niet op Commewijne zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES