zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit Suriname44e Srefidensi-viering dit jaar te Moengo in Marowijne

44e Srefidensi-viering dit jaar te Moengo in Marowijne

-

Does Travel - naar Suriname

De 44e Srefidensi-viering van Suriname wordt dit jaar gehouden te Moengo in het district Marowijne. De voorbereidingen naar deze dag toe zijn reeds in volle gang. Geheel Moengo maakt zich op voor dit heuglijk feest met parade en defilé.

Vanaf 2010 hanteert regering Bouterse een roulatiesysteem voor de Srefidensi viering. Elk jaar komt een ander district aan de beurt voor de centrale viering. Vorig jaar was Saramacca aan de beurt.

Op 25 november 1975 werd Suriname een onafhankelijke republiek. Op die dag vond de proclamatie plaats van de republiek, in aanwezigheid van premier Den Uyl en kroonprinses Beatrix.

De onafhankelijkheid kwam na meer dan 300 jaar kolonisatie door Nederland. Deze dag wordt in het Surinaams ook wel srefidensi genoemd, een woord bedacht door de schrijver van het Surinaamse volkslied Trefossa.


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Brodo is niet welk okm, hij heeft geen verstand. Mensen met verstand zullen de moengolen toe spreken. Veel afhankelijkheid van paars gewenst, pakketten a la dol, schooltassen a la dol, leningen idem dito.


  Maak melding
 2. Menig Surinamer verlangd naar de tijden dat ze gekoloniseerd waren door de Bakra’s. Suriname behoorde tot 1 van de rjjkste landen in Zuid Amerika. Anno 2019 staat land op gelijke hoogte met Haiti en Zimbabwe. Graag vandaag vandaag een referendum voor terugkeer naar de Koningrijk 🙂 Uitslag laat zich al raden


  Maak melding
 3. Zo een defilé in een district kost toch klauwen met geld. Is er geen begrotingstekort van ruim 7,5 miljard Srd.

  Zogenaamd is dit tekort 1,5 miljard Srd.

  Deze pleesident en consorten zullen BIGI TING blijven spelen tot ze erbij neervallen bij wijze van spreken.


  Maak melding
 4. ddb kan het hele leger naar Marowijne of waar in Suriname nemen, wanneer hij maar wilt, maar het tijdperk ddb, ndp, paarse kakkerlakken is voorbij in Suriname.

  Ook het nationaal leger voelt de armoede die ddb, ndp (- coalitie) in de republiek Suriname te weeg heeft gebracht.

  ddb, gezin en kliek oe tik oe bondroe dan oe hoepel op! En oe no forgit oe tip tip bakka a doro.

  Als je naar Nederland komt, zal het Internationaal Gerechtshof in Den Haag ook nog een goed gesprek met je hebben overtreding van mensenrechten. braadmens zal niets voor je kunnen doen. Vergeet ook niet dat je ook een gevangenisstraf van 11 jaar hebt voor drugshandel in Nederland.

  Gelet op deze zaken en het Surinaamse Volk en kiezers je zat zijn, een eis van 20 jaar van de krijgsraad in Suriname, Dea in USA je ook wil spreken ziet het er niet best uit. Ie k., me taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. China 70 jaar nieuwe stijl en een economisch wereld macht geworden.Ondanks de mislukte sprong voorwaarts van Mao.Suriname 44 jaar onafhankelijk en behoort tot de 9[negen]armste landen ter wereld.


  Maak melding
 6. En wat heeft deze srefidensi voor Suriname opgeleverd, nadat een veroordeelde drugsdealer , tevens moordenaar, de macht heeft gekregen in dit land, 0,0 alleen maar ellende, corruptie, diefstal van Staatsgelden, devaluatie srd, en verarming van he volk.


  Maak melding
 7. Kondremangs,
  Daarom is DiDiBri gaan praten met Romeo Bravo om de boel aldaar rustig te houden, zodat hij zich weer als “volksredder” kan laten toejuichen………..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 8. De Marrons van Marowijne en moeten niet vergeten dat het nationaal leger in de jaren van de staatsgreep van ddb de Marrons van Moiwana in 1986 heeft vermoord.

  Albina door marine boten van het nationaal leger kapot geschoten is in die periode. Zie hoe Albina nu verwaarloosd is en vies, armoedig. Er een bloedige oorlog was tussen het Jungle Commando van Ronny Brunswijk en het nationaal leger, vele Marrons gesneuveld zijn. Velen naar Frans Guyana zijn gevlucht en hun (klein)kinderen nu daar wonen en leven als inwoners van Frans – Guyana en frans spreken.

  Zie als u in Marowijne blij moeten zijn met de komst van het nationaal leger van Suriname naar Marowijne.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES