Marlon zoekt dringend stamceldonor van negroïde afkomst

11
Marlon zoekt dringend stamceldonor van negroïde afkomst

De 45-jarige in Suriname geboren Marlon Etnel lijdt aan mantelcellymfoom (MCL), een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Het enige wat zijn leven kan redden, is een stamceldonor en daar is hij dringend naar op zoek. Alleen moet zo iemand wel aan specifieke voorwaarden voldoen. Marlon: ‘Diegene moet van negroïde afkomst zijn, bij voorkeur een man van onder de 35 jaar.

Familieleden kunnen hem helaas niet helpen, want zowel zijn moeder en zijn in Suriname wonende vader als zijn halfbroers en -zussen zijn allemaal ‘halfbloedjes’ en daarom niet geschikt als donor. ‘Heel veel vrienden van mij zijn bezig om zichzelf op te geven als donor, maar dan moet eerst nog maar blijken of er een match is of niet’ aldus Marlon

De 45-jarige Marlon die op hoog niveau American football speelde en vervolgens als gevierd salsadanser toerde door Europa, wil benadrukken dat een donor geen enkel risico loopt. Voor hemzelf zit dat heel anders. Er is 10 tot 30 procent kans dat de patiënt bij een transplantatie kan komen te overlijden, zo is hem in het in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) uitgelegd. Bovendien is er een tekort aan vooral niet-westerse donoren.

De match met een stamceldonor is klein, daarom zijn er veel donoren nodig. In Nederland verzorgt het Nederlands centrum voor Stamceldonoren Matchis de stamceldonaties. Om te kijken of je in aanmerking komt om donor te worden, kijk je hier https://www.matchis.nl/over-stamceldonatie/.

Ga dus een kijkje nemen en geef jezelf op. Help Marlon Etnel en vele anderen die dringend verlegen zitten om een donatie.

11 REACTIES

 1. Wat een verschrikkelijke ziekte. Ik ken niemand die in familie/ vriendenkring niet iemand heeft die aan die ziekte gestorven is. Hoop dat hij slaagt in zijn zoektocht. Soso Kragti ki you!


  Maak melding

 2. Er zijn in Nederland oa in de Bijlmermeer of Kaapverdianen ea Afrikanen genoeg Ghanezen die hij zou kunnen benaderen of de medische wereld/wetenschap in Nederland voor deze uitdaging.

  Velen zijn bekend bij hun huisartsen, Surinaamse artsen in Nederland, ziekenhuizen. Ook via de kerken, moskeeen of sociale netwerk zou de medische wetenschap in Nederland zou dit centrum van stamceldonoren naar donoren opzoek kunnen gaan in Nederland, EU, UK, USA, Canada, enz.

  Ze hebben toch een netwerk van mensen van Afri-afkomst en de Afri-medische specialisten.

  Succes toegewenst en ga aan de slag.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Heel veel sterkte toegewenst, hoop van harte dat het lukt. Waarom niet proberen om aan te schuiven bij een van de vele talkshows in Nederland? Nogmaals, sterkte.


  Maak melding

 4. Heel jammer voor jou Marlon; ik ben ouder dan 35 jaar, anders had ik je graag willen helpen mi booi !
  Ik hoop dat er iemand die hiervoor geschikt is, bereid is om je te helpen. Sterkte naar je zoektocht, en blijft bidden zou ik zeggen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Marlon probeer om voor 4 tot 5 dagen alleen water te drinken, geen voedsel. Als tussen door een zelf gemaakte glas sap zonder suiker.
  Vasten als medicijn tegen kanker.
  Beterschap.

  Tjek google Dr Sabi.


  Maak melding

 6. Ik hoop dat er snel een mach gevonden wordt. De pijn en het verdriet is te begrijpen. Als iemand een beetje gevoel in zijn donder, heeft dan komt het goed, mij vindt je in mijn donor databank.


  Maak melding

 7. @Leek
  Wat een rare opmerking [ Als iemand een beetje gevoel in zijn donder, heeft dan komt het goed] niet iedereen kan hem helpen ivm zijn specifieke vraagstelling. Oordeel niet zomaar en bewaak je donor databank goed (je bent een geweldige sosoboto)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.