Suriname wil snel het probleem van illegaal vissen aanpakken

9
Geen ruimte in Suriname voor nieuwe visvergunningen in 2020
Een vissersboot in Suriname.

In het kader van het tegengaan van illegale visserij om de veiligheidsnormen op zee en als havenstaat te verbeteren, zal Suriname ondersteuning zoeken bij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Dat heeft minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) bekend gemaakt.

Parmessar bevond zich de afgelopen dagen in Spanje op de ministeriële conferentie over de veiligheid van vissersvaartuigen en illegale, ongemelde en ongereguleerde visserij. De bewindsman heeft onder andere een gesprek gevoerd met de Director Technical Cooperation van de IMO. Deze gaf aan dat de IMO het probleem van het illegaal vissen samen met het ministerie van LVV zal aanpakken.

IMO zal een consultant aantrekken, die een assessment zal maken en een eindrapport zal uitbrengen. Aan de hand van dit eindrapport zal de strategie worden bepaald voor het aanpakken van de geconstateerde problemen. De consultant zal de werkzaamheden uitvoeren op kosten van de IMO.

“Het is een kwestie van tijd om de assistentie van de IMO per brief aan te vragen door het ministerie met daarin de aangehaalde aandachtspunten. De directeur van de Maritieme Organisatie is al gestart met het voeren van interne gesprekken aldaar. Wij werken eraan om de aanvraag zo spoedig mogelijk te verzenden, zodat kan worden gestart.

De IMO is een organisatie die snel handelt en daar moeten wij goed gebruik van maken”, aldus minister Parmessar in een gesprek met de afdeling Public Relations & Communicatie van LVV vanuit Spanje.

9 REACTIES

 1. Het is goed om met een internationale organizatie te werken die kennis van zaken heeft. Ook omdat hun service gratis is.
  In dit geval is het een verkiezings stunt. Het uitvoeren kan tot na de verkiezingen wachten.
  De maritieme politie kan nu al de nationale stuk oceaan patrouieren als het wil en mag van de regeerders. Want ze kunnen drug schepen bij het overladen van de drugs verrassen, de eigenaren van illegale visserboten hebben tjoekoe betaald aan bepaalde machthebbers etc.


  Maak melding

 2. Foei toch Parmessar dat je zelf niet in staat ben om de orde op handhaving van de illegale visserij te organiseren en nu overal de hand op te houden.
  WHAT A SHAMING FOR SURINAM💩💩💩


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.