Optimale verzorging oudjes huize Ashiana weggevallen vanwege actie; militairen ingezet

27
Ashiana

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft militairen ingezet bij Huize Ashiana om samen met vrijwilligers te helpen bij de verzorging van de bewoners. Dit omdat de medewerkers van het tehuis sinds 16 oktober in actie zijn en de optimale verzorging van de oudjes in de loop der dagen is komen weg te vallen doordat het werk nu volledig is neergelegd.

De medewerkers van het tehuis in Suriname zijn in actie omdat zij ondanks vele toezeggingen tot nu toe niet kunnen beschikken over hun achterstallige gelden. Het gaat om een bedrag van ruim SRD 8000 per persoon dat was afgesproken in 2018.

Een hoofdzuster van het tehuis zegt aan Waterkant.Net dat alleen de hoofdzusters werken. Het tehuis wordt samen met de vrijwilligers en de militairen draaiende gehouden. Zij hoopt dat er gauw een oplossing komt in deze kwestie vanuit de Surinaamse regering.

27 REACTIES

 1. Wat een VERSCHRIKKELIJKE situatie !

  Het wanbeleid treft de ouderen in Sranan keihard !

  Kan het Paarse regiem nu eens de BELANGEN van
  ALLE BURGERS centraal gaan stellen en direct STOPPEN
  met de chaos en het wanbeleid ?????

  Zorg ervoor dat de werkers bij instellingen tijdig kunnen
  worden betaald en dat toegezegde financiele aanpassingen,
  daadwerkelijk en prompt worden gerealiseerd !

  Wat is hier zo moeilijk aan als je een ordentelijk en prudent
  financieel overheidsbeleid voert ?????

  PAARSE RAKKERS, START ONMIDDELLIJK MET HET AFSLANKEN
  VAN HET MEGA-GROTE PERSONEELSBESTAND VAN LANTI !
  LAAT ALLE OVERBODIGE PERSONEN, DIE GEEN ZINNIGE TAKEN
  UITVOEREN, AFVLOEIEN !

  RUIM EEN DERDE VAN HET OVERHEIDSPERSONEEL IS VOLSTREKT
  OVERBODIG ! TEGELIJKERTIJD IS ONS LAND VRIJWEL FAILLIET !

  PAARS, KOM MET OPLOSSINGEN en STOP DE HOLLE RECLAME-
  CAMPAGNES !
  NOSO, UN SAKA DJUNTA, MORO BETRE DJI KONDRE SRANAN !


  Maak melding

 2. Och. Och arme oudjes
  Een grof schandaal dat de regering het zover laat komen.
  Miltairen om oudjes te voeden en wassen?
  Hoe kunnen deze criminelen slapen?
  Hadden ze gedacht dat er toch niet zou worden gestaakt?
  Maar het gaat uitstekend met het land hoor.
  Onze dwaas zal de schuld van deze mensonterende situatie bij de oppositie leggen.


  Maak melding

 3. Deze regering is alweer incapabel gebleken een land te besturen. ik zou in ieder geval de eer aan mezelf houden en opstappen indien ik het voor het zeggen had in dat land. Nu moeten militairen worden ingezet in de gezondheidszorg. Ik denk dat de regering opzettelijk het Staatsziekenfonds heeft opgericht om de gezondheidssector te breken. Ook de goudsector is door oprichting van een of andere organisatie de oorzaak van de goudsector ramp. Het onderwijs is nu ook een ramp gebleken. ik heb de jaren 60 en 70 in Suriname meegemaakt. We hadden geen geweldig onderwijs, maar in ieder geval goed onderwijs. Volkswoningbouw floreerde. Wist u dat een huis van het Latour-project bij oprichting slechts Sf 4.000 kostte. Ik weet niet hoe Pengel dat heeft klaargespeeld maar Pengel was echt iemand voor de Mofinawangs. Vanaf dat Pengel verdwenen was is Suriname reddeloos verloren en onbestuurbaar gebleken. Vraag: Wat kon Pengel toen wel en Bouterse nu niet? ik ga geen moeite doen om het antwoord voor u te zoeken. De oplossing voor Suriname wil ik wel doorgeven. Weg met Bouterse. Ga in ieder geval stemmen op 25 mei 2020 en stem in ieder geval niet op de NDP. Weg met die hele kliek incapabelen.


  Maak melding

 4. Pengel kon dit omdat Nederland het tekort aanvulde. Het nepotisme en verval is bij Pengel begonnen. Iedere verkiezing werd het ambtenarenapparaat groter. Uit die tijd komt de term ‘zeven even’ . Het was ’s morgens tekenen en daarna je eigen klusjes gaan doen of je buitenvrouw bezoeken.


  Maak melding

 5. Waar is minister Misiekaba?? Hij gaat zich toch niet verstoppen he?? Nu ook een bewindsman zijn en snel een eerlijke oplossing!!
  En nu ook een reactie van onze NDP vrienden onder ons. Laat nu ook uw mening horen grote mannen?? Ik zou wel eens willen weten wat deze harde werkers die Suriname groot hebben gemaakt misdaan hebben om zo alleen gelaten te worden. Hun verzorgers worden met politieke leugens aan het lijntje gehouden. Verklaar dit nu eens NDP vrienden. Kom met een reactie. En als jullie nu niet reageren, dan de volgende keer ook mondje dicht en vingertjes toe. Dat snappen jullie misschien niet maar bedoelt wordt dat je dan ook met je vingertjes van het toetsenbord afblijft.


  Maak melding

 6. De regering moet gewoon die Hard werkende mensen bij Asiana gewoon betalen want hun belooft is ,ze moesten 8000 SRD krijgen ,een paar van ze hebben,2000,en 3000,3500 SRD gekregen sommigen van hun hebben niks gekregen,het verschil gewoon uitbetalen,en de genen die niet gehad hebben ook netjes betalen,Mevrouw Polak wist tocht er van gewoon Mevrouw Polak opbellen,En de Directeur ook aanspreken ,En Meneer Misikaba moet dit gewoon nettjes recht trekken zodat de mensen terug voor de oudjes kunnen gaan verzorgen.


  Maak melding

 7. Betaal ze nu, meneer de president ddb. Deze mensen hebben de oudjes hun tanden gepoetst,gevoedt, en gebaad. Hun aangekleedt, met hun gelopen en ondersteuning gegeven. Met hun gepraat en aangemoedigd. Voor een laag geschoolde zorgwerker is dat zwaar werk. Al dat mega geleen en niks voor de zorgwerkers is schandalig.


  Maak melding

 8. Nou de zuster van asiana werken niet met liefde, ze gaan als beesten om met de oudjes, de oudjes krijgen geen goede zorg, ze stelen die oudjes hun spullen ,ze schelden die oudjes uit. Die zusters daar werken voor het geld, ze zijn de hele tijd op hun telefoon. Daar moet wat verandering in komen,je kan bij niemand een klacht indienen, want ze weten nooit bij wie je moe t zijn. Dus persoonlijk zegt ik,extra geld moet je verdien. Ze hebben geen hart voor het werk. Er was een filmpjes over de app, waar een zuster een oudje aan het uitschelden was, wat is er met haar gebeurt, ze werk nu steeds. Ik weet waarover ik praat, ik weet wat ik heb gezien. Ik kan een boek over schrijven. Er zullen echt wel een paar zitten met hart op de juiste plek. Maar de grootste deel hoor daar niet.


  Maak melding

 9. Geld hoezoooooo, is niet bestemd voor het verzorgend personeel. Snoepreisjes gaan voor. Pollack, Vice president, en consorten, Boefdraad,al die steel en lenende gasten, Ingrid Bouterse met haar 40 man tellende delegatie moeten nogmaals het buitenland in de duurste hotels met alles erop en eraan. De oudjes mogen wat hun betreft oprotten, zijn goed voor een voedselpakket. Het personeel heeft het recht om het werk neer te leggen, wanneer hun onrecht wordt aangedaan. Betalingen van 2018, wij gaan naar eind 2019 en nog geen betalingen waar het personeel recht op heeft. Het is jammer dat men zo met het volk omgaat. Zorg is hard nodig, verzorging ook. De weerloze oudjes worden voor de zoveelste keer in de steek gelaten. Onze oudjes krijgen zeker een paarse T-shirt als troost en worden straks met busjes naar de paarse stembus gereden.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 10. De vakbond leider van Asiana is Hooghart maar hij zit in DNA vergadering te schelden tegen NPS en VHP .

  in plaats dat Hooghart naar Asiana gaat en daar de zaken recht trekken maakt hij promoot hij zin partij met 431 stemmen om na 2020 terug te komen met 75 jaar in de DNA .
  Hooghart wat je probeert te vertellen over koloniale tijd hebben wij al in de basis school geleerd .
  Waar zijn de paarse vlaggen gebleven en de paarse pakketten van Asiana komen ze in mei 2020 .

  Het gebouw van Asiana is niet gebouwd door NDP maar luister Limbo en Slooten via Radio SRS dan wel doen voor komen of de bejaarde huis door NDP gebouwd .

  het idee van de bejaarde huis Asiana komt van NPS en VHP Oom Henk Aaron en Pa Lachmon het is gebouwd voor 1980 de opening was na 1980 .


  Maak melding

 11. Waar is Hooghart vakbond leider van Asiana je zou dat moeten regelen daar voor word je betaald met het vakbond geld wat maandelijks word in gehouden van het salaris van de werkende .


  Maak melding

 12. Dit soort situaties zijn nu de uitkomst van, volgens de NDP aanhang geod bestuur, doch desatreus
  beleid.Welke sociale instellingen zullen nog volgen???????????????????


  Maak melding

 13. Oh, een paar dagen geleden zei onze parlementsvoorzitter nog dat wij onze oudjes
  niet in de steek moesten laten want ook zij hebben gewerkt voor Suriname.

  Hierbij roep ik mevrouw Simons, als parlementsvoorzitter, op om met spoed ook voor deze
  oudjes op te komen.
  Kom vanmorgen vroeg uit uw bed en ga aan de slag.

  Ik dank u hiervoor en hoop dat deze kwestie snel tot het verleden zal behoren.


  Maak melding

 14. Inderdaad ze worden onheus behandeld, terwijl ze de oudjes hun maandelijkse geld inhouden. Waarom niet gedeeltelijk voor huur en kost. Ze worden al niet waardig verzorgd en idd uitgescholden. De zogenaamde zusters eerst en dan komen de oudjes aan de beurt, zo hoort dat en verdomme niet anders om. Ooit gehoord van een dag programma. activiteiten doen een keertje en de rest stijf zitten op een stoel tot dat ze verzuren of in bed.
  Dat ze staken is hun volste recht maar niet ten koste van de oudjes want als de oudjes ook gaan staken omdat ze een deel van hun geld willen(er zijn ook uitzonderingen) en een betere verzorging en 1000% respect eisen dan worden ze door eigen personeel afgebekt denk ik. Inspectie hoort ook onaangekondigd langs te gaan en dan kunnen zij zeggen met recht staken wij (het personeel). Volgende keer moeten zij maar informeren wat een estafettestaking is. dat werkt ook, het moet niet ten kostte van de oudjes zijn. Zij moeten maar ook hun geld opeisen zolang ze staken. En buitendien de oudjes in Suriname horen vrije opvang en verzorging te krijgen. Het is te duur, ze werken niet of hebben nooit en te nimmer buitenshuis gewerkt dus dat is al schandelijk genoeg. EER JE VADER EN JE MOEDER MAAR EER OOK DE OUDJES DRAAG ZE OP HANDEN MET VOL RESPECT.


  Maak melding

 15. Beste RobG
  Dit zijn ook allemaal de regering onwelgevallige mensen die fake nieuws in omloop brengen.
  Dit zijn beloften uit 2018 die niet nagekomen zijn.
  Afgelopen week vielen er boor $ 80.000.000 aan niet aan Alcoa betaalde rekeningen uit de kast.
  Misieka die altijd voor op loopt als er iets uitgedeeld wordt is er niet bij.

  op alle vlakken wordt het erg spannend omdat het geld duidelijk op is, groots lenen voor consumptie geblokkeerd wordt en Abdoel nog de enige is die gelooft dat Hoefdraad een genie is.

  Ondertussen valt op “Up in the Sky” te lezen dat SLM, sinds gisterern, de laatste maatschappij is die met een A340 op Schiphol vliegt. Dat er nog geen zicht is op wanneer deze erg oneconomische kist uit de roulatie gaat omdat SLM haar ETOPS certificering nog niet op orde heeft.
  Weer fantastisch gepland door Jubelende NDP loyalisten

  Dit is geen vijandige oppositie die dagelijks aangeeft dat Suriname in de afgriond wordt gestort.

  Beste Robles.
  Het is niet de oppositie die met oplossingen moet komen de regering regeert en heeft 10 duizenden mensen die dat mogelijk moeten maken.
  De Oppositie heeft gelukkig bewezen dat zij puinhopen kunnen op ruimen en dat zij genoeg voorgesteld hebben aan een falende regering.
  De DNA controleert en keurt wetten etc. goed. Als je naar Abdoel en Bouva en Simons luistert dan luister je naar de regering en niet naar toezicht houders.

  De NDP zou alle fouten van voor gaande regeringen herstellen, zij zou de halve VHP opsluiten. Zie de realiteit ouderen worden niet meer verzorgd en Bouva, Abdoel en Simons verwijzen slechts dat voorgaande regeringen fouten maakten. Nu was het niet de NDP die daar een einde aan zou maken en de daar voor de afgelopen jaren ongeveer 300% meer heeft uitgegegen dan de regeringen Vene II en III. Zie het resultaat.


  Maak melding

 16. Jen
  Wat is de achterliggende gedachte van je reactie op dit artikel.
  Laten we er vanuit gaan, dat hetgeen je schrijft juist is. Je hebt immers geen reden, voor zover ik weet, tot liegen.
  Maar wil je dan hiermee zeggen dat gemaakte afspraken tussen het verplegend personeel en de regering niet nagekomen hoeven te worden? Nee toch?
  Zou het, ik keur dit af, kunnen dat het personeel wel blijft, maar zwaar gedemotiveerd is aangezien zij sinds 2018 wachten op hetgeen hen is toegezegd.


  Maak melding

 17. Suriname is in een nood toestand(crisis) . Wordt officieel alleen niet erkend dit regiem heeft zijn langste tijd heeft gehad en moet op de schopstoel moet


  Maak melding

 18. Bouterse weet dat het Surinaamse volk graag onderdrukt wil worden.
  Geknecht wil worden (Sinterklaas en zijn knecht), daar voelt het volk zich gewoon goed bij. Het ouderwetse gevoel
  Onderdruk ze, knecht ze, onthou ze van alles en dan als het zover is zeg je tegen ze;
  we gaan samen optrekken tegen het onrecht dat jullie wordt aangedaan, samen staan we sterk; creƫer een nieuwe vijand en de domkoppen sluiten zich aan.
  Een voorproefje om te kijken hoe het volk over de situatie denkt was het lopen met borden bij het gebouw van de blanke, van de vijand die “onze” maatschappij, ” onze” trots kapot maakt
  En ja hoor de domkommen trapten er weer in, hahahahaha en gingen naar KLM
  Bouterse weet dit en past dit gewon toe.
  Heeft hij nog gelijk ook.
  Sranang mang dong no ka, dong no go


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.