Wederom illegale goudzoekers in concessiegebied Iamgold aangehouden door politie

7

De politie heeft woensdagmiddag wederom vier illegale goudzoekers die zich bevonden in het concessiegebied van Rosebel Gold Mines/Iamgold aangehouden. Naar Waterkant.Net verneemt bevonden zij zich in de Royal Hill-put.

De verdachten zijn overgebracht en overgedragen aan bureau Brownsweg voor verder tegen hun in te stellen onderzoek. De Surinaamse politie had afgelopen dinsdag ook al drie mannen aangehouden nadat zij betrapt waren met illegale goudwinningsactiviteiten in de Royal Hill-put.

Rosebel Gold Mines/Iamgold had begin oktober uit veiligheidsredenen wederom de Royal Hill operaties stopgezet. Dit nadat weer een grote groep illegale goudzoekers het concessiegebied van het bedrijf in Suriname was binnengedrongen, ondanks het niemand is toegestaan om zich daar te begeven.

Het bedrijf heeft na bijkans twee weken de mijnactiviteiten weer hervat en werkt nu om de volledige productie weer op gang te brengen.

7 REACTIES

 1. Natuurlijk will iedereen gemakkelijk goud winnen. Het gebied is toegewezen aan een buitenlandse maatschappij en het is goed dat de overheid het bewaakt. Door belastingen en royalties ontvangt het land gelden. Echter waar gaat dat geld naar toe ndp?


  Maak melding

 2. Het is niet goed beveiligd,ze hadden eerst het plan goed moesten beveiligen net als Paranam want daar kwam jij ook niet zomaar op het trein van de Suralco zelf de werknemers kwamen niet zonder hun pasje op het trein ,dus I am gold ,moet hun huiswerk šŸ“š goed gaan doen dat niemand het gebied kan binnen dringen.


  Maak melding

 3. @ Bigi Sma

  Klopt, de acties van Suriname zijn niet eens in de verste verte als die van Frans-Guyama maar ook in Frans-Guyana blijven de Goudzoekers steeds terugkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.