Politie en militairen met stenen bekogeld bij mijn Iamgold, 1 gewonde

9
goudzoekers in Suriname
Archieffoto -goudzoekers in Suriname

Vanochtend is een surveillance eenheid bestaande uit politie- en militaire ambtenaren hoogstwaarschijnlijk door illegale goudzoekers met stenen bekogeld in het concessiegebied van de goudmaatschappij Iamgold. Dit gebeurde bij de Royal Hill-put. Daarbij heeft een militair een barstverwonding opgelopen aan zijn hoofd.

illegale goudzoekers zouden zich in de nachtelijke uren schuil houden in de mijnen en vanuit het donker de surveillerende eenheden bekogelen met stenen, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De militair die gewond raakte is naar de poli van Iamgold gebracht en daar behandeld. De verdachte(n) zullen ter aanhouding worden opgespoord, aldus de Surinaamse politie in een persbericht.

Een surveillerende politie eenheid heeft gisteren reeds vier mannen aangehouden in het concessiegebied van de goudmaatschappij, omdat zij illegale goudwinningsactiviteiten ontplooiden in het concessiegebied. De aangehouden verdachten zijn: Jury T. ( 23 ), Syay R. ( 47 ), Orlando L.( 45) en Jurgen J.( 24):

9 REACTIES

 1. Het goud ligt te brokobaka en/of in woning de kinderen van de moordenaar en drugsveroordeelde crimineel. Ga het daar halen, dan doe je tenminste iets nuttigs.


  Maak melding

 2. Jullie moeten weten dat wij, Brazilianen over goud gaan, Brazil beschermd ons, wij gaan onze burgers beschermen zoals Turkije een stuk Syrië heeft ingenomen.


  Maak melding

 3. opruimen deze piraten en cowboys. ze ruiken het grote geld en willen ook graag mee eten echter zonder daarvoor de benodigde investeringen te doen. Met andere woorden gowtu cuparis. en straks als ze niet meer kunnen zoeken gaan ze dat goud gewoon ergens roven. deze bende misdadigers moet dus keihard aangepakt en vervolgd worden. wetten gelden voor een ieder in suriname. binnenland is geen staat in een staat ook al denken sommigen van wel. deze goudzucht leidt alleen maar tot problemen. en algeheel verbod dus tenzij je aan de vergunningvoorwaarden kunt voldoen.


  Maak melding

 4. De illegale goudzoekers zijn uit op een confrontatie met de autoriteiten die door overleg de illegalen wil bewegen het gebied te verlaten. Deze illegale goudzoekers durven echter niet te gaan stelen in de mijnen van Ronnie Brunswijk. Die hakt hen natuurlijk de handen direct af.


  Maak melding

 5. In de goud sector is er overal ter wereld oorlog, waarom zou Suriname gespaard blijven? Het is een een kwestie van goed bestuur en tactisch optreden. Ik ben bang dat het deze regering niet zal lukken dit in goede banen te leiden , omdat ze ook boeven zijn njamang no lobbie njamang. Oke dan


  Maak melding

 6. De zogenaamde Commissie GOUDORDENING, die Ons vele
  MILJOENEN heeft gekost, heeft jarenlang prima werk verricht
  voor de Paarse Clan en alleen voor hun via corruptie verkregen
  concessies !

  NEKS NO FOUT !

  Criminelen zien de CHAOS in het Land en maken daar misbruik van !

  In Paramaribo wordt een jongeman van twintig jaar openlijk BEROOFD
  van zijn halsketting, terwijl hij ook nog een levensbedreigend schot in
  de borst krijgt van de criminelen !

  Maar de pres is druk bezig WAKAMANS neer te halen die hem een lijst
  met PAARSE mislukkingen en misstanden voor houden !

  WEG MET HET PAARSE BAKBA-WINKRI REGIEM !

  A TENG DORO FU PAARS GWE !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.