NDP-fractieleider Abdoel: Wet op Staatsschuld niet overtreden

48
Door NDP ingediende wijziging van Wet Staatsschuld roept veel weerstand op
NDP-fractieleider Amzad Abdoel.

Assembleelid Amzad Abdoel geeft de garantie dat de regering, de Wet op de Staatsschuld niet heeft overtreden.  Volgens de parlementariër die tevens voorzitter van de Vaste Commissie Financiën is, zijn er genoeg andere wetsproducten die de transparantie en de verantwoording van de financiën waarborgen. Het gaat volgens hem ondermeer om de anti corruptiewet en de comptabiliteitswet. De wet op de staatsschuld is nu verouderd en voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen.

In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt het Assembleelid dat de wet op de staatsschuld een strafbepaling herbergt, dat de minister van Financiën strafrechtelijk vervolgd wordt als hij het obligoplafond overschrijdt. Aan de andere kant ziet het erop toe dat de wet aan De Nationale Assemblee toestemming geeft om de minister toestemming te verlenen om het obligoplafond te overschrijden. Wanneer dat gebeurt heeft de strafbepaling binnen de wet geen werking meer.

Het is volgens Abdoel ook zo dat de wet momenteel niet aangeeft wat er verder moet gebeuren als het leningenplafond is bereikt en het parlement toestemming geeft om de grens te overschrijden. Hij vindt dat het parlement zich hierover moet buigen om duidelijkheid te scheppen. Het moet duidelijk zijn hoe de ontwikkeling van het land wordt gefinancierd en hoe er wordt omgegaan met externe financiering. Abdoel is de mening toegedaan dat de oppositie niet over de staatsschuld wil praten maar dat de pijlen duidelijk gericht zijn op het vervolgen van de minister van Financiën.

Door misinterpretatie van de wet is een zaak bij de procureur-generaal ingediend, aldus de commissie voorzitter die eraan toevoegt dat het voor een land niet gezond is als een wet voor meerdere interpretaties vatbaar is. Abdoel ontkent ook, dat het wetsvoorstel is ingediend om minister Gillmore Hoefdraad van Financiën te beschermen tegen eventuele rechtsvervolging. ‘’De minister heeft geen slapeloze nachten en ik ook niet’’. Het is naar zijn zeggen niet de eerste keer dat er een klacht is ingediend bij de pg die steeds weer heeft aangegeven dat de wet niet is overtreden.

48 REACTIES

 1. Meneer Abdoel ijlt en bewijst dat de NDP slechte wetten maakt als ze multi interpretabel zijn of geen uitsluitsel geeft van wat te doen als met door het plafond gaat.
  Wat men moet doen is heel simpel en dat wat de wet beoogd namelijk bezuinigen en de tering naar de nering zetten, ombuigen.
  In Nederland moest er na een schuld van meer dan 60% sterk ongebogen worden.

  beste meneer Addoel het volgende schijnt de wet te zijn:

  “Verruiming Obligo Plafonds
  Middels de Wet van 21 januari 2011, houdende wijziging de Wet op de Staatsschuld zijn de obligoplafonds aangepast naar 35 % van het BBP voor de Buitenlandse Staatsschuld en 25% van het BBP voor de Binnenlandse Staatsschuld”

  Overschrijding vereist instemming van de DNA. Boefdraad heeft bij heel veel recente schulden geen goedkeuring gevraagd.

  Bureau van staatsschuld rapporteert voor Q2 2019
  1>> Binnenlandse schuld 31,6% ofwel 6,6% hoger dan de norm.
  2>> Buitenlandse schuld 57,1 % ofwel 22,1% boven de norm.
  Totaal 28,75 boven de norm van een door de regering Bouterse en NDP opgestelde wet.

  Ondertussen is ook nog eens duidelijk dat er meer schulden zijn dan gemeld en waar nu geld voor geleend MOET worden.

  Abdoel droomt en is de weg kwijt. Hij kan beter zijn worden herhalen Minister als u het niet aankunt kunt u beter gaan.


  Maak melding

 2. “Assembleelid Amzad Abdoel geeft de garantie dat de regering, de Wet op de Staatsschuld niet heeft overtreden”

  Wat is je garantie eigenlijk waard?????
  Wat heeft de bevolking van Suriname aan je garantie???? En wat als de regering toch de schuldenplafond heeft overschreden Abdoel????? Wat moet men dan met die waardeloze garantie van je?????
  Niks nada.

  Als een ieder lam lul garantie begint te geven in het parlement wordt het een mooie boel.


  Maak melding

 3. Een doordrongen huichelaar en bedrieger. Hij noemt zich een moslim. Als moslim zijnde niet hij zich diep en echt wel diep schamen. Elke keer als hij zijn mond openmaakt druipt de slijm zo uit de mond en is op uw que vive geblazen. Zo zou ook de koers niet omhoog gaan en er zou ook geen devaluatie komen. Wie neemt hem nog voor serieus aan. Ik niet misschien alleen de mensen die behandeld wordt aan de letitia vriesdelaan.


  Maak melding

 4. Abdoel je bent niet onschendbaar voor een eventueel juridisch onderzoek naar onrecht tegen de staat Suriname. Een land en volk willens en weten opzadelen met schulden…. De ogen van het gehele volk zijn nu op jouw gericht. Misschien zal er ook een aangifte volgen.. Je zal, al is het over 10 jaar.. hier zeker uitleg over moeten geven..


  Maak melding

 5. Deze paarse pathologische leugenaar gaf ook de garantie dat er geen devaluatie zou plaatsvinden.
  Maak het leningenbeleid en plafond maar transparant met onderbouwde cijfers en bewijzen.
  Maar die gaan NOOIT openbaar gemaakt worden.
  Dus is dit idd een zelfamnestie voor landsvernietigers Bouterse/Hoefdraad.


  Maak melding

 6. Deze man is zo vaak ontmaskerd en deinst er niet voor terug om dezelfde fouten telkensweer te maken. Een doorzichtige leugenaar en dief. Dat nest van paars is doordrongen door leugens en sterke verhalen. Het surinaamse volk verdient beter dat de materiële tiranie van de boeven, moordenaars, drugdealers en achterlijk. Alleen dombo’s geloven in de nationale dieven partij.


  Maak melding

 7. In Suriname is het nog steeds zo dat je zonder opleiding of opleiding op fröbelklas niveau toch een mooie carrière kan opbouwen. Je mag de domste jongen van de klas zijn, heel raar uit je ogen kijken, veel zaad spuiten want per slot heet je Amzaad want je balletjes zijn uitgedroogd als rozijnen, je bent lelijk als een kramdagoe als je maar bereid bent om mee te liften met de leugens van de test van de NDP.


  Maak melding

 8. Buitenlandse- en binnenlandse leningen in totaal 3,3 miljard $ . Noord Amerikaanse dollars. 3,3 miljard : 500.000 inw = 6600 $ per inclusief baby’s en schoolgaanden . Stel dat deze klootzakken straks in de oppositie gaan zitten, dan gaan ze ook lullen tegen de coalitiepartijen dat hun het geld hebben verkloot en de plafond hebben overschrijden . Tek ie Ai loekoe , tra jari mei 2020. A tang so !


  Maak melding

 9. Liegende Amzad Abdoel,de grootste leugenduivel van de paasre ellende bende.Er moet ook een strafrechterlijke vervolging ingediend worden tegen deze “misdadiger” wegens ongrondwettelijke handelingen tegen de staat.die dikke boefdraad,moordenaar Bouterse,stelende rover Abrahams,de hele satansbende moet opgesloten worden!


  Maak melding

 10. Alzo heeft een meerderheid van de bevolking in het parlement besloten dat het wenselijk is de Wet m.b.t. de hoogte van de Staatsschuld te herzien vanwege gewijzigde inzichten en nieuwe opvattingen. De wet die nu gewijzigd gaat worden was een dode letter, outdated en niet meer van deze dynamische tijd.

  Ik ga er vanuit dat het parlement zal instemmen met deze wetswijziging. Maar laten we ook eerlijk zijn. Dat de wet gewijzigd gaat worden is voor de oppositie een niet gewild gevolg door voorbarige uitspraken gedaan door kopstukken uit dezelfde oppositie. Naar het nu lijkt heeft de oppositie haar huiswerk niet goed gemaakt. Ze zijn niet eens in discussie getreden met de coalitiepartijen maar begonnen direct vanaf hoge daken beschuldigingen te verkondigen.


  Maak melding

 11. Lets Make Surinam Grear Again.

  Wir shaffen Das) nps 2 die 4

  OFA

  Jullie moeten niet zo over abdoel heen vallen hij kan er nix aan doen.. de mensen die boven hem staan hebben hem al voor geprogameerd.. Bij hem staat de automatisch piloot aan.


  Maak melding

 12. RobG de ratings van Suriname zijn slecht. Het heeft de junkstatus oftewel hoog speculatief. Ipv lenen zou men moeten bezuinigen. In the end of story moet Suriname zaken doen met Mw Lagarde en dat weet jij als geen ander. Je blijft je baas Bouterse te vuur en te zwaard verdedigen en daarmee maak je je onsterfelijk belachelijk. Wake up


  Maak melding

 13. Abdoel babbelt maar in het rond !
  Hij is uitvoerder van de snode plannen van
  het huidige regiem van ex-militairen !

  Deze Paarse Clan is niet geinteresseerd in het welzijn
  van het Volk en heeft de economie al zeer grote schade
  berokkend.

  De Clan WEIGERT te bezuinigen en laat ook het Mega-
  grote overheidsapparaat ongemoeid !
  Terwijl en ongeveer VIJFENTWNTIG-DUIZEND AMBTENAREN,
  COMPLEET OVERBODIG ZIJN !

  Maar de leiding van de clan heeft andere doelen, namelijk uit
  alle macht trachten de Paarse Leider, na de nieuwe veroordeling
  tot twintig jaar cel, uit de bak te houden !

  Dit alles kost het land en het Volk ENORM veel geld, GELEEND
  GELD, want de productie staat stil als gevolg van het paarse
  wanbeleid !

  Na TIEN JAAR lenen is de productie niet gestegen. Nu opnieuw
  lenen zal ook tot niets leiden !
  Verhoging Leningenplafond is een zwakte-bod om het FALEN van
  Opa Desie te verdoezelen.

  Wanneer je in TIEN JAAR al MILJARDEN hebt verspeeld,
  helpen nieuwe leningen NIET !

  DE REKENING ZAL HET VOLK, HELAAS, VOLLEDIG MOETEN
  AFBETALEN ! LENING PLUS WOEKERRENTE !

  PS : Hopelijk pakken machtige buitenlanden geen essentiele
  bezittingen van Sranan af, zoals Afobakadam, havens en luchthaven !


  Maak melding

 14. Lenen is geen misdaad. Het is ingebed binnen de huidige maatschappij. Vanaf de burger , gezin, tot op staatsniveau. Uiteraard zijn er condities gesteld door de verstrekker. Een gezin wil bijvoorbeeld een nieuwe auto aanschaffen. Aangezien het leven betrekkelijk kort is gaat niemand bij wijze van spreken tien jaar sparen alvorens het zover is. We zijn niet allemaal Bill Gates of Lionel Messi. Dus wat doe je? Juist ja, naar de bank. De bank checkt enz., en binnen niet al te lange tijd kun je die BMW gaan aanschaffen. Staatsniveau idem dito ,echter vanwege de nationale verantwoordelijkheid is het wel zaak goed te bestuderen waarvoor men het geld nodig heeft. Ondanks de economische vooruitzichten wat beter geworden zijn , is het bij lange na niet voldoende om lopende en initiële projecten af te ronden .Let op ,er wordt niet gesproken over een consumptieve lening . Dat snijdt geen hout. Het valt echter niet uit te sluiten dat een minimaal gedeelte toch daarvoor bestemd is.

  Maar the main point is het afronden van de projecten. In dit licht beschouwd wil men de wet aanpassen. De bedoeling is namelijk de belofte die gedaan is aan de bevolking in te lossen. Dit betaalt zich namelijk terug. De burger is erbij gebaat. Daar gaat het om. Als men niet wil lenen zegt men min of meer dat men niet wil hebben dat de arme burger erop vooruitgaat. Hij mag dus blijven stikken in zijn ellende .Geen nieuwe wegen ,geen medische voorzieningen ,slecht onderwijs, slechte huisvesting, noem maar op. Degenen die het hardst schreeuwen zijn degenen die alles al voor elkaar hebben. Deze regering loopt deze zelfzuchtige lieden die slechts aan hen eigen portemonnee denken , straal voorbij. Ze gunnen namelijk geen vooruitgang voor het land. De regering heeft nou eenmaal een sociaal contract met het volk getekend. Niet met individualisten. Ampertjes over een zeven maanden gaan we het uiteindelijke effect zien. De stemmers zullen ons wijsmaken of de huidige regering goed bezig geweest is of niet.


  Maak melding

 15. Amzad Abdoel; je bent een rat en net zo’n grote bedrieger als je baas desie en boefdraad. Samen met je kornuiten heb je ons mooi landje naar de verdoemenis gebracht. Je steld niks voor en bent gewoon een clown met veel blabla.


  Maak melding

 16. Rob g er valt niks te bespreken en hoe kan een wet van 2011 al oud zijn? Zo jammer dat Suriname door idioten wordt geregeerd. En dan ook nog de laagste honden als Rob gay alles goed praten .


  Maak melding

 17. RobG
  Zo heeft het volk niet besloten. Abdoel is het volk niet maar een volksvertegenwoordiger die ongeveer 2% van het volk vertegenwoordigd.
  Abdoel moet van zijn bazen het belang van het volk verkwanselen.

  Beste RobG deze wet die u een dode letter verklaart is:
  ten eerst een bescherming tegen wan gedrag van ministers en regering. Solide landen met hoge credit ratings hanteren de zelfde ratio;s
  ten tweede een wet die de NDP regering de afgelopen jaren al tweemaal aangepast heeft omdat zij zich niet aan de wet kan houden..

  De gewijzigde inzichten zijn niet anders dat gebrek aan discipline en de kassa is weer leeg zonder dat er iemand bij gestuurd heeft.
  In 2008 heeft Vene III wel bijgestuurd en was de dip in een jaar herstekd, Alleen zijn de inpopulaire maatregelen niet verkocht als de schuld van anderen en zijn de verkiezingen verloren door populistische beloften die nooit nagekomen zullen worden.

  Beste RobG de actie van de oppositie treft doel:
  1>> Met ondoordachte actie van Abdoel wordt toegegeven dat de wet overschreden wordt. anders was er geen andere wet nodig. Als Hoefdaaad zo zeker is dan gaat hij met een gerust gemoed naar de rechtbank en zet de VHP voor schut.
  2>> De PG heeft heel snel gehanderd waardoor de actie van Abdoel inmenging geworden is en de zaak niet meer gestopt kan worden.
  3>> De PG al advies van de VES gevraagd heeft en wij weten allemaal wat zij vinden en dat standpunt is iets waar de leners niet om heen kunnen.

  Beste RoBG Hoefdraad heeft recent. dus na Q2 2019, met Surinaamse banken en een aannemer lenigen afgesloten van euro 80.000.000 en $ 10.000.000 om lopende kosten te betalen. De door Rusland gemelde Oppenheimer lening was ook om de lopende uitgaven te financieren zoals de achterstallige betalingen aan Alcoa voor Brokopondo stroom met een onvang van $ 80.000.000
  Geen van beide zijn door de DNA behandeld.

  De rotszooi van Hoefdraad is niet meer ondercontrole te houden en dat zijn de gewijzigde inzichten waar u over spreekt.

  De oppositie scoort vrijwel zeker bij de beoogde leners en bereid zich voor op een schulden akkoord als zij slim zijn. Bouterse zal nooit een hair cut krijgen van de leners. Santhoki komt wel in aanmerking voor een schulden akkoord.
  Hoefdraad is nu een cvis op het droge,


  Maak melding

 18. Heeft deze man Economie gestudeerd? Waar ligt het aan? Aan de man of aan de Surinaamse Universiteit. Of is hij een marionet van DDB. Verlos Suriname van dit gespuis. Als Bouterse weg is, is ons probleem Automatisch opgelost. Weg met Bouta, de man die beweert geen president van zijn partij NDP te zijn, maar president van het hele land.
  Wat hij niet weet is het volgende: Er zijn Boutisten en NDPers. De Boutisten zullen hem steunen want die worden flink beloont. De NDPers daarentegen zullen hem laten vallen omdat zij vergeten worden. Dus Bouta, Succes met jouw foutief beleid.


  Maak melding

 19. Amzad Abdoel beschermt niet recht en wet en ook niet land en volk maar beschermt de persoon Hoefdraad G. alleen om persoonlijke redenen en dus niet in landsbelang.

  Voor de zoveelste keer wordt het duidelijk dat de gehele NDP een loopje neemt met recht en wet en het volk van Suriname !


  Maak melding

 20. @Koos, ik denk dat de ratingbureau’s hun hoogtepunt reeds hebben bereikt en dat het thans bergafwaarts met hen gaat. Ze verschillen ook onderling vaak in hun oordeel over een land.

  De politieke junkies van de oppositie hebben hun hoop op dit soort bureau’s gevestigd om politieke macht te verwerven. Met junknieuws proberen zij de bevolking te bespelen. Ook de protestactie tegen de wetswijziging bracht niet veel mensen op de been.Ik denk dat jij de natigheid voor de oppositie bij de komende verkiezing voelt..


  Maak melding

 21. JoJo is de enige die zo gedetaileerd en duidelijk mogelijk probeert uit te leggen hoe de vork in de steel zit.
  Het is echter voor een Bouta-lover niet te begrijpen daar hij / zij de persoon Bouterse verheerlijkt en geen oog meer heeft voor de realiteit. Het leven van een Bouta-lover is een grote waas van bedrog.


  Maak melding

 22. Best RobG u denkt dat de ratingbureau hun beste tijd gehad hebben. Geen enkel gestructureerd belevingsfonds of financiële instelling in de echte wereld mag teken voor financiële producten zonder een rating van deze clubs. De Chinezen hebben hun eigen rating agency opgericht.

  U praat in opdracht van Bouterse en Limbo veel onzin de wereld in.

  Het lenen voor consumptie is voorbij en de leningen voor projecten komen niet af omdat er niet aan de voorwaarden voldaan kan worden door de regering.

  Er liggen heel veel leningen die feitelijk niet besteed zijn of waarvan de besteding getraineerd wordt omdat een volgende regering beter te vertrouwen zal zijn dan een Bouterse regering.

  Denk eens aan de lening voor LR group die het gevolg heeft dat de lokale agrarische sector vernietigd wordt. Wie gaat de garantie van Suriname aanvaarden ter risicoloze financiering van een heel bedenkelijke onderneming zonder het juiste referentie kader.

  Ik ben er van overtuigd dat een sanering van alle schulden er toe zal leiden dat er heel veel schulden door gehaald kunnen worden omdat ze voor spookprojecten afgesloten zijn en niemand in de gaten geeft of de prestatie wel geleverd is.

  Als ik alle projecten zo mogen monitoren/valideren ben ik er zeker van dat de staatsschuld een stuk minder wordt danwel er veel geld vrij komt om echt aan de slag te gaan.
  Na een check van de projectdossiers zal er ook veel geld terug gehaald kunnen worden die middels kickbacks op de verkeerde plaats terecht gekomen zijn. Denk er aan hoeveel geld er bij Djilp Sardjoe te halen valt, Een paar items uit mijn hoofd:
  >> De steekpenningen van Ballast Nedam zijn via hem gelopen/
  >> Schade Carolina brug door zijn schip,
  >> Niet leveren Wanica Ziekenhuis ruwbouw
  De rovers bij EBS en SWM kunnen ook makkelijk gevonden worden.
  Ook bij de illegale goud exploitanten (mijnen zonder de juiste vergunningen) is wel wat te halen. verhuur van goudconcessies aanpakken kan ook goudmijntje worden.


  Maak melding

 23. @Prive

  Dank u voor uw commentaar. U geeft heel nadrukkelijk aan dat mijn mening hout snijdt en aankomt waar het nodig is.
  Een rat begrijpt een rat is het niet.
  U bent eigenlijk de enige die Nix zegt of instaat is iets te weerleggen.


  Maak melding

 24. Jojo, laat zich leiden door de politieke arena van de Surinaamse oppositie. Binnen deze politieke arena wordt er zwaar overdreven en worden zaken uit hun proporties gerukt. De oppositie heeft belang bij het zwaar overdreven gedoe.
  De oppositie laat de bevolking niet met rust. Ze zijn continu bezig met het verspreiden van mega leugens.

  Maar de oppositie vergeet dat de regering een achterban heeft, ja een heel grote achterban.Het verwonderd me dan ook niet als we merken dat er maar weinig mensen kwamen opdagen om tegen de wetswijziging van Abdoel te protesteren.


  Maak melding

 25. Op dit moment zijn er zo’n acht opstanden op aarde, die veelal te maken hebben met prijsstijgingen.
  Ik vermoed, dat de regering met het geleende geld de gehate prijsstijgingen probeert tegen te gaan.
  Daarom is t volk zo rustig nu.

  Maar straks als deze leen-regering er niet meer is, hoe gaat men die prijsstijgingen enzo dan tegen gaan? Heeft men al een goed plan?


  Maak melding

 26. Als ik het artikel lees zie ik dat er dus twee zaken spelen
  een strafrechterlijke zaak en een publiekrechterlijke zaak
  De oppositie is wat het strafrechterlijke deel betreft gestapt naar de daartoe bevoegde instantie zijnde de PG
  Dit gaat over de vervolging van de minister van financiën.
  Een eenmaal gepleegd feit kan niet ongedaan worden gemaakt, middels nieuwe wetgeving. Dat zou lekker zijn
  Uitzonderingen, zoals amnestie daargelaten. Dit is een zaak voor juristen
  Wat het publiekrechterlijke deel betreft; dit wordt uitgevochten in het parlement. Dit heeft betrekking op het schulden plafond.

  Ik kijk alleen naar het publiekrechterlijke deel, omdat ik dat interessant vind en ik denk dat ik daar wel enige kennis van heb.haha
  Als een land een begrotingstekort heeft kan zij dat dekken
  1.door binnenlands te lenen
  De minister heeft dit ook gedaan. De wijze waarop hij dit gedaan heeft, namelijk door kortlopend schuldpapier te verkopen is niet wenselijk. Maar staat nu los van het overschrijden van het plafond.
  Jojo draagt cijfers aan. Dank
  2.Door te lenen op buitenlandse markten.
  Rob, zonder je te willen beledigen, maar ik vrees dat je kennis hier tekort schiet. Geen schande overigens.
  Als een land op buitenlandse markten leent (bijvoorbeeld Nederland voor de invoering van de Euro; nu is het helemaal gemakkelijk) dan is waakzaamheid geboden.
  Wie bepaalt de voorwaarden.
  Nederland eiste altijd, op 1 keer na, dat er geleend werd in HOLLANDSE GULDENS, dus niet in vreemde valuta.
  Suriname leent in buitenlandse valuta. Kom ik op terug
  Suriname leent en doet dit al vele jaren, er zal rente moeten worden betaald en dan laat ik het aflossen voorlopig nog even buiten beschouwing. Aflossing speelt namelijk, hoe gek het ook moge klinken/lezen een kleine rol
  Om de rente te moeten betalen zal er vreemde valuta verdient moeten worden. Dit kan alleen als er meer wordt geëxporteerd dan geïmporteerd. (QED)
  Daar ziet het voorlopig niet naar uit.
  Speculeren op hogere goudopbrengsten, olieopbrengsten zijn gevaarlijke aannames.
  Het tafelzilver verkopen, ik lees hier van medeforumleden, Afobakka, Zanderij, enz, kan je slechts eenmalig doen. Daarmee haal je toekomstige opbrengsten naar voren en zit je later met een probleem.
  Een particulier kan dit doen, maar een natie niet! Het een op een transformeren van een particulier naar een geheel land is ronduit belachelijk en zoals in dit geval schandalig
  Al denken sommige hier en ook daar anders over. Heel naïef.
  Wel leuk op verjaardagspartijen en in de kroeg, maar niet als het om het echie gaat. Het is geen poptjie patoe time meer.
  Als ik meer wil uitgeven dan ik heb en wil lenen dan is het mijn zorg. Het raakt mij en mijn toekomst
  Een minister van financiën heeft een andere taak. Hij dient er voor te zorgen dat een geheel land niet in de problemen komt.
  Er zal hoe dan ook, linksom of rechtsom bezuinigd moeten worden.
  Vorige regeringen hebben dit ingezien en hebben impopulaire maatregelen genomen.
  Waaronder het instellen van een schuldplafond.
  Zo’n plafond dient ertoe om ervoor te zorgen dat bij ongebreidelde leningen en een verkwistend beleid een rood stoplicht de lener een halt wordt toegeroepen. Het weghalen van het stoplicht en dan zeggen; ik ga niet door rood is jezelf en het land naar de afgrond brengen
  Suriname is code oranje al voorbij. Erger, zelf rood
  Wil het land een halt toeroepen aan de neerwaartse spiraal dat moet ze nu stoppen met lenen.
  Of het al te laat is en of het tij nog kan worden gekeerd is de vraag. Maar met zekerheid kan worden gezegd dat nog meer lenen de munt in duizeling wekkende vaart zal instorten, dat duizenden hun baan zullen verliezen, dat importen, dus ook eerste levensbehoeftes, niet meer plaats zullen kunnen vinden.
  Het verbaast mij aan een kant dat er dan toch nog lieden zijn die het schuldplafond willen verhogen, dan wel ontkennen dat het plafond al is overschreden.
  Cijfers spreken voor zich
  Aan de andere kant zou het mij niet moeten verbazen, omdat er slechts zeer weinigen zijn die zich zorgen maakt om zijn medemens. Graaicultuur
  Wie heeft er gelijk?
  Rob, het zou je sieren als je ook met cijfers kwam, die bewijzen dat jij gelijk hebt.

  Verder lees ik van andere forumleden dat lenen moet kunnen.
  Ja, daar kan ik in meekomen. Die mogelijkheid is er ook.
  Maar er is een grens. Daar draait het in het onderhavige geval dan ook om.
  De grens.
  Ik vind een citaat van Milton Friedman,
  ” the line we dare not cross, the frigilty of freedom”

  Hey Bigi Sma,
  het is alweer enige tijd geleden dat ik antwoord zou geven op je vraag.
  Aangezien ik, net als een ieder hier, mijn identiteit geheim wil houden, wil ik je nog een vraag stellen
  Waar was je op 7 augustus. Of waar had je moeten zijn op 7 augustus
  Afhankelijk van het antwoord weet ik of we elkaar kennen


  Maak melding

 27. @Prive,
  Als Jojo volgens jou inhoudelijk helemaal nix zegt, doe jij het dan??????!!!!!
  Of kan jij alleen je gore wafel open maken om een ander voor riool rat, paarde lul enz uit te maken.
  Heb jij je gore gezicht ooit in de spiegel gekeken? Nee zeker!! Doe dat een keer en wijs een vinger naar je gezicht dan zie je zelf dat er 3 vingers naar jou wijzen lamlul….


  Maak melding

 28. Een crimineel verdedigd zijn collega om niet gestraft te worden. Dit is een van die slapeloze nachten van baas alleen maar geld lenen.
  Wat doet baas met dat geld?
  Steek hij al die geld dat hij heeft geleend in zijn zak? Ik denk dat is een van zijn belangrijkste projekten. Geen fly-over, ziekenhuis wordt met politieke stunt gedaan om het volk hoop te geven, na de verkiezing voorlopig geen aanbouw meer. Nu kan men solliciteren voor de verpleging van het ziekenhuis van Wanica. Hier wordt het volk om het tuin geleid. geld wordt steeds geleend voor de verkiezing. Wanneer gaat dit stronterij stoppen. Eén conclusie is dat deze volksindiaan een geldwolf is.
  GELD IS NOOIT GENOEG VOOR HEM.


  Maak melding

 29. TobG
  Ik heb in een eerdere posting gevraagd om antwoord te geven op enkele vragen om mogelijk te kunnen bewijzen dat je pseudo economisch intellect niet datgene is die een kwakzalver gebezigd in zijn geblaf.

  Over de materie waar het hier omgaat is het straffeloos proberen de misdadiger van een misdaad niet te laten vervolgen door allerhande kromme wegen o.a. herziening van de wet het aanpassen van de wet het indienen van een nieuwe wet om de overschrijding van het kredietplafond niet als misdaad te bezien.
  De vraag die gesteld wordt door mij is
  Waarom wilt Abdoel de wet om de minister te vervolgen geschrapt zien?
  M.a.w. als dit doorgaat kan je nimmer een misdadiger (de wet overtreder) vervolgen, dit terwijl Abdoel beweert dat er geen overschrijding, dus misdaad, heeft plaatsgevonden.

  RobG
  Als ik adviseer jou om de bijdrage van Pico en Jojo goed door te nemen en te laten bezinken in jou bodemloze put.


  Maak melding

 30. Pico
  Brada om antwoord te geven op je vraag, ik kan mij indenken dat jij je identiteit geheim wil houden, en ook ik wil dat hier niet prijsgeven.
  7 augustus heb ik iemand gebracht naar haar laatste rustplaats, dus als je dit wilde weten om te weten te komen dat je mij waarschijnlijk kent.


  Maak melding

 31. De NDP schurken gaan nu een grote lening bij IMF lenen om dan al de kleine en grote leningen af te lossen .Met rente van 5% tot 9% dat Boefdraad geleend heeft zijn er grote problemen ontstaan voor de schurken
  IMF en de wereld bank kan ieder land geld lenen met maar 2% rente en dat al jaren lang .

  Om al deze leningen van NDP af te lossen dan zet je al op een bedrag van boven 1 miljard usd .

  Boefdaard je ben te laat om zo iets te doen je heb zelf bij IMF gewerkt je moest het beter weten

  Boefdraad ik weet zeker dat voor de verkiezing ga je moeten vluchten want de gegevens van de Centrale Bank van Suriname zijn sedert 2010 tot 2019 vals ook de koersen dat je hanteert

  Hoefdraad ga maar hulp zoeken bij Ramon Abrahams en Limbo en Slooten van SRS Radio en van der San en Doehkie vice President van Nikerie je kan Dagoe Hoohgie ook vragen

  De Universiteit van Suriname kan men een ander naam geven waar heeft Adboel gestudeerd .

  Ik heb maar een basis school opleiding en een vrouw heeft mij leren timmeren .


  Maak melding

 32. Pico
  idd lieve vrouw geweest, de liefste is toch nog altijd mijn moeder.
  Idd 2 zonen R en R
  Ben jij vriend of familie? In welke plaats / stad / dorp woon jij?
  Waar heb jij gewoond in Suriname


  Maak melding

 33. Een wet zonder sanctiebepaling is een papieren tijger. Een wet die niet op naleving wordt gecontroleerd is ook een papieren tijger. De NDP is druk bezig wetten te maken die niet worden gecontroleerd op naleving.

  Dus de NDP regering heeft geen wetten gemaakt maar alleen papieren tijgers.


  Maak melding

 34. Amzad “er komt geen devaluatie” zit weer eens te LIEGEN. Als er niks aan de hand zou zijn dan hoeft de wet dan ook niet gewijzigd te worden. Dat men het echter wel wilt wijzigen betekent dat Boefdraad in de problemen zit.


  Maak melding

 35. Abdoel staat als een verwende puber te krijsen “ en toch heb ik gelijk”
  Geen enkele econoom heeft hem tot nu toe ook maar een beetje gelijk gegeven .
  Ga zo door en Abdoel en co blazen de NDP op omdat geen enkele lener kan lenen aan een regering die de wet Nasr behoefte wil veranderen en wijs advies en de maatschappelijke organisaties negeert.
  Regering moet nu lenen om Alcoa te kunnen betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.