Bewoners lieten in paniek 107-jarige man achter in brandende woning

12
Bewoners lieten in paniek 104-jarige man achter in brandende woning Suriname

De bejaarde man die gisteren om het leven is gekomen bij een woningbrand aan de Groenhartstraat, zou door de overige huisbewoners in paniek vergeten zijn in de woning. Het moment dat zij tot het besef kwamen dat de man nog in de woning was, konden zij noch manschappen van het Korps Brandweer Suriname, die echter niet meer betreden vanwege de enorme vlammenzee. Dat zegt een woordvoerder van de Surinaamse politie aan Waterkant.

De woordvoerder zegt verder dat het slachtoffer de 104-jarige Toenie Deel is, die slecht ter been was. De politie kreeg de melding van de woningbrand omstreeks 23.35u. Op het terrein staan er vijf woningen. De tweede woning is door nog toe onbekende reden in brand gevlogen. Het vuur was voor aankomst van de brandweer reeds overgewaaid naar de voorste woning waar de bejaarde in bleef.

De stoffelijke resten van de bejaarde zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in beslag genomen.

UPDATE – Het Korps politie Suriname meldt in een officieel bericht: ‘In de paniek situatie die op dat moment heerste waren zijn huisgenoten hoogstwaarschijnlijk vergeten om hem uit het huis te halen. De heer Deel was slecht ter been. Bij het horen van zijn hulpgeroep werd het duidelijk dat hij nog in het huis was. Het huis stond op dat moment zodanig in brand dat het levensgevaarlijk was om daar binnen te gaan. Tijdens de nablussingswerkzaamheden stuitten de brandweerlieden op het verkoolde lijk van de heer Deel.

12 REACTIES

 1. Vergeten, hoe. Er is wel paniek maar kom op men. En zo veel bewoners,hoe kan dat?????? Dit is een teken van niet alert en eigengereidheid zijn. IK beschuldig niemand maar kom op. Wonen/leven samen op een erf/huis. VRESELIJK. ………TJOERI

  R.I.P. Mijnheer en fam.


  Maak melding

 2. Ongelooflijk!! Is er geen ontruimingsplan? Nooit een brandoefening gedaan?

  Zonde!! Op de leeftijd van 104 jaar ga je op zo een gruwelijke wijze heen! Rust zacht.


  Maak melding

 3. Laatst was het een kleuter, nu een 104 jarige. Paniek. Het is red je zelf tijd. Het vuur moet goed verspreid zijn. Was het brand alarm aan geweest?
  Meneer RIP. Hoop dat je in een mooie plaats bent.


  Maak melding

 4. Ik eis van de regering dat zei elk bewoner met een huis, winkels en ziekenhuizen verplichten om een brandalarm te installeren. Voorkomen is beter dan genezen. Wel van brandpreventie gehoord heren. Doe er wat aan gaan genoeg mensen dood in het verkeer en huizen branden met de dood tot gevolgd. vooral oudjes en kinderen zijn de dupe van iets die makkelijk te voorkomen is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.