Oplevering International Mall of Suriname vertraagd door late oplevering staalconstructie

12
Oplevering International Mall of Suriname vertraagd door late oplevering staalconstructie

De International Mall of Suriname zal niet meer dit jaar opgeleverd worden vanwege late oplevering van de staalconstructie. De opdrachtgever meldt dat dit komt door misleiding van de Surinaamse staalconstructeur Jercon N.V.

Volgens de opdrachtgever werd Jercon N.V. in november 2017 gevraagd om de staalconstructie van de nieuwe mall aan de Ringweg in Paramaribo op te zetten. Ruim 90% van het afgesproken bedrag werd vooraf gevorderd door de staalconstructeur die de voornemens had zelf staal te importeren.

Achteraf is gebleken dat de opdrachtgever daarin is misleidt, omdat er bij 25% van de oplevering van de staalconstructie door de staalconstructeur werd aangegeven dat zij niet meer in staat te zijn staal te kopen en vergeten zijn moeren en bouten op te nemen in de offerte.

Nadat de opdrachtgever besefte misleidt te zijn door de staalconstructeur heeft de opdrachtgever besloten zelf staal te leveren aan de staalconstructeur om de staalconstructie afgerond te krijgen. Met in gedachte houdende dat er aan het eind een finale afrekening moet komen.

De opdrachtgever betreurt het dat in Suriname er geen vorm van registratie is van zulke misleidende bedrijven om ondernemers te beschermen. De zaak zal verder juridisch vervolgd worden.

12 REACTIES

 1. De opdrachtgever is wel heel erg anoniem. Ik heb hier meer mijn vraagtekens bij dan de malafide aannemer.

  Vaak, vooral in Suriname word geld witgewassen door het te investeren in shoppingmalls, carcenters, sportscholen en winkels.


  Maak melding

 2. Weer een wakker geworden…sinds heugenis word er bij grote transactie word men bedonderd…ik weet niet beter…daarom geloof ik ook niet in de politiek die juist welwillend partijen zou moeten beschermen….helaas moet deze ook ons burgers dit nog laten zien….ik denk 40 jaar verder…hoop het nog dat het goed zal komen voor elke inwoner….Bless…Ras


  Maak melding

 3. Een land in crisis overal planten ze van die gigantische winkels.
  Para pasi 😱 Noord 😱gigantische de huizen.
  Snap niet dat mensen geld hebben om te kopen.
  Files elke dag weer waarschijnlijk mag je gratis tanken Esso.
  Mac Donald elke dag druk er zijn er maar 2 in Suriname kost geen 5srd.
  Nee, heb koop- nog eetzucht.


  Maak melding

 4. Internationale Mol?????zelf de huidige Mol’s kunnen ze niet runnen wegens gebrek aan klandizie ???
  En nu dit nog,soso lafu dja man !!!!!

  tru tru ,na wan K@olo fatu dja man !

  Jacko


  Maak melding

 5. Het genoemde bedrijf heeft geen website maar wel een FB pagina met beperkte info onder de naam Jercon & Steelerection n.v. Daaruit blijkt dat ze in 2010 zijn opgericht, geen echte email hebben, geen website, geen KvK nummer, maar alleen een telefoon nummer +597 357-078
  Lijkt mij dat je als opdrachtgever knap naief bent om 90% van de overeengekomen som voor te schieten !!
  Op een andere bron vinden we de volgende gegevens.
  Hadji I Soemitaweg, Tamansarie km 15, Commewijne , Suriname met telefoonnummer (+597) 356-823 & (+597) 872-5827
  Op die site staan 0, NUL, revieuws voor dit bedrijf.
  Via glusiness.com zijn er foto’s te zien en namen te achterhalen. Zoals dat FEO Mw Djojopawiro Irlencia op 25 mei jarig is.


  Maak melding

 6. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das
  Yess we can)

  Beste Bourgondiërs

  Hier Voor Hoef Je Geen Hoger Wiskunde Gevolg Te Hebben Om Te Concluderen Dat Na Wang Fromu Torie.

  Ons Land Brokkeld Steeds Verder Af Beste Mensen.

  IK Blijf Dit Zeggen. .. Het Grootste Probleem Van Suriname NDP


  Maak melding

 7. Typisch Surinaams! Nooit in 1x iets voor elkaar kunnen krijgen zoals bijvoorbeeld de Duitsers. Altijd vertragen vertragen en vertragen.


  Maak melding

 8. Suriname is love 21 oktober 2019 at 22:43

  Zelfs hier in het O zo rustieke Dijkveld met prachtige lanen is het kommer en kwel. Mega giga huizen bewoond door slechts twee mensen . Ra ra ra ra hoe kan dit ? Waar komt het geld vandaan om zulke huizen te bouwen ? De Chevrolets en dure Japanse SUV’s scheuren om de minuut de straat op. Ra ra ra hoe kan dit ? Wat hebben de bewoners voor anderen te verbergen ? Van een is wel bekend dat hij in de Masala zit terwijl de ander landbouwer is. De rest ???


  Maak melding

 9. Geldverspilling. Ons volk wordt dagelijks uitgedund in het verkeer met dodelijke slachtoffers. Roven een moordpartijen niet te vergeten. Huizen dit om de haverklap in de fik staan. Volwassenen en kinderen die levend verbranden. Het Academisch Ziekenhuis en de rest, die geen top medische zorg kunnen waarborgen. Mensen die sterven op de SEH omdat zij te lang moeten wachten op een arts. Medische fouten zijn aan de orde van de dag met de dood tot gevolg. Voor wie wordt deze onzin gebouwd? Wat er al is aan Malls kunnen niet onderhouden of draaiende gehouden worden. Klandizie is zeer minimaal. Waar zijn ze mee bezig. De Malls in Amerika proberen zelf hun kop boven water te houden. Onze inwoners tal is zeer minimaal.

  Sarie Torie


  Maak melding

 10. Eerder was deze fucking bedryf faiet verklaart en e bemoei na tra sma busnes daarom libi sma e vloek Jercon , wel mi vrede if ano oplichting torie want …. .A gebouw ging da veiling eerst kba dus mi vrede FF .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.