Bewoners Brownsweg ingelicht over verantwoord pesticiden gebruik

4
Bewoners Brownsweg ingelicht over verantwoord pesticiden gebruik

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft in het weekend voor de bewoners van Brownsweg in het district Brokopondo een infosessie gehouden over het verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen.

De aanwezigen stelden heel veel vragen over de biologische alternatieven en welke nuttige insecten er allemaal aanwezig zijn in hun woon gebieden in Suriname. Los van de presentatie welke digitaal aan hen werd gepresenteerd is ook expliciet gevraagd naar stencils met de informatie.

De stencils werden gevraagd om de stof nogeens te kunnen nalezen of doornemen. De presentatie werd verzorgd door de afdeling Bestrijdingsmiddelen onderleiding van de Surinaamse Carmen van Dijk.

4 REACTIES

 1. Ok, en what about een verbod op het gebruik van kwik door goudzoekers? Dit mag gewoon doorgaan ondanks het grote gevaar voor de volksgezondheid? De gevolgen daarvan gaan we over een paar jaar zien. Die bakroe van abop heeft ook een concessie en vergiftigd zijn eigen ras. Zie YouTube ‘de gouden bergen van suriname’.


  Maak melding

 2. Dit is goed van LVV maar ze zijn pas actief geworden met deze voorlichtingsacties NADAT de E.U. gedreigd had om Surinaamse groenten te weren van de Europese markt vanwege hoge pesticide gehaltes. Al die tijd zat LVV dan te slapen.


  Maak melding

 3. het is een trieste ontwikkeling met s u r i n a m e.. zolang ze niet bedrijgd worden door het buitenland, blijven ze slapen tot de volgende generatie..
  nu Europa heeft gezegd, dat wanneer ze geen maatrelen treffen om al die vergiftigde gewassen te exporteren gaat de grens dicht. direct zijn ze wakker.. ze rennen als kippen zonder koppen naar en van Holland om maatregelen te treffen en begi begi te vragen, om voorlopig niks te doen, nu schelden ze niet meer op de wit man voor kolonialist of iets dergelijks.. als die wit man slecht één keer de s l m op het maatje roept voor al die rot zooi van en naar Schiphol, dan vallen ze direct flauw.. in tussen neemt de 100 % controle dagelijks heftig in beslag, niemand zegt nu wat van meer.. geen opmerkingen van ex. slavenvrij of discriminatie en degelijke dingen, vooral de afro had of heeft het erg moeilijk mee.

  de laatste tijd gaan en komen er veel chinezen naar s u r i, alleen de groep afro blijft achter hoewel er allerlei mogelijkheden worden gecreëerd voor die donkere mensen.. maar money no dé de meeste ladingen worden onderschept..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.