40 vergunningen van bushouders ingetrokken; PL-chauffeurs grootste groep

12
Vergunningen van buschauffeurs ingetrokken na controle
Archieffoto - controle van bussen in Suriname.

In het weekend hebben politieambtenaren samen met ambtenaren van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme 40 vergunningen van buschauffeurs ingetrokken bij een verkeerscontrole in Suriname. De grootste groep betreft de PL-chauffeurs.

De redactie verneemt dat er is opgetreden tegen de Surinaamse chauffeurs die rijden op de route van PS, PE, PL en PSB. De lijnbusvergunningen zijn ingetrokken omdat de chauffeurs geen chauffeurskaart hebben. Geen chauffeurskaart hebben betekend dat een vergunningsvoorwaarde niet wordt nageleefd.

Een woordvoerder van het Korps Politie Suriname laat weten dat het de laatste tijden gebleken is dat lijnbussen bestuurd worden door chauffeurs die de leeftijd daarvoor nog niet hebben bereikt of niet beschikken over een chauffeurskaart.

De woordvoerder benadrukt dat om een lijnbus te mogen besturen de chauffeur tenminste 23 jaar oud zijn en zich moet laten registeren bij het ministerie voor een chauffeurskaart.

12 REACTIES

 1. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das

  Sjarwa Alla Matie

  Ik steun zulke akties van de politie.. maar het gebeurt vaak dat verguningen zijn in getrokken wat blijk achter af.. die bussen gaan na een poos toch weer de str op

  Men weet van te voren dat de pak kans klein is.
  De politie moet extra de spierballen laten zien om zo respect af te dwingen.

  De politie is al jaren de monopolie kwijt geraakt.. in het verkeer en ook in het crimineel vlak.

  De Surinaamse agenten zijn te lui
  Ik vergekijk ze als die van Zuid Californie.. ze komen pas in aktie als het moet.. zo niet zie je ze niet


  Maak melding

 2. Politie moet gewoon bussen die in overtreding zijn voor 30 dagen beslag leggen, helaas is wetgeving een ding maar corruptie maakt het onmogelijk om een consequent beleid uit te voeren. Case en point vieze patat..


  Maak melding

 3. Er zijn teveel van dit soort bussen die onze wegen dagelijks beschadigen, roekeloos rijgedrag. Vervuilen ons milieu met al die uitlaat gassen. Weg ermee. Ze denken dat zij onder en boven de wet zijn. Spelen hierdoor met mensen hun levens. Ze zijn ook de grootste milieu vervuilers en horen flink aangepakt te worden. Waarom zijn al deze bussen nodig?? Gewoon weer de Lanti bussen inzetten en deze PL vergunningen direct intrekken. Er wordt te veel gesjoemeld en dan willen zij ook nog subsidie? Waarvoor? De regering moet direct hiermee stoppen. Daarom zal het een corrupte bende blijven in ons ongeorganiseerd land. Er ontbreekt structuur. Bij overtredingen boetes laten betalen. Hou ons milieu schoon. De regering neemt deel in het buitenland om milieu vervuiling de kop in te drukken”snoepreisjes” steken er niets van op. Wanneer zij terug zijn wordt dit niet aangepakt. Ze stappen straks weer in het vliegtuig met z’n allen om zogenaamd iets bij te leren. Blijven jullie thuis en pak eerst de huidige problemen aan. Het wordt steeds erger. Volksgezondheid gaat ook mede hierdoor naar de knoppen. Uitlaatgassen, kwikvervuiling. Ezels oren hebben zij.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 4. Hebben ze niks anders te doen, in plaats van de wegen aan te pakken, infrastrutuur van suriname is verouderd en belabbert, daar moeten aandacht aan besteden, lees maar naar het aantal ongelukken en doden, sari torie. Iedereen speelt mooi weer in Suriname, uiteindelijk zie ik niets vernieuwens.


  Maak melding

 5. GDM. EEN jongetje in het binnenland van 9 jaar zei tegen mij: i sabi zeidi ding pasie i broko? Ding oto nanga ding bigi fotoe i broko ding pasi naga mi i frede ding wang naga ding moro jing fotoe sang i jari sma foe a wang presi go na wang presi ding dat i waka kiri sma, srefi pitjing nanga dago. Akondre broeia. Ding di lik mirra. Ding edimang ne doe nex. Na lessie de lessie. Wang tjing boi lik mi i sie dati, ding no abi aai.

  Zo ik moest wel lachen maar zette me wel aan het denken van hij heeft 1000% gelijk.


  Maak melding

 6. @ IVANOF LIMBURG hallooo Apenstaartje, lul niet over Amerika,daar slaat of schiet de politie jou eerst in elkaar en stellen dan vragen vertel dat maar eerst, kande ding mang vong joe mars drapeh dus no plij amerkang djie sma.


  Maak melding

 7. Die Pl bussen gebruiken bromfietspad en rijden vrolijk daar. Kan ze geen moer schelen. Elke dag kan je geld daar halen. Gasten die de bussen rijden zijn even asiociaal als die de trucks rijden.


  Maak melding

 8. Ben zo blij dat dat gebeurd elke week het centrum van de bussen aanpakken en niet te vergeten de boro passie. Want er rijden heel veel snotaapjes rond en een verkeerde beweging is het JOE MA PP OF JOE K..LO al zijn ze fout …..zo asociaal…..vreselijk.


  Maak melding

 9. Als ze zich niet aan de vergunningsvoorwaarden hebben gehouden dan is het TERECHT dat er sancties komen. Men moet een keertje eens ophouden met die bacovenwinkeltoestanden in SU. Ik zou het ook toejuichen als er opgetreden zou worden tegen illegale en overlastgevende straatventers en hosselaars.
  Heel wat van die buschauffeurs hadden deze paarse regering ook ondersteund dus a kisi deng mooi.


  Maak melding

 10. “”vergunningsvoorwaarde niet wordt nageleefd”” Vraag aan Abdoel of hij een initiatiefvoorstel wil indienen om de wet aan te passen, zodat niet nodig zal zijn om aan deze voorwaarde te houden.


  Maak melding

 11. VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft vrijdag Sang Seuk Kim, voorzitter van de Family Federation for World Peace (FFWPU) in Latijns-Amerika, Dung Mo Chin, voorzitter van de Universal Peace Federation (UPF) in Zuid-Amerika en de overziener FFWPU in Suriname, Roël Rothgans, ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Zij waren onder de indruk van het multi-etnische ontvangstcomité van de partij onder leiding van pastor Harold Pultoo, meldt de VHP.

  Hiermee zou de huidige president van Suriname zich mee bezig moeten houden. Dit zijn waardige zaken waar een president zich bezig zou moeten houden. Als desi uitgeteld is, kan hij liever de handdoek in de ring gooien. Zijn dagen zijn toch al geteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.